QUOTE(-burbanti- @ 2019 02 18, 08:51)
Geriau pakalbam apie svetimus vyrus
buvo vienas atvejis.
šokom. kalėdinis vakarėlis. krikščioniškas.
šokėjas: ar galiu pakvesti tave į pasimatymą? noriu susitkti.
aš: bet aš ištekėjus.
igonras totalus. aš susiitkti gi kviečiu (suprak, gi ne ženytis).
aš: bet aš ištekėjus.
šokėjas: ištekėjus? tai dar įdomiau.
o ką reiškia svetimas?
vakar svetimas, šnd - savas.
iki nežinia, kada.
ir išvis: ar žmogus yra svetimas ar savas?
ar žmogų reikia savintis?
prie to pačio: daugpatystė seniai įrodyta (Paskaitykit "Sekso aušrą" - rimtą mokslinę studiją - dvejų profesorių Ch.Ryan ir C.Jetha knygą), monogamija įsivyravo tik su žemdrbyte (žemių, tutų, tuo pačiu vyrų/žmonų - "mano" sąvoka). monogomija laikosi ant susitarimo, bausmių, nuobaudų, bet ne žmonių galvose ar širdyse.
monogamjos/daugpatystės pamąstymo temomis.
mes gi - totalūs daugiapačiai.
dabar vyrauja serijinė daugpatystė.
vakariečiams vis dar keista musulmoniškoji žiedinė daugpatystė, tačiau patys vykdo serijinę - išsskyrė, ir next, next, next - kitas/kita.
musulmonai buvusios žmnos nenumeta - rūpinasi pamilę kitą. paskui vėl vienas išmyli, kitas permyli - viskas gi banguoja, kap gyvenimas.
žinoma, dabar jau nebe populiaru turėt daug žmonų - fnansiškai - reikia teikti vienodą išlaikymą.
(tik negalvokit, kad aš lenkiuso musulmonams, mane ten paskutinę rastumėt. šiaip. vykdau diskusiją.
)
o vakariečiai -
tipo ištikimi - su viena draugauja, jau numano, ką darys išsiskyrę, iškart mintyse draugas.lt arba kiti saitai.
pažįstamas vos išsiskyrė, vadino ištikimą, vos per duris išėjo, net mėnesio sau neleido atsistatymui, jau puslapiuose kabo.
klausimas: ar yra ištikimų žmonių, ar išvis tokių reikia?
o mintyse?pamąstymai apie buv klaisokus, filmai, fb puslapiai? turbūt nė vieno. sukandę dantis daugelis pareigą atlieka. jei skiriasi lietuvoje 50-60procentų, dar atmeskim tai, kad porose ne visi laimingi, laimingų/ištkimų lieka kiek?
ištikimų techniškai daugiau - taip, o realiai laimingų kiek???
dar. pagrindinis pliusas daugpatystei yra šis: ne kiekvienas laisvas nevykėlis turi teisę į žmoną vien todėl, kad jis laisvas. atmenat, kalbėjot apie skirtingą vyrų moterų skaičių. jei vakariečių moterų smegenys priimtų daupatystės idėją (nereiškia, kad aš priimu), tai išloštų ten, kur nenumano pačios. dabar visos tik dūsauja: geri vyrai jau šeimose. taip ir turi būti. geras, sugebants aprūpinti šeimą, suteikt saugumą moteriai vyras turi teisę turėti dar vieną moterį,(analogiškai, ir tokio vyro žmona turėtų mąstyti: mielas vyre, mums taip gerai, mes turime tek meilės ir pnigų, gražius namus, vaikus, mums taip sekasi, ar nepriimtumėm į savo meilės pastogę dar vienos moters, kad suteiktume laimės ir jai?)
Vediniai laikai, vedinis mąstymas (prašau nemaišyti, nesu vaišnavė.
)
tęsiu toliau. diskusija. tik toks vyras turi teisę įdar didesnį kiekį meilės..o ne lūzeris, kuris gyvena 40plius metų su mama, degradas, bestuburis... ar visa vidutiniokas...***...jis laisvas, "nevedęs".
bet yra bet.
vakarietėms poligamija netinka.
indėms irgi ne. azijietės labai savininkiškos, tiek krikščionės, tiek ihnduistės, savinasi vyrus, jokių ten "open" reliationship, kaip vakaruose. jokios senovinės (arabų) poligamijos, no no.
taigi, kas beleka.
laisvė ir meilė viduje, sau, su savimi, su visu pasauliu.
(netgi turint mylimąjį, nes gi dabar madinga sakyti: o kas žino, kaip ten su tuo mylimuoju bus rytoj.)
p.s. čia taip biškiuką suplakiau.
o dabar esmių esmė: vyrai poliandrijos irgi nepriima. eina iš proto. eina iš proto ir dėl "open" relationship. nors neva modernūs, neva...o realiai - tai patinai, žymintys savo teritoriją.
ir...dar pastebėjimas. žmonės nori būti ištikimi, nori būti dvasingi. tai gerai.
šaunuoliai.
bet kaži kaip jiems ten sekasi? kodėl neva tie vadinamieji "paprasti: žmonės atleidžia ir žiūrėk, susiklijuoja, o gilūs dvasingieji kartais krizių neišneša? dar. tie dvasingieji, neištikimybei įvykus, dar ir kokie animals patampa. vadinas, tik tokie visada giliai viduje ir buvo.
moderys irgi. žiūrėk, medituoja, skaito, šviečiasi, o vos sužino, kad vyras turi ar turėjo....siauuubas, kokios reakcijos....kur tas dvasingumas? kur bandymas transcenduoti? esu tiek reakcijų stebėjus....ir aš ne už tai, kad moteris neturi teisės lieti pykčio...davai...tegu...yra tam laikas, yra vieta.
bet metų metus...metų metus.???..tai čia dvasinga gili moteris?
kaip ir vyras...kiek kartėlio...nuoskaudų....