Mano vienas bičiulis, dirbantis IT srityje, pasiėmė neseniai metų atostogas, na, tokią pertrauką nuo darbų. Dabar buvo keliose neilgose kelionėse, jis vis pavydėdavo tiems, kurie kai dirba turi laiko ir sau (knygoms, renginiams, kelionėms) ir pasvajodavo, kad kažkada įgyvendins savo tokį norą. Gyvena iš santaupų. Net nežinojau, kad įmanoma iš pašalpų taip
Tik esu mačiusi piktus postus socialiniuose tinkluose apie tuos žmones, kažkur indijose prašinėjančius pinigų kelionėms. Na, bent jau iš LT pašalpų tai nepakeliautum.
QUOTE(Iš_Šviesos @ 2019 05 02, 08:31)
<p></p><blockquote class="ipsBlockquote" data-author="kin" data-cid="72423980" data-time="1556740428"><div><p>As zinau ne viena zmogu, pakeitusi veiklos sriti.
Uzsienyje populiaru, bet Lietuvoje dar nesuprantama yra vadinamasis gap year, kai pasidarai sau kitokios veiklos laikotarpi. Kelionems, atostogoms, ivairiu nauju veiklu pabandymui.
Lietuvoje juos kai kas vadina bedarbiais
nors jie patys samoningai pasirinko tokias ilgesnes atostogas. Pristabdyti save siek tiek kartais reikia.</p></div></blockquote><p>As nezinau, kiek yra populiaru uzsienyje keisti sriti. Gal del savo darbo, nesu sutikusi nei vieno. Va tokiu, kurie meta darba ir keliauja po Azija metus, tikrai sutikau. Po to grizta i panasia vieta. Manes tas nelabai zavi, nes keliavimas ir saves ieskojimas vyksta tvarkingai isirasius i darbo birza ir gaunant nemenkas ismokas. </p>
Papildyta:
Šiaip žmogaus gebėjimai/talentai nebūtinai koreliuoja su moralumu...Čia bet kokius gebėjimus galim turėti omenyje.
Šiaip aš tikiu, kad egzistuoja tokių dalykų, tokių žmonių, galinčių keistų dalykų. Bet gal irgi norėčiau tikėti, kad tai turi ryšį su gėriu
čia tai tokia..neviltis/bejėgiškumas ir iš to noras pasipuikuoti/kerštingumas.
QUOTE(Lisitėja2 @ 2019 05 02, 06:49)
<p></p><blockquote class="ipsBlockquote" data-author="Monteverte" data-cid="72424004" data-time="1556742397"><div><p>Viena tokia mano mamelę bandė užkabinėti va taip kaip tu, prisipiso prie nieko, tik jai labiau nepasisekė, nes darė tą gyvai, tai dabar pati po infarkto, o sūnus komoje
</p></div></blockquote><p>Man iškilo klausimas.Ar dvasingas,stipriai tikintis ,turintis neeilinių galių žmogus gali, ar turi teisę būti toks kerštingas?</p>