Įkraunama...
Įkraunama...

Tęsinys: kur rasti vyrą, kai tau... O ką, jei...

QUOTE(Kristi_na @ 2019 04 12, 08:32)
no".
Labai man įdomus tavo sakinys, kad nėra reikalo ten kaišioti nosies-man, kaip smalsiam žmogui, nuo savo sąmoningo amžiaus pradžios buvo įdomu viskas (tai, kas nepažinu dar įdomiau!) ir patirčių visokių turėjau,

Kristina, kokiu patirciu turejai?
jei cia nenori sakyti, gal galima i AŽ 4u.gif

Gero sestadienio visoms, paskaitau, pasijuntu su jumis kaip vienam kambary, patyliu, kai nerandu laiko ką pasakyt.
Gyvuokit, panos wub.gif

daugiau meiles sau lygu daugiau jos kitiems. ax.gif
susisiekinciu indu principas.

O, žiuriu gerą temą palietete.
Aną savaitgali norejau užduoti klausimą.
Hmmm ir kitos, kurios "netikikite kitais pasauliais,

man visad buvo idomu - kap "netikintis" žmogus , t.y. tikintis tik šiuo fiziniu pasauliu save motyvuoja?
kaip jis keliasi dieną sutikt, kokie jo tikslai, uždaviniai, jei žino, kad kiekvena sekunde, minute viskas juda mirti? juk musu gyvenimas, ar
16, ar 60m nugyventume - tera akimirka ?
motyvai?
vaikai, darbai, malonumai - kas dar? pasidaugint, vaikus užzaugnti, kažką gero nuveikti?
o jei gimsti su negalia ar po avarijos - koks motyvas sutikti dieną?
jei žinai, kad negyvensi amžinai, koks impulsas kyla - ar kaip tik išnaudoti gyvenmą, cia ir dabar - ar kap tik apatijos jausmas apima? atbukimo, bukumo, ir taip bangomis.
meile. je ji tera neurotransmiteriu siunciami signalai ir chemija, kaip tada? ar tokia meile ikvepia? juk numire žmogus, na, okei, nesam dievai, tuoj i jo vietą ateis kitas?
bet netgi jei esi nuolankus - ar norisi kažką stengtis, ikvepti, jei žinai savo baigti?
jei vat nuolankiai pripažinai, kad esi rbotas - kokie jausmai, pojuciai? geresni, blogesni?

noriu kuo visapusiskesnio paveikslo.
aciu.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo given444: 13 balandžio 2019 - 10:14
Meilė tai yra lakmuso popierelis, rodantis kad esi psichiniu sutrikimu neturintis zmogus
Atsakyti
QUOTE(given444 @ 2019 04 13, 10:06)
Hmmm ir kitos, kurios "netikikite kitais pasauliais,

man visad buvo idomu - kap "netikintis" žmogus , t.y. tikintis tik šiuo fiziniu pasauliu save motyvuoja?
kaip jis keliasi dieną sutikt, kokie jo tikslai, uždaviniai, jei žino, kad kiekvena sekunde, minute viskas juda  mirti? juk musu gyvenimas, ar
16, ar 60m nugyventume - tera akimirka ?
motyvai?
vaikai, darbai, malonumai - kas dar? pasidaugint, vaikus užzaugnti, kažką gero nuveikti?
o jei gimsti su negalia ar po avarijos - koks motyvas sutikti dieną?
jei žinai, kad negyvensi amžinai, koks impulsas kyla - ar kaip tik išnaudoti gyvenmą, cia ir dabar - ar kap tik apatijos jausmas apima? atbukimo, bukumo, ir taip bangomis.
meile. je ji tera neurotransmiteriu siunciami signalai ir chemija, kaip tada? ar tokia meile ikvepia? juk numire žmogus, na, okei, nesam dievai, tuoj i jo vietą ateis kitas?
bet netgi jei esi nuolankus - ar norisi kažką stengtis, ikvepti, jei žinai savo baigti?
jei vat nuolankiai pripažinai, kad esi rbotas - kokie jausmai, pojuciai? geresni, blogesni?

Paprastai. Aš žinau, kad turiu vieną glaimybę. Nesvarbu, yra ten kažkas po to ar ne, man tai nėra svarbu realiai ir aš nei tikiu tuo, nei netikiu. Kaip jau rašiau, jei ir yra kas nors, tai aš abejoju ar tai yra bent kažkiek arti ribotų žmogaus fantazijų apie tai, kaip jis ištobulės iki visatos kūrėjo. Kadangi aš nežinau, kokios "ten" būtų žaidimo taisyklės, man tai yra visiškai neįdomu. Aš nekursiu savo vienintelio sąmoningo gyvenimo remdamasi kažkieno sufantazuota paraleline dvasine visata. Vienintelis dalykas, kurį aš tikrai žinau yra tai, kad aš turiu šią galimybę gyventi. Ir tai motyvuoja. Gyventi smile.gif Man atrodo tikintiems kaip tik labai patogu užsimarinuoti ir nieko nesiekti. Jei jau gimei biednas kokioj nors skylėj, nu tai matyt čia reik tau atidirbti už praėjusių gyvenimų paklydimus, o tada jau sekančiam gyvenime... nu sekančiam tai jau pagyvensi, jei šitam atarsi smile.gif Tikintys kaip tik yra nuolankesni, pasiduodantys lemčiai ir likimui, aukštesnėm jėgom, kurios neva tai žino geriau už patį žmogų, kokiame š... jis nusipelnė sėdėti. O aš neturiu kam būti nuolanki smile.gif Aš gyvenu taip, kaip mano sąžinės balsas liepia. Aš manau, kad žmogui iš dalies yra įgimtos tos bendražmogiškos savybės, kurios nulemia gebėjimą rūpintis ne tik savimi, bet ir kitais. Tai kyla iš bendruomeniško gyvenimo būdo. Kodėl turėtum pripažinti, kad esi robotas - nesupratau smile.gif Bet nesitikint amžino gyvenimo ir galimybės kitam gyvenime pataisyti savo su..ktą gyvenimą, turi du pasirinkimus - šiknos grioveliu žemyn, taip ir neišnaudojus bent šios vienos galimybės save išbandyti. Nu arba į priekį. Kaip moki, kaip gali ir su muzika biggrin.gif

Sorry, kai kurių klausimų nesupratau. Kad ir apie meilę...? Tai, kad netiki vaiduokliais ir tobulybės besiekiančiom paralelinėje visatoje besidauginančiom dvasiom, niekaip nereiškia, kad neturi kažkokių tai žmogiškų jausmų arba kad jie veikia kažkaip kitaip, nei visų kitų žmonių. Meilė, džiaugsmas, empatija, skausmas, viltis ir neviltis ir dar krūva dalykų neišnyksta ir nepraranda prasmės vien todėl, kad kažkieno dvasinės teorijos neskamba įtikinamai...

Klausimas tikintiems - link ko Jūs judat? Lutuke kaip supratau planuoja būti visatos kūrėja. Čia visi taip? Čia tas ultimate goal? Tapti tobula siela ir susikurti savo sielų armiją, kad jas tobulint? Ar kur nors kitur? Ar čia nuolatinis begalinis ratas, kuris neturi nei pradžios, nei pabaigos? Bet tada prasmės tame irgi nedaug... Kažin, kaip sielos dauginasi...? Ar siela gali mirti? Ar gali siela atsisakyti fizinio kūno? Jei ne, tai kas valdo sielas? Ištobulėjusios sielų valdovės? Ar amžinas gyvenimas savaime yra vertybė? Net jei aukščiau pakelės akmens sielos lygio nenueini? Ar yra sielų "lūzerių" ir sielų "pirmūnių/vunderkindų"? Ir jei jau atsiradai kaip siela lūzerė, nu tai niekada geriausia nebūsi, nes pirmūnės visada priekyje. Amžinas gyvenimas sielų lūzerių apsuptyje... puiki perspektyva smile.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Hmmm...: 13 balandžio 2019 - 10:47
QUOTE(Montekrista.back @ 2019 04 12, 14:41)
O kas su ja diskutuoja? smile.gif

Tu, tamsuole biggrin.gif
Papildyta:
QUOTE(Hmmm... @ 2019 04 13, 10:48)
Žmonės nuo seno fantazavo apie tai, ko nežinojo. Tai kodėl klausimas "kas nutinka, kai numiršti" neturėtų būti apipintas įvairiausiomis fantazijomis?

Jei turėtum ryšį su protėviais, tokių klausimų nekiltų
Papildyta:
QUOTE(Hmmm... @ 2019 04 13, 11:35)
Man atrodo tikintiems kaip tik labai patogu užsimarinuoti ir nieko nesiekti. Jei jau gimei biednas kokioj nors skylėj, nu tai matyt čia reik tau atidirbti už praėjusių gyvenimų paklydimus, o tada jau sekančiam gyvenime... nu sekančiam tai jau pagyvensi, jei šitam atarsi smile.gif Tikintys kaip tik yra nuolankesni, pasiduodantys lemčiai ir likimui, aukštesnėm jėgom, kurios neva tai žino geriau už patį žmogų, kokiame š... jis nusipelnė sėdėti. O aš neturiu kam būti nuolanki smile.gif Aš gyvenu taip, kaip mano sąžinės balsas liepia. Aš manau, kad žmogui iš dalies yra įgimtos tos bendražmogiškos savybės, kurios nulemia gebėjimą rūpintis ne tik savimi, bet ir kitais. Tai kyla iš bendruomeniško gyvenimo būdo. Kodėl turėtum pripažinti, kad esi robotas - nesupratau smile.gif Bet nesitikint amžino gyvenimo ir galimybės kitam gyvenime pataisyti savo su..ktą gyvenimą, turi du pasirinkimus - šiknos grioveliu žemyn, taip ir neišnaudojus bent šios vienos galimybės save išbandyti. Nu arba į priekį. Kaip moki, kaip gali ir su muzika biggrin.gif

Neteisingu Dievu tikientiems galbūt ir taip, o visi kiti kitaip gyvena ir mąsto bei veikia visai kitaip smile.gif
Papildyta:
QUOTE(Hmmm... @ 2019 04 13, 11:35)
Klausimas tikintiems - link ko Jūs judat?

Link dviejų dalykų: arba bent jau atgimti kuo greičiau po mirties (nes toli gražu ne visi greitai atgimsta) ir atgimti stipriu, sveiku ir t.t.
arba, jei pasiseks, pasiekti savo Dievą, kuriuo tikim ir būti prie jo, jo egregore ir tada gal gyventi dar įdomiau nei gyventumei būdamas žmogumi vėl šioje planetoje

Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Monteverte: 13 balandžio 2019 - 11:03
Monteverte, Jūsų teisė tikėti tuo, kuo tikit. Jūsų labui tikiuosi, kad būtent Jūsų dievai yra tie "teisingi" tarn n kitų dievų, kuriais žmones tiki, ir kad nueisit ten, kur tikitės nueiti mirksiukas.gif
Atsakyti

O as vaikysteje megau benziną uostyti, atsisukus tėvo krano bako dangtį. TAIS laikais zmones paprasciau....todel ir galiu teigti, jog geriau gyveno. Tevo profesija 'kranistas' kaime buvo labai geras darbas. Aisku kiemai buvo milžiniški, todel kranas ne imoneje stovejo, o pas mus namuose. Ir niekas nesake - vo, valdiska masina, PRIVALO stoveti darbe. Lengviau zmones gyveno, ne taip sukisti i narvus vardu 'health and safety'. Atsimenu atsisukdavau bandūros radijos uzpakalinį biggrin.gifdangtį ir ziuredavau kaip kerinčiai žybčioja lemputės biggrin.gifgal todėl ir pasidaviau i inzinierius. Tik gyvenimas kitaip sutvarke likima.
Po teisybei pasakius, jei tai butu del saves, tai niekada nebuciau isvaziavus is Lietuvos. Anglija man yra svetima...per daug kapitalistine. As megstu gyventi paprasciau ir saziningiau.

prie technikos :)

Atsakyti
Hmm kieta ✌️✌️
Atsakyti
QUOTE(arbuzas77 @ 2019 04 13, 12:14)
<p></p><blockquote  class="ipsBlockquote" data-author="-burbanti-" data-cid="72411560" data-time="1555141024"><div><p>O as vaikysteje megau benziną uostyti, atsisukus tėvo krano bako dangtį. TAIS laikais zmones paprasciau....todel ir galiu teigti, jog geriau gyveno. Tevo profesija 'kranistas' kaime buvo labai geras darbas. Aisku kiemai buvo milžiniški, todel kranas ne imoneje stovejo, o pas mus namuose. Ir niekas nesake - vo, valdiska masina, PRIVALO stoveti darbe. Lengviau zmones gyveno, ne taip sukisti i narvus vardu 'health and safety'. Atsimenu atsisukdavau bandūros radijos uzpakalinį vartotojo įkelta nuotraukadangtį ir ziuredavau kaip kerinčiai žybčioja lemputės vartotojo įkelta nuotraukagal todėl ir pasidaviau i inzinierius. Tik gyvenimas kitaip sutvarke likima.
Po teisybei pasakius, jei tai butu del saves, tai niekada nebuciau isvaziavus is Lietuvos. Anglija man yra svetima...per daug kapitalistine. As megstu gyventi paprasciau ir saziningiau.</p></div></blockquote><p>prie technikos smile.gif</p>

Todel as galiu tik pirstu prie smilkinio pasukioti, kai sako, kad moteris nesugebetu variklio suremontuoti.

Kai man buvo kokiu 12 metu atsimenu, mama megeja buvo isimti saugikli is televizoriaus, kad dienomis nesedeciau prie jo atostogu metu. Atsidariau dugną, kai viena karta telikas neisijunge...ir taip ziurejau, ir anaip. Galvojau, kad gal sugedo...niekas man gi nepasake, jog specialnai saugikliai isimti biggrin.gif . Radau tuscia nu gal centimetro ant pusantro tuscia dėžutė...galvoju ' kas galetu tilpti i ja. O kadangi radija perejus buvau skersai isilgai (cia tos galingos radijos, kuria galejai klausytis ir vatikano, ir amerikos) pagalvojau pabandyti saugikliuka biggrin.gif tiko. Tai nuo to karto as ji isidedavau i telika, o pries mamai griztant is darbo jį išimdavau. Tipo teliko neziurejau biggrin.gif biggrin.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo -burbanti-: 13 balandžio 2019 - 11:50
QUOTE(Hmmm... @ 2019 04 13, 12:35)
Man atrodo tikintiems kaip tik labai patogu užsimarinuoti ir nieko nesiekti. Jei jau gimei biednas kokioj nors skylėj, nu tai matyt čia reik tau atidirbti už praėjusių gyvenimų paklydimus, o tada jau sekančiam gyvenime... nu sekančiam tai jau pagyvensi, jei šitam atarsi smile.gif Tikintys kaip tik yra nuolankesni, pasiduodantys lemčiai ir likimui, aukštesnėm jėgom, kurios neva tai žino geriau už patį žmogų, kokiame š... jis nusipelnė sėdėti. O aš neturiu kam būti nuolanki smile.gif Aš gyvenu taip, kaip mano sąžinės balsas liepia. Aš manau, kad žmogui iš dalies yra įgimtos tos bendražmogiškos savybės, kurios nulemia gebėjimą rūpintis ne tik savimi, bet ir kitais. Tai kyla iš bendruomeniško gyvenimo būdo. Kodėl turėtum pripažinti, kad esi robotas - nesupratau smile.gif Bet nesitikint amžino gyvenimo ir galimybės kitam gyvenime pataisyti savo su..ktą gyvenimą, turi du pasirinkimus - šiknos grioveliu žemyn, taip ir neišnaudojus bent šios vienos galimybės save išbandyti. Nu arba į priekį. Kaip moki, kaip gali ir su muzika biggrin.gif

Labiau nusisneket neimanoma. O lyg ir protinga atrodai moteriske.
Atsakyti
Man visiskai nemaiso ir nemanau, kad kas yra kvailas ir t.t. del to kad tiki/netiki. KIekvienam savo, kiekvienas TIKI KUO NORI, i ka ir kaip nori.

VA buten man idomiau ne tas Dievo buvimas, nebuvimas... Man idomiau kodel savo gyvenimo prasme zmogus sieja su Dievu, kodel jis, zmogus, renka pliuspunktus, is kur tas poreikis pirkti Dievo palankuma, kaip ir keistokai atrodo TIKROJO TIKEJIMO paieskos.

Mano galva, tai biasiai pavirsutiniska.

Jau nekarta rasiau, as neturiu jokiu pretenziju Dievui, kaip ir neperku jo malones, nes nerenku pliuspunktu. Man visai nesvarbu, kas prase dekaloga zmogus ar Dievas. Svarbiau to Dekalogo turinys. Kaip ir visai nesvarbu, keliausiu as i dangu-roju ir t.t. AR nugyvenusi gyvenima virsiu pelenais, kurie bus puiki terpe augti kokiam augalui, juo mis koks kitas gyvis ir t.t. ir t.t. Mano nemirtingumas eis per mano vaikus(cia jei noreciau nuraminti savo puikybe, susireiksminima).Pagaliau, mes juk islosem loterijoje, gyvenam cia ir dabar, reikia vertinti ir dziaugtis ka turi, juk tai didziausia dovana.

Bet man kaip zmogui, viduje norisi, ne kiek kad as gyvenciau amzinai, o tiek kad kiekvienas musu sukaupia tiek daug patirties, energijos ir t.t. Nesinori kad tai dingtu.

Viskas.

Hmmm... mintyse randu daug savo, man priimtino.

Kai tarkim Montevertes poziuris i tikejima, jos Dievus man isvis nepriimtinas. Nes as nemanau kad Dievas yra kvailys, kuri galima nupirkti, kuris nemato veidmainystes, noro juo manipuliuoti savo reikmem. Na nezinau, man tai atrodo zema.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Moonte: 13 balandžio 2019 - 12:37
Aciu Hmmm.
Turejau omeny ne "robotas", o "ribotas".
As nežinau, kuriai grafai save priskirti. mane domina tie tvirtai isitikine, kad jiems gyvenimas tik sis. sis ir taškas.
Netikintys žmones akcentuoja ką ir jūs, teisingai pastebejot: šis gyvenimas yra vienas, taigi esi likimo kalvis, griebi, darai, ką gali. kai kurie dar remiasi morale, nelipa per galvas. kiti, kurie tiki tik šiuo gyvenimu ir labiau propaguoja hedonizmą, tos morales pritaiko mažiau, pagal aplinkybes. dar kiti yra altruistai, daro daugiau gerio, aukojasi, cia velgi kaip kam, -kol irgi jaucia malonumą (alturstai - irgi egositai, nepamirskim, pagal ekspertus.)
taigi netikintys, kaip suprantu: nelaukia gerenio gyvenimo.
minusas toks, ir gana didelis: viskas gerai, kol gerai. jei jau tau amba, kaip nusprendi, kada tau prasminga testi egzistenciją? ismire vaikai, sergi sunkiai, po avarijos darai i kelnes. kas tada? eutanazija tuomet tampa priimtina forma, iseitimi. kitas scenarijus: baisulines skolos, zinai, kad kiek arsi, tiek atiduosi bankui ar kitiems zmonems. kaip tada? stumi dienas kaip vabalas ar ką? sunki liga, dializes, vežys? velgi, ką darai? stumi dienas? kaip save motyvuoji?
as dariciau isvadą: labai lengva netikintiems gyventi, kuomet esi sveikas ir kuomet laimngumas suvokiamas per funkcijas/funkcionalumą: to ir to pasiekiau, tam ir tam esu gabus, turiu babkiu, galiu keliauti, galiu megautis, ir tt. turiu draugu, draugiu, ne vien stumiu dienas SM. biggrin.gif arba: darau itaką visuomenej (išradimai, vaista, švietimas), ne vien savo pasaulely gyvenu.

Tikintys žmones. truputi kiti aspektai.
Minusai: yra pagunda pasakyti: jei cia vargstu, nesiseka, danguje ar kitame gyvenime bus "geriau" (kaip ir Hmmmm rase). lygiagreti pagunda: užsisedeti, nieko nekeisti, nedaryti, netgi savo kaimelio ar kaimynystes mastu.
Pliusai: tikntys laikosi morales, bent jau ta deklaruoja, nes žino, jog juodi hedonistai, amoralai geresnio gyvenimo "danguje" arba "kitoje vietoje" netures.
Dar vienas pliusas, ypac žmogu su negalia.
Jei gimei sužalotas, judi nedaug, skaitai nedaug, matai nedaug, gali viltis - nebus taip amžinai. nesigrauši del amžinos neteisybes, kodel vat kaimynas sokineja abiem kojom, o tu - ne. nes jei turetum vieną vieninteli gyveni, kuriame sergi vežiu ar esi be koju - na, tuomet, pripažinkim, paguoda džiaugtis šiuo vieninteliu gyvenimu menka. jei gimei azijos trobeleje, ir kasdien turi arti 10-12 ryžiu laukuose, paguoda irgi menka.

dabar kita tema.
man, asmeniškai, svarstant apie gyvenimo prasmngumą, išlieka misle tas meiles/ir gerumo kitam imperatyvas. kaip žmones, būdami tokie netobuli ir "vabalai", sugeba atsiekti neimanomas/protu nesuvokiamas meiles artimui aukštumas? vieni gyvena "tau-man" lygyje, kiti - tikrai daro tiek daug gero, kiek 100 žmoniu per gyvenimą nepadarys. kaip gaunasi, kad kai kurie žmones sugeba save paveikti, iteikt(ar tai butu dvasines praktikos, askezes,mantros, maldos, lozungai, kitap tariant - tam tikri teiginiai, konkstrukcijos, kurios veikia psichiką; tais teiginais tiki, taip gyveni.)
jeigu Dievo ar "kažko" nera, vadinas, yra galingi vaizdiniai, kuriais tikedami, žmones formuoja savo gyvenimą/galimybes/psichiką.
žmogus, vadinasi, pats sau susikūre sąžine, blogio ir gerio imperatyvą ir takoskyrą. taip ar ne? plesdamas savo psichkos ribas, vienas gyvena ivairu, labai spalvingą gyvenmą, kitam - mažai , kas idomu ir netg kalbant apie morale: vienam užtenka myleti "savus": brolius, gimines, tevus, o kitas dega sirdimi del visu, nori istraukti daug žmoniu, sviesti žmones, keisti visuomene, gelbeti azijos moteris (ir tikrai ne kad patenkintu vien savo ego).
(arba žiūrek, pacios azijos, arabijos moterys gelbejasi; bet juk ne visos). atsiranda viena sviesuole, trykštanti energija ir ragina kitas 20-80mt.
nuo ko tai priklauso?
kas mus, mirtinguosius skatina, judina, kelia - jei tikrai "nieko nera", ir mes visi judam i amžinąji Nieki, amžiną Nebūti?

cia retoriniai klausimai, tiesiog.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo given444: 13 balandžio 2019 - 12:37
Ar jus neturit kur energijos islieti, kad tokias paklodes rašinėjat? biggrin.gif

Geriau pasigrožėkit 60'tie patrankų laivo modeliu, pagaminti 316 metų atgal

vartotojo įkelta nuotrauka
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo -burbanti-: 13 balandžio 2019 - 13:00