QUOTE(given444 @ 2019 04 14, 13:58)
lutuke, vis pabrezi (nes vedos tą sako): koki gyvenimą susikuri, toki turi. tokiu atveju, jei vaikas gimsta su negalia, ar 2metu suserga vežiu, reikia tiketi, kad jis "aname gyvenme" prisidirbo. o jei tiketum tik siuo gyvenimu, kaip motyvuotum tok vaiką, tokią šeimą, galu gale - save?
jei jau palietet šiuos klausimus, einu skaityti.
Ne, as vedomis nesiriamiu jei ka, kitais saltiniais remiuosi,as nei neskaiciusi vedu, bet taip pasiklausau kazka apie jas
Induizmas tik religija, as nereliginga, o geru dalyku zinoma yra visuose religijuose, kitiap jos negaletu gyvuoti.
Bet taip, as tikiu tuo, kad ka susikuri ta ir turi, man "karma" veikia siame gyvenime ir labai greitai.
Ligos, kiek zinau, ypac sunkios, dazniausiai zinoma ateina is praeitu gvenimu, bet nebutinai, buna ir sio pasekme, aplamai priezasciu tiek, kiek zmoniu. Del vaiku vaikus veikia tiek tai, ka jie atsinese, tiek ju tevai, ypac mamos, nes moteru mintys daug stipresnes dazniausiai nei vyru. Tuo mes ir skiriames, moterys daug sudetingesnes ir stipresnes dvasines butybes.
Esmeje musu mintys jomis mes kuriames sau realybe. Dirbti su savo mintimis labai jau sudetinga, nuolat islaikyti tyruma, kruti jas teisingas, tikslias, ziauriai sunku
man kazkaip net neina isivaizduoti, kaip zmones nemato dvasines realybes, Dievo galu gale, kai nejaucia?
Papildyta:
QUOTE(Hmmm... @ 2019 04 14, 14:34)
Nu ir kur aš sakiau, kad dvasinės patirtys man atrodo susireikšminimas. Susireikšminimas man atrodo žmogaus poreikis būti įsitikinusiam, kad jis yra amžinas arba kad jau toks unikumas tikrai negali mažiau nei nioliką gyvenimų gyventi. Arba kad žmogus žemėje negali būti tik tam, kad būti. Reikia jam aukštesnių tikslų ir globalesnės reikšmės. Tam jies reikia "žinojimo". Man tai atrodo susireikšminimas. Tas negalėjimas patikėti, kad gali būti tiesiog žmogus ir tiesiog vienam kartui
tai kaip gali tureti dvasines patirties, jei neturi dvasios?
poreikis ar zinojimas? kodel rasai vis poreikis, jei kazkam tai yra zinoti, kaip pvz ir tai, kad musu kune labai daug bakteriju ar man cia poreikis ar zinojimas?
man tao pasakymai skamba taip: nu kokia tu susireiksminusi, kad manai, jog turi kune daug bakteriju , kad neuztenka tau tureti vien zmogaus lasteliu, pireike isivaizduoti, kad dar kiu gyvunu turi buti kune ir t.t.
arba kokie cia norai buti kokia moklsininke, ar aktore, eik tik dirbti i maxima pardaveja ir apsiramink...
ar tikrai cia zmogaus suireiksminas ar atvirksciai nepilnavertiskumo kompleksai?
Zmogus turi laisva valia jis gali siekti ko nori arba nesiekti, gali tobuleti ar degraduoti, nuo zmogaus poreikiu ar noru realybe aplink mus nesikeicia.
o kai pir sakiau, tokie kokia esam dabar ir busim veina karta su siuo kunu, o kas bus po to tik po to ir pamatysim, tai tik zinojimas kad dvasinis pasulis visa ko pamatas, jau susireiksminimas?
man zinojjmas kai kuriu dvaisniu desniu, kaip tik prideda daugiau atsakomybes ir darbo, o ne susireiskminimo....gal net daug paprasciau butu gyevnti tik si gyvenima, mastyti,kad viskas kas vyksta tik chaotiski sutapimai, tai nei atskomybes, nei darbo su savim nereikia, gyveni sau megaujiesi gyvenimu ir tiek