susidubliavo postai
Žinoma, kad ne viską. Bet kelių iš mūsų namus potvynis nušlavė? Dažniau gyvenime būna žmonių, kurie mano, kad visko nuspelnė, nes tiesiog yra. Ir tų, kurie dirba ir siekia. Bent jau mano apklinkoje. Būna nelaimių visiems. Didesnių ar mažesnių. Vieni tose nelaimėse užsivelia, kiti - priima gyvenimą tokį, koks jis yra ir eina toliau. Vienas po taifūno ir be namų vis tiek randa kuo džiaugtis, kitas ir rūmuose su tarnais depresijose sėdi. Yra dalykų, kurie nuo mūsų nepriklauso.
Taip sutinku.
As sakyciau taip, kodel buna viena ar kita mums aplinka ar situacijos, mes gal ir nezinom, as tikiu,kad priezastys vis tiek mumyse, bet tarkim jos chaotiskos, bet mes visgi galime rinktis, kaip reguoti i ta situacija, kaip reguoti i turto praradima, liga, turta, skurda, sveikata, draugus, priesus ir t.t.
Pvz tarkim mano karma gimti kokioje skurdzioje seimoje, bet as galiu siekti kazko deti pastangas ir susikurti sau gera gyvenima, arba galiu nieko nedaryti ir gyventi skurde, arba galiu gimti turtingoje seimoje ir susibankrotinti ir prarasti viska. Trampas berods apturejo ne viena bankrota ir nieko salies prezidentas
Vis tiek sis gyvenimas svarbiausias. Aukštesnio/t.y. normalesnio lygio vaišnavai ar budistai tiki, kad ne veltui mes neatsimenam praeitu gyvenimu (jei tokie šivis yra.) todel ir neatmenam, nes tai nereikalinga. kam ta apkrova psichikai?
jei jau žmogui "jauciasi" , kad jam būtinai reika kažką atsimnti, nes nu,blyn, tipo, jam kažkokie trukdžiai, tai toks eina ant hpnoziu, bet ką aš žinau. ta tik ego smalsumas ir tiek. (kaip ten, sakoma, nesiknisk per arti prei savo demonu.)
jei vaikai kažką atsimena, ta iki 5-6metu, paskui pamiršta, išsitrina viskas.
visai visai mums nereikia žinoti, ką mes ten veikem prieš nnnn gyvenimu.
tik užsigraužtume, arba persidžiaugtume, arba i begalines analizes pasileistume.
ne veltui, kaip sakoma, "analysis - paralysis".
kas per daug, tas nesveika, kitaip tariant.
Jo panasiai galvoju, jei neatsimenu vadinasi gal ir neriekia atsiminti, kas atsimena, gal jie ir reikia. Bet galiu pasakyti, kad pabendravus su zmogum, kuris gali pamatyti ir kai ka papasakojo, kas svarbiausi dalykai, daug kas pasidare aiskiau, kai kuriu baimiu priezastis isaiskejo, ko nesuprasdavau...
Tie, kas mato zmones, jie ne siaip tusciai analizuoja, jie tvakrosi. Gal but mes jau per daug nudegradave, kad nebeturim rysio su dvasiniu pasauliu tokio aiskaus ir tiek
del pykcio ir kovojimo.
Kristina, visos mes kovotojos.
Tam tikrais atvejais turbut visos kovotojos. Tik vienas kovoja nuolatos, kitas labai stipriai paspirtas.
Kalbant apie nuolatine kova, man atrodo, kad yre keli zmoniu tipai. Tie, kurie i gyvenima ziuri kaip i karo lauka, kuriems pasaulis priesiskas, o zmones by default apgavikai ir melagiai. Ir kiti, kuriems pasaulis santykinai saugi vieta, zmones draugiski, gero linkintys. Aisku, cia supaprastinau, bet manau yra zmoniu, kurie ekstremaliai nueina i viena, ar kita tipa. Man atrodo tokie dalykai priklauso nuo vaikysteje suformuoto poziurio del tevu kalbu ar vaiko patirties ir tai labai sunkiai pakeisi. Randi tai, ko ieskai. Kas galvojai apie priesus, juos ir randa, nes su zmonemis ir elgiasi atitinkamai.