Įkraunama...
Įkraunama...

Tęsinys: kur rasti vyrą, kai tau... O ką, jei...

QUOTE(given444 @ 2019 05 02, 18:58)
Ką reiškia "kas man pastaruoju metu" ?  tu tiek mano ir draugo temą gvildenai, narstei po šipulius , kad as ir parasiau dabar ironiškai, tai gal man imti ir mesti nafik visus mano draugus vyrus, nes jie mat turi sex minciu...
nes dieve dieve dieve kaip blogai toks sex mintys....
aš laiko neturejau tada/arba nenorejau sureaguot tuomet, tai kodel negaliu dabar.   smile.gif tai jei skaudu, jei tau užmetu del mitybos, tai gal nereikia narstyti ir mano draugysciu...
pys.
smile.gif
rimtai.
ir jei tavieji nesidžiaugia Lietuva, manieji džiaugias. ir sesuo grižo iš emigracjos, džiaugiasi jau cia , Vilniuje, 4 metai, ir aš gyvneu cia ir džiaugiuosi - tu tartum teigi, kad ir mes, net neemigrave, vargstam ir dieve dieve kaip vargstam.
aš, tarkim, nuosirdžiai, net nežinau, kiek man uždirbt reiktu emigracijoj, kad apsimoketu (plius kruva praradimu del socialines veiklos).
jei cia pasidarau virs 2, arba virs 3, tai emigracijoj ne mažiau 4-5. tik tada "apsimoketu". (cia atmetant 800-900e ant nuomos.)
o kur dar susitempti visus draugus...kad nesedeti online pastoviai...(cia ne tik apie tave, bet ir burbancia ir tt.)
gerai jei tau uztenka poros -penkiu draugiu, o as aktyvi ir mes lb daug soc bendraujam, as cia tiek net nepajegiu aprepti ir atsimusineti  kiekvieną žodi.

Niekad nenagrinejau tavo ir tavo draugu gyvenimo, rasiau tik bendrai, kad nera draugsytes tarp moters ir vyro be potraukio bent is vienos puses buvusio ar esamo, tik su labai retom isimtim, nes taip sako psichologai ir mokslininku tyrimai. O juo labiau nerasiau, kam ka daryti, kas ka nori tai lai ir daro.

Ne, as taip neteigiu doh.gif niekad neteigiau, kad visi Lietuvoje vargsta, ar kad visiem blogai, jei niekad negyvenai uzsienyje tai prie ko cia tu? Ir parasiau ,kad kai kuriem pasiseka pritampa, taip pat parasiau, kad tiem, kas be vaiku daug lengviau pritapti, integruotis ir t.t. juo labiau ,jei jauni isvaziavo, vso kelis metus pagyveno r rgizo po kokiu studiju pvz , neatidziai gal skaitai. Kas mano draugiu niekad neemigrave, tos ir gyvena gerai, kas emigravo, ne is gero gyvenimo ir grizo ne i pilis, tai gal joms ir sunkiau, kad ir vel planuoja isvaziuoti?
Apie algas, Lietuvos vidutine alga apei 800, iki 1000 gauna beveik 80 porc zmoniu, tai jauciu supranti,kad esi is tu laiminguju gal kokio 10 proc, tai ne, zinoma su tokiom algom zmones neemigruoja biggrin.gif

tai visi ir kuriames gyvenima, kaip mums patinka, ten, kur mums geriau.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo lutuke123: 02 gegužės 2019 - 18:12
QUOTE(Monteverte @ 2019 05 02, 17:31)
Aš parašiau tik vieną pavyzdį ir be detalių.
Mama nežinojo kaip išnaudoti savo energetinį potencialą labai tiksliai. Aš - jau žinau bigsmile.gif
O toliau, jau istorija nutyli, tai ne tavo nosiai 4u.gif


Nieko tu nezinai. Tiesiog tavo realybe yra tokia. Gyvenime nieko reiksmingo nepasiekei, nei aukstu pareigu, nei gero darbo, nei pasiturincio gyvenimo, nei kazka nuveikei ispudingo, nei tavo seima kazkokia grazi, kad zmones kalbetu ir t.t.EIline tu ir tai nera nieko blogo. Bet tau norisi buti isskirtinei, demesio troksti, pavydi kitiems viso to. Todel susigalvojai savo galias ir kokia tu ,,kitokia". Bet vistiek prasimusa i virsu tavo blogosios savybes- pavydas, kerstingunas, atjautos nebuvimas, tu nemoki nuosirdziai pasidziaugti zmogaus sekme ir paliudeti atsitkus nelamei. Piktdziuga ima virsu. As tau pries kelis metus sakiau ta. Ypac buvo akivaizdu, kad tu pavydi atsakingas pareigas uzimantiems-gydytojams, policininkams, valstybes tarnautojams ir kt. Nes dziugavai del ju klaidu. Negerai taip. Juk nusisuka zmones nuo taves. As tau draugiskai sakau. 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(given444 @ 2019 05 02, 19:03)
taip aš iš ne patirties ir ne proto.  biggrin.gif
teko palaidoti draugu ir pusbroli, cia mano ne patirtis.
aciu už ivertinimą.
o kuom emocijos blogai? aš proto neturiu kaip? prašau paaiškinti.
mano gyvenime tiek ir tiek real pavyzdžiu, kad pati nežinotum, kaip ką aišknti.
veziu suserga liaunos, kudos, negeriancios, mesos nevalgancios, gyventi leika buduliai, rajunai, su pilvais, smirdantys, alkoholikai.
tai kaip aišknti vaikui, kodel girtuoklis liko gyventi?o kodel gera drauge, kuri visą gyvenimą padejo, tobulejo, mete darbą, atsidave darželio vaikams, sypsojosi, mire?
tu jau man atsakei: tai gal mano drauge "pasikelusi" buvo.
tuomet pagal vedas: "žulike" anuose gyvenimuose - ne kitaip.

Dar tu jai bandai kazka irodyt... Ji gi visu protingiausia, jos patirtis visapusiska ir geriausia, ir ji vadovaujasi tik protu visada rolleyes.gif
Papildyta:
QUOTE(Aimeja @ 2019 05 02, 19:32)
Nieko tu nezinai. Tiesiog tavo realybe yra tokia. Gyvenime nieko reiksmingo nepasiekei, nei aukstu pareigu, nei gero darbo, nei pasiturincio gyvenimo, nei kazka nuveikei ispudingo, nei tavo seima  kazkokia grazi, kad zmones kalbetu ir t.t.EIline tu ir tai nera nieko blogo.  Bet tau norisi buti isskirtinei, demesio troksti, pavydi kitiems viso to. Todel susigalvojai savo galias ir kokia tu ,,kitokia". Bet vistiek prasimusa i virsu tavo blogosios savybes- pavydas, kerstingunas, atjautos nebuvimas, tu nemoki nuosirdziai pasidziaugti zmogaus sekme ir paliudeti atsitkus nelamei.  Piktdziuga ima virsu. As tau pries kelis metus sakiau ta. Ypac  buvo akivaizdu, kad tu pavydi atsakingas pareigas uzimantiems-gydytojams, policininkams, valstybes tarnautojams ir kt. Nes dziugavai del ju klaidu. Negerai taip. Juk nusisuka zmones nuo taves. As tau draugiskai sakau.  4u.gif

Nuo kada siekiamybe, jog svetimi apie seima pletkintu? Ir aciu dievui, jeigu niekas nesneka. Nesvarbu, ka.
Atsakyti
QUOTE(Aimeja @ 2019 05 02, 14:00)
Bet tai nera kvalifikuotas darbas? Jis ne mokytojas, gydytojas, valstybes tarnautojas, advokatas, notaras, teisejas, biudzetines im. vadovas ir t.t.? Butu labai idomu suzinoti koks tas darbas pradzioje ir kokius vis geresnius darbus gavo budamas be isilavinimo.


Programuotojas biggrin.gif Nuo vaikystės domėjosi istorija, tik ją vieną ir norėjo studijuoti. Bestudijuodamas suprato, kad istoriku būti nenori, ėmė mokytis programavimo savarankiškai, bebaigdamas bakalaurą ėmė siuntinėti CV, surašęs kokius internetinius kursus yra pabaigęs. Keletas įmonių visgi pakvietė pokalbio, viena priėmė, diplominiam parašyti nei laiko, nei noro nebeliko. Ir beje, jo alga pirmajame darbe buvo 500 litų didesnė (prieš 8 metus) nei tuo metu sesės su *** laude magistro diplomu.
Atsakyti
QUOTE(mylimuke! @ 2019 05 02, 20:54)
Nuo kada siekiamybe, jog svetimi apie seima pletkintu? Ir aciu dievui, jeigu niekas nesneka. Nesvarbu, ka.

Tai protingam zmogui to nereikia, bet Monteverte kitokia. Pav ar sugalvotum eidama i vestuves veztis suni? As tikrai ne. Bet ji vezesi. Lakste pavedziot ir t.t. Ar ne noras pasirodyt? biggrin.gif

QUOTE(Ašaka @ 2019 05 02, 21:08)
Programuotojas  biggrin.gif

Taip ir galvojau. smile.gif
Atsakyti

Programuotojas biggrin.gifNuo vaikystės domėjosi istorija, tik ją vieną ir norėjo studijuoti. Bestudijuodamas suprato, kad istoriku būti nenori, ėmė mokytis programavimo savarankiškai, bebaigdamas bakalaurą ėmė siuntinėti CV, surašęs kokius internetinius kursus yra pabaigęs. Keletas įmonių visgi pakvietė pokalbio, viena priėmė, diplominiam parašyti nei laiko, nei noro nebeliko. Ir beje, jo alga pirmajame darbe buvo 500 litų didesnė (prieš 8 metus) nei tuo metu sesės su *** laude magistro diplomu.

Man idomu kokia jo pozicija ir alga lyginant su tais, kurie baige programavima? 

Jei panasiai, kiek laiko uztruko, kol susilygino? 

Atsakyti
QUOTE(Ašaka @ 2019 05 02, 20:08)
sesės su *** laude magistro diplomu.

Kaip graziai nucenzuravo lotuliukas.gif
Net dviprasmiskai nuskambejo tas diplomas biggrin.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo mylimuke!: 02 gegužės 2019 - 19:50

Taip ir galvojau. smile.gif

As LT nepazistu nei vieno programuotojo, bet uzsienio padeti zinau gana gerai.

Nera taip, kad uztenka kazka moketi, diplomo nereikia ir eisi kiaurai per visas imones. Ir ta darba nera taip lengva susirasti, kaip atrodo, del didziules konkurencijos. Norint surasti idomu, geriau nei vidutiniskai apmokama dar ir kaip reikia pasistengti.

As tikiu, kad Lt lengviau, bet kitur i ta pacia vieta bando zmones is skirtingu miestu, saliu. Sienu nebera. Tu ne tik su vietiniu konkuruoji, bet ir su portugalu, italu ir t.t. Ir programuotojas programuotojui nelygus. Yra sudetingesniu darbu, kur arba zmogus su diplomu, arba labai gabus + darbstus ir yra paprastesniu. 

As cia ne apie Asakos sunu, nes LT padeties neismanau, galiu tik nujausti. 

Atsakyti
QUOTE(Iš_Šviesos @ 2019 05 02, 21:59)
<p></p><blockquote  class="Nera taip, kad uztenka kazka moketi, diplomo nereikia ir eisi kiaurai per visas imones. Ir ta darba nera taip lengva susirasti, kaip atrodo, del didziules konkurencijos. Norint surasti idomu, geriau nei vidutiniskai apmokama dar ir kaip reikia pasistengti.</p><p></p</p><p></p><p></p><p></p><p></p>

Visur taip yra. Tokie atvejai kaip raso Asaka yra reti. Jie niekaip negali buti pavyzdys kitiems, kad va gali nesimokinti ir lengvai rasi gera darba. Didelese, rimtose kompanijose ir tas programuotojas turi buti baiges mokslus, nes tiesiog tai yra imones kaip ir lygio rodiklis. Kvalifikuoti specialistai. Daugeliui sriciu atestatu gi reikia, kad imone darbus galetu vykdyti. O jei taip sueitu visi savamoksliai, tai kazin kaip butu.
Atsakyti
QUOTE(Iš_Šviesos @ 2019 05 02, 21:48)
Man idomu kokia jo pozicija ir alga lyginant su tais, kurie baige programavima? </p><p>Jei panasiai, kiek laiko uztruko, kol susilygino? </p>


Tiesą pasakius, nežinau ir šios srities visiškai neišmanau, kai per šeimos šventes vaikai pradeda kalbėtis apie profesinius dalykus, man tai visiška paukščių kalba. biggrin.gif Žinau tik tiek, kad pora metų sūnus intensyviai mokėsi savarankiškai, iš jų apie pusę metų siuntinėjo savo CV. Darbą yra keitęs ir dėl didesnio atlyginimo, ir dėl įdomumo.
Atsakyti
QUOTE(Ašaka @ 2019 05 02, 22:15)
Tiesą pasakius, nežinau ir šios srities visiškai neišmanau, kai per šeimos šventes vaikai pradeda kalbėtis apie profesinius dalykus, man tai visiška paukščių kalba. biggrin.gif  Žinau tik tiek, kad pora metų sūnus intensyviai mokėsi savarankiškai, iš jų apie pusę metų siuntinėjo savo CV. Darbą yra keitęs ir dėl didesnio atlyginimo, ir dėl įdomumo.


Ka zmogus baige (programavima ar karviu auginima) svarbu tik pretenduojant i vietas baigusiems ar kokias valstybines vietas. Ten yra butina. Jei zmogus turi nedaug darbo stazo, sakysim pora metu ar tris, tai baigimas irgi turi savo reiksme.
Po 5 metu diplomo reiksme normaliose kompanijose pretenduojant i normalias pareigas yra vos ne niekine (atmetam formalias pareigs visokiose valtybinese ar biurokratinese strukturose, kur paprastai renkasi prasti specialistai).
Kai as baigiau - programavimo nebuvo kaip tokios specialybes, programavimas, buvo kursas kuri deste daugeliui specialybiu.

Po 5 metu zinios igytos universiteta aplamai pasidaro menkavertes nes pasensta.
As pradejau dirbti mazoje imoneje, kur nieko nereikejo. Po 4 metu isidarbinau dideleje, kur buvo pilna profesionalu. Bijojau, kad neissijuoktu, bet kai parodziau ka dariau, tai viskas buvo aukstumoje.

Pilna tu pilku mazai ka sugebanciu "programuotoju". Niekam ju nereikia nei ju diplomu, o jei kur paima tai juodiems nuobodiems kodinimo darbams ir konkuruoja Lietuvoje jie su filipinieciais ir indais, nes visuomet galima anuos pasamdyti nuotoliniu budu
Atsakyti
As visai tikiu Asaka. Nyksta tas isivaizdavimas, kad tik diplomas yra negincijamas kompetencijos irodymas. Nors dar nuo srities priklauso. Mediko is internetiniu kursu nesirinkciau, programuotoja laisvai. Yra profesijos, kurios remiasi simtqis, tukstanciais metu nepaneigiamom tiesom, o yra kas kinta dienomis, valandomis - tokio tempo dazniausiai joks pazangus universitetas nepavys.
Keisti sriti siais laikais nera kazkas neisivaizduojamo, tuo labiau, galima ir keliose skirtingose srityse save realizuoti. O anksciau kazkodel twi budavo galvos skausmas, kad patibka keli labai skortingi dalykai ir neina ju i viena suliodyt...
Atsakyti