(jau maniausi turinti vyru cia daugiau uz bet ka kita.)
Nu nu, kiek. Bent eile pasakyk, pasimeruosim tada visos
bet ar ne visur taip?
kad ir -iene - pavarde, kuria dabar visos trumpina i "e". tiesiog.
mister, arba sir - pas anglus.
dabar atsirado, laimei,"ms" - neutralus.
visur yra panasios "neteisybes" israisku. Berniukas jau gimes gauna pavarde kaip suauges vyras, o mergaite mazybine forma kazkodel, tai -yte, tai -aite. Gailiuosi, kad nepasikeiciau savo pavardes i neutralia forma, bet dabar jau nenoriu, nes darbiniais klausimais pamesciau dali zmoniu.
Fr sitas skirtumas labai krenta i akis, nes i tave mademoiselle arba madame kreipiasi absoliuciai visur: turguje, bandeliu parduotuveje ir t.t. Pildant dokumentus anksciau irgi budavo pasirinkimas Mlle arba Mme. Net perkant traukinio bilieta. Dabar is oficialiu dokumentu Mlle jau isnykes.
Lietuva kaip Lietuva. Pirmus 10 metu sunku buvo. Gal del to, kad ne is biednystos i pasaulį išėjau. Dabar jau nebe. Dabar as visas mintis dedu i viena is Ispanijos salų Jei Lietuva nedyos dvigubos pilietybės - atsisakysiu jos. Bjauriai ji elgiasi su isvykusiais tautieciais. O Valstybe yra ne tik valdzia, bet ir zmones. As geriau atsiribosiu nuo pavydziu zmoniu, nei su jais bendrausiu.
Burbanti, bet niekas ir neduos dvigubos pilietybes. Ja turime patys pasiimti balsuodami referendume. Matei kiek emigrantu uzsiregistravo balsavimui? As tikslaus skaiciaus neseku, bet asaros. Pries kelias savaites lyg 7000, o isvykusiu kiek? 800 k. Nu tai patys kalti. Kai pasiziuri kaip emigrantams ant Lietuvos nusisvilpt, tai nera net kaip juos (ir save turbut...) apginti, jei like lietuviai pradeda varyti.
Man siaip dvigubos pilietybes nebuvimas labai stipriai pakiso koja del darbo. Buvo labai sunku gauti darba toki, kokio noriu, pati geriausia ir paciausiai mokama neturint vietines pilietybes. Jau visus dokus buvau susirinkusi prasyti vietines, bet taip ir palikau stalciuje, nepakilo ranka. Issprendziau sita klausima kitu budu (sunkiuoju), bet pikta, kad apskritai tokia problema man buvo kilus.