Įkraunama...
Įkraunama...

Tęsinys: kur rasti vyrą, kai tau... O ką, jei...

QUOTE(Aimeja @ 2019 04 13, 12:12)

Labiau nusisneket neimanoma.

Awww.... Siaubas... Kaip liūdna... biggrin.gif 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(-burbanti- @ 2019 04 13, 10:37)
O as vaikysteje megau benziną uostyti,  atsisukus tėvo krano bako dangtį. TAIS laikais  zmones paprasciau....todel ir galiu teigti,  jog geriau gyveno. Tevo profesija 'kranistas'  kaime buvo labai geras darbas. Aisku kiemai buvo milžiniški,  todel kranas ne imoneje stovejo,  o pas mus namuose. Ir niekas nesake -  vo,  valdiska masina,  PRIVALO stoveti darbe. Lengviau zmones gyveno,  ne taip sukisti i narvus vardu  'health and safety'. Atsimenu atsisukdavau bandūros radijos uzpakalinį  biggrin.gif  dangtį ir ziuredavau kaip kerinčiai žybčioja lemputės  biggrin.gif  gal todėl ir pasidaviau i inzinierius. Tik gyvenimas kitaip sutvarke likima.
Po teisybei pasakius,  jei tai butu del saves,  tai niekada nebuciau isvaziavus is Lietuvos. Anglija man yra svetima...per daug kapitalistine. As megstu gyventi paprasciau ir saziningiau.

pritariu del laiku ir jausmo..eh nostalgija tam paprastumui....
o mane tevas ismoke vos ne viska apie elektra, kas vsiai padeda dabartiniam darbe, nes dirbam su elektros taupymo projektu , saldymo irengimais biggrin.gif
Papildyta:
QUOTE(Hmmm... @ 2019 04 13, 10:48)
O kodėl "tik"? Ką turit prieš kirminus? Kuo Jūsų tikėjimas, kad sukursit savo visatą yra geresnis, nei mano tikėjimas, kad pavirsiu trąša arba šiluma? Kuo jau čia tai kažkaip vertingiau?

Nebūtinai 100. Sakėt, kad pagal Jus viskas sielą turi, tai gal atgimsit kokiu akmeniu arba plastiko gabalu ir galėsit tūkstančius metų tobulėti biggrin.gif Kodėl atsiradom? Nes taip susiklostė aplinkybės. Atsiradom kažkada. Kažkada išnyksim. So?

Žmonės nuo seno fantazavo apie tai, ko nežinojo. Tai kodėl klausimas "kas nutinka, kai numiršti" neturėtų būti apipintas įvairiausiomis fantazijomis?

nu jie jum uztenka gyventi tik 100m tai jau as argumentu neturiu, ma tai norisi amzinai biggrin.gif man norisi ne tik koki pyraga iskepti ir paskui ji iskakoti , bet ir kazka daugiau sukurti smile.gif

tai jus gi tuo netikit.
Tia sakot visakas siaip netycia, visa tokia protinga Visata, su visais nuostabiais savo desniais, zvaigzdem planetom, atsirado netycia?

Kaip galima sufantazuoti kazka kas neegzituoja? gyveno gyveno uoloje kokie pirmyksciai mzones ir susigalvojo Dieva ir taip visuose zemynuose? jei nera dvasinio plano tai mzones ir butu visa ta savo mirti prieme naturaliai, nu numirsti supuvi kirminai suvalgo ir vsikas, kokios dar dvasios?

tai visgi kas jusu nuomone yra elementariuosios daleles viduje tustuma ar dvasia? is ko mes sudaryti tada is tustumos?
Papildyta:
QUOTE(-burbanti- @ 2019 04 13, 11:16)
Meilė tai yra lakmuso popierelis,  rodantis  kad esi psichiniu sutrikimu neturintis zmogus

psichologai sako atvirskciai meile yra psichinis sutrikimas lotuliukas.gif
Atsakyti
QUOTE(lutuke123 @ 2019 04 13, 14:29)

psichologai sako atvirskciai meile yra psichinis sutrikimas lotuliukas.gif

Tikrai nepasakysiu kurie (bet su psichine negalia) zmones neturi atjautos, meiles supanciai juos aplinkai jausmo. Neatsimenu.
Atsakyti
QUOTE(-burbanti- @ 2019 04 13, 13:53)
Ar jus neturit kur energijos islieti,  kad tokias paklodes rašinėjat?  biggrin.gif

Geriau pasigrožėkit 60'tie patrankų laivo modeliu,  pagaminti 316 metų atgal

vartotojo įkelta nuotrauka

"Buti ar nebuti kalusimas visada aktualus mirksiukas.gif
Ir iki siol universalaus atsakymo nerasta, ir itariu nebus rastas. Todel ir paklodes lebudijamos.

O fregatas isties ispudingas.
Atsakyti
QUOTE(-burbanti- @ 2019 04 13, 14:42)
Tikrai nepasakysiu kurie (bet su psichine negalia) zmones neturi atjautos,   meiles supanciai juos aplinkai jausmo. Neatsimenu.

tas tai taip, psichomatai ar kaip ten neturi visai empatijos, bet ta meile, kuria patiria vyras su moterim, kai ten sako visas zvaigzdes as tau dovanoju, kuria eiles ir dainas dainuoja po langais, va tai psichologai jau vadina nukrypimu biggrin.gif
Papildyta:
QUOTE(Hmmm... @ 2019 04 13, 11:35)
Lutuke kaip supratau planuoja būti visatos kūrėja. Čia visi taip? Čia tas ultimate goal? Tapti tobula siela ir susikurti savo sielų armiją, kad jas tobulint? Ar kur nors kitur? Ar čia nuolatinis begalinis ratas, kuris neturi nei pradžios, nei pabaigos? Bet tada prasmės tame irgi nedaug... Kažin, kaip sielos dauginasi...? ....

aha PLANUOJU lotuliukas.gif kaip idomiai jus kartais priimat inormacija lotuliukas.gif

tu jau nori smulkmenu, gal pirma reiktu nuspresti del esmes yra tas dvasinis pasaulis ar nera, jei net netiki, kad yra, tai nera prasmes gilintis , o jei tiki tada galima nagrineti, kaip kas galetu buti..
nera jokio galutinio tikslo, nes net nezinai kaip gali buti, jei zinotumem, nebutume sioje zemeje, Monteverte gana gerai ir tiksliai atsake i si klausima...
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo lutuke123: 13 balandžio 2019 - 13:57
QUOTE(Moonte @ 2019 04 13, 14:43)
"Buti ar nebuti kalusimas visada aktualus  mirksiukas.gif
Ir iki siol universalaus atsakymo nerasta, ir itariu nebus rastas. Todel ir paklodes lebudijamos.

O fregatas isties ispudingas.

Mano iskalbingumas pasibaigia po triju sakiniu biggrin.gif

Aiaku, gali si laiva pavadinti fregata, Nelsonas juos taip vadindavo. Bet cia buvo daugiau mados reikalas, Nes tai pusiau italiskas, pusiau prancuziskas zodziu derinys.
Siais laikais yra nubrezta labai tiksli linija tarp laivu ir fregatų. Tada fregatomis buvo mazi , greiti ir gerai manevruojantys laivai. Dazniausia dvieju deku laivai, kurie buvo per mazi kovoti linijineje kovoje su priešu.

vartotojo įkelta nuotrauka

Taip kovodavo priesai iki tol, kol Nelsonas nesulaužė tarptautinio kovos susitarimo ir taranavo prancuzus skersai...uz ka ir padejo galva pirma kovos valandą. Del ko jis 'A hero' tai niekas negali pasakyti, nes ne jis vadovavo tolimesniai kovai.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo -burbanti-: 13 balandžio 2019 - 14:03
QUOTE(given444 @ 2019 04 13, 13:36)

Tikintys žmones. truputi kiti aspektai.
Minusai: yra pagunda pasakyti: jei cia vargstu, nesiseka, danguje ar kitame gyvenime bus "geriau" (kaip ir Hmmmm rase). lygiagreti pagunda: užsisedeti, nieko nekeisti, nedaryti, netgi savo kaimelio ar kaimynystes mastu.
Pliusai: tikntys laikosi morales, bent jau ta deklaruoja, nes žino, jog juodi hedonistai, amoralai geresnio gyvenimo "danguje" arba "kitoje vietoje" netures.
Dar vienas pliusas, ypac žmogu su negalia.

Bet gal cia ne siaip tikincio, o religingo zmogaus, krikscionio toks poziuris, nes tai man niekaip tokia logika nesidelioja,mano manybu, nebus niekur geriau, nei dabar yra, ka sugebi susikurti dabar ta ir turesi veliau...
Atsakyti
Moonte, velgi tavo tikejimas siejasi tik su tavaja patirtimi.tu laime supranti per funkcionalumą (ką gali duodi gero sau, kitam. ) ždž, nieko naujo.
Tau gerai, vat tu pasidauginai, kita net keturis kartus. tu dirbi, kur, o jei nedirbtum, jei sunaus neturetum, jei nebutum nuveikusi, negaletum, be koju, ranku butum, kaip tada? kaip motyvuotum save? ką sakyt žmonems, kurie guli prirakinti vežimely, ir taip visą gyvenimą?

Hmmm, irgi - cinizmas. jei mes virsime traša, jei viskas "so wha"t, tia kodel dar gyvent, kodel siekti gyventi 90m, kodel nesižudyti cia ir dabar? koks skirtumas tas mūsu gyvenimas amžinybes/istorijos prasme. tolygus nulis.
jei žmones virš traša, kam tos civiliazcijos, kam ta evoliucija, koks skirtumas, kiek tu paveikslu nutapysi, namu pastatysi, knygu parašysi, viskas galiausiai tera žaidimas smelio dežej, ar kaip? tuolab filmu kurimas?
tuomet žmones cia tik lnskminasi is esmes, ar taip?
gyvena kuo patogiau, bile kitiems (kaip nors) nepakenktu...(?)

tai jei taip, jei žaidimas, tai kodel specai vis tiek žmones motyvuoja, kad sie nedegraduotu visai, neguletu ant sofkes? nes jei guli, tai realiai ir mažiau vartoji, mažiau aplinkai kenki, daraisi inertiskas, toks vienas taškas vienumoje.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo given444: 13 balandžio 2019 - 14:16
QUOTE(given444 @ 2019 04 13, 14:15)
Hmmm, irgi - cinizmas. jei mes virsime traša, jei viskas "so wha"t, tia kodel dar gyvent, kodel siekti gyventi 90m, kodel nesižudyti cia ir dabar? koks skirtumas tas mūsu gyvenimas amžinybes/istorijos prasme. tolygus nulis.
jei žmones virš traša, kam tos civiliazcijos, kam ta evoliucija, koks skirtumas, kiek tu paveikslu nutapysi, namu pastatysi, knygu parašysi, viskas galiausiai tera žaidimas smelio dežej, ar kaip? tuolab filmu kurimas?
tuomet žmones cia tik lnskminasi is esmes, ar taip?
gyvena kuo patogiau, bile kitiems (kaip nors) nepakenktu...(?)

Nu toks jausmas, kad tik tikintys kuria, tobulėja, stato ir eina į priekį biggrin.gif Nu ir aišku, tikintys tai jau tikrai niekada nenusižudo biggrin.gif

Aš neturiu atsakymų į Jūsų klausimus. Mane motyvuoja gyvenimas ir tai, kad aš esu, kad galiu, kad turiu kažkiek laiko, kurį noriu išnaudoti prasmingai. Kitiems gal kitaip, ką aš žinau. Mano gyvenimas nėra nulis. Aš esu dalis gyvybės grandinės, kuri prasidėjo ne su manimi, ne su manimi ir baigsis. Aš esu dalis dabarties, kuri tegu ir labai maža dalimi globaliai, bet visai nemaža dalimi lokaliai, daro įtaką ateities žmonių gyvenimui. Aš nesuprantu to poreikio būti reikšmingu visatos lygmeniu. Susireikšminimas žmogaus begalinis... Jei jau aš ne amžinas, tai nafik tada, trept kojele, susisuku į kaldrytę ir nieko nedarysiu. Ot popos...
Tai tipo paveikslus tapo, knygas rašo ir namus stato žmonės tik todėl, kad amžino gyvenimo tikisi? Aš galvojau dėl to, kad kitaip negali... nori... jaučia poreikį... Nu bet ką aš žinau, aišku smile.gif
Žmonės gyvena. Kas kaip moka ir supranta. Tiek tikintys, tiek netikintys. Tik tiek, kad netikintys galbūt nesitiki karmos taškų ir didesnio namo sekančiam gyvenime už kiekvieną gerą šiame gyvenime padarytą darbą... Daro, nes nori daryti. O ne dėl to, kad už tai pliusiukų paralelinėj visatoj užsidėtų... Arba nedaro. Kiekvienam savo.

Dar ten dėl neįgalių kažkas buvo, tipo kokia jiems prasmė? O tai gyvenimas lengvesnis pasidaro, jei galvoji, kad kitam etape už savo kančias kojas/rankas/protą gausi? Kažkaip palengvėja sunkių ligų simptomai ar jų sukeliamos kančios dėl to? Einamuoju laiku vis tiek tas gyvenimas sunkus. Žmogus arba randa jėgų ir noro eiti pagal galimybes į priekį, arba ne. Čia ir dabar. Kodėl vieni neįgalūs olimpiadose dalyvauja, atradimus daro, o kiti tyliai vegetuoja ir mirties laukia? Nes kiekvienas žmogus yra savitas. Lygiai taip pat kaip ir įgalūs žmonės. Tik startinis paketas pas juos skirtingas. Vienam pavyksta rasti jėgų į priekį eiti, kitam ne. Čia ir dabar. O ne alternatyviose visatose. Žinoma, jei kažkam reikia tikėjimo amžinybe tam, kad judėti į priekį - aš tik už. Visus tikėjimus, visas galimybes. Kad tik padėtų smile.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Hmmm...: 13 balandžio 2019 - 14:56
As siaip pritariu Hmm mintim, jos mastymas visai nepriestarauja manajam, tiek, kad as tikiu ir dvasine realybe, kuri yra po fizines materijos sluoksniu.
Mane nemotyvuoja kiti gyvenimai ar kita realybe po sios, mane motyvuoja pats gyvenimas cia ir dabar, tiek kad tikiuosi kad viskas nesibaigs po 100m ir esu linkusi i didense gal analize saves, visatos, aplinkos, radimo priezasciu ir pasekmiu grandiniu ir t.t.bet tikrai nedarau kazko dabar tam, kad sekanciame gyvenime tureciau didesni nama, ar nueiciau i roju biggrin.gif cia kaip sakiau daugiau krikscioniskas mastymas, kazkaip is vis net nesusimastau koks tas bus sekantis gyevnimas ...gal daugiau stengiuosi siame gyvenime teisingai elgtis pagal mano supratima, kad siame gyvenime viskas butu gerai...nekenkti kitiem bent...

As, jei gerai suprantu, Hmm sako, kad mes gyvenam tuo reikia dziaugtis, tai vienitele tikra mums siuo metu realybe ir tiesa, ir tuo paciu kuriam ateiti savo vaikams, anukams, jie dziaugsis siuo pasauliu, pastatytais namais, menu ir t.t. mes pagvensim, paskui jie pagyvens ir ateinancios kartos, kad riekai pasidizuagti nors tuo akimirkscniu mums duotu buti...ir tam pirtariu is dalies, kito tokio pat gyevnimo tokiam kune tikria nebebus, tai i ji ir reiktu gal albaiu koncentuortis , o ne i tai,kas gal bus...
Atsakyti
Jėzau, kokios jums dar motyvacijos gyvenimui reikia? Pats flgyvenimas jau yra dobmvqna, imkit, kvėpuokite, kurkite, mylėkite, semkite gyvenimą, jei jums lengviau guostis, kad atgimsite-pirmyn. Man nebaisu žinoti, kad virsiu trąša irniekas neprisimins kokua buvau jau po 50 metų smile.gif
Atsakyti
visgi lietuviu koks 80 proc laikanciu save krikscionimis, pasaulyje irgi tikriausiai tikinciu bendrai bet kokia forma dvasiniu pasauliu bus panasius kiekis, tai gal nera jie visi pamise? tik siaip sakau biggrin.gif
Atsakyti