Įkraunama...
Įkraunama...

Tęsinys: kur rasti vyrą, kai tau... O ką, jei...

QUOTE(Kristi_na @ 2019 04 10, 10:01)
Pas mus katinai kaiminiai, paprasti, auga sodyboje, name, aplink miškas, tai be šansų laikyti viduje smile.gif Bet esu laikiusi ir bute, išleisdavau į lauką, paskui neišleisdavau ir galiausiai keliavo katinas į kaimą (per daug judrus mano gyvenimo būdas buvo). Man tokia dilema ir širdies skausmas su jais-gražiausias  ir natūraliausias katino būvis man atrodo, kai jis gali eiti laisvai į lauką-vartosi žolėje, gaudo visokius padarus, eina kartu su mumis maudytis ir uogauti smile.gif Bet, aišku, tada būna ir sužalojimų, ir traumų, veterinarų kainos irgi tokios kaip čia pasakius smile.gif ..bute katinas spoksodavo pro langą ir verždavosi į laiptinę, aišku, pripranta paskui.
Man labai gražūs orientalai/siamai, bet niekada nelaikysiu tokio, nes tokį jau bute tik. Tai tik seilę pavarvinu fb grupėje.

O taip, orientalai ir siamai nuostabūs 💗💗💗
Atsakyti
QUOTE(Montekrista.back @ 2019 04 10, 10:55)
Veisėjai katinų netampo niekur kur nereikia ir arba neleidžia į lauką, arba gyvena name, kur tvoros tokios, kad niekas nepateks is išorės.

todėl kad ir kaip gražu būtų tam tikros veislės, aš veisėjų nepalaikau. Baisu daryti verslą iš gyvūnų ir dar taip laikyti uždarytus, be normalios laisvės.
Panašiai kaip kokiam cirke
Atsakyti
QUOTE(Monteverte @ 2019 04 10, 10:05)
todėl kad ir kaip gražu būtų tam tikros veislės, aš veisėjų nepalaikau. Baisu daryti verslą iš gyvūnų ir dar taip laikyti uždarytus, be normalios laisvės.

Išties, "geriau" daugintojai smile.gif
Atsakyti
Na nezinau, kaip ten su kitu katem. Turiu ir is veislyno kate ir kieminukiu pas mus gimusiu ir ju mamas priklydusias.

Mano galva viskas priklauso nuo ju gyvenimo salygu ir pacios kates temperamento.

Sodyboje gyvenancios kates, didumoje priklydusios, visas kates kastruojam ir sterilizuojam. Idomus pastebejimas, diduma tokiu kaciu randa nauja gyvenama vieta pas tuos pacius kaimiecius. Na patiko jiems kad kaciu "morcius" neitakoja ju-zmoniu gyvenimus.

Giztam prie esmes. Taigi sodybos kates jauciasi lauke puikiai, budamos patalpoje prasosi papimpineti. Kai kates gyvenancios mieste, nepriklausomai veislines, ar "kieminukes" atveztos i sodyba iseina keblineti tik i terasas, na vos, vos ant zolytes.

Su katem uz pavadelio po miesta nevaikstau, bet ir kriminao tame nematau. Zmones saugoja savo gyvunus, ju sveikata kaip gali. Judejimas niekam nepadarys zalos.
Atsakyti
QUOTE(Moonte @ 2019 04 10, 11:07)
Su katem uz pavadelio po miesta nevaikstau, bet ir kriminao tame nematau. Zmones saugoja savo gyvunus, ju sveikata kaip gali. Judejimas niekam nepadarys zalos.

O kam gyvuna kankinti MIESTE? Uztenka kad bute buna, o jau ilauka tegu i miska, bent parkeli, kur zalia. Ka jam veikti ant asfalto?
Atsakyti
QUOTE(sazininga @ 2019 04 10, 07:41)
as manau, kad zoosodas zoosodui nelygu. kai kurie Europoje atrodo visai neblogi, dideles teritorijos. tik drausciau gamtoje pagautus sveikus zveris ten laikyt, va jei koki rasta suzeista, kuris laisveje neisgyventu, tai suteikus jam kuo artimesnes salygas naturaliom, visai buciau uz. ir zmogus zveri pamatytu, ir zveris isliktu gyvas.

Na tarkim, musu Juru muziejus, kaip ir grazus, kaip ir siuolaikiskas, o delfinai laikomi narvuose, tik treniruotes, neva pasivaiksciojimai, atrakcionai... praleidzia didesniam baseine. Ar tikrai zmogui, kad pamatyti, susipazinti su gyvunu "gyvai" reikia is jo atimti laisve?

Zinoma, nelaisveje gime, isauge, gamtoje sunkiai prigytu. As tikrai ne cambala ir i krastutinumus nesu linkusi. Net zvirblio kuris pragyveno metus nelaisveje i gamta neisleisiu, nes zinau, kad jis prardo igudzius gyventi gamtoje, tad bus puikus grobis plesrunui. Bet jei neremti zoolgogijos sodu, tarkim kaip Kaune, mano galva tikrai padetumeme gyvunams.

Siaip, galvoju, kad nelaisveje gyvenantiems gyvunams turi buti sudarytos pacios geriausios salygos, kiek imanoma priartintos prie naturalios ju gyvensenos.

O zmogaus noras geriau pazinti gyvuna tikrai nera pagrindas ikaltinti gyvunus i narvus, ribojancius ju lasive. Siais laikais mes turime aibes galimybiu pamatyti, susipazinti su gyvunais, kad ir per TV.

Papildyta:
QUOTE(mylimuke! @ 2019 04 10, 11:18)
O kam gyvuna kankinti MIESTE? Uztenka kad bute buna, o jau ilauka tegu i miska, bent parkeli, kur zalia. Ka jam veikti ant asfalto?

Cia vel gi priklauso nuo kates. Vienos naminukes kankinasi, kitos pagauna kaifa ir tas pasivaiksciojimas joms teikia malonuma. Salyginai normalus seimininkas, ne koks ten fanatikas, vardan savo isitikinimu tikrai nekankis gyvuno, atsizvelgs i savo augintinio norus ir poreikius. Bet zinoma, visokiu zmoniu buna.

Na mieste, siaip, ne tik asfaltas, yra dar ir grazus parkai.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Moonte: 10 balandžio 2019 - 10:24
QUOTE(Monteverte @ 2019 04 10, 09:48)
nu tai buvo mažiukas, išsigando pasaulio smile.gif o kaip pvz. maži vaikai barzdotų išsigąsta, verkia, jei jų tėtis ar senelis nėra barzdotas.
Be to, dažnai tai būna veisėjų kaltė. Jei jie laikė uždarė kaip ta cvambala savo katinus veisimui, mažai kur veždavo, tik į parodas pvz., tai ir vaikai galiami gimsta su tam tikra baime.
Bet po to matai kaip priprato, nes normalios visgi psichikos gyvūnas
Papildyta:

debilka, mes turėjom katiną. Kaip čia taip to apie mane nežinai, tu gi viską permatai biggrin.gif
Ir šūstras labai buvo, lauką labai mėgo tongue.gif

Tu kai parasysi savo vaiko proteliu, tai dar daugiau juokas ima.
Katin9 i parodas nevezioju, neveisiu. Man sito nereikia, katinas tiesiog kaip katinas augintinis.

Jei paprasta turejai, tai ir leisdavai laukan.
As " viska permatau" blink.gif . Kur galvele siandien susitrenkei, gi tu tik cia viena burtinyke bigsmile.gif .
Papildyta:
QUOTE(Monteverte @ 2019 04 10, 10:05)

O tai tavo Pifas dvarniaskinis ciucikas?
Atsakyti
jus nenorit vienoje temoje sneketi? brekcija galetu cia persikelti.
nes, nu koks ten senmergiu rojus.
Atsakyti
QUOTE(mylimuke! @ 2019 04 10, 10:18)

Tai dabar palauk biggrin.gif
Esi tok8a pries automobilius nusistaciusi, cia tiek pleseis, kad nei tau iki 30 nei tavo berneliui nei teises nei auto mieste nereikalingi. Tai kaip tokiems kaip jus nepedinti pesciomis i ta miska ar parjeli ne per miesto asfalta?
Atsakyti
QUOTE(Moonte @ 2019 04 09, 16:21)
Viliuosi, kad taip vertinanciu zmoniu atsiras daugiau.

dabar bent kiek supranti veganus? realiai, jie visi viliasi...bet šiukštu, kad tik neprimestu savo meiles gyvunams kitiems.
ne vien drambliai gyventi nori, cia be kalbu.
21 amziuje niekam neturime sukelt kanciu. niekam.

skaitau Petersoną.
aš žinot, kas vienintelis dalykas yra tikras ir visus suvienija?
kancia.
tiktais kancia.
ne "meile". nes kas "meile" vienam, gali but "nemeile" kitam.
o kancia yra real. ir suffering visada yra real.
jokiu isivaizdavimu.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo given444: 10 balandžio 2019 - 10:30
QUOTE(cambala @ 2019 04 10, 11:25)

O tai tavo Pifas dvarniaskinis ciucikas?

Cambala, isties koks skirtumas kokiam kune plaka myincio tave suns sirdele...
Atsakyti
QUOTE(given444 @ 2019 04 10, 10:26)
jus nenorit vienoje temoje sneketi?  brekcija galetu cia persikelti.
nes, nu koks ten senmergiu rojus.

Patapk moderatore, istrink visas temas ir padaryk viena.
Atsakyti