pagal rytų filosofijas:negalima" teisti" netgi drungų lėkštų žmonių.
juk ir yra tas posakis: plan stiklnė, pilna vona - kur pilnesnė? žinoma, abi.
kitas klausmas: ar galima save išlavinti, padaryti tą dvasingumą gilesniu/platesniu...
tie, kurie tiki karma, pvz sako(skaičiau vienoje English book, Sound of Earth), kad tarkim, milijonai žmonų, Indjoje elgetaujantys, prašantys išmaldos, reketuojantys turistus - realiai gyvena tik pirmąjį savo gyvenimą.
jei gyvenime tau vskas klojasi, tiek dvasiškai, tiek materialiai, jau gyveni šimtąjį ar nnn-tąjį gyvenimą.
jei klojasi tk materialiai gerai, o šiaip esi mafukas, ar fyfa, ar bukena - tai dar turės grįžti į žemę, išmokt pamokų.
aš apie "daugybę gyvenimų" neturiu nuomonės, nežinau, kiek procentų tikiu jais, ar ne.
bet žiūrėk, įdomu, r tikrai kyla klausimų - kodėl, žūrėk, vienas gimsta laimingas, savim patenkintas, o kitas, žiūrėk, ne tokiam kūne, nori keist lytį, išvaizdą, nosį, odos spalvą, arba turi genetinį polinkį į bjaurias ligas, kalbu apie ypač retas, kodėl dauguma mano draugių gimusios su negaliom (cel. paralyžiais), o kiti - žiūrėk, net ir "shallow" people straksi, geria, rūko, net ansvorio neturi.
interesting interesting life.
su ta karma - žmonės tiesog bando aiškinti tai, kas jiems yra mįslė, kas už proto ribų (kad ir vaikai, atsimenantys, su DETALĖM, pasakojantys apie praėjusius gyvenimus) - nes į daugybę dalykų atskaymų nėra.
kodėl, žiūrėk, vieniems klojasi, kitems nelabai.
daugelis juk turi talentus, bet žiūrėk, gimė kažkokioj saloj, skurdesnėj šeimoj, ir amba.
su broliu diskutavom: ne visi tikri turi vienodas galimybes, startus.
nors gabių tikrai daug.
užtat mano geriausos draugės vienas iš tikslų: paremt labai gabaus našlačių ar vaikų namuose augančio studijas/mokslus...
šis reikalas pasaulyje žinomas tik iš dalies... jei įdomu, sakyk, parašysiu asmeniškai apie tą dalį, nes čia tokių durnų ciocių yra, kad tikrai nerašysiu visiems