Įkraunama...
Įkraunama...

Tęsinys: kur rasti vyrą, kai tau... O ką, jei...

QUOTE(Hmmm... @ 2019 04 15, 17:41)
Kodėl Jūs neigiate, kad pats gyvenimas gali būti prasmingas. Be pomirtinio gyvenimo.

jolki matolki.
as nieko neneigiu.
ar manes skaityti nemoki?

aš pratesiu teigini, provokacija mąstymui. jei sakysi neprasmingas, as sakysiu kad prasmingas: o jeigu....
jegu tikinciam bus viskas aisku, as sakysiu: o jeigu ne? o jeigu dievo nera?
tek daug visko pasualyje, liudija, kad dievo nera.

protinga, o neperpranti stiliaus.

viskas mergos,
as cia retsykiais užsuku, kartais jau nebatsakau i klausimus, negaliu sedeti cia istisai. atleskit, jei kada i kur neatsakysu. netureciau nei jegu, nei laiko pjautis iki negaliu.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo given444: 15 balandžio 2019 - 19:46
QUOTE(given444 @ 2019 04 15, 20:45)

Tai kad niekas nezino, kas tas dievas GALI TEORISKAI BUTI.
Dedes sedincio ant debesies tai nera, o vis kita per daug sudetinga suvokti... ar yra kazkas ko nesugebi suvokti kas
Atsakyti
QUOTE(given444 @ 2019 04 15, 19:45)

Nu gerai, tiek to biggrin.gif Gero sporto biggrin.gif
Atsakyti
QUOTE(given444 @ 2019 04 15, 19:45)
jolki matolki.
as nieko neneigiu.

aš pratesiu teigini, provokacija mąstymui. jei sakysi neprasmingas, as sakysiu kad prasmingas: o jeigu....
jegu tikinciam bus viskas aisku, as sakysiu: o jeigu ne? o jeigu dievo nera?

viskas mergos,
as cia retsykiais užsuku, kartais jau nebatsakau i klausimus, negaliu sedeti cia istisai. atleskit, jei kada i kur neatsakysu. netureciau nei jegu, nei laiko pjautis iki negaliu.

Tu tuščiazodziauji. Rašai rašai, o nieko iš esmės nepasakai.
Atsakyti
supranti, as einu i visu tapkes. tikincio, netkincio, agnostiko.
ar tau Hmmm idomi tik tu pati? vat tu teigei, kad esi trąša. puiku. lutuke teige, kad yra gyvenimai.
bet jus abi pagalvokit, ką kiti(visokie) žmones turetu justi, galvoti, kaip save motyvuoja gyvenimui? cia tik idomumo delei. nepulkit klausineti: o kokia to prasme (sužinoti, ką galvoja netikintis, tikintis?
nes tai tolygu butu-koka prasme sedeti SM?
kokia prasme išvis apie vyrus/moteris diskutuot?
prasmes nera.
arba yra visos prasmes.
kaip, kam, ko reikia.
viskas reliatyvu.

dar pridesiu. visuose aiskinmuose nera nieko aiskaus iki galo. taip ir reikia, matyt.
Man kvaila butu teigti, kad pagal vedas - Moontes liga rodo, kad pas Moonte yra pyktis, viduje daug neissprestu dalyku. mane stulbintu toks postas. rugpjūti palaidojau gerą drauge nuo vežio (per 4 menesius išejo.) palko 4 mergytes. (visi geriantys ir rukantys, ir agresoriai - gyvi. )
mano drauge - ji buvo bloga? bloga ant tiek, ir mergaites blogos, kad nusipelne buti našlaitemis?
Moonte - kiek žinau per Sm - išvis sociali, aktyvi. forume bando but empatiška, visu saule ir visus apglostyti (kartais pavyksta, kartais ne, manes tai nesupranta išvis, dzin.) ok, ironiją baigiu.
man visur daug klausimu, daug neaiskumu.
bet štai, vualia, pagal katalikus - liga yra Dievo dovana, wub.gif duodama ne eiliniam niurzgai. juk žiūrek, isterikas, reksnys, niekad veziu gal nesirgs, bet dergs ir gadins kitiems gyvenimą. tai ką, - jis šventas, o dvimetis, vežiu sergantis - tipo, aname gyvenime buvo sadistas, tai taip jam ir reikia? ca jo tokia karma?

anksciau as maniau, kad žinojau apie daugeli dalyku. per pastaraji 10meti mano gyvneime ivyko daug vykiu, per daug gal keliavau, per daug žmoniu maciau, kancios. per daug ivairūs žmoniu gyvenimai. o dar karai, kancios, nesąmones, prievarta. daug nepaaiskinamu dalyku, daug dalyku, nepriklausanciu nuo musu valios. žmogus - likimo kalvis? tik iš dalies.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo given444: 15 balandžio 2019 - 19:58
QUOTE(given444 @ 2019 04 15, 20:28)
Moonte, aš pati nežinau, kaip aš mąstau.
Ar aš kur parasiau, kur ir kaip mąstau?

as - Sokrato principu dabar kalbu.provokuoju, kad jus pats sau atsakytumet kuom tikit, ir kur kiekvieno "tikejimo" silpnoji vieta arba visu tikejimu susivienodinimas. debatu principas. moko pažvelgti iš visu pusiu.
moke mokykloje.
taigi, jei vedomis tikincioji sakys, kad ji tiki karma, tai as klausiu, ok, ta ko verki kad tavo vaikui vežys, pati sukurei jam tą veži, tai ir turekis.(spresk kažką).
jei netikintis sakys, kad mes virsim trąša, ir po šio gyvenimo nieko nebus, tai išvis pofig, kam išvis kokie verksmai. hedonstui sakysiu džiaukis, o je pats pasiektum buseną, kuomet džaugtis negaletum, tuomet paklausciau, ką darytum? ar yra riba, kuomet pakeltum ranką? normalus, neemociniai klausimai. man tikrai idomu, kaip žmogaus psichika sulig kiekvienu vyku persidelioja prasmes.
o kur kas cia dirbtina?
Tarkim,laidotuves - pats naturaliausias dalykas. Dabar daugiau mirsta, negu gimsta. netampai vaiko i visas pasaulio laidotuves. kiek numiršta, užtenka ir savu.

dar pavyzdys. esi pajamingas, sekasi. uzdirbi. bac, staiga tavo pajamos eina vsai kitur, atsiranda baisos skolos (arba staiga islaikai 3-4žmones), ir valgai makaronus, duoną, dar si bei tą. baigesi tavo keliones, baigesi kavines, baigesi visi mazi geri dalykai. ką darai? vel viską persidelioji ir buni liamingas toje situacijoje. turbut taip. nes jei nešoki nuo tilto, kaip tuomet? gi reikia kuo linksmiau. o gal visaip?
pvz, vieno savo sergancio draugo paklausiau:
ką veiki?
ats: pasakysiu, atvirai, given, stumiu dienas ir tiek.
tas draugas niekad nepasveiks.
ką jam pasiulytumet?
nes as tai nežinau.
(as pasiuliau si bei tą, pvz, kad ir labai mažo, susikurti, atrasti sau gražiu mažu ritualu, bet ar tai jam padeda/pades? aš nežinau.)

pati esu ieskojimu kely. kai ką manausi žinant, kai ko - visai ne.
pavyzdžiui, džiauguos, kad 32metus eidama supratau, kad gyvunai irgi kencia ir nori gyventi, ne itk žmones, ir padariau realias išvadas.

Mes uzuodami klausima, kokiu kampu jis pateikiamas duoda suprasti kur dedamas akcentas. Del sios priezasties, ne viena sios diskusijos dalyviu pastebejo tendencinguma formuojant juos. Ne negali tai vaidentis nemazai daliai zmoniu.

Rodos kaip ir neapibendrinau ka ir kaip pati mastai, man tiesiog butu idomu suzinoti tavo nuomone apie tuos pacius klausimus po 10 metu.

Sakai Sokrato... As tai vadinu pabuti "velnio advokato" vaidmenyje. Nepaslaptis ir as taip darydavau mirksiukas.gif

Jei rimtai i visus tavo kontrargumentus apie turimas spragas, kaip velnio advokatas galeciau lengvai argumentuotai atsakyti.

Kas yra dirbtina isamiai atsakiau, nesikartosiu.

Zmogui, is esmes negali padeti rasti butent jo gyvenimo prasme, dziaugsma ir t.t. Tai turi padaryti jis pats. Bet gali pabuti su juo, savo buvimu praskaidrinti jo gyvenima. Bet vel gi iskyla problemyte, kad greiciausiai tu ji prisijaukinsi. Ir jis lauks tave ir ateityje. Taigi, jei nemoki islaikyti atstumo, neturi laiko, galimybiu "nesildyk zmogaus". Jei susildei, nenusisuk nuo jo.
Atsakyti
QUOTE(Montekrista.back @ 2019 04 15, 17:48)
nieko iš esmės nepasakai.

o ką sakyti? tu pasakei - atsitiktinumas valdo. o aš keliu klausimus, nes man daug kas neaišku. mano toks buvis. kuo jis gerensis už tavąji? ar tu lauki, kad pasakyciau kad katalikai, ar vedos - tiesa? ar kad mes tuoj virsim i kirmeles -ir basta - jokios sielos?
nesulauksi. smile.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo given444: 15 balandžio 2019 - 20:01

1. kuri cia delioja? tokiu nematau.

2. man istrigo tavo mintis: melzeja, kaimietis, prezidentas, nesvarbu. nera geresnio ar blogesnio varianto.
ok, sounds labai ultramodern ir hypster. bet vis tiek zmones kalba apie progresą, varomąją jegą, kitaip taptume inertiski visai, smaukytume sau ant sofkes, per dienas, ar ne taip? biggrin.gif
žeme atsigaus, o mes? bigsmile.gifkodel vis tiek skaitome apie garsius zmones, arba domimes kažkokiom naujovem? net tv, telefonus perkasi zmones naujus, o ne eina i lauzyną ir perka is super duper senienu. kažkas š žmonijos kuria, daro, kažkas sedi ant sofkes. je visi visi visi sedtu? ta kas tada? biggrin.gifar irgi niekas?
3. kam vaiką motyvuot tuomet mokytis, kam tie zaidimai. kam tie egzai, tos atrankos i darbovietes - jei gyvenimas is esmes - smelio/games deže.
prie vaiko grižtant. lai auga, lai pats edukuojasi. kam versti kažką daryti,? gal vaikas nuosirdžiai nori buti niekuo, nores mokytis, ismoks vakarineje mkloje nuo 30 (juk daugelis suaugusiu ten ir eina, ar ne?)
kam tie sugalvoti istatai lavintis iki 16, alinantys patikros testai (vel kątik snd skelbe, arteja baisus patikros testai tiems vargsams pradinukams, mes tokiu neturejom, o jau apie vyresnelius - nekalbu.)
4. jei gyvenimą kurtis is kuo daugiau malonumu, kam tos karjeros, vertimaisi per galvą, kam tie svs daug nemaloniu dalyku?
kam sedite darbe nuo 8 iki 5, argi vsos taip jau turite mielą darbą?
tu gal turi, o visos kitos?
ko neiseinate is ofic darbo, kaip aš, ko sau kažko nedarote, nedirbate, nesusikuriate darbo vietos?
5. arba isvis nieko nedarote - keliautumet, pvz? bet ne - mes vergai, priklausomi nuo atlyginimo, rutinos, ko dar? tobulejimo? bigsmile.giflaviname smegenis darbe ir SM.
6. renkantis vyrą, tas pats: nesakoma ai, melzejas, ar prezindentas, svarbu geras žmogus. kažkodel ne. kažkodel renkames "pagal save", norime saugumo.
ir vis tiek žmnes viską skaiciuoja, sveria, matuoja... tai kam matuoti - ar del to pacio patogumo, malonumo?

rethorical questions only.

1. Man is tavo klausimu atrodo, kad tu delioji. Tos problemos, kurias tu cia keli, lyg netikintiems jos iskiltu man nekyla. Dauguma klausimu keisti. Nei motyvacijos man truko, nei apatija apemusi, nei as apie savizudybe galvoju, nei vien apie malonumus galvoju. Kiek tavo sitame komentare klausimu apie malonuma ir patoguma? As pradedama tau atsakyti pirma karta taip ir nujauciu, kad netikintys bus palaikyti tokiais pavirsutiniskais, kur tik paest ir viskas. Nei viena nerasem apie tai, bet vistiek ziurek islindo pas tave tas patogumas. 

2. As sakiau, kad zmoniu gyvenimas man atrodo prasmingas, jei jis pats gerai jautesi. Kas as tokia, kad pasakyciau sorry, bet ledu pardaveja nieko nenuveike, tik cukru zmonems pardave, visai be prasmes pragyveno. BET. Nemanau, kad visi turi nustoti kurti, stumti pasauli i prieki, gelbeti beglobius vaikus ir pan. Visada bus visokiu zmoniu, tik labai jau sunku pasverti, kuris cia prasmingesnis, kuris ne. 

3. Manes mokytis nemotyvavo. Man buvo nuosirdziai idomu mokytis, skaityti. Labai patiko. O bendrai paemus as motyvuociau vaikus mokytis, kad jie veliau turetu pasirinkima. Galetu tapti pilotu, o gal darzelio aukletoja. Kaip nori. Uzkirsti kelia pasirinkimui nuo mazumes man atrodo baisi nuodeme. Tu neabai supranti ka as sakau, man atrodo. Nemanau, kad visi butu laimingi melzejais budami. Kai kurie ne. Tai jei toks zmogus pataps melzeju ir kankinsis visa gyvenima, tada sakyciau, kad tai nebuvo prasminga, nes as ziuriu i jo gyvenima is jo tasko. Juk jis nelaimingas.

4. Man karjera yra malonumas. Man idomu eiti i darba. Man buvo labai idomu mokytis univere. O siaip darbas uztrikrina minimalias pajamas. Elementariai. As isvis nenoriu sakyt, kaip zmonems gyventi, kaip gerai, kaip visiems reikia, kaip visi privalo daryti. Gal kas i darba eina su kancia bile pinigu gauti. Nu jeigu zmogui taip gerai, ta ok. Keliu yra visokiu.

5.  As tai nesijauciu esanti verge. As jauciu, kad dalykus, kuriuos turiu siandien pasirinkau pati. Nepatiktu - keisciau. Tie pasirinkimai planetos ribose, bet visgi bent jau mano kartai visi keliai atviri. As taip jauciu.

6. Renkames pagal save vyra. Bet as jau daug kartu parasiau, kad renkames pagal save. Man butu neidomu su melzeju. Jam gal irgi nebutu idomu su manim. Bet cia tik man ir tik jam. MB man yra vyru vyras, as jam moteru moteris, pati graziausia protiniausia, kaip as ji myliu, negaliu. Kita gal ji prismaugtu.  :D

Atsakyti
QUOTE(given444 @ 2019 04 15, 20:00)
o ką sakyti? tu pasakei - atsitiktinumas valdo. o aš keliu klausimus, nes man daug kas neaišku. mano toks buvis. kuo jis gerensis už tavąji? ar tu lauki, kad pasakyciau kad katalikai, ar vedos - tiesa? ar kad mes tuoj virsim i kirmeles -ir basta - jokios sielos?
nesulauksi.  smile.gif

Ko nesulauksiu? Klausimas konkretus koks?
Atsakyti

bet jus abi pagalvokit, ką kiti(visokie) žmones turetu justi, galvoti, kaip save motyvuoja gyvenimui? 

O kodel reikia save motyvuoti gyvenimui? As tikrai nesuprantu sitos bedos. Gal gimiau motyvuota, ar kazka, bet nereikejo kazkaip dirbtinai su savim dirbti. Taip is pirmo zvilgsnio atrodo, kad jei zmogus nemotyvuotas gyventi, tai depresija serga ir reikia pas gydytojus apsilankyti. As net nelaikau sitos problemos tikinciuju/netikinciuju. Cia man koks tai ligos klausimas labiau.  :unsure:​ 

Atsakyti
Iš Šviesos, kodel keisti? jie niekad tau nešove, palauk, gal šaus. man irgi nešove tavo metu būnant.
idomu, dar prieš mirti kas šaus.
tu juk visapusiška. negi mąstai tik vienu kampu.
broaden your mind. better even, imagination. rolleyes.gif

p.s. as nesakau, reikia motyvuot, ar ne. bet juk vaikui nesakai: na, vaikeli, kelkis, mokykis, dirbk ir visa tai...kad uz kažkiek lako virstum trasa, kirminu maistu.

kažkaip vis tiek, sakai ką kita. ar ne?
jau baigiu off topic. kalbam apie vyrus.

Atsakyti
Šį pranešimą redagavo given444: 15 balandžio 2019 - 20:13

ups

Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Iš_Šviesos: 15 balandžio 2019 - 20:13