QUOTE(lutuke123 @ 2019 05 08, 15:15)
<p>O negali buti ne bausme, o paparsciausiai pasekme?
Lutuke, pilna žinai savo aplinkoje pavyzdžiu, kad apsirijieliai su ansvoriu tikrai ilga gyvena. inkscia, krypscia, bet veziais nesuserga. po mano drauges mirties, te kurie ede mesą, dar labiau eme ją kimšti sakydami: oi, mes tik gersim ir rukysm, nes vegetarizmas nuo ligu neapsaugo. juokesi iš mano drauges už akiu.
sakai, mintys sukelia ligas. suprask, tarsi mano drauge buvo pati didžiausia neigiamu minciu šiuksliadeze. betgi tos pacios mintys sukasi ir pas apsirijelius. ruko, geria, mesą valgo, juokeliai visad nešvankus, žemiausio lygio interesai, po darbo tik tv, jokio kito pomegio, jokios savanorystes, pagalvojimo apie kitus žmones. gyvens iki 90metu gal.
vabalai.
o gal ne? gal mintyse visus laimina, bet ju kunai užsikiše kap vamzdžiai?
gal jiems dievo gailestingumas - nesusirgti, nes numirę kur eis?
gal turi kažką išmokti?
dar suserga ivairos tylios personos, o kokios isterikes, žiurek, rekia, kaukia visą gyvenimą. oi pažinojau tokiu. pora kaimynku turiu. o gi sakoma, kad negalma ant kitu rekti, savyje valytis, skaisteti.
na va, kitos skaistinasi, visą agresiją (kurios turime visi) sugeria i save, ir bac, liga. o tos reksnes- išsikrauna ant kitu - išsivalo - visi ju nemegsta - bet joms - jokiu vežiu. koks artritas, sąnariai, ansvoris, spaudimas - max toke dalykai. bet ar toks žmogus - sektinas pavyzdys?
mano mociute, pvz. ar ko nors pasimoke po šuntavimo operacijos? nieko. tik padekojo dievui, kad gyva iki šiol ir vel toliau valgo bet ką. (na, ne visai taip bet ką, bet vis tiek...) ir jos devizas: "geriau valgysiu skaniai ir po 3 metu mirsiu, nei valgysiu tas tavo žoles...
"
tad pasekmes nebutinai būna adekvacios.
aš daviau pavyzdi su autoivykiu.
tarkim, puolu po atais ir ištraukiu tavo vaiką(arba tu- mano.) tai ką tu galvoji: kad, vat, kokia gera given, ištrauke mano vaiką, ir susižalojo pati, nežiūrejo savo ego, ar: och, matomai jai buvo lemta, nusipelne būt sužalotai iš anksciau.(previous lives).
ką noriu pasakyti? bet kokie musu amąstymai apie "karmas", priežasties-pasekmes ryšius ner aik galso suprantai ir išbaigti.
p.s. dar kitas pavyzdys del priežasties-pasekmes neatitikimą.
duodu kraują, taigi syki nuejau, medike patikrino rodmenis, sako: och, nuostabu, puiku, vat ir toliau tokiu režimu gyvenkit, nes ką daret iki šiol, buvo gerai, visi rodikliai geri. (juokemes sud raugemis.) o aš ką dariau? atmenu, režimas buvo baisus, upside down, naktys bemieges, bet žinoma del fun things (ištisai žiūredavau Prison break, kelis sezonus iki 4-5 ryto), dar kažką, ždž, mityba irgi ne itin, ankštiniu ne per daugiausiai...taigi...
o kitąsyk stengies, valgai, sportuoji, geri vandens...ir ką...ir nieko.....