QUOTE(lutuke123 @ 2019 01 29, 15:41)
Tik mane stebina posakis as, jis dvasingas, buti dvasingu i rt.t. man jis vissikai nesuvokiamas. Kam zmogui stengtis buti dvasingu, kai jis ir taip yra dvase kune? Gal reiktu stengtis pazinti savo dvasinguma?
bet jauciu taip ir neatsakysit i siuos nepatogius klausimus
![biggrin.gif](https://www.supermama.lt/forumas/public/style_emoticons/default/biggrin.gif)
aš vis atsilieku su jūsų online tempais, bet papildysiu nuo savęs.
klausimai geri, nėra nepatogūs, bet atsakymo į juos visi ir ieškome visą gyvenimą.
realiai dvasinį gyvenmą juk gyvena visi, net ir tap vadinami "buki" ar "degradai".
dvasinis gyvenimas yra viskas - pradedant šakutės pakėlimu, nusibezdėjimu, maldomis, kompais...sąmoningumu, ar netgi nesąmoningumu.
visi veiksmai, motyvai, taip vadinama giluma ir taip vadinamas lėkštumas rodo tavo tam tikrą dvasinį gyvenimo gylį, gelmę arba negelmę.
pagal rytų filosofijas:negalima" teisti" netgi drungų lėkštų žmonių.
juk ir yra tas posakis: plan stiklnė, pilna vona - kur pilnesnė? žinoma, abi.
kitas klausmas: ar galima save išlavinti, padaryti tą dvasingumą gilesniu/platesniu...
tie, kurie tiki karma, pvz sako(skaičiau vienoje English book, Sound of Earth), kad tarkim, milijonai žmonų, Indjoje elgetaujantys, prašantys išmaldos, reketuojantys turistus - realiai gyvena tik pirmąjį savo gyvenimą.
jei gyvenime tau vskas klojasi, tiek dvasiškai, tiek materialiai, jau gyveni šimtąjį ar nnn-tąjį gyvenimą.
jei klojasi tk materialiai gerai, o šiaip esi mafukas, ar fyfa, ar bukena - tai dar turės grįžti į žemę, išmokt pamokų.
aš apie "daugybę gyvenimų" neturiu nuomonės, nežinau, kiek procentų tikiu jais, ar ne.
bet žiūrėk, įdomu, r tikrai kyla klausimų - kodėl, žūrėk, vienas gimsta laimingas, savim patenkintas, o kitas, žiūrėk, ne tokiam kūne, nori keist lytį, išvaizdą, nosį, odos spalvą, arba turi genetinį polinkį į bjaurias ligas, kalbu apie ypač retas, kodėl dauguma mano draugių gimusios su negaliom (cel. paralyžiais), o kiti - žiūrėk, net ir "shallow" people straksi, geria, rūko, net ansvorio neturi.
interesting interesting life.
su ta karma - žmonės tiesog bando aiškinti tai, kas jiems yra mįslė, kas už proto ribų (kad ir vaikai, atsimenantys, su DETALĖM, pasakojantys apie praėjusius gyvenimus) - nes į daugybę dalykų atskaymų nėra.
kodėl, žiūrėk, vieniems klojasi, kitems nelabai.
daugelis juk turi talentus, bet žiūrėk, gimė kažkokioj saloj, skurdesnėj šeimoj, ir amba.
su broliu diskutavom: ne visi tikri turi vienodas galimybes, startus.
nors gabių tikrai daug.
užtat mano geriausos draugės vienas iš tikslų: paremt labai gabaus našlačių ar vaikų namuose augančio studijas/mokslus...