QUOTE(Hmmm... @ 2019 01 31, 14:08)
O koks gali būti atsakymas į klausimą "ar daug"?
tiesiog, šabloniški atsakymai būna sudėlioti ne taip, neva primena kuklius atsakymus apie kuklų, dvasingą žmogų, nesigviešiantį "materijos".
uždirbu, kek man užtenka.
o tai jei staiga pasiūlo kas 1.5 tūkst daugau? ar kad ir 300e daugiau?
žmogus įpratęs iki tol tenkinti savo poreikius, tarkim, 900e ribose, ar kad ir 600-700e ribose, tai ką tuomet - iš kuklumo atsisakysi?
man vis dar pinigų ir dvasinio, su pinigais susijusio, pasitenkinimo tema neaiški, apvilkta veidmainystėmis, netaikau Hmmm asmeniškai.
kiek uždirbi? ats: kiek dievas duoda, ir gerai.
arba: kiek man užtenka.
bet, žiūrėk, staiga žmogus gavo kitas pajamas, kitą darbą, didesnes, vadinasi, ką? iki tol visgi neužteko?
kitas dalykas. dauguma žmonių, gyvenančių su mažomis pajamomis turi problemų su skurdo mąstymu/filosofija, ypač jei nepriteklus tęsiasi nuolat.
dar kitas klausimas: ar pagal pajamas (pri)taikyti savo svajones reiška būti laimingu? galbūt.
jei išeities niekad nėra ir nebus, tarkim tapo žmogus invaidas, negail dirbt darbo su kompu, negali iš pašalies dasidurti? tuomet reikia tas svajones rekonstruoti ir bandyti rasti laimę su tarkim 500e per mėnesį.
sakoma,nenori ko neturi, tada būsi laimingas. tikrai????o jei staiga gavai daug ir užsinorėjai, tai kaip tada? vadinasi, veidmainiavai iki tol?
kitą pusmet, žiūrėk, vėl sumažės pajamos, tai dirbtinai nebenorėsi ir skaitosi vėl būsi laimingas?
imho, čia viskas daugiau psichikos žaidimai ir per tai bandymas "pajust tą vidinį pasitenkinimą", kuomet gyvenimas mėto per aplinkybes - skurdas - turtas - tremtis - kalėjimas- badas- praturtėjimas - skolos - vaikų rėmimas/traukimas iš bėdų - sveikatos bėdos.
psichikos lankstumas turbūt yra viskas. energija yra viskas. tuomet išlieki vsur ir visada.
bet teigti, kad "man nereikia (daug) pinigų/aš nenoriu (daug)iau turėti, nes esu kuklus, dvasingas", tai veidmainystė.