QUOTE(Iš_Šviesos @ 2019 02 08, 15:40)
<p>As tai nevalgau, kad svorio numesciau. Mano maistas subalansuotas, svoris nesokineja.</p>
<p> </p>
<p>Man labai patinka skaityti apie ta baisiai didele hormonu itaka svoriui. Kiek pazistate sveikai ir subalansuotai besimaitinanciu storuliu? As tai nei vieno. Kazkur skaiciau, kad tokiu zmoniu, kurie tikrai turi problemu su hormonais yra apie 1%. Is to, ka, matau, tai mes atrodom taip, kaip valgom. Dauguma. Su amziumi didejam, bet ne 3is kartus.</p>
<p>Pastoviai klausau :"oj, kaip tau gerai, tu tokia plona". Paskaiciavau kalorijas savaite, tai as suvalgau tiek, kiek man reikia, plius sportuoju beveik kasdien. As galiu tokiems pasakyti, kad jus valgykit tiek ir taip, kaip as, eikite kasdien pesciom 40 min, + sportuokite, jums irgi gerai bus. O kadangi dauguma to nedaro, tai belieka tik ir dejuoti del hormonu ir storejimo is oro.</p>
Dabar yra toks poluliarus sukis:
valgom ir liekniejam as ne apie nieka konkreciai. Bet faktas, kad musu pasaulyje didesne beda su persivalgymu, nei su nedavalgymu.
Pradekim nuo pradziu, as nesakiau,kad hormonai butinai itakoja VIRSVORI, as sakau jie itakoja SVORI. Vieni ar kiti hormonai gali lemti,kad zmogus bus labai plonas ar pilnesnis, nebutinai su virsvoriu. Tai nera problemos su hromonais, tai hormonu itaka. As nezinau kaip tai tiksliai veikia pas zmones ir kokius procesus issaukia, bet is saves jauciu, jie turi itakos medziagu virskinimo sistemai. Buna labai greita apytaka medziagu(seniau man) ir leta(dabar). Dar aisku su amzium kakzokie procesai suleteja.
Virsvoris ziurint koks,bet daznai buna kruvos sutrikimu padarinys.
Va kai pagimdysi, kai pasikeis visas kunas ir hormonai tada pasnekesim
as irgi galejau pasakoti apie savo sveika mityba ir "teisinga" gyvenimo buda iki gimdymo, valgiau viska , kiek norejau visikai neribojau saves, ir sveriau labai mazai. Aisku valgiau sveikai daugmaz, ir judejau, bet niekad kakziap intensyviai nesportavau, bet visi stebedavosi,koki atu plona
Dabar valgau net maziau ir sveikiau ir atidziau jau renkuosi kada ka valgyti, bet jauciu savo kuna,kad viskas labai pasikeite, net medziagu apykaita, nedetalizuosiu jau cia smulkmenu. Ir sveriu 15 kg daugiau, nei pries gimdyma. dar kol zindziau svoris laikesi mazas, kai tik nustojau is kart igavau dabartini kuna, daugiau svoris neauga, virsvorio neturiu, siaip patinka mano kunas dabar man, nes tikrai budavau per plona siek tiek visa gyvenima, bet niekaip negalejau svorio priaugti, net sanatorijoje vaikysteje del to buvau, nepadejo, galvojo, gal tevai valgyti neduoda
Taigi dabar zinau,kad priaugti svori daznai buna sunkiau, nei numesti. ir tikrai maistas turi labai labai maza itaka paciam svoriui, net vanduo daugiau turi.
Taigi valgymas ir manksta tikrai neveikia visu vienodai
cukraus atsisakymas, subalansuota mityba, sportas aisku visada i nauda, bet tam ,kuris linkes storeti reiks kelis kart daugiau pastangu, nei tam kuris is vis nelinkes storeti. Tu to nepatuyriai tai dabar jautiesi teisi savoje patirtyje, be ttikria svoris tas 15 kg man priaugo is oro, ne is pakitusios mitybos ar kokio sporto metimo.