Įkraunama...
Įkraunama...

Tęsinys: kur rasti vyrą, kai tau... O ką, jei...

QUOTE(Hmmm... @ 2018 06 22, 21:31)
Ar beždžionė gali tapti asmenybe? Jei aplinkiniai nustotų ją treniruoti ir leistų būti?

Jei aš noriu blogai daryti ir gyventi žalingai. Jei aš pasirenku gyventi netobulai, bet pilnais plaučiais ir pilna jėga net suvokdama, kad galbūt dėl to aš gyvensiu trumpiau, bet mano nuomone visapusiškai liksmiau ir geriau. Koks Jūsų reikalas? Ir Jūs galit sakyti man ką norit, skatinti kuom norit. Bet jau keisti manęs, please, nebandykit. Ne Jums mano gyvenimą gyvent ir mano ligom sirgt 4u.gif
Nekenkti kitems (ypatingai tiems, kurie negali apsiginti arba neturi pasirinkimo iš situacijos išeiti) nėra tas pats, kas gyventi savo gyvenimą taip, kaip aš noriu. Mano laisves riboja kitų žmonių laisvės. Bet jau kuom aš noriu užaugus būti ir kas mane daro laimingą yra tik mano, o ne "teisingo gyvenimo ekspertų" reikalas.
Dar vienas pasiteisinimas... O Jūs tik su prievarta kitus motyvuoti ir paskatinti mokat?
Ne, man nėra dzin. Aš galiu pasiūlyti pagalbą, jei žmogus nusprendžia kad jam jos reikia. Aš būsiu šalia, jei žmogus nuspręs keistis ir jam reikės paramos. Bet ne, aš neisiu iš paskos aiškindama koks jis lochas tokį gyvenimo būdą pasirinkęs. Galbūt tam tikrais atvejais aš pasirinkčiau atsiribojimą nuo tam tikrus sprendimus padariusių žmonių. Jei jų pasirinkimai galėtų daryti tiesioginę žalą man arba mano artimiesiems. Bet aš neauklėju žmonių. Net tų, kurie mano nuomone gyvena neteisingai. Aš tame nematau prasmės...

pagal evoliucijos teorija gali lotuliukas.gif

Tikrai niekas neprivers zmogaus keistis, jei jis nenores, manau buvo kalbama daugiau apie motyvu radima, zmogui keistis.
Klausimas, jei jusu mylimas zmogus su jumsi nebenoretu buti salia, del jusu tokiu pasirinkimu jus vis tiek nieko nekeistumet? Jei matytumet, kad skaudinat savo vaikus, ir del jusu gyvenimo budo jie pvz serga, kencia irgi nieko nekeistumet?
Paryskinti sakiniai priestarauja vienas kitam, kaip jus gyvendama zalingai, kaip norit, galit nekenkti savo vaikams? kurie skirtingai nuo vyru negali pasitraukti nuo jusu, nu gali aisku fiziskai, bet jus jiems vis tiek liksit mama(patikslinu cia kalbu teoriskai tikrai ne apie jus, manau, jus negyvenate taip zalingai). Ta prasme jei jusu pasirinktas gyvennimo budas nera zlaingas jusm, jis nebus zlaingas ir kitiems, ypac tims, uz kuriuos atsakot, nesnekama apie hobiu pasirinkimus, pvz jums patinka zaisti krepsini, o va vyrui nepatinka, kad zaidziat ir reikalauja kad nustotumet, cia aisku absurdas ir egoistiskumas.
Tai as ir senku apie pagalba, nemanot, kad ja reikis moketi pasiulyti? kaip jus ta pagalba suprantat? jei pvz zmogus zudosi, ar prieisit paklausit, kaip virve dar nespaudzia per sitpriai, reikia pagalbos ne?

kaip apsiriboti nuo artimiausiuju pvz tevu, vaiku, vaiku tevo/mamos, kurie padaro netinkamus sprendimus?
manau mes mastom panasiai tik kitaip isreiskiam savo mintis. As irgi manau kad butu apsurdiska vaikscioti is paskos ir zysti, as irgi manau, kad geriausia atsiriboti, jei jau mzogus nenori keistis, bet visgi tai yra labai sudetingi dalykai, kuriuos lengviau padaryti, nei pasakyti ir priklausomai nuo zmogaus artumo, gali buti, kad neis atsiriboti...
o save auklejat?
Atsakyti
QUOTE(kin @ 2018 06 24, 12:18)
o jus galvojat tik apie save, kaip tamstai naudinga, ane? smile.gif

šiuo atveju taip, nes juk tai ne mano draugai ar giminėsw, aš jų nepažįstu
Atsakyti
QUOTE(given444 @ 2018 06 23, 11:12)
kad ir ape rūkymą.
na, kaip galima norėti nesveikai pilnais plaučias, Hmmmm, paaiškink.
Prasiplėsk.
Tarkim, tu rūkai, trauki dūmą romantiškai už krūmo.
bet smirdi gi visa, glaudi savo vaikus po trjų minučių atėjus. tai juk žala jiems, o tu teigi, jog įmanoma nesveikai gyventi ir nekenkti kitiems tuo pačiu.
taipogi, pavyzdys vaikams. žiūrėk, tuoj tavo vaikas trauks cigaretę po metų kitų.

arba...ėdi nesveikai, aliejuotą maistą, riebalus, pienus, sūrius, fast foodą, pykšt, šuntavimas (mano pažįstamai  38metai, jau antrąsyk šuntuos.) tai ką, vadinasi, ėdei bile ką, gyvena kaip norėjai, ir vat...prašom, esi našta artimiems, jie tave slaugo gulintį (kurį laiką), krypuojantį, šokinėja, už tave į pardas sulaksto.
čiagi ne tas pats, kaip po avarijos atgulti į lovą.

explain.

butent graziai isdestyta, mes nesam atskiri pasauliai, kad musu pasirinkimai kitu neitakotu.
Papildyta:
QUOTE(given444 @ 2018 06 23, 10:46)
už ką negalėtumėt atleisti(atleistumėt, bet nebetęstumėt santykių) su savuoju atmetus neištikymbę ir smurtą?
ar toleruojat išdavystę/nepagarbą bendrąja prasme?

tikriausiai vientelis dalykas, kuris realiai nutrauktu gyvenima kartu man - neistikimybe, daugiau su viskuom galima kakziap dirbti, jei tik noro yra pas abu. Via kita man yra trukumai, ydos,o neistikimybe tai jau kito zmogaus pasirinkimas.
Atsakyti
Kaip laukiu lietuviškojo miuziklo šiandien, ar žiūrėsite kuri per LRT kultūrą 16 val. Velnio nuotaką? wub.gif
Mano mama žinojo tą aktorių Pinčiuką, mano tete pažinojo Mainelytės tėvus smile.gif
Esu žiūrėjusi per kompą, tai per plačiaekranį visai kitas vaizdas, verta žiūrėti vėl wub.gif
Atsakyti
QUOTE(Leksa @ 2018 06 23, 16:42)

na, as pvz. zinau, kad i senatve susirgsiu cukralige. (Paveldimumas musu giminej, o man jau uzgarantuota gydytoju) Ir ka? Galiu atsisakyt viso nesveiko maisto, saldumynu, pradet sportuot ryte vakare ir...vardan ko? Kad ta cukralige prasidetu metais ar dviem veliau? Eina nafik! Kitas dalykas, jei galeciau visai isvengt.

nesamone, paveldima dazniausiai ne liga, o gyvenimo buda,s kuris nuveda i sia liga mirksiukas.gif
Atsakyti
QUOTE(lutuke123 @ 2018 06 24, 13:01)
nesamone, paveldima dazniausiai ne liga, o gyvenimo buda,s kuris nuveda i sia liga  mirksiukas.gif

cukraliges atveju paveldimumas isties yra.
kaip ir tam tikru rusiu vezio atveju.
Atsakyti
QUOTE(kin @ 2018 06 24, 13:05)

bet pvz. dėl tos pačios mitybos, juk dažniausiai kuo minta sergantys tėvai, tą gamina ir vaikams. Ir tikrai ne visi po to pasikeičia msavo įpročius ir dar mamas moko kaip gaminti, pas dažną ir eina kaip tradicija, ką išmoko iš savo mamos...
Atsakyti
QUOTE(lutuke123 @ 2018 06 24, 13:01)
nesamone, paveldima dazniausiai ne liga, o gyvenimo buda,s kuris nuveda i sia liga  mirksiukas.gif

paveldejau policistiniu kiausidziu sindorma, su kuriuo seka is cukralige. Kas nezino, tai va ir rasineja/sako/galvoja tokias nesamones, kad pvz.mane beria, nes nesiprausiu, kad plaukai slenka, nes gal dietinuosi ar siaip prastai valgau, vitaminu truksta ir t.t. O jei pasakyciau, kad pastot negaliu, tai gal irgi sakytu, kad k**** abortu prisidarius, tai ir negali pastot. O kad tai yra kazkokio sutrikimo padarinys, tai neisaiskinsi, vistiek pati kalta ir amen.
Atsakyti
QUOTE(kin @ 2018 06 24, 13:05)

Taip yra paveldima galimybe susirgti, visi turim jautresnes kuno vietas kam oda, kam inkstai, kam kepenys ir t.t., bet gyvenimo budas paveldimas, kuris garantuoja ta liga. Aisku, yra igimtu ligu, bet daznos tera musu paciu susikurtos per gyvenimo buda. ir isaugamu ligu nera, vienos ligos tik keicia kitas.
ir Leksai, jei butu tikria aktualu neusisrgti, ji nueitu ir issiverstu Montevertes idetas nuoroda,s dometusi, nes galimybiu tikria yra tik netradicineje medicinoje. Pvz mano artimi 2 zmones sirgo odos ligomis, kurios irgi neisgydomos tradiciskai egzema, ir psoriaze, pakeitus gyvenimo buda, mityba ir t.t. nebeliko tu ligos pozymiu. cia tik smulkus pvz
Papildyta:
QUOTE(Leksa @ 2018 06 24, 13:09)
paveldejau policistiniu kiausidziu sindorma, su kuriuo seka is cukralige. Kas nezino, tai va ir rasineja/sako/galvoja tokias nesamones, kad pvz.mane beria, nes nesiprausiu, kad plaukai slenka, nes gal dietinuosi ar siaip prastai valgau, vitaminu truksta ir t.t. O jei pasakyciau, kad pastot negaliu, tai gal irgi sakytu, kad k**** abortu prisidarius, tai ir negali pastot. O kad tai yra kazkokio sutrikimo padarinys, tai neisaiskinsi, vistiek pati kalta ir amen.

jau parsiau auksicua, reikai ziureti i netradicines medicinas, gyvenio budo keitima, nes sutrikimas yra hormonu lygmenyje, ka galima keisti, tokiso ligos nera ispaustos i akmeni, kaip pvz neturetumet vieno inksto ar pan, tie dalykai keiciami. Tik dometis reikia. Bet jei itikejot, kad taip yra ir niek nekeisit tiketinai taip ir bus.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo lutuke123: 24 birželio 2018 - 12:12
QUOTE(Leksa @ 2018 06 24, 13:09)

bet vėlgi, kiek mėnesių, metų per gyvenimą esi suvartojusi koncentruoto skaitmino, agurklių ar nakvišių aliejaus, aviečių lapų, alijošiaus?
ar tikrai viską nuo savęs padarei?
Atsakyti
QUOTE(Monteverte @ 2018 06 24, 11:04)
nepasakyčiau. Visgi, genai manyčiau pagrindas. Žinojau ne vieną itin seną 90+ asmenį tikrą žiežulą, pagiežą, zurzą ir nieko, velniai neėmė smile.gif

neatmetu genu. jie isties veikia.
bet vienas dalykas dar, kaip mes kitiems atrodome, kitas, kaip mes is tiesu jauciames. labai daznai zmones viduj kunkuliuoja tiesiog, o isoriskai akmeniniu veidu (o paskui nusizudo), tai gali but ir taip, kad mums kai kurie atrodo labai ekspresyvus, tame tarpe ir su blogom emocijom, bet realiai jie viduj nieko nelaiko, nesinesioja ir puikiai sau gyvena.
Atsakyti
QUOTE(lutuke123 @ 2018 06 24, 13:14)
Taip yra paveldima galimybe susirgti, visi turim jautresnes kuno vietas kam oda, kam inkstai, kam kepenys ir t.t., bet gyvenimo budas paveldimas, kuris garantuoja  ta liga. Aisku, yra igimtu ligu, bet daznos tera musu paciu susikurtos per gyvenimo buda. ir isaugamu ligu nera, vienos ligos tik keicia kitas.
ir Leksai, jei butu tikria aktualu neusisrgti, ji nueitu ir issiverstu Montevertes idetas nuoroda,s dometusi, nes galimybiu tikria yra tik netradicineje medicinoje. Pvz mano artimi 2 zmones sirgo odos ligomis, kurios irgi neisgydomos tradiciskai egzema, ir psoriaze, pakeitus gyvenimo buda, mityba ir t.t. nebeliko tu ligos pozymiu. cia tik smulkus pvz
Papildyta:
jau parsiau auksicua, reikai ziureti i netradicines medicinas, gyvenio budo keitima, nes sutrikimas yra hormonu lygmenyje, ka galima keisti, tokiso ligos nera ispaustos i akmeni, kaip pvz neturetumet vieno inksto ar pan, tie dalykai keiciami. Tik dometis reikia. Bet jei itikejot, kad taip yra ir niek nekeisit tiketinai taip ir bus.

egzema ir psoriaze ir tradicineje medicinoje yra gydoma pirmiausia koreguojant mityba ir tam tikrus paprastus dalykus gyvenime. Tik po to vaistai, likutiniams reiskiniams pasalinti.
Nieku gyvu nedrisciau lyginti psoriazes su PKS. Tai tik rodo,kad neturit zalio supratimo, kas tas PKS.
Ir dar - nepainiokit simptomu palengvinimo su gydymu.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo kin: 24 birželio 2018 - 12:19