Įkraunama...
Įkraunama...

Tęsinys: kur rasti vyrą, kai tau... O ką, jei...

QUOTE(lutuke123 @ 2019 04 13, 16:14)
visgi lietuviu koks 80 proc laikanciu save krikscionimis, pasaulyje irgi tikriausiai tikinciu bendrai bet kokia forma dvasiniu pasauliu bus panasius kiekis, tai gal nera jie visi pamise? tik siaip sakau  biggrin.gif

Jei jiems lengviau - valio.
Atsakyti
QUOTE(Montekrista.back @ 2019 04 13, 17:19)
Jei jiems lengviau - valio.

o gal kaip tik sunkiau biggrin.gif nezinosim, kaip ten kas.... as galvoju kazin, kai pas gyvenciau, jei netikeciau Dievu bigsmile.gif
Papildyta:
sitas geras lotuliukas.gif gristant i tema apie vyrus ir moteris
https://www.youtube....h?v=5ND6Iyxs_X8

visgi kazin kaip sekasi tokiom efektingom moterim gyvenime biggrin.gif
Atsakyti
Kaio gyventum, paprastai, pasikliautum savimi.
Atsakyti
Materialistams lengviausia. Jiems svarbu uzkalti kuo daugiau pinigu, isesti i kuo platesni kresla. Nesvarbu, kad tai daroma lipant per kitu galvas, svarbu jie pasiekia ko nori. Ir nusišikt jiems ant sąžinės ir tyros sielos, jie gi netiki i tokias kvailystes.
Papildyta:
QUOTE(lutuke123 @ 2019 04 13, 17:27)

sitas geras  lotuliukas.gif gristant i tema apie vyrus ir moteris
https://www.youtube....h?v=5ND6Iyxs_X8

visgi kazin kaip sekasi tokiom efektingom moterim gyvenime  biggrin.gif

Mano Larysačkos niekas neperspjaus biggrin.gif

https://youtu.be/uesvcBFSFqQ
Atsakyti
QUOTE(given444 @ 2019 04 13, 11:06)
Kristina, kokiu patirciu turejai?
jei cia nenori sakyti, gal galima i AŽ  4u.gif

Gero sestadienio visoms, paskaitau, pasijuntu su jumis kaip vienam kambary, patyliu, kai nerandu laiko ką pasakyt.
Gyvuokit, panos  wub.gif

daugiau meiles sau lygu daugiau jos kitiems.  ax.gif
susisiekinciu indu principas.
O, žiuriu gerą temą palietete.
Aną savaitgali norejau užduoti klausimą.
Hmmm ir kitos, kurios "netikikite kitais pasauliais,

man visad buvo idomu - kap "netikintis" žmogus , t.y. tikintis tik šiuo fiziniu pasauliu save motyvuoja?
kaip jis keliasi dieną sutikt, kokie jo tikslai, uždaviniai, jei žino, kad kiekvena sekunde, minute viskas juda  mirti? juk musu gyvenimas, ar
16, ar 60m nugyventume - tera akimirka ?
motyvai?
vaikai, darbai, malonumai - kas dar? pasidaugint, vaikus užzaugnti, kažką gero nuveikti?
o jei gimsti su negalia ar po avarijos - koks motyvas sutikti dieną?
jei žinai, kad negyvensi amžinai, koks impulsas kyla - ar kaip tik išnaudoti gyvenmą, cia ir dabar - ar kap tik apatijos jausmas apima? atbukimo, bukumo, ir taip bangomis.
meile. je ji tera neurotransmiteriu siunciami signalai ir chemija, kaip tada? ar tokia meile ikvepia? juk numire žmogus, na, okei, nesam dievai, tuoj i jo vietą ateis kitas?
bet netgi jei esi nuolankus - ar norisi kažką stengtis, ikvepti, jei žinai savo baigti?
jei vat nuolankiai pripažinai, kad esi rbotas - kokie jausmai, pojuciai? geresni, blogesni?

noriu kuo visapusiskesnio paveikslo.
aciu.

Daug paprasciau gyventi suvokiant savo ribotuma.
Globaliai ziurint, gyvenu, kad minimum nepalikciau zemes prastesnes negu atejau i ja. O jei apie kasdieni gyvenima - but saziningai su savim ir kitais. Malonumo ir pareigos turi but apylygiai, cia mazi motyvaciniai dalykeliai.
Atsakyti
QUOTE(Moonte @ 2019 04 13, 13:30)
Man visiskai nemaiso ir nemanau, kad kas yra kvailas ir t.t. del to kad tiki/netiki. KIekvienam savo, kiekvienas TIKI KUO NORI, i ka ir kaip nori.

VA buten man idomiau ne tas Dievo buvimas, nebuvimas... Man idomiau kodel savo gyvenimo prasme zmogus sieja su Dievu, kodel jis, zmogus, renka pliuspunktus, is kur tas poreikis pirkti Dievo palankuma, kaip ir keistokai atrodo TIKROJO TIKEJIMO paieskos.
Mano galva, tai biasiai pavirsutiniska.

nes jam negaila visko suteikti žmonėms, kurie moka pasiimti smile.gif
Papildyta:
QUOTE(given444 @ 2019 04 13, 13:36)
man, asmeniškai, svarstant apie gyvenimo prasmngumą, išlieka misle tas meiles/ir gerumo kitam imperatyvas. kaip žmones, būdami tokie netobuli ir "vabalai", sugeba atsiekti neimanomas/protu nesuvokiamas meiles artimui aukštumas? vieni gyvena "tau-man" lygyje, kiti - tikrai daro tiek daug gero, kiek 100 žmoniu per gyvenimą nepadarys.  kaip gaunasi, kad kai kurie žmones sugeba save paveikti, iteikt(ar tai butu dvasines praktikos, askezes,mantros, maldos, lozungai, kitap tariant - tam tikri teiginiai, konkstrukcijos, kurios veikia psichiką; tais teiginais tiki, taip gyveni.)
jeigu Dievo ar "kažko" nera, vadinas, yra galingi vaizdiniai, kuriais tikedami, žmones formuoja savo gyvenimą/galimybes/psichiką.
žmogus, vadinasi, pats sau susikūre sąžine, blogio ir gerio imperatyvą ir takoskyrą. taip ar ne? plesdamas savo psichkos ribas, vienas gyvena ivairu, labai spalvingą gyvenmą, kitam - mažai , kas idomu ir netg kalbant apie morale: vienam užtenka myleti "savus": brolius, gimines, tevus, o kitas dega sirdimi del visu, nori istraukti daug žmoniu, sviesti žmones, keisti visuomene, gelbeti azijos moteris (ir tikrai ne kad patenkintu vien savo ego).
(arba žiūrek, pacios azijos, arabijos moterys gelbejasi; bet juk ne visos). atsiranda viena sviesuole, trykštanti energija ir ragina kitas 20-80mt.
nuo ko tai priklauso?
kas mus, mirtinguosius skatina, judina, kelia - jei tikrai "nieko nera", ir mes visi judam i amžinąji Nieki, amžiną Nebūti?
cia retoriniai klausimai, tiesiog.

Sielos per šimtmečius surinkta info manau, patirtys. Galbūt kažkurį žmogų anuose gyvenimuose kas nors išgelbėjo, tai jis tam tikrą skolą dabar atmoka. Kitas gi atvirkščiai, gal jo šiemą, giminę naikino, tai jis dabar baudžia kitus.
Atsakyti
QUOTE(given444 @ 2019 04 13, 15:15)
Moonte, velgi tavo tikejimas siejasi tik su tavaja patirtimi.tu laime supranti per funkcionalumą (ką gali duodi gero sau, kitam. ) ždž, nieko naujo.
Tau gerai, vat tu pasidauginai, kita net keturis kartus. tu dirbi, kur, o jei nedirbtum, jei sunaus neturetum, jei nebutum nuveikusi, negaletum, be koju, ranku butum, kaip tada? kaip motyvuotum save? ką sakyt žmonems, kurie guli prirakinti vežimely, ir taip visą gyvenimą?

Hmmm, irgi - cinizmas. jei mes virsime traša, jei viskas "so wha"t, tia kodel dar gyvent, kodel siekti gyventi 90m, kodel nesižudyti cia ir dabar? koks skirtumas tas mūsu gyvenimas amžinybes/istorijos prasme. tolygus nulis.
jei žmones virš traša, kam tos civiliazcijos, kam ta evoliucija, koks skirtumas, kiek tu paveikslu nutapysi, namu pastatysi, knygu parašysi, viskas galiausiai tera žaidimas smelio dežej, ar kaip? tuolab filmu kurimas?
tuomet žmones cia tik lnskminasi is esmes, ar taip?
gyvena kuo patogiau, bile kitiems (kaip nors) nepakenktu...(?)

tai jei taip, jei žaidimas, tai kodel specai vis tiek žmones motyvuoja, kad sie nedegraduotu visai, neguletu ant sofkes? nes jei guli, tai realiai ir mažiau vartoji, mažiau aplinkai kenki, daraisi inertiskas, toks vienas taškas vienumoje.

Given444, na nera cia taip paprasta, kad sudelioti po lentineles. Didumoje, bent jau mano gyvenime vyksta spontaniskai, yra duotybe. TAs veiklumas yra prigimtinis, kurio neuzgoze tevai, o tik sudare salygas pletotis. Niekada nebuvo taip kad ieskociau gyvenimo prasmes, deliociau pliusus. Visur ir visada mane veda likimas, ar Dievo ranka, nezinau...

Ir ta realizacija per savo genus, na nera ta mano laime/nelaime. Is esmes as to nesiekiau, tai nebuvo mano samoningas pasirinkimas, tiesiog taip atsitiko si laime atejo netiketai ir nelauktai, bet del to sunus netapo maziau mylimas. Kai atejo poreikis samoningai motinystei, radau alternatyva.

Man aplamai svetima, tas egzistencijos sureiksminimas. Kita vertus, as neamtau cinizmo Hmmm izvalgose. Veinaip ar kitaip tampi ta terpe busimai kartai. Fiziskai zmogaus gali ir nebuti, betjo pradejimas, pasiustas impulsas islieka ir tai nebutinai susije su genetika.

Si isvalga apie gyvenimo prasminguma man atejo i galva, kai buvau pradinuke. Mama pasakojo apie moteriske ja uzauginusia, savo vaikyste, tos moters geruma, ismintinguma. Ir anuomet man pasidare vaikiskai pavydu, kad mano brolis pazinojo ta mociute, o as ne. Tuose apmastymuose praleidau visa vakara, eidama miegoti mamai pasakiau, kad mociute nenumire, ir visai nesvarbu, kad as jos nemaciau, ji gyvens tol, kol ja atsimins zmones. O as apie ja papasakosiu savo vaikam, mano vaikai savo ir t.t. ir ta mociute gyvens amzinai... Va ta nebiologine mociute, ne mano genu rinkinys man iki siol yra brangi. Si moteris pasejo mamos sieloje "savo gruda", o mama pasejo tai manyje...

Ir dar. Pritariu Montekristos mintim. Diduma zmoniu gyvenima priima kaip duotybe, savaime surpantama, tarytum jie nemirtingi. Dirbtinai iesko gyvenimo prasmes, kai pagrindas ir yra pats gyvenimas. Nes butent gyvenimas tau duoda sansa kazka nuveikti, kazka kurti.
Atsakyti
QUOTE(Montekrista.back @ 2019 04 13, 17:11)
Jėzau, kokios jums dar motyvacijos gyvenimui reikia? Pats flgyvenimas jau yra dobmvqna, imkit, kvėpuokite, kurkite, mylėkite, semkite gyvenimą, jei jums lengviau guostis, kad atgimsite-pirmyn. Man nebaisu žinoti, kad virsiu trąša irniekas neprisimins kokua buvau jau po 50 metų smile.gif

Sutinku.
Ir Hmm mintys man patinka.
Atsakyti
Būtų įdomu, jei kas nors padarytų išsamų ir nuoširdų tyrimą, kiek iš netikinčiais save laikančių žmonių didžiulio siaubo, mirties akivaizdoje neima melstis, nešaukia Dievų ar pan. smile.gif
Atsakyti

man visad buvo idomu - kap "netikintis" žmogus , t.y. tikintis tik šiuo fiziniu pasauliu save motyvuoja?
kaip jis keliasi dieną sutikt, kokie jo tikslai, uždaviniai, jei žino, kad kiekvena sekunde, minute viskas juda mirti? juk musu gyvenimas, ar
16, ar 60m nugyventume - tera akimirka ?
motyvai?
vaikai, darbai, malonumai - kas dar? pasidaugint, vaikus užzaugnti, kažką gero nuveikti?
o jei gimsti su negalia ar po avarijos - koks motyvas sutikti dieną?
jei žinai, kad negyvensi amžinai, koks impulsas kyla - ar kaip tik išnaudoti gyvenmą, cia ir dabar - ar kap tik apatijos jausmas apima? atbukimo, bukumo, ir taip bangomis.
meile. je ji tera neurotransmiteriu siunciami signalai ir chemija, kaip tada? ar tokia meile ikvepia? juk numire žmogus, na, okei, nesam dievai, tuoj i jo vietą ateis kitas?
bet netgi jei esi nuolankus - ar norisi kažką stengtis, ikvepti, jei žinai savo baigti?
jei vat nuolankiai pripažinai, kad esi rbotas - kokie jausmai, pojuciai? geresni, blogesni?

noriu kuo visapusiskesnio paveikslo.
aciu.

Idomus tavo klausimai. Mane zinok nustebino, nes tikrai niekada nereikejo ieskoti motyvacijos daryti ka nors gero sau ar kitiems. Matyt, netikintys negyvena taip, kaip tu isivaizduoji. :)

Didziausia motyvacija man atsikelti is lovos ir eiti pirmyn yra atsakomybes uz savo gyvenima suvokimas. Galiu guleti lovoje ir valgyti cipsus, bet nenoriu, nes busiu nelaiminga ir as zinosiu, kad taip pasirinkau pati. Motyvacija gyventi bent jau man ir yra pats gyvenimas. As jau cia esu ir dabar nuo manes priklauso, ar tas buvimas bus kokybiskas man, ir aplinkiniams ar ne. Tai viskas ka as darau, yra del sio gyvenimo, del saves pacios ir man svarbiu zmoniu.  

Manes neapima nei noras viska isgyventi cia ir dabar; nei apatijos. Nu reikia suprasti, kad musu veiksmai turi pasekmes. Jei dabar nuspresiu eiti prisigerti ir nusisnioti, tai pati ir srebsiu. Ir lygiai taip pat pati srebsiu, jei apatiskai nieko nedarysiu.

Man atrodo tikintiems zmonems gyventi lengviau, nes atsakomybe uz tai, kas tau nutinka daliniesi su likimu, dievu ar visata, kaip ten kam patinka. As tai zinau, kad ne likimo pirstas nuleme, jei nutinka kazkas blogo. Ne dievas joks. Kazka ne taip padariau, neapzisiurejau arba paprasciausias atsitiktinumas. Turiu tokia drauge, kuri niekaip negali rasti vyro santuokai. Visi jos draugai visiskai tam netinkami, kai kurie tiesiaip sviesiai ir sake, kad jie nenori santuokos ir vaiku. Jos tai nuo santykiu nesustabde. Ir sako ji man viena diena: "man nelemta isteketi". Idomiai, ne? Kita priezastis, kodel didele dalis zmoniu visada kuo nors tikes, manau yra nezinomybes baime. Lengviau gyventi ir viska priimti, kai galvoji, jog cia taip lemta, taip turejo buti ir kai isivaizduoji, jog yra kazkokios taisykles. Mazdaug, busiu geras, tai man bus atlyginta. Gal siame gyvenime, gal kitame, nu bet va yra kazkoks desnis, kuris pasakys ka tau daryti, kad pasiektum, ko nori. Kitaip tariant, tikejimas leidzia isivaizduoti, jog kontroliuoji dalykus, kurie siaip ne tavo valioje. Ligos, atsitiktinumai visokie. 

As pazistu ir tikinciu, ir netikinciu zmoniu. Tu ten kazkur rasei, kad tikintis tures morales normas ir pan. Teoriskai greiciausiai. O realybeje? Kiap tau tikintis zmogus, kuris sako, jog gerai jei kas zusta avarijoje - zeme apsivalo. Moralu, sventa? Man atrodo religija nebutinai zmogu padaro geresniu. Ypac tie, kurie neseniai atrade tikejima, daug laiko gilinasi, tam tikra laika itiki, jog atrado kazkokia absoliucia tiesa ir yra auksciau kitu. 

O tikintys zmones irgi nezino savo baigties. Jie mano, kad ju religija yra teisingai ir bus taip, kaip jie tiki. Bet tai tikejimas, o ne zinojimas.  

Atsakyti
QUOTE(Montekrista.back @ 2019 04 13, 17:29)
Kaio gyventum, paprastai, pasikliautum savimi.

tai as ir dabar paprastai gyvenu, pasikliauju svaimi smile.gif
Atsakyti
Pastebjimas. Kodel tikintys zmones prichvatizuoja morale...

Tabu egzistavo ir egzistuoja, kai zmogus pradejo mastyti, kritiskai vertinti savo ir sociumo rysius.
Atsakyti