Įkraunama...
Įkraunama...

Tęsinys: kur rasti vyrą, kai tau... O ką, jei...

QUOTE(Monteverte @ 2019 05 01, 10:27)
Tai nebūtinai ir baudžia jį. Juk pažiūrėkit kiek nepagautų, o kiek kalėjimo gauna nu absoliučiai gėdingai mažai. Aukos nebėr, visų artimųjų gyvenimas suvarytas, o žudikas po kokių 4-5 metų išeina ir sau gyvena, vėl su savo šeima džiaugiasi.


Vadinasi nėra ko piktintis gyvenime niekuom, įskaitant ir teisėsaugos ar teismų darbu smile.gif Jei nenuteisė žudiko, vadinasi taip ir turėjo būti. Jei mažai gavo, vadinasi teisingai viską padarė. Karmiškai teisingia viską atliko. Labiausiai paniekos vertos yra aukos, sunkūs ligoniai, nelaimes patyrę žmonės. Nes jiems karma parodė, ko jie verti buvo. Žiaurios mirties, skausmo, paniekinimo. Patys kalti. Nu nes praituose gyvenimuose matyt prisi..ko iki ausų. Gal ir nieko filosofija...
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Hmmm...: 01 gegužės 2019 - 10:50

Vadinasi nėra ko piktintis gyvenime niekuom, įskaitant ir teisėsaugos ar teismų darbu smile.gifJei nenuteisė žudiko, vadinasi taip ir turėjo būti. Jei mažai gavo, vadinasi teisingai viską padarė. Karmiškai teisingia viską atliko. Labiausiai paniekos vertos yra aukos, sunkūs ligoniai, nelaimes patyrę žmonės. Nes jiems karma parodė, ko jie verti buvo. Žiaurios mirties, skausmo, paniekinimo. Patys kalti. Nu nes praituose gyvenimuose matyt prisi..ko iki ausų. Gal ir nieko filosofija...

Man atrodo, kad karma zmones ginasi nuo nezinomybes. Budas ivesti taisykliu i gyvenima ir viska paaiskinti, mol viskas turi prasme, o ne siaip ka nors autobusas numuse, nes isbego i gatve staiga. 

Atsakyti
QUOTE(Lisitėja2 @ 2019 05 01, 07:55)
</p><p>.Lutuke, tu tiek raudi dėl mūsų miškų, o ką darai,kad situacija pasikeistų?Gal peticiją pasirašei, medelį pasodinai ir akcijoje Darom dalyvavai?
</p>

? Ne viena medeli pasodinau, ne viena peticija pasirasiau, ne vienam politikui rasiau, Suprantat jauciu, kad darom akcijos nieko bendra neturi su plynais kirtimais, juos reikia stabdyti ir kuo skubiau, laikas tiksi kaip bomba su globaliniu atsilimu...
Papildyta:
QUOTE(Hmmm... @ 2019 05 01, 09:01)
Ok, aš nesuprantu karmos. Jei karma yra atpildas už prisidarytas nesąmones, vadinasi žudikas manjakas yra nieko daugiau, nei karmos įrankis, įvykdantis tau bausmę. Galbūt tapimas manjaku yra jo atpildas už praeities gyvenimuose iškirstus medelius ar išravėtas žoles? Tuo atveju mes neturėtume ant jo pykti, nes jis nedaro nieko kito, tik įgyvendina karminį savo planą. Jei yra kažkas, kas nusipelno būti nužudytas, vadinasi turi būti ir kažkas, kas tą nuosprendį įvykdys. Kodėl paskui karma turėtų jį bausti už tai, kad jis padarė tai, ką reikėjo padaryti?

Verslas visuomet prisitaiko prie poreikių. Atėjo veganizmo mada, atėjo ir veganiški ledai. Tai, kas prasideda kaip kova prieš įpročius ir nusistovėjusią sistemą, vėliau patampa sistema, prieš kurią sekanti mada kovoti pradeda. Dėl to ir nemėgstu nušvitusių žmonių su nušviestom neva tai "dabar jau tikrai teisingai pataikėm" idėjom smile.gif

Kodel tik irankis? nauji nusiklatimai irgi daromi, mes gi nesam tik karmos pasekmiu vykdytojai mes ir nauja karma kuriames, kiekviena diena. Mes kiekviena diena galim rinktis, daryti nusikaltimus ar ne.
Tapimas manjaku yra jo pasirinkimas, nusprendimas kazka nuzudyti irgi tik jo pasirinkimas.
Taip, buna zmogus tik karmos irankis, bet ar mes zinom tai is anksto, gal geriau nedaryti nusikaltimu is vis, kad paskui nebutu jie pries tave padaromi, i rgal nebukim tais irankiais, mes tai rigi galim?
Svarbiausia - zmogus TURI LAISVA VALIA.

O pykti taip nera prasmes, prasme yra kazka keisti, veikti, kurti, koks tikslas pykti, aisku, tai naturali reakcija daznai momentine, svarbu ten nepasilikti,is esmes ji nieko gi nekeicia, nebent tuo metu duoda energijos.

Blogai, jei zmogus ties kazkur sustoja ir isivaizduoja, kad jau nusvites, gerai, kai zmogus tobuleja ir iesko vis geresniu sprendimu gyvenime. Veganizmas labai plati savoka, nelabai ka konkreciai pasakanti, todel, as nelabai megtu. Paskaysiu taip ledai is parduotuves, bet kokiu atveju ne idelaus variantas, bet sudetis buna labai ivairi, tuos kur pirkau geriau uz pieniskus. biggrin.gif
O bendrai paemus veganiskai galima maitintis labai prastai ir labai sveikai. bet kokiu atveju mesa ir gyvunu produktai nera zmogui butini. Kas nori, kam skanu, kas neisivaizduoja gyvenimo kitaip ar tingi keisti kazka tai viena, o sviekatai, kunui tirkrai nebutini gyvunu baltymai, kuo puikiausiai tinka ir augaliniai. Kaip bebutu , bent sumazinti mesos, pieno normas pagal bent moksliniku rekomendacijas butu labai gerai.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo lutuke123: 01 gegužės 2019 - 12:20
QUOTE(lutuke123 @ 2019 05 01, 12:17)
Kodel tik irankis? nauji nusiklatimai irgi daromi, mes gi nesam tik karmos pasekmiu vykdytojai mes ir nauja karma kuriames, kiekviena diena. Mes kiekviena diena galim rinktis, daryti nusikaltimus ar ne.
Tapimas manjaku yra jo pasirinkimas, nusprendimas kazka nuzudyti irgi tik jo pasirinkimas.
Taip, buna zmogus tik karmos irankis, bet ar mes zinom tai is anksto, gal geriau nedaryti nusikaltimu is vis, kad paskui nebutu jie pries tave padaromi, i rgal nebukim tais irankiais, mes tai rigi galim?
Svarbiausia - zmogus TURI LAISVA VALIA.


Nes tam, kad būtų įgyvendintas karminis nuosprendis, kažkas turi imtis aktyvių priemonių. Nu vat ir suprask, ar čia pasirinko tas manjakas, ar jam karminis paskyrimas toks buvo - sunaikinti ankstesnių gyvenimų blogiečius. Ar galim pasirinkti karmą? Nuspręsi nebūti įrankiu, tai gal tave tada sunaikins. Nes savo misijos nevykdai. Arba perleisi šitą "malonumą" ateities kartom. O jei visgi nepaisant tavo sprendimų, įrankiu vis tiek patapsi (nukalsi ką nors automobiliu pvz.), tai jau reik suprasti, kad viskas ok, nukentėjusiojo artimieji neturėtų turėti pretenzijų. Nu nes "aš nekaltas, numirėlio karma matyt tokia buvo". Laisva valia... kartais ji - utopija. Vaikas, gimęs debilų šeimoje, kurie jį badu marina ir viskuo kas po ranka papuola daužo neturi laisvos valios. Neturi galimybės pasirinkti. Nu bet pagal karmos teoriją, tai taip jam ir reikia. Matyt tikras šiknius praitam gyvenime buvo. Gal neveltui Jūs taip priešinatės glaimybei atimti vaikus iš tėvų. Tegu kenčia, rupūžės. Nusipelnė.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Hmmm...: 01 gegužės 2019 - 12:32
QUOTE(Aimeja @ 2019 04 30, 17:23)
Tai istorija is kurios mes turime mokintis.


Potvyniai, gaisrai, drebejimai, sausra, liutys, karai, tremtys ir t.t. sustato viska i savo vietas.

1. anksciau taip as galvojau. Franklis, išgyvenęs Aušvicą, sukūre savo logoterapiją, neišprotejo, pakilo link dievo, o kiti? šimtai?
šis autorius Eliziejus savo "Naktyje" tokiu scenu aprašo... (vaikus kariamus, ir tt. vaikus/paauglius, išbadejusius iki tiek, kad mušancius savo tevus, iš ju atiminejancius duoną. nieko nelieka. tik instinktai. paskui ir tu - nebe. nes ir sielos nebelieka.
epizodas: Jau buvo visai pabaiga, abu su tevu kalejo, abu laikesi iskibe kits kito, ir visai prie pabaigos, tevas susirgo dizinterija, labai dejavo, atejes prižiuretojas, galva trenke su vezdu, kad tas uztiltu. autoriui buvo 15m. visą nakti praleido su tevu, gargaliuojanciu po juo (tevo gultas apacioje), gargaliuojancio jo vardą. taip ir mire, tas tevas. uz dienos - visus pasieke islaisvinimas. (ir mirę/palūžę tokiu žmoniu sielos amžiams)
Kas mus nenužudo imeja, padaro zombiais,( t.y nebūtinai stipresniais.)
šimtai užgesusiu žvilgsniu, išprotejusiu žmoniu.


2.del potvyniu. cia tai geras. biggrin.gif niekad nesuprasiu ir visu klausu: kodel drebejimai drebina tik vaginga azija, kur ir taip vargsu knibzdelynas, bet vos vos paliecia jav(visokios katerinos), o europos turciu isvis ne.
nu, bent tas "gerai", kad europoj bent zudosi dvigubai tiek. tai matyt, tas ant to pacio.
palyginimui - europietis tersia zemes rutuli tiek, kiek 12 afrikieciu, o ameirkonas tiek, kiek trys europieciai.
o sluojama nuo zemes - visa azija. biggrin.gif



QUOTE(IDOMUCIA @ 2019 04 30, 17:18)
1.Netiktu. Ji nesupranta esminiu dalyku, sakysim pareigos "vyrui duoti".




2.Toki automibli tik sudauzyti, nesvarbu, kad kartais vaziuoja.

1. kertam, is visu forume esanciu ji tau duotu labiausiai. biggrin.gif patikek. is kitu visai sudą gautum. biggrin.gif

2. na, bent jau nuoširdus. biggrin.gif
man idomu, ka Idomucia veikia forume moteru, kuriam "jos visos netinka". kas traukia žmogu ir kas toki žmogu namie dedas, kad ji turi traukti reguliariai bendrauti su tokiomis "neduodanciomis" ir visaip kitaip netinkamomis moteromis.
užuojauta.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo given444: 01 gegužės 2019 - 12:58
QUOTE(Hmmm... @ 2019 05 01, 13:31)
Nes tam, kad būtų įgyvendintas karminis nuosprendis, kažkas turi imtis aktyvių priemonių. Nu vat ir suprask, ar čia pasirinko tas manjakas, ar jam karminis paskyrimas toks buvo - sunaikinti ankstesnių gyvenimų blogiečius. Ar galim pasirinkti karmą? Nuspręsi nebūti įrankiu, tai gal tave tada sunaikins. Nes savo misijos nevykdai. Arba perleisi šitą "malonumą" ateities kartom. O jei visgi nepaisant tavo sprendimų, įrankiu vis tiek patapsi (nukalsi ką nors automobiliu pvz.), tai jau reik suprasti, kad viskas ok, nukentėjusiojo artimieji neturėtų turėti pretenzijų. Nu nes "aš nekaltas, numirėlio karma matyt tokia buvo".
Laisva valia... kartais ji - utopija. Vaikas, gimęs debilų šeimoje, kurie jį badu marina ir viskuo kas po ranka papuola daužo neturi laisvos valios. Neturi galimybės pasirinkti. Nu bet pagal karmos teoriją, tai taip jam ir reikia. Matyt tikras šiknius praitam gyvenime buvo. Gal neveltui Jūs taip priešinatės glaimybei atimti vaikus iš tėvų. Tegu kenčia, rupūžės. Nusipelnė.

patikslinu, rasau savo subjektyvia nuomone, ne kokios religijos ar kokio mokymo tiesas, o tai, kaip as viska suprantu.
Tai ne tai, kad renkames karma, mes ja kuriames. Pvz suvalgai nesmanoe- skauda skrandi , nusisypsojai kaimynui, jis tau nusisypsojo ir t.t.
Sunaikins kas? Mes gi nevergai., mes kruejai , ka padarom, ta ir turim, sakiau gi turim laisva valia biggrin.gif Misija - tai ne karmos vykdymas, misija renkames gi patys irgi. Karmos vykdymas - tai nera kazkokia prievole, tai toks nesamoninga busena, kai gyveni autopilotu, galima ir auksciau pakopti biggrin.gif
Jei kazkokiam zmogui bus lemta zuti , o tau ji nuzudyti, tai tu zinoma gali jo nezudyti, tai tavo sprendimas, o jei jam bus lemta zudi, jei jis nesikeis, tai pilna budu visatoje mirti...

Ateities kartos kencia tik del zmogaus padarytu nusikaltimu, o ne del nepadarytu biggrin.gif

Klausimas, ne ka turi ar neturi kiti , kokiu pretenziju, jie gali tureti ka tik nori, kas is tu pretenziju ar zmogu prikelsi? Klausimas, kaip zinoti, kas tik karmos irankis, o kas nusikaltelis? Jei ivykdei tik tai,kas turejo ivykti, nebus tau "bausmes", pasekmes is Visatos.

Nuplauket nuo vienos temos prie kitos, nuo karmos iki vaiku paimemo is seimos. Pameginsiu i abu klausimus atsakyti.
pvz Sakaliene jauciu kita gyvenima tikrai si tevu paims... biggrin.gif (cia juodas jumoras jei ka)

Jei tai vaiko karma, vadinasi jis turejo laisva valia rinktis praeitam gyvenime, o dabar ka uzsidirbo ta turi. Bet galima ir su meile pereiti karma, su atleidimu, taip padesi ir sau ir tam vaikui, pakilti auksciau...
Bet cia vel tas pats, o kaip zinoti, ko tas vaikas nusipelne? kokia jo karma, jus matot? As ne, tai stengiuosi elgtis geriausiai kaip sugebu.

Zinoma as pries smurta pries visus, aisku pries vaikus labiausiai, ir as uz tai, kad is tokiu tevu zinoma geriau paimti vaikus. As pries tai, kai vaikus paima nieko neisiaiskine is normaliu seimu ir laiko metus. Nera idealiu, visur rasi prie ko pirkibti, bet reiktu atskirti atvejus smurto, kuris luosina ir siaip uzrekima ant vaiko ar per sikna pliaukstelejima, tai ne tokie atvejai kaip vaika atimti reiktu, tokiais atvejais reiktu suteikti ziniu seimai, kaip galima kitaip aukleti. Nes nu atemus tuos vaiksu jie irgi ne pas sventuosius atsiduria, daznai patiria dar daugiau smurto...
Ismoke geriau elgtis, visi pakilsim auksciau, i aukstesne samone, ir gal gimus kita karta musu nemus ir nesmurtaus pries mus biggrin.gif Ziurekit bendrai paemus gi kyla kazkiek samone zmonijos ar ne?

Viskas ka gali nusinesti i kita gyvenima savo samoninguma, zinias...kaip sakoma kaip pasiklosi, taip ismiegosi. Padarei aborta, ir tave gal isabortuos ir kada tai baigsis? gal kai kazkas nustos taip daryti?
Papildyta:
QUOTE(given444 @ 2019 05 01, 13:58)

1. kertam, is visu forume esanciu ji  tau duotu labiausiai.  biggrin.gif patikek. is kitu visai sudą gautum.  biggrin.gif


nu Given gal jau nereikia sitaip nusisneketi apie mane? blink.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo lutuke123: 01 gegužės 2019 - 13:04
QUOTE(lutuke123 @ 2019 04 30, 19:37)
Nusipirkau siandien Magnum veganisku ledu

Miela mano, kas tave dar laiko nuo veganizmo?????

laukiu, laukiu, ir gyvūnai laukia to...patikek.... biggrin.gif 4u.gif

p.s. ledu senai nebeperku, (jei neatsilaikau ir nusiperku, ffuuuu, kokie man saldus, tas sugar sugar, daromes savo, geriausia saldytas bananas su uogomis, viską suplaki wub.gif wub.gif






p.s. del karmos. mano postas buvo ironija daugiau.(žiūriu mano postu nieka taip ir nemoka skaityti). o realiai apie karmą 80proc populiaroj spaudoj - gryna bilibirda.
pagal vienus interpretuotojus, netgi uzjausti negalima, nei per daug kištsi, gaileti, nei kitaip nukentejusiems padeti, nes jie turi "ismokti savo pamokas". sudege namai žmogui. vadinasi, kaip man žinoti, iki kiek jam padeti? haha.
taip buvom susikibe su vienu krisnaitu. jis mane uzsipuole del mano neigaliuju bendruomenes. savanoriavau joje 11metu, paskui buvau koordinatore kelerius metus. jis tokiam stiliuj: tipo,savanoriauk jei nori, bet tipo, kad jie daunai tai nereik cia lb gaileti, jie mat nusipelne is anksciau (is anu gyvenimu.) dzysus. na, tai visu tuomet negaileti.
eini pro šali, duoti elgetai, ir ką - plauki toliau užrietęs nosi -džiaugies kad toks nesi. (kol už kampo - bac avarija - ir guli paralyžuotas.)
o maniakas kas? ar is laimes toks patapo? gal ji kankino kas vaikystej, mama meiles nedave. kankino. šutino vystkluose. sandeliuky laike. žinoma, teoriškai labai visu maniaku gaila. jie kencia didžiules milžiniskas kancias.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo given444: 01 gegužės 2019 - 13:16
QUOTE(given444 @ 2019 05 01, 12:58)

1. kertam, is visu forume esanciu ji  tau duotu labiausiai.  biggrin.gif patikek. is kitu visai sudą gautum.  biggrin.gif



biggrin.gif biggrin.gif biggrin.gif
Oi, cia geras biggrin.gif
Atsakyti
QUOTE(lutuke123 @ 2019 05 01, 11:05)
nu Given gal jau nereikia sitaip nusisneketi apie mane?  blink.gif


sorry jei nepatiko. bet esi lb silta, neagresyvi, moteriska. nepazista cia tavęs jie, nei juolab Idomucia. vat nuo Montevertes ar Aimejos ar Hmmm tikrai i galvą su kuoka gautu. ar elektrosoku. o tu pabartum, pasibartum...ir...viskas butu gerai.
as kalbejau labiau ape poros rysi...tu moki islaviruot...o as kantrybes jauciu vel netureciau....

sorry, kitu irgi nepažistu. gal del "vezdo" nepataikiau...gal ir jos ten jam duotu, kas cia žino....
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo given444: 01 gegužės 2019 - 13:13
QUOTE(given444 @ 2019 05 01, 14:07)
Miela mano, kas tave dar laiko nuo veganizmo?????

laukiu, lauku,  ir gyvūnai laukia to...patikek.... biggrin.gif  4u.gif


o realiai apie karmą 80proc populiaroj spaudoj - gryna bilibirda.

o maniakas kas? ar is laimes toks patapo?  gal ji kankino kas vaikystej, mama meiles nedave. kankino. šutino vystkluose. sandeliuky laike. žinoma, teoriškai labai visu maniaku gaila. jie kencia didžiules milžiniskas kancias.

Matai as neziuri i mityba, kaip religija, todel visi tiek pavadiniamai man netinka ir nepatinka smile.gif Valgau tai, ka galiu, kas man reikalinga siuo metu, mano mityba 90 porc augaline. Mano rubai beveik tiek pat naturalus, mano prausimosi, valymosi priemones beveik 95 proc is naturaliu medziagu, nekenkencios aplinkai, siuksliu maiselius ir tuos perku suirancius greitai, del ko mano vyras keistai i mane ziuri biggrin.gif Bet vis dar naudoju ir plastika, ir benzina, ir sintetika, medvilne irgi tik maza dalis ekologiskai auginta. ir maistas ne visas ekoligiskai augintas. Gyvenimo budas , ne tik mityba, ir gyvunai kencia ne tik, kai juos kazkas zudo maistui.

Daug ko is musu laukia visa Zeme, planeta, kuria vis niokojam. Gyvunai laukia, medziai, ir visa Zeme. Kodel vis dar visi niokojam?

Nebutina skaityti, kas kokias nesamones priraso. Krisnaizmas irgi tik religija, jei mzogus labai religingas jis dezuteje.

Taip daugiausia bedu del meiles trukumo.bet vis tiek musu pasirinkimas kaip mes sioje situacijoje pasielgsim.
Gailestis irgi neigiama emocija, jie nieko gero zmogui neduoda, geriua jau myleti ar atjausti, o ne gaileti...
Atsakyti
QUOTE(lutuke123 @ 2019 04 30, 19:37)
Arba kokie verlsininkai kerta miskus beatodairos, kenkia visiem ir toliau lai kerta,

kam keikti tamsą, miela mano, jei gali uždegti žvakę.
mano vaiko klase susodino šimtus sodinuku. turbūt sakiau.
per Velykas apie namus rinkome šiukšles. šiaip aš vis parenku šiukšles laiks nuo laiko(megstu biggrin.gif ), tai dabar su vaikais sutarem, kad bus tradicija - rinksim per kiekvienas Velykas šiukšles apie savo rajoną ir gatvę. gražus buvo oras, o šiukšles, kurios voliojosi, nelabai gražios. smile.gif

p.s. del šiukšliu rinkimo. eina pro šali viena moteris. ar cia kokia akcija? cia as, sakau. moteris: dieve mano, ir kas savo noru rinktu šiuksles(ne savo kiemo).
tai va. given renka, nes jai šiukšles niekur negražu.
neturiu compulsive rinkimo. nebijokit.
Atsakyti
QUOTE(given444 @ 2019 05 01, 14:12)
sorry jei nepatiko. bet esi lb silta, neagresyvi, moteriska. nepazista cia tavęs jie, nei juolab Idomucia. vat nuo Montevertes ar Aimejos ar Hmmm tikrai i galvą su kuoka gautu. ar elektrosoku. o tu pabartum, pasibartum...ir...viskas butu gerai.
as kalbejau labiau ape poros rysi...tu moki islaviruot...o as kantrybes jauciu vel netureciau....

sorry, kitu irgi nepažistu. gal del "vezdo" nepataikiau...gal ir jos ten jam duotu, kas cia žino....

Taip as esu geras zmogus biggrin.gif , bet as nesu kazkokia be savigarbos.
Man "duoti" vyrui bet kada kada jis uzsinori, nepriklausomai nuo aplinkybiu yra saves negerbimas.
Man kaip tik santykiuose vyra sturi imtis inicaityvos, turi sugundyti ir suvedzioti, jei jau imam tokias hiperboles. jis turi elgtis taip,kad moteris uzsinoretu su juo miegoti, o ne tik reikalauti kakzokiu pariegu pagrindu.
Cia duoti bendraja prasme, ne as tikrai ne nuolanki ir daznai nelaviruojanti, pas mane kai kuriuose situacijuose buna arba juoda arba balta. Yra ir kantrybei ir atleidumui ribos.
As tikriausiai maziau laviruojanti, nei cia tavo aprasytos moterys biggrin.gif As tik mokausi dar, o jos ziurek nemato bedos bet kada duoti biggrin.gif Nu iskyrus Monteverte gal, o kitos ?
Atsakyti