Įkraunama...
Įkraunama...

Tęsinys: kur rasti vyrą, kai tau... O ką, jei...

Nelabai tikiu tokiais dalykais,bet pasakaičius darosi nemalonu.Silpnesniems žmonėms turėtų būti baisu.

Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Lisitėja2: 02 gegužės 2019 - 10:07

Mano vienas bičiulis, dirbantis IT srityje, pasiėmė neseniai metų atostogas, na, tokią pertrauką nuo darbų. Dabar buvo keliose neilgose kelionėse, jis vis pavydėdavo tiems, kurie kai dirba turi laiko ir sau (knygoms, renginiams, kelionėms) ir pasvajodavo, kad kažkada įgyvendins savo tokį norą. Gyvena iš santaupų. Net nežinojau, kad įmanoma iš pašalpų taip smile.gifTik esu mačiusi piktus postus socialiniuose tinkluose apie tuos žmones, kažkur indijose prašinėjančius pinigų kelionėms. Na, bent jau iš LT pašalpų tai nepakeliautum.

Jei Lt uzdirbi 1500 euru, kokia bedarbio pasalpa gautum? Kiek laiko? Jei 2000?

Tie, kurie praso, tai tiek to. Tu renkiesi duoti, ar ne. Kai pagal istatyma gauna bedarbio pasalpa 1000 euru ir daugiau kelis metus, bet darbo niesko, tai man atrodo nesazininga, nes tuos pinigus kazkas turi uzdirbti. 

Atsakyti
QUOTE(Iš_Šviesos @ 2019 05 02, 11:10)
<p></p><blockquote  class="ipsBlockquote" data-author="Kristi_na" data-cid="72424178" data-time="1556783711"><div><p>Mano vienas bičiulis, dirbantis IT srityje, pasiėmė neseniai metų atostogas, na, tokią pertrauką nuo darbų. Dabar buvo keliose neilgose kelionėse, jis vis pavydėdavo tiems, kurie kai dirba turi laiko ir sau (knygoms, renginiams, kelionėms) ir pasvajodavo, kad kažkada įgyvendins savo tokį norą. Gyvena iš santaupų. Net nežinojau, kad įmanoma iš pašalpų taip vartotojo įkelta nuotraukaTik esu mačiusi piktus postus socialiniuose tinkluose apie tuos žmones, kažkur indijose prašinėjančius pinigų kelionėms. Na, bent jau iš LT pašalpų tai nepakeliautum.
</p></div></blockquote><p>Jei Lt uzdirbi 1500 euru, kokia bedarbio pasalpa gautum? Kiek laiko? Jei 2000?</p><p></p><p>Tie, kurie praso, tai tiek to. Tu renkiesi duoti, ar ne. Kai pagal istatyma gauna bedarbio pasalpa 1000 euru ir daugiau kelis metus, bet darbo niesko, tai man atrodo nesazininga, nes tuos pinigus kazkas turi uzdirbti. </p>

Man rodos Lt iki metu moka. O paskui gal kokia socialine pasalpa, jei priklauso, arba nieko.
Atsakyti
kad keliauti - reikia tureti babkiu. rolleyes.gif (saaantaupu.)
dabar vos 2sav atostogos seima sau leidzia.
kada i Ltv grisit? klausiu lietuviu užsieny. nežinom. smile.gif braaangu.
vskas susiveda i babkes ir santaupas.
dar skaiciau kad tie visi saves ieskojimai labai perdeti. esme gi - vis tiek reikes atsisesti ir gyventi kasdienybeje. butent joje ir turi buti ramybe ir visi kiti dalykai. dziaugsmas.
keliones gerai tuo, jei tikrai padeda suvokt kad laimingas tu privalai buti bet kur, cia ir dabar. mesti galbut nemylimą darbą. uzsiimti kuo nori. bet visi dziaugsmai ir laime - cia ir dabar. o ne vien ant kalno medituojant ar gongu klausantis.
(vidine malda, vidine meditacija - kitaip tariant.)
tarkim, zmogus noretu visai nedirbti (ar uzsiimti veikla, kuri nenesa dideliu pajamu) nu bet...jo vaiku poreikiai yra kitokie. iseitis? kol vaikai užaugs, vis tiek dirbti tures... rolleyes.gif
ir tt...


p.s. mano draugai lietuvai laukia nesulaukia, skaiciuoja dienas iki grižimo i LT. wub.gif wub.gif kaip smagu kad tame jie mato pozityvą. reikia daugiau tokiu. wub.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo given444: 02 gegužės 2019 - 10:36
QUOTE(IDOMUCIA @ 2019 05 02, 09:55)
As savo brangiausiaja 10 metu tampiau po skirtingas valstybes... niekur nepatiko, susisuko galva, dabar jau visai nezino ko nori, ir ar is vis kazko nori.

Vadinasi ji sėsli ir jai netinka gyvenimas tarsi be vietos
Papildyta:
QUOTE(Lisitėja2 @ 2019 05 02, 11:07)
<p>Nelabai tikiu tokiais dalykais,bet pasakaičius darosi nemalonu.Silpnesniems žmonėms turėtų būti baisu.</p>

Silpni turi būti geri, nelįsti ne į savo reikalus, neužkabinėti, jei dirba kokiose nors pareigose - jas vykdyti 100 proc. procentų ir gyvens tada laimingai 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(Lisitėja2 @ 2019 05 02, 11:07)
<p>Nelabai tikiu tokiais dalykais,bet pasakaičius darosi nemalonu.Silpnesniems žmonėms turėtų būti baisu.</p>

Mane tai juokas ima biggrin.gif
Atsakyti
QUOTE(kin @ 2019 05 01, 22:53)
As zinau ne viena zmogu, pakeitusi veiklos sriti.
Uzsienyje populiaru, bet Lietuvoje dar nesuprantama yra vadinamasis gap year, kai pasidarai sau kitokios veiklos laikotarpi. Kelionems, atostogoms, ivairiu nauju veiklu pabandymui.
Lietuvoje juos kai kas vadina bedarbiais  biggrin.gif  nors jie patys samoningai pasirinko tokias ilgesnes atostogas. Pristabdyti save siek tiek kartais reikia.

Veiklos sriti taip, bet suletine gyvenima , issikele i kaima as asmensikai pazystu tik save biggrin.gif
Dabar zinau,kad tam reikia labai labai daug santaupu.
o jei turi omeny aplamai atostogas, nedarba, tai cia is vsi turi tureti labai daug pinigu, kad metus nedirbti.
Papildyta:
QUOTE(Monteverte @ 2019 05 01, 23:17)
iš kitos pusės pas tai patys žmonės košmariški. Jei jau kas gyvena prie ežero, tai susitvarko savo pakrantę, na ir atvažiuos kokie buduliai, smirdantys, prakaituoti, su alum (geriausiu atveju), šiukšlių paliks... Kaip galima po to norėti kažką įsileisti, kai tavo namas, teritorija už 5 metrų?

taip ir tas tiesa, visokiu tu turistautoju buna...
Atsakyti

kad keliauti - reikia tureti babkiu. rolleyes.gif(saaantaupu.)
dabar vos 2sav atostogos seima sau leidzia.
kada i Ltv grisit? klausiu lietuviu užsieny. nežinom. smile.gif

su vaikais keliauti, tai aisku reikia pinigu. Jei dviese ar vienam i kokia pigia sali, ne tiek jau daug. Aisku, kad prabangiuose viesbuciuose negyvensi, bet badas tikrai negres. 

Atsakyti
QUOTE(given444 @ 2019 05 02, 11:35)
dar skaiciau kad tie visi saves ieskojimai labai perdeti. esme gi - vis tiek reikes atsisesti ir gyventi kasdienybeje. butent joje ir turi buti ramybe ir visi kiti dalykai. dziaugsmas.
keliones gerai tuo, jei tikrai padeda suvokt kad laimingas tu privalai buti bet  kur, cia ir dabar. mesti galbut nemylimą darbą. uzsiimti kuo nori. bet visi dziaugsmai ir laime - cia ir dabar. o ne vien ant kalno medituojant ar gongu klausantis.
(vidine malda, vidine meditacija - kitaip tariant.)

Labai su tavim sutinku. Jau emiau sita suprasti. Per tuos ieskojimus zmonee daznai pamirtsa gyventi dabar. Gal kaip tik kartais net savotiskas begimas nuo realybes.
Karta vienas dzen budistu vienuolis knygoje sake, kad tikroji meditacija Ir yra CIA IR DABAR, kai rekia vaikai salia, piktas sefas, masinu triuksmas gatvej ir t. T. O tu vis tiek gebi isbuti. Nes isbuti miske tyloj ramybej gali kone kiekvienas.
Papildyta:
QUOTE(Iš_Šviesos @ 2019 05 02, 11:46)
su vaikais keliauti, tai aisku reikia pinigu. Jei dviese ar vienam i kokia pigia sali, ne tiek jau daug. Aisku, kad prabangiuose viesbuciuose negyvensi, bet badas tikrai negres.

Vaikui nereikia daugiau nei suaugusiam. Tad kas tas "aisku reikia pinigu"?
Nuo seimos , keliavimo budo priklauso, kaip ten su tais vaikais. Ner taip, kad dviese keliaujant jau galima kokiam apsnerkstam viesbuty gyvent, o su vaikais butinai jau tik 5*.
Atsakyti
QUOTE(Iš_Šviesos @ 2019 05 01, 11:59)
Man atrodo, kad karma zmones ginasi nuo nezinomybes. Budas ivesti taisykliu i gyvenima ir viska paaiskinti, mol viskas turi prasme, o ne siaip ka nors autobusas numuse, nes isbego i gatve staiga. </p>

Manau neneigsi, kad gyvenime viskas turi priezasti ir pasekme. Mokslas musu pasuli analizuoja, tyrineje per ivairias prizmes, fizika, chemija, biologija ir t.t. visur matome grieztsu desnius, tvarka, vanduo pvz buna garai, skystis ar ledas, vandens molekulem neisdygsta kojytes ir jos nebegioja po pieva, is giles isauga azuolas, karves neskraido ir t.t. ar ne?
Kiekvienas musu veiksmas kazka sukuria, veiksmas prasideda nuo minties, kartais net smaoningai neuzfiksuojamos.
Pvz tavo si situacija nupasakota, zmogu numuse autobusas, juk tam yra priezastis, kaip pati sakai jis isbego i gatve staiga, neatnese jo ten kokie angelai, kodel isbego staiga? norejo nusizudyti, buvo issiblaskes, kazkur skubejo, ir vel tiem dalykam yra priezastis , nes buvo pavarges, nes nakti neissimiegojo , kodel ir t.t. ar ne taip ? Kiekveina veiksma ir ivyki lydi ilga priezasciu - pasekmiu grandine.
Ar cia kas nors su kuom nors nesutinka?

Taigi, jei tiki tik siuo gyvenimu galima skayti karma vyksta cia ir dabar, karma tai tik pasekmes veiksmu, Studijuoji, eini i darba, gauni atlyginima, kuri sau normalu gyvenima. Geri per naktis, i darba nenueini, atleidzia, nebeturi pingu, skurdas.
ne taip?
tai as nesurpantu ,ka jus neigiat?

Jei netikit dvasiniu pasauliu ar tai, kad zmogaus dvasia vel isikunys, tai aplamai nieko netikesit kas surista su kitu gyevnimu,
Bet jei jau akivaizdu,kad siame gyvenime viskas ka turim, susikuriam patys, tai, jei tiketi dvasiniu pasauliu ir kitais gyvenimais, tai vel logiska, kad ta musu dvasia ,kokia buvo tokia ir nueis i kita kuna ir persines savo sukauptas zinias ir savybes, iki kiek sugebejo save isvystyti.
Jei zmogus degradavo gere, nedirbo, valkatavo, dar nusikaltimus ir mire kur patvoryje, tai jo dvasios busena kokia tuo metu buvo? vargiai ar sviesi, tai ir i seima tiketinai papuls tokia pat koks pats buvo - kazkokiu asocialu... negaunam mes nieko dovanai is gyvenimo, kaip ir negaunam per daug blogu dalyku, ka uzsidirbam ta ir turim. Ar tai nera teisinga?
Papildyta:
QUOTE(Montekrista.back @ 2019 05 02, 07:59)
jei žmogus tiki turintis galių va tokių visokių, kas jam trukdo suderinti nesuderinamus dalykus? smile.gif Svarbu, koks jis pats savo akyse. tokių psichuškėse daug smile.gif
Papildyta:

ne tiek nuo nežinomybės, kiek nusimeta atsakomybę ir tiki, kad kažkas kitas už juos pajudins subinę smile.gif

visi zmones turi galiu, jei kokiu nebeturi vadinam neigaliais, aplamai ka tu tom galiom vadini susimastei?


tai kaip tik cia i chaosa tikincio zmogaus mastymas, jei nera paskemiu ir prezascui, tai galiu gyventi kaip noriu, daryti bele ka, gal pasiseks, o gal ir ne.... kam stengtis tobuleti, kazka kurti, juk neaisku kas bus ir kaip bus, nera priezasties- pasekmes.
Papildyta:
QUOTE(Lisitėja2 @ 2019 05 02, 11:07)
<p>Nelabai tikiu tokiais dalykais,bet pasakaičius darosi nemalonu.Silpnesniems žmonėms turėtų būti baisu.</p>

kas nemalonu, kad bjaurus darbai sulaukia paskemiu? Jei zmogus piktas ir varo ir varo ant kitu, pletkina, smeizia, daro blogus darbus, tai ir kriksiconiska religija sako, kad tai nuodemes ir zmones eis i pragara, tai nebaisu? biggrin.gif
kodel baisu sulaukti paskemiu uz savo veiksmus, bet nebaisu juos daryti? bigsmile.gif
Atsakyti

Vaikui nereikia daugiau nei suaugusiam. Tad kas tas "aisku reikia pinigu"?
Nuo seimos , keliavimo budo priklauso, kaip ten su tais vaikais. Ner taip, kad dviese keliaujant jau galima kokiam apsnerkstam viesbuty gyvent, o su vaikais butinai jau tik 5*.

Taip drastiskai, tai ne, bet pvz jau pradedant skrydziu. Su vaiku ant ranku, tikrai netaupysi 300 euru ir nesirinksi skrydziu su 12 val sedejimu kokiam oro uoste. Bent jau as nesirinkciau. Kai viena sau esu bilieta pirkus, tai visaip ten buvo. :D  Dviese keliaujant galima gyventi hostelyje (man siaip nepatinka, bet gyvenciau, jei reiktu). Su vaiku jau turbut sunkiai.

O siaip tai jei gauni bedarbio pasalpa 1100 euru, tai kokiam Vietname gali be problemu gyvent. Gali ir LT gyvent uz tokia suma. Jei pas mama ant sofkes, kol saves ieskai, tai net prabangiai. O jei mama kokiam Maroke gyvena, tai vaikyti, tikrai nevargsi. :D

Atsakyti

Labai su tavim sutinku. Jau emiau sita suprasti. Per tuos ieskojimus zmonee daznai pamirtsa gyventi dabar. Gal kaip tik kartais net savotiskas begimas nuo realybes.
Karta vienas dzen budistu vienuolis knygoje sake, kad tikroji meditacija Ir yra CIA IR DABAR, kai rekia vaikai salia, piktas sefas, masinu triuksmas gatvej ir t. T. O tu vis tiek gebi isbuti. Nes isbuti miske tyloj ramybej gali kone kiekvienas.

Labai sutinku. Tik jei koks jaunas zmogus, ar po dideliu sukretimu nori nuo visko atsitraukti, tai turbut yra tos naudos.

Kai tu padarei pertraukas, ka veikei? Kaip jauteisi? Ar ivykdei kazkokiu rimtu pokyciu gyvenime po sito?

As turiu keleta draugiu, kurios po motinystes atostogu galvoja keisti darbo sriti. Mokytus prorgramuoti ir pan. Kol kas dar nei viena to nepadare, nes vaikai mazi, tad idomu kaip gausis ir kaip dabdaviai ziures i ne universitetini diploma, o kursus ar savamokslyste namuose.

Atsakyti