tipo tu prisipažinsi
bet jei taip nori, tai būk tu pas mus pati stabiliausia, negi gaila, nors ir net aukščio žiauriai bijai
žinoma....na bet vis tiek....
(juk kaimai būdavo pragerti vyru ar moteru...daugiau? )
ždž, gaila man tu vyru....
(o jiems turbut manęs)
gerbiu vyrus, nes sunkūs sunkūs laikai jiems ateję.
keiciasi, makaluojasi tos roles, ir norisi bendro draugiško buvio, susikalbejimo.
naujo tapatybes, vel nauji persiinstaliavimai, bet vyras gi visad isliks medžiotoju. antraip bus nelaimingas, ikistas vien tik i ofisini darba, kai salia ofise moters nudirba tiek pat ir dar pagimdo.
pvz, mano vienas daugas, su negalia. negali uzdirbti, negali sportuoti, tai atrado save fantastikoje, zaidimuose daug perka, zaidzia 9valandas - 12valandu visu rimtumu, save ten realizuojas, kitus kviecia žaisti, karai, uzkariavimai. pas vyrą niekad tas neisnyks. savo dukroms iskiepijo stalo žaidimu meile mūsu draugu ratas - taip pat pasineše ant tu board games. tik manes neveža tie labai ilgi, trumpesnius megstu. su vaikais žaidžiame.
Kompiuteriniai zaidimai man irgi labai patinka. Jei pradeciau zaisti, sedeciau per naktis, todel nei perku, nei siunciuosi.
Ofisinis darbas irgi yra medziokle tam tikra prasme. Galima istumti save i tokia aplinka, kur reiketu nuolatos konkuruoti ir susidurti su issukiais. Tik, ups, man tai irgi patinka. Nu zodziu, kvaili man tie stereotipai.
O siaip man vyru negaila, nes jie maziau pareigu turi. Galima sakyti, kad is moters nesitikima, jog seima islaikys, bet kad dirbs, tai visi tikisi. Ir darbe, ir dar namie plius. Nu ir dar graziai reikia buti, nes kaipgi kitaip.
Kokia prasme moters darbo, jeigu niekas nesitiki, jog ji islaikys seima?
Turejau galvoje, kad visada tikimasi, jog vyras uzdirbs daugiau, bet LT bent jau moteris irgi turi prisideti prie seimos islaikymo. Cia daznai snekama, kad tipo vyras dirba, o moteris kaip nori ir kiek nori. Nu kiek tokiu seimu pazistate, kur moteris galetu nedirbti ir seima oriai gyventu? As LT zinau viena kur vyras tikrai solidziai uzdirba, moteris gali buti namuose, bet uztat kiek jis ja eda ir kontroliuoja del tu duodamu pinigu. Tai ta irgi dirba.
O siaip moterims darbo rinkoje yra sunkiau. MB yra turejes zymiai daugiau darbo pokalbiu uz mane. Nu kokiais 5iais kartais tai tikrai. Jo NEI KARTO neklause apie seimini statusa, vaikus. Manes 50% darbo pokalbiu sito teiravosi. Tai gerai (ironija), kad as neturiu vaiku, bet jei tureciau, idomu ar mane visur lengvai priimtu kaip dabar.