supratau ir taip ir užsirašysiu - apsijuokei
supratau ir taip ir užsirašysiu - apsijuokei
del to startinio paketo.
vat jis ir neduoda man ramybes.
negi mes atsitiktinai tap sukritome/
vien gimsta jav, dangoraižiuose, kiti - lūšnoj azijoj ir niekaip is skurdo neislipa.
lutuke, nežinau, ką ten bandai vis priešinti. aš nekeliu krikšcionybes, as mąstau apskritai apie Būti.
tiek vedos, tke kriksiconys tiki, kad kitam gyvenme bus geriau, jei cia busi geras.
gal nebepriesinam visu tikejimu, beprasme diskusija.
vercau ieškom bendru tašku, ką as visad stengiuos daryti.
dabar rasau ant greicio, neskaiciau, ką pridiskutavote.
jei Dievo nera, as vis tiek žaviuosi žmogaus gebejimu myleti, tuo vat begaliniu meiles polekiu. meiles troskimas ir geri darbai mane žavi sioje "beprasmeybeje", tap vadinamame pasaulio gyvavimo atsitiktnume.
buvimas/pojutis , kad esi reikalingas tuomet gelbsti.
tik tas?
ar žmogus su negalia gali buti reikalingas?
vel grižtu prie to.
jei visi cia giriates arba pagristai džiaugiates, kad nuveikiat daug visuomeneje (ypac Moonte), kaip dar kitaip prasmes atrandat, jei butumet paralyžuoti?
ar turite ribą, kada pakeltumet prieš save ranką?
ką turite patarti 30metu ant patalo gulinciam, kuris net ranku nevaldo?
Voycyciaus atvejs. dauguma sako: ;engva jam, jis - išimtis, nes super rich semoj gime, o kiek tokiu kaip Voycicius, ir ką? negi visi eina, skelbia, seminarus veda, be ranku, be galuniu?
šimtai tokiu žmoniu kaip Voycycius gyvena beprasmybeje.
kiek piatys turite draugu su negalia?
as turu nemažai, ir ne vienas ju super nekaifuoja.
jus kaifuotumet?
lutuke, vis pabrezi (nes vedos tą sako): koki gyvenimą susikuri, toki turi. tokiu atveju, jei vaikas gimsta su negalia, ar 2metu suserga vežiu, reikia tiketi, kad jis "aname gyvenme" prisidirbo. o jei tiketum tik siuo gyvenimu, kaip motyvuotum tok vaiką, tokią šeimą, galu gale - save?
jei jau palietet šiuos klausimus, einu skaityti.
https://youtu.be/9OTDdEIR7F0
sekmadienis - Dievo diena
Papildyta:
kaip pas jus, vyrą, viakus, tėvus, seses, brolius yra su sapnais tada? nieko nesapnuojat? negaunate jokių įspėjimų niekada? niekada neatkreipėte dėmesio, kad pvz. buvo negeras sapnas ir po to bumt, plyta ant kojos?
jei visi cia giriates arba pagristai džiaugiates, kad nuveikiat daug visuomeneje (ypac Moonte), kaip dar kitaip prasmes atrandat, jei butumet paralyžuoti
As tai nemanau, kad gyvenimo prasme yra kazka nuveikti visuomeneje, sukurti, palikti. Galima, jei nori, bet nera privaloma. Ir negali sakyti, kad kokios bevaikes ledu pardavejos gyvenimas nera prasmingas. Man atrodo svarbiausia zmogui buti laimeje ir taikoje su savimi. O ar jis ten bus koks Dali, kaimo mokytojas ar salies prezidentas - ne esme.
Beje, man i galva nesautu pavadinti pasaulio beprasmybe, nors as ir netikiu.
bet tai tame ir esmė, kad kuo gyvūnai nedieviški ar prastesni už mus?
kaip jie moka patys visi save gydytis, kaip jie moka išsimankštinti save patys ir netingi to daryti, daro tai nuolat, ražosi netgi teisingai, kokius jie pojūčius turi galingus, gi visos apie tai girdėjote, kad žiurkės pvz. anksčiau už žmones audrą jūroje pajunta ir t.t. Net seksą moka atlikti. Mums tai moko mokykloje, aiškina kaip ten tvarkytis, ką ir kur ten kišti, o jie tai savaime jau žino, nuo gamtos
Tai va, nevalgykit gyvūnų (čia tarp kitko, iš temos išsprūdo )
bet tai tame ir esmė, kad kuo gyvūnai nedieviški ar prastesni už mus?
kaip jie moka patys visi save gydytis, kaip jie moka išsimankštinti save patys ir netingi to daryti, daro tai nuolat, ražosi netgi teisingai, kokius jie pojūčius turi galingus, gi visos apie tai girdėjote, kad žiurkės pvz. anksčiau už žmones audrą jūroje pajunta ir t.t. Net seksą moka atlikti. Mums tai moko mokykloje, aiškina kaip ten tvarkytis, ką ir kur ten kišti, o jie tai savaime jau žino, nuo gamtos
Tai va, nevalgykit gyvūnų (čia tarp kitko, iš temos išsprūdo )
uoj, sorry, dar pamirsau tau priminti, kad prie zmogaus smegenu evoliucijos stipriai prisidejo mesos valgymas. Tai primenu dabar. Zodziu, mums mesa valgyti yra naturalu.
O jei jau mes gyvunai, tai tigras antilopes irgi negaili, jei ka.
vel grižtu prie to.
jei visi cia giriates arba pagristai džiaugiates, kad nuveikiat daug visuomeneje (ypac Moonte), kaip dar kitaip prasmes atrandat, jei butumet paralyžuoti?
ar turite ribą, kada pakeltumet prieš save ranką?
ką turite patarti 30metu ant patalo gulinciam, kuris net ranku nevaldo?
Voycyciaus atvejs. dauguma sako: ;engva jam, jis - išimtis, nes super rich semoj gime, o kiek tokiu kaip Voycicius, ir ką? negi visi eina, skelbia, seminarus veda, be ranku, be galuniu?
šimtai tokiu žmoniu kaip Voycycius gyvena beprasmybeje.
kiek piatys turite draugu su negalia?
as turu nemažai, ir ne vienas ju super nekaifuoja.
jus kaifuotumet?
mano Dievas aako, kad gali
naudos nėra tik iš numirėlio, iš visų kitų gali būti nauda ir prasmė. Paralyžiuotom galūnėm pvz. gali gulėti/sėdėti ir istorijas kurti, lūpomis perteikti, o gal gražiai dainuoja ir taip palinksmins šeimos narius, aišku, jei juos turi. Na arba prieglaudos kokio darbuotojus
Žinoma, kaifo tai tame tikrai nėra.
tiek vedos, tke kriksiconys tiki, kad kitam gyvenme bus geriau, jei cia busi geras.
gal nebepriesinam visu tikejimu, beprasme diskusija.
vercau ieškom bendru tašku, ką as visad stengiuos daryti.
As nepriesinu as tik sakau, kad apie dvasini pasauli, nebutinai per religiju prizme galima sneketi, kad vienoks yra krikscioniskas poziuris, aplamai religinis ir siaip kiekvieno zmogaus, pvz mano, kodel tokia diskusija beprasme, man pvz nepriimtina krikscioniska pozicija, kad siame gyvenime kentek, buk skurdzius, aukokis ir paskui gal pateksi i roju, gal tai ir atstumia netikincius zmones aplamai mastyti apie dvasini pasauli, nes jis kazkodel automatiskai siejamas su religija?
o tai kas bendra, tai aplamai bendrazmogiski dalykai, bet esme, kad tie nukrypimai nuo ju , kas sudaro religijas ir tolina nuo tos tiesos...cia butu kita tema apie religijas...
Induizmo filosifijos taip gerai nezinau, bet ten yra karma, dharma, gyvenimo ratas, atgimimas pagal nuopelnus, rojaus ir pragaro amzino lyg nera. Zydu relgijoje kaip tik sakoma, jei kenti, jei skurdziai gyveni, reiskia Dievas nuo taves nusisuko, tu religiju skirtumai butent ir iplieskia karus, nesantaikas....
Negaliu kalbėti už kitus, galiu tik už save. Sapnuoju pakankamai retai (arba tiksliau gal būtų sakyti retai prisimenu, kad sapnavau arba ką). Visgi, esu sapnavusi tiek gražių, tiek bjaurių, tiek neutralių sapnų. Nė karto plyta ant kojos nenukrito. O geri ar blogi įvykiai mano gyvenime neturi jokio pastebimo ryšio su mano sapnais. Teta mano tiki tokiais visokiais sapnų įspėjimais, yra kelis kartus man skambinusi, kad neva tai kažką ten sapnavo, dėl manęs nerimauja. Nė karto po tokio skambučio mano gyvenime nenutiko nieko net minimaliai ypatingo (nei gero, nei blogo).
evoliucijos ar degradacijos?
Eik jau, eik jau. Kad kaip tik skaitosi gudresni buvo ten, kur kruopos augo, o ne mėsa dominavo
Tigre, tu tigre. Na jei nenori būti nė kiek tobulesnė už tigrą, tai taip ir užsirašysiu, kad iš Iš Šviesos galiu tikėtis tik tiek, kiek iš tigro
Papildyta:
Tai sveikinu su uždarytomis čakromis...
sapnuoju kiekviena nakti labai ryskiai, spalvotai, daznai galiu valdyti sapna, susigalvoti, ka noriu, kad vyktu, kartais tai sunku, zinau kad sapnuoju, bet negaliu pakeisti ivykiu eigos
daznai buna ivairios nuojautos, ypac per sapnus, kartais gaunu idomios informacijos, kaip visa tai as tureciau sau neigti?
ir kodel iv dvaisnes patirtys jums atrodo ,kaip susireiskminimas, paparsciausias zinojimas, kad mes ne tik fiziniai kunai?
juk pvz kai buvo atrastos bakterijos tikriausiai irgi daug zmoniu buvo labai sunku patiketi, gal irgi reikejo sakyti, tu ka isivaizduoji pas tave zarnyne ten 2kg bakteriju, tu ka susireiksminusi kokia?
ir kaip reiktu is vis susireiksminti, kad esi dvasine butybe? tai gal susireiskminimas galvoti,kad esi zmogus? siela beja, kiek zinau irgi galima susinaikinti, jei degraduosi per eile gyvenimu...amzina tik ta Dievo dalelyte mumyse... bet cis aisku ne mano ismastymai,mano tik jausmas, kad as nesibaigiu ties atomu lygmeniu.
siaip is zmoniu artimu rato, neturiu nei vieno kuris neigti dvasine plotme aplamai is esmes, religiju, isitikinimu yra ivairiu, bet neigimo dar nesutikau gyvai.