Įkraunama...
Įkraunama...

Tęsinys: kur rasti vyrą, kai tau... O ką, jei...

QUOTE(lutuke123 @ 2019 04 12, 12:40)
fizinis kunas yra materija ar ne taip?

tai galit atsakyti,kaip supranti save, kas tu?

Aš nežinau. Čia Jūs klausiat, tai turėtumėt aiškiau žinoti apie ką...

Aš esu žmogus. O Jūs kas?
Atsakyti
QUOTE(Montekrista.back @ 2019 04 12, 13:48)
Bijau, kad mums nerūpi, kaip mes tau atrodome smile.gif

Nieko nepakeistu, jei ir rupetu...per save gi nepersoksi, naudojamu zodziu del mandrumo, kuriu nesuvoki(googolis, pasamone, genetika, telegonija, ragana, ekstarsensai ir t.t.), parodo zmogaus realu isprusima, kuris neiko bendro neturi su valsybiniu svietimu mirksiukas.gif

Taip tamsuoliai saipesi ir is zmoniu, kurie sake, kad zeme visgi apvali ir is kitu nauju ideju, ko patys nesuvoke, ko bijojo....tamsuva vienu zodziu ir tokia tamsi minia visada puola sviesuolius, naujas idejas, nes isivaizduoja, kad agresija parode, bus kazokie protingesni, nu kas stirpiesnis tas teisus, daug maz taip mirksiukas.gif

Bet galit pasiguosti, kad ne tiek klaidu darot gramatiniu lietuviu klaboje, nu nors kas... 4u.gif
Papildyta:
QUOTE(Hmmm... @ 2019 04 12, 13:51)
Aš nežinau. Čia Jūs klausiat, tai turėtumėt aiškiau žinoti apie ką...

Aš esu žmogus. O Jūs kas?

Tai as ir suprantu fizini kuna kaip materija, nezinojau,kad dar kokios gali buti kitos interpretacijos, nes saket nesupratot klausimo, tai perklausiau. O kaip jus suprantat fizini kuna?

O kas yra tas zmogus?
matot man zmogus yra pirmiausia dvasine butybe, o jum kazin?
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo lutuke123: 12 balandžio 2019 - 12:56
QUOTE(lutuke123 @ 2019 04 12, 13:56)
Taip tamsuoliai saipesi ir is zmoniu, kurie sake, kad zeme visgi apvali  ir is kitu nauju ideju, ko patys nesuvoke, ko bijojo....tamsuva vienu zodziu ir tokia tamsi minia visada puola sviesuolius, naujas idejas, nes isivaizduoja, kad agresija parode, bus kazokie protingesni, nu kas stirpiesnis tas teisus, daug maz taip mirksiukas.gif

taip, visais laikais buvo tamsuoliu, kurie moksla paneiginejo. va pvz tu, kalbant apie skiepus, sakai, kad uztenka mokyklos kurso, kad imonologija ir skiepo chemine sudeti bei poveiki suprasti. 4u.gif
Atsakyti
M&M (Mylimuke Montekrista )Bet tai kokios jus nuobuodzios, be pasaipu ir rietenu visai nesugebat bendrauti doh.gif
pasakai jums sakini, jei tik nesuprantat,, jei tai jums neiznoma sritis, jei tik nepritariat ir prasideda..... doh.gif vaiku darzelis su pasenusiom narem lotuliukas.gif
Papildyta:
QUOTE(sazininga @ 2019 04 12, 14:01)
taip, visais laikais buvo tamsuoliu, kurie moksla paneiginejo. va pvz tu, kalbant apie skiepus, sakai, kad uztenka mokyklos kurso, kad imonologija ir skiepo chemine sudeti bei poveiki suprasti.  4u.gif

Dar vienas vargelis pasirode, nu niekad as tokio sakinio nesakiau, net panasaus nieko nesakiau, o kad tavo galvoje taip susirase, tai ka as kalta?

Del skiepu, tai, kad mokslas ju nera irodes , tai as mokslo neneigiu, pilna imunologu ir kitos srities mediku, moklsininku, kurie sneka apie ju pavojus, apie pridetu medziagu i juos pavojus ir kelia abejones ar ju galima nauda atsveria realia zala.
buvau ikelusi video, kur,aiskiai mokslinike kalba apie gardasil skiepa ir po jos kalbos man tas skiepas is vis absurdikas atrodo, kai tokia didele zala nuo jo.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo lutuke123: 12 balandžio 2019 - 13:06
QUOTE(lutuke123 @ 2019 04 12, 12:59)
Tai as ir suprantu fizini kuna kaip materija, nezinojau,kad dar kokios gali buti kitos interpretacijos, nes saket nesupratot klausimo, tai perklausiau. O kaip jus suprantat fizini kuna?

O kas yra tas zmogus?
matot man zmogus yra pirmiausia dvasine butybe, o jum kazin?

Nu nesupratau, bet Jūs ir nepaaiškinot. O mintys ir jausmai yra fizinis kūnas ar jau dvasia Jums? Nes man žmogus yra visuma mėsos, organų, instinktų, minčių, jausmų ir t.t. Nesuprantu, kur Jūs darote atskirtį materijos ir dvasios bei ką į tų žodžių turinį įdedat.
Atsakyti
QUOTE(Hmmm... @ 2019 04 12, 14:12)
Nu nesupratau, bet Jūs ir nepaaiškinot. O mintys ir jausmai yra fizinis kūnas ar jau dvasia Jums? Nes man žmogus yra visuma mėsos, organų, instinktų, minčių, jausmų ir t.t. Nesuprantu, kur Jūs darote atskirtį materijos ir dvasios bei ką į tų žodžių turinį įdedat.

Mokslas apibrezia kas yra materija, tai as ir vadovaujuosi tuo apibrezimu.

kodel atskiriu? nes man zmogus yra dvasine butybe esanti fiziniame kune, is kuno isejus zmogus ir toliau lieka zmogumi, kunas man tik kaip skafandras gyventi sioje zemeje su visais savo instinktais biggrin.gif toks labai tobulas skafandras.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo lutuke123: 12 balandžio 2019 - 13:19
QUOTE(lutuke123 @ 2019 04 12, 13:18)

kodel atskiriu? nes man zmogus yra dvasine butybe esanti fiziniame kune, is kuno isejus zmogus ir toliau lieka zmogumi, kunas man tik kaip skafandras gyventi sioje zemeje su visais savo instinktais  biggrin.gif toks labai tobulas skafandras.

Kur apibrėžia?
"Apskritai mokslininkų tarpe naudojamas terminas materija (angl. matter) neturi vienintelės prasmės." Čia
Materija - (lot. materia - medžiaga, daiktybė): 1. filos. objektyvi realybė, pažįstama pojūčiais, egzistuojanti nepriklausomai nuo sąmonės ir jos atspindima; 2. medžiaginis pradas. Čia
Materija – objektyvi realybė, atspindima sąmonės ir egzistuojanti nepriklausomai nuo jos. Čia

Kas ta dvasinė būtybė ir kuo ji skiriasi nuo fizinės? Kur darote atskirties tašką? Ką turi dvasinė būtybė, ko neturi fizinė? Jei aš sakyčiau, kad man žmogus - tik fizinė būtybė, tai ko aš pagal Jus nepripažinčiau? Pagal Jūsų "skafandro" analogiją atrodytų, kad fizinis kūnas - tai tik organai ir kraujas, bet tada klausimas absurdiškas, nes neigti tai, kad žmogus turi pojūčius, mintis, jausmus ir emocijas būtų daugiau nei kvaila.

Jei norite, kad žmonės atsakytų į Jūsų klausimus, Jūs turite sugebėti paaiškinti, ko klausiate... bet Jūs neatsakot į mano klausimus ir nepaaiškinat to, kas man nuoširdžiai neaišku. Kyla natūralus klausimas, kad galbūt pati iki galo nežinot apie ką norit kad atsakyčiau... Nesuprasdama apie ką manęs klausiat, aš nežinau kaip į tą klausimą atsakyti ir kaip čia galima tada toliau apie ką nors diskutuoti...
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Hmmm...: 12 balandžio 2019 - 13:33
QUOTE(lutuke123 @ 2019 04 12, 13:18)

kodel atskiriu? nes man zmogus yra dvasine butybe esanti fiziniame kune, is kuno isejus zmogus ir toliau lieka zmogumi, kunas man tik kaip skafandras gyventi sioje zemeje su visais savo instinktais  biggrin.gif toks labai tobulas skafandras.

O tai kur išeina tas žmogus? Kur mokslinės žinios apie tai? 😂
Atsakyti
QUOTE(Montekrista.back @ 2019 04 12, 14:48)
Bijau, kad mums nerūpi, kaip mes tau atrodome smile.gif

Tai ko jus visos kasdien su ja diskutuojat jei nerupi? biggrin.gif
Atsakyti
QUOTE(Aimeja @ 2019 04 12, 13:31)
Tai ko jus visos kasdien su ja diskutuojat jei nerupi?  biggrin.gif

O kas su ja diskutuoja? smile.gif
Atsakyti
QUOTE(Hmmm... @ 2019 04 12, 14:26)
Kur apibrėžia?

Kas ta dvasinė būtybė ir kuo ji skiriasi nuo fizinės? Kur darote atskirties tašką? Ką turi dvasinė būtybė, ko neturi fizinė? Jei aš sakyčiau, kad man žmogus - tik fizinė būtybė, tai ko aš pagal Jus nepripažinčiau?

Jei norite, kad žmonės atsakytų į Jūsų klausimus, Jūs turite sugebėti paaiškinti, ko klausiate... bet Jūs neatsakot į  mano klausimus ir nepaaiškinat to, kas man nuoširdžiai neaišku. Kyla natūralus klausimas, kad galbūt pati iki galo nežinot apie ką norit kad atsakyčiau... Nesuprasdama apie ką manęs klausiat, aš nežinau kaip į tą klausimą atsakyti ir kaip čia galima tada toliau apie ką nors diskutuoti...

fizikoje apibrezia, nesneku apie filosofija.

Materija – fizikinė tikruma, iš kurios sudaryta Visata. Fizika teigia, kad materija egzistuoja laike ir erdvėje (erdvėlaikyje). Viena svarbiausių materijos savybių – jos kintamumas. Materija pasireiškia šiais esminiais pavidalais (formomis):
medžiagos pavidalu (įvairūs fizikiniai kūnai)
laukų pavidalu (gravitacinis, elektromagnetinis laukai).

Idomus jusu klausimai, kazkaip as maniau, kad visiem aisku zodis fizinis kunas, materija, bet tarkim yra ivairiu traktavimu, taigi, parasau kaip as tai suprantu .

Fizinis kunas - tai, kas susideda pagal fizikus is elementariuju daleliu, kas siu daleliu viduje, kas mokslui kol kas neprieinama, man yra dvasia, dvasiai isejus is kuno jis virsta lavonu.
Taigi, yra dvi esmines pasauleziuros, zmones susitapatine save su tuo fiziniu kunu, kurie mano, kad jam mirus ir jie isnyks, ir kiti kurie mano, kad yra amzina dvasine butybe, kuri po kuno mirties toliau gyvens.

Taigi ir klausiau jus save kaip suprantat, tik kaip si fizini kintanti, mirtingaji kuna, ar kaip amzina dvasia?
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo lutuke123: 12 balandžio 2019 - 13:44
QUOTE(lutuke123 @ 2019 04 12, 13:43)
Taigi ir klausiau jus save kaip suprantat, tik kaip si fizini kintanti, mirtingaji kuna, ar kaip amzina dvasia?

Ok, aišku. Taip, aš save suprantu kaip mirtingą reikalą. Amžina dvasia man panašiau į žmogaus susireikšminimą ir nesugebėjimą priimti to, kad toks "lobis" gali tiesiog išnykti ir užleisti vietą kitiems "lobiams" smile.gif Bet tikėjimas turi teisę būti, jei tik kam nuo to geriau.
Atsakyti