QUOTE(Hmmm... @ 2019 03 22, 14:04)
O tai už berniukus neatsakingi? Ta prasme berniukai jau nuo pat gimimo patys už save atsakingi, kad jiems vyriškos pavardės suteikiamos
Ir kas ten pas jus kur plėšosi...? Aš manau, kad mano močiutė vaikus augindama ir ūkį "moteriškai" prižiūrėdama (iš esmės moteriškais darbais buvo laikoma karves milžti, kiaules šerti, vištomis rūpintis, daržus ravėti ir šiltnamius sodinti/prižiūrėti ir kt. "namų" darbus dirbti, kol vyras laukus aria ir šeimą išlaiko) tikrai daug daugiau ardavo nei aš popieriukus darbe sklaidydama ir su vaikais šiltuose namuose po darbo bendraudama bei visas pagalbos priemones namų ruošoje (tiek technologines, tiek ir žmogiškąsias) gaudama. Nu bet gal yra ir tų, kurios plėšosi kur nors Ta vyriška apsauga nu tokia butaforija, kad nzn. Juokinga man
Ir kas ten pas jus kur plėšosi...? Aš manau, kad mano močiutė vaikus augindama ir ūkį "moteriškai" prižiūrėdama (iš esmės moteriškais darbais buvo laikoma karves milžti, kiaules šerti, vištomis rūpintis, daržus ravėti ir šiltnamius sodinti/prižiūrėti ir kt. "namų" darbus dirbti, kol vyras laukus aria ir šeimą išlaiko) tikrai daug daugiau ardavo nei aš popieriukus darbe sklaidydama ir su vaikais šiltuose namuose po darbo bendraudama bei visas pagalbos priemones namų ruošoje (tiek technologines, tiek ir žmogiškąsias) gaudama. Nu bet gal yra ir tų, kurios plėšosi kur nors Ta vyriška apsauga nu tokia butaforija, kad nzn. Juokinga man
Berniukas uzauga i vyra, mergaite i moteri, berniukas tiek mergaite gauna savo tevo pavarde gi. Jie vyriskos gimines tai ir pavardes vyriskos suteikiamos, keista jeibutu kitaip
Tavo mociute jauciu panasiai mano mociutes amziaus, tai feminizmas jau buvo prasiverzes labai stipriai, kartu su socliaizmu, taigi tas pats judejimas.
Moteriski darbai yra tik namai ir vaiku prieziura, jokiu gyvuliu ir jokiu sunkiu darbu.
Cia kaip dabar sakytum moteriskas darbas i darba eiti, o paskui namus priziureti, Tai,kad ji tai dirbo, tai nereiskia,kad tai moteriski darbai. As kalbu is vedinio poziurio i vyra ir moteri. Siaip reiktu nei nevalgyti mesos, tai automatiskai labai daug ukio darbu atkrite butu...
nu taip dabar jau butaforija, bet man labiau graudu , nei juokinga...
O plesosi moterys visoje europoje, dirba darbe, paskui namie, pagimdo vaikus ir uz keliu menesiu i darba, vaikai vieni numesti su svetimais, organizmas dar po gimdymo neatsigaves, zindymas is vis pamirstas, o tai irgi kenia moteriai ir aisku vaikui ir t.t. O Lietuvoje tai ir namie dauguma darbu moterys atlieka, dar po darbo..