QUOTE(Lisitėja2 @ 2019 04 12, 17:23)
Žmogaus kvailumas taipogi beribis.Ne aš taip sugalvojau,Einšteinas taip sakė.Tik dėl pirmojo teiginio jis abejojo.
visiskai sutinku su Ensteinu, tik kam minit jo nuomone apie pirma teigini, jei jo neminit?
as vis glavoju, kur gali buti zmoniu degradavimo dugnas, bet panasu jo nera...iki susinaikinimo....o paskui vel atsatymas is naujo ir vel degradavimas, jei taip norisi...
Papildyta:
QUOTE(Hmmm... @ 2019 04 12, 17:27)
O kam jo laukti? Tipo jos ten neturi ką veikti, tai sėdi ir laukia, kol duos joms kas galimybę kūne gyventi? Kam joms tas kūnas? Kad galėtų ranką kokią susilaužyti arba liga kokia susirgti? Patobulėjimas tas irgi toks keistas dalykas. Jei nepatobulėjai, atgimsi tualeto dangčiu
O jei patobulėjai, tai ką? Satja kokiu atgimsi? Nu ir? Koks viso to tikslas? Kas tame yra geresnio, nei tikėjimas, kad tiesiog numirsi? Kas nutinka su tobulumo viršūnę pasiekusiom dvasiom? Turėtų būti kažkas baisiai faino, kad taip nori žmonės tuo tikėti
Niekaip aš nesuprantu, kuo tikėjimas dvasinio pasaulio alternatyva padaro mirtingo žmogaus gyvenimą prasmingesniu? Neva tai mano gyvenimas dabar prasmingas tik tada, kai galvoju, kad kažkada dar kartą gyvensiu? Jei vargo bite gimiau ir visą gyvenimą sunkiai ariu, tai galiu pasiguosti, kad dabar atkentėsiu, nu bet jau kitam gyvenime tai afigienai gyvensiu. Arba jei biški tingi užpakalį pajudinti, tai iliuziją padeda sukurti, kad ai, nieko tokio, kad šitą gyvenimą susi..kau, kitam labiau pasistengsiu
Man tai nuo to prasmės neprisideda, o tai atėmus tos prasmės nesumažėja.
Man mano gyvenimas yra vertingas pats savaime. Tiesiog džiaugiuosi, kad turiu galimybę gyventi. Nereikia man susikurtos ilgalaikio dvasinio gyvenimo iliuzijos tam, kad gyvenimu mėgautis.
P.S.: aš jokiu būdu neteigiu, kad aš teisi. Galbūt ir yra viso to kokia nors gilesnė prasmė. Tik aš labai abejoju ar žmogus pajėgus ją suvokti.
Nes labai jau tas žmonių įsivaizduojamas dvasinis pasaulis panašus į eilinį žmogaus gyvenimą (tobulėji, mokaisi, keitiesi arba ne), tik tiek kad ištemptą laike ir materijose.
jus to jau klauset apie prasme, as jau atsakiau :
mes esame visatos pazystamcios patys save.
norit detaliu? nepateiksiu as ju, ivairiai yra tikriausiai, jei visata begaline tai ir galimybes begalines, man prasme ne tame, kad bus kitas gyvenimas, o kad as aplamai nemirtinga ir amzina, nes cia sitie isikunijimai tik viena stotele, jie nera tikslas, jie tik priemone , patobulejus imanomi didesni dalykai, sukurti galima viska, ka tik sugebam isivaizduoti, pagal galimybes, gal pvz nauja visata
kadangi as cia zemeje, tai tikrai labai daug negaliu suvokti ir aprebti, vien jau begalybes musu samone nelabai suvokia. Jei siame gyvenime kuriam mazycius dalykelius, tai isaugus galima kurti gigantiskus, kurti ir dziaugtis savo kurybos vaisais, o ka daryti dar visa amzinybe?
man prasme tobulejime yra, saves pazinime...o jei tai ribota tik 100 m geru atveju, tai kam visa tai , tik pasimegauti kuniskais dalykais?liudna tada butu....
Ta prasme jums prasme laime, pasimegavimai, komfortas?
Nu taip ir yra, kaip as bent suprantu, ka jau ir sakiau pirmu sakiniu ir anoje zinuteje
kas zino, ka mes is vis sugebam, jei musu galimybes beribes?
O jus tikrai manote,kad visi zmones, kurie sako sugeba matyti dvasini pasauli, meluoja?