QUOTE(Hmmm... @ 2018 06 22, 21:31)
Ar beždžionė gali tapti asmenybe? Jei aplinkiniai nustotų ją treniruoti ir leistų būti?
Jei aš noriu blogai daryti ir gyventi žalingai. Jei aš pasirenku gyventi netobulai, bet pilnais plaučiais ir pilna jėga net suvokdama, kad galbūt dėl to aš gyvensiu trumpiau, bet mano nuomone visapusiškai liksmiau ir geriau. Koks Jūsų reikalas? Ir Jūs galit sakyti man ką norit, skatinti kuom norit. Bet jau keisti manęs, please, nebandykit. Ne Jums mano gyvenimą gyvent ir mano ligom sirgt
Nekenkti kitems (ypatingai tiems, kurie negali apsiginti arba neturi pasirinkimo iš situacijos išeiti) nėra tas pats, kas gyventi savo gyvenimą taip, kaip aš noriu. Mano laisves riboja kitų žmonių laisvės. Bet jau kuom aš noriu užaugus būti ir kas mane daro laimingą yra tik mano, o ne "teisingo gyvenimo ekspertų" reikalas.
Dar vienas pasiteisinimas... O Jūs tik su prievarta kitus motyvuoti ir paskatinti mokat?
Ne, man nėra dzin. Aš galiu pasiūlyti pagalbą, jei žmogus nusprendžia kad jam jos reikia. Aš būsiu šalia, jei žmogus nuspręs keistis ir jam reikės paramos. Bet ne, aš neisiu iš paskos aiškindama koks jis lochas tokį gyvenimo būdą pasirinkęs. Galbūt tam tikrais atvejais aš pasirinkčiau atsiribojimą nuo tam tikrus sprendimus padariusių žmonių. Jei jų pasirinkimai galėtų daryti tiesioginę žalą man arba mano artimiesiems. Bet aš neauklėju žmonių. Net tų, kurie mano nuomone gyvena neteisingai. Aš tame nematau prasmės...
Jei aš noriu blogai daryti ir gyventi žalingai. Jei aš pasirenku gyventi netobulai, bet pilnais plaučiais ir pilna jėga net suvokdama, kad galbūt dėl to aš gyvensiu trumpiau, bet mano nuomone visapusiškai liksmiau ir geriau. Koks Jūsų reikalas? Ir Jūs galit sakyti man ką norit, skatinti kuom norit. Bet jau keisti manęs, please, nebandykit. Ne Jums mano gyvenimą gyvent ir mano ligom sirgt

Nekenkti kitems (ypatingai tiems, kurie negali apsiginti arba neturi pasirinkimo iš situacijos išeiti) nėra tas pats, kas gyventi savo gyvenimą taip, kaip aš noriu. Mano laisves riboja kitų žmonių laisvės. Bet jau kuom aš noriu užaugus būti ir kas mane daro laimingą yra tik mano, o ne "teisingo gyvenimo ekspertų" reikalas.
Dar vienas pasiteisinimas... O Jūs tik su prievarta kitus motyvuoti ir paskatinti mokat?
Ne, man nėra dzin. Aš galiu pasiūlyti pagalbą, jei žmogus nusprendžia kad jam jos reikia. Aš būsiu šalia, jei žmogus nuspręs keistis ir jam reikės paramos. Bet ne, aš neisiu iš paskos aiškindama koks jis lochas tokį gyvenimo būdą pasirinkęs. Galbūt tam tikrais atvejais aš pasirinkčiau atsiribojimą nuo tam tikrus sprendimus padariusių žmonių. Jei jų pasirinkimai galėtų daryti tiesioginę žalą man arba mano artimiesiems. Bet aš neauklėju žmonių. Net tų, kurie mano nuomone gyvena neteisingai. Aš tame nematau prasmės...
pagal evoliucijos teorija gali

Tikrai niekas neprivers zmogaus keistis, jei jis nenores, manau buvo kalbama daugiau apie motyvu radima, zmogui keistis.
Klausimas, jei jusu mylimas zmogus su jumsi nebenoretu buti salia, del jusu tokiu pasirinkimu jus vis tiek nieko nekeistumet? Jei matytumet, kad skaudinat savo vaikus, ir del jusu gyvenimo budo jie pvz serga, kencia irgi nieko nekeistumet?
Paryskinti sakiniai priestarauja vienas kitam, kaip jus gyvendama zalingai, kaip norit, galit nekenkti savo vaikams? kurie skirtingai nuo vyru negali pasitraukti nuo jusu, nu gali aisku fiziskai, bet jus jiems vis tiek liksit mama(patikslinu cia kalbu teoriskai tikrai ne apie jus, manau, jus negyvenate taip zalingai). Ta prasme jei jusu pasirinktas gyvennimo budas nera zlaingas jusm, jis nebus zlaingas ir kitiems, ypac tims, uz kuriuos atsakot, nesnekama apie hobiu pasirinkimus, pvz jums patinka zaisti krepsini, o va vyrui nepatinka, kad zaidziat ir reikalauja kad nustotumet, cia aisku absurdas ir egoistiskumas.
Tai as ir senku apie pagalba, nemanot, kad ja reikis moketi pasiulyti? kaip jus ta pagalba suprantat? jei pvz zmogus zudosi, ar prieisit paklausit, kaip virve dar nespaudzia per sitpriai, reikia pagalbos ne?
kaip apsiriboti nuo artimiausiuju pvz tevu, vaiku, vaiku tevo/mamos, kurie padaro netinkamus sprendimus?
manau mes mastom panasiai tik kitaip isreiskiam savo mintis. As irgi manau kad butu apsurdiska vaikscioti is paskos ir zysti, as irgi manau, kad geriausia atsiriboti, jei jau mzogus nenori keistis, bet visgi tai yra labai sudetingi dalykai, kuriuos lengviau padaryti, nei pasakyti ir priklausomai nuo zmogaus artumo, gali buti, kad neis atsiriboti...
o save auklejat?