Įkraunama...
Įkraunama...

Tęsinys: kur rasti vyrą, kai tau... O ką, jei...

QUOTE(IDOMUCIA @ 2019 01 19, 23:35)
Visokiu nenormaliu ir vyru yra.
Sakysim ir gal truputi ne visai normoj? Nesu tokia tragedija, kaip veganai, bet vis del to...
Papildyta:
Visai puiku. Isgeriau du stiklus vyno bebandant atsakyti... kazkas strigo

save ramini? biggrin.gif
zinai man patinka toks posakis, kiekvienas durnius savaip is proto eina, Visi mes keisti kazkam, o kazkam labai net mieli ir mylimi, ir suprantami.

Bet kaip ten bebutu vien mitybos budas nenusako zmogaus, taip kazka pasako, bet ne viska, ne visi veganai bus geri vyrai, kaip ir ne visi mesavalgiai. Ir sveikata tikrai ne vien mityba kuria, daug labiau, kas zmogaus sirdyje.

jau labai net stringa sis forumas ir si tema, jau gal per ilga del to? biggrin.gif
Atsakyti
QUOTE(lutuke123 @ 2019 01 19, 18:58)
tai sakau turi diena buti neapsiniaukusi sauleta, vejuota ir aisku nelaikyti iki sutemu. Dabar zinoma reciau bet tau tuoj atsils dar 2 menesiukai ir jau striukiu nereiks smile.gif

tai as ta ir sakau, aisku 100 proc visko nesuzinosim, nuo visko neapsiisaugosim, bet dometis, mastyti, tai juk reikia kas mums labiau , maziau zalinga. Kaip airiai mane sklause, is kur tu istraukei kad actas nesveika, nu kai pilasi jie ant bulviu, nezino jie, mes dauguma lietuviu zinom.
Tai, ka ir sakau, nu nebutina ta mesa, nedarau is to kazkokio stabo ar tragedijos, nebutu kito maisto ir suvalgyciau, bet jei turiu kito maisto apsciai, tai kam man tu gyvunu mesa?

Nu taip, bet kiek tokių dienų Airijoje? Minimumas. Jeigu ryte saulė šviečia, dar nereiškia, kad taip bus visą dieną, juk Airijos orai per dieną pasikeičia tiek pat kartų, kaip pmsinės bobos nuotaika.

Realiai tai man px, neapsisaugosiu nuo visko, bet ir nesiruošiu atsisakyti to, kas pvz man skanu, bet ale nesveika. Kad ir pvz čipsai ar kola, svarbiausia, tai netampa kasdienybe, tai viskas kaip ir ok. O kas blogai su actu? Nu aišku, išgersi butelį acto- mirsi, bet suvalgius marinuotą agurką ar silkės juk nieko neatsitiks. Kas dėl bulvių su actu, man tai kažkas baisaus doh.gif airiškas actas man tiesiog dvokia, nesuprantu, kaip žmonės gali tokį brudą valgyt. Nuėjom pavalgyt į supermacs, prie gretimo staliuko atsisèdo žmogus, valgė bulves su actu, neiškrntus persėdau kitur, man taip dvokė, o dukra matomai suairėjus, jai patinka doh.gif
Atsakyti
QUOTE(Lisitėja2 @ 2019 01 20, 07:33)
Ne manęs klausi,bet aš atsakau.Mūsų sporto klubą lanko toks vyrukas, metų gal 40+, kiek tiksliai,neklausi juk, nepatogu.Tai jis vegetaras. Kažkokių varžybų dalyvis ir medalininkas.Raumenynas įspūdingas, bet žieminiai aulinukai tai odiniai. lotuliukas.gifŠiaip žmogelis savo vietoje, nepasikėlęs,kaip kai kurie.
</p>

ir kas? jei del batu tai kokius siulytumet nesioti? Dermantininiai is nafots daro didesne zala gamtai, nei odiniai. Jei kokybiski odiniai jie gali laikyti metu metus ir tai bus gamtai ir gyvunam daug geriau ir duag maziau zalos,is vieno gyvuno pagaminti keli batai, nei is pumpuojamos nafots, kuri yra planetos dalis, o ne tam, kad mes kazka is jos gamintume, Planeta gyva, ne gamtiniu istekliu lobynas, kuri mums reikia nuniokoti.

Kaip koks parazitas ant zmogaus kuno ar vezines lasteles minta organizmu, taip ir zmones dabar niokoja planeta, resursus, kurie neatsinaujina.

Maciau jau batu gaminamu is ananaso lapu, tikrai atrodo labai graziai, nezinau kaip naudojasi, internetu prikti kol kas bijau, nes ir kaina nemazair siaip batu turiu pakankmai desimtmeciui i prieki smile.gif . Duok dieve greiciau technologijos vystysis kita linkem, sparciau ir tokiu batu bus pilna parudotuvese uz priimtinesnes kainas. O ir is kanapiu galima beveik viska pagaminti, plastika pvz, medziaga, net namus statyti, gal ir batus galima pagaminti kazkokius.

o del mitybos, tai vegetarai gi pieno produktus vartoja, tai jei jiem dzin karves del pieno, tai del batu irgi tikriausiai dzin, ta pati karve, kuri nebeduoda pieno, tampa ju batais .
Papildyta:
QUOTE(Lisitėja2 @ 2019 01 20, 10:33)
<p>Nenoriu labai gilintis į vegetarizmo temą.Bet kai viską permąstai, tai viską ką naudoja žmogus, kenkia motinai gamtai.Teko filmą žiūrėti lyg ir pasaulis be žmonių, ar dar kaip vadinasi,apie Černobilio zoną daug yra filmuotos medžiagos.Susidariau tokį įspūdį,kad žmonių nėra ir visiems kitiems gyviems padarams tik nuo to ramiau.Niekas nepasigenda žmogaus.
</p>

nu tikrai ne viskas, o gyvenimo budas miestuose ir besaikis vartojimas, nuperka ir ismeta zmones ar parudotuves ismeta, va cia jau ragedija. Trumpiau sakant musu civilizacija, kokia dabar yra yra kenksmina ir gamtai ir mums patiem. Amazones dziunglese ar Afrikos tolimuose kamuose gyvenantys mzones tikrai nekenkia biggrin.gif

siaip tai taip zmogus paciai zemei nera reikalingas tiketinai, ji mums reikalinga. Klausimas kodel mes cia visgi esam. ir kiek si planeta dar kentes mus.
Papildyta:
QUOTE(žiauriai krūta boba @ 2019 01 20, 11:35)
Nuuu, gaila gyvuliukų, bet vieną karvytę dėl batų galima nudobti, nieko tokio. Fui, šlykštus veidmainiškumas.

o ka suilai basiem vaikscioti ar su guminiais? bigsmile.gif
Papildyta:
QUOTE(žiauriai krūta boba @ 2019 01 20, 12:08)
Nu taip, bet kiek tokių dienų Airijoje? Minimumas.  Jeigu ryte saulė šviečia, dar nereiškia, kad taip bus visą dieną, juk Airijos orai per dieną pasikeičia tiek pat kartų, kaip pmsinės bobos nuotaika.

Realiai tai man px, neapsisaugosiu nuo visko, bet ir nesiruošiu atsisakyti to, kas pvz man skanu, bet ale nesveika. Kad ir pvz čipsai ar kola, svarbiausia, tai netampa kasdienybe, tai viskas kaip ir ok. O kas blogai su actu? Nu aišku, išgersi butelį acto- mirsi, bet suvalgius marinuotą agurką ar silkės juk nieko neatsitiks. Kas dėl bulvių su actu, man tai kažkas baisaus doh.gif airiškas actas man tiesiog dvokia, nesuprantu, kaip žmonės gali tokį brudą valgyt. Nuėjom pavalgyt į supermacs, prie gretimo staliuko atsisèdo žmogus, valgė bulves su actu, neiškrntus persėdau kitur, man taip dvokė, o dukra matomai suairėjus, jai patinka doh.gif

man uztenka tos saules cia. mes siaip gyevnam dalyje salies, kur viena is labiausiai sauletu biggrin.gif Taip buna daznai keiciasi tie orai, bet man tai irgi patinka biggrin.gif

tai isivaizduok, kiek jie to acto suvalgo, kai pilasi gryna tiesiai ant bulviu. Pamenu vaikysteje saltiena siek tiek mirkydavom i acta ir tai ne gryna, o budavo skeidziamas su vandeniu. Ir i marinata pilama gi ne daug to acto. Nors siaip stengiuosi pirkti tik raugintas darzoves, ne marinuotas, mama mano rigi daugiausiai tik raugindavo darzoves.
Visoki jie pilasi, resotrane ,kai dirbau, tai paprasta ta balta pildavom i tokius stiklinius indelius ir kai paparsydao zmones juos duodavom.
nors sako ,kad obuoliu actas siek tiek sveika.
Atsakyti
QUOTE(lutuke123 @ 2019 01 20, 12:30)
ir siaip batu turiu pakankmai desimtmeciui i prieki smile.gif

O ir is kanapiu galima beveik viska pagaminti, plastika pvz, medziaga, net namus statyti, gal ir batus galima pagaminti kazkokius.

o ka suilai basiem vaikscioti ar su guminiais?  bigsmile.gif

Odinių? O tai ko tiek prisipirkai, netausoji gamtos visai, niu niu niu.

Tai prašom, verslo planas tau.

Alternatyvų pilna ir tik nereikia lia lia, kad tos alternatyvos gamtai kenkia labiau, nei nudobt gyvūlį. Veganai rypuoja, kaip gaila gyvūnų, o pasirodo, nudobt vieną karvę jų odiniams batams nieko tokio, tai pala, kur logika? Jeigu tau gaila gyvūnų, tu nežudysi net tos vienos karvės ir vaikščiosi su neodiniais batais, arba pirksi odinius batus, bet nepisi kitiems proto, ir nevaizduosi, kaip tau gaila gyvūnėlių (čia nebūtinai tau taikau).
Atsakyti
Merginos, kokia keptuve parekomenduotumet gera kokybiska? Domina akmens mases, nes kiek skaiciau, tai patvariausia. Kokias jus naudojat?
Atsakyti
QUOTE(lutuke123 @ 2019 01 20, 12:41)
man uztenka tos saules cia. mes siaip gyevnam dalyje salies, kur viena is labiausiai sauletu  biggrin.gif  Taip buna daznai keiciasi tie orai, bet man tai irgi patinka  biggrin.gif

tai isivaizduok, kiek jie to acto suvalgo, kai pilasi gryna tiesiai ant bulviu. Pamenu vaikysteje saltiena siek tiek mirkydavom i acta ir tai ne gryna, o budavo skeidziamas su vandeniu. Ir i marinata pilama gi ne daug to acto. Nors siaip stengiuosi pirkti tik raugintas darzoves, ne marinuotas, mama mano rigi daugiausiai tik raugindavo darzoves.
Visoki jie pilasi, resotrane ,kai dirbau, tai paprasta ta balta pildavom i tokius stiklinius indelius ir kai paparsydao zmones juos duodavom.
nors sako ,kad obuoliu actas siek tiek sveika.

Man tai realiai dzin. Tik biškį užknisdavo, kad per visą vasarą nebūdavo progos baseino vsikams į kiemą išnešt, bet praeitą vasarą atsigriebėm, nu bet jau ne tai kad karšta buvo, o tiesiog kepino, irgi šūdas biggrin.gif

Fui fui. Jo, pamenu, tėvai pildavosi actą ant šaltienos, niekada gyvenime taip nevalgiau, šlykštu.
Atsakyti
QUOTE(mylimuke! @ 2019 01 20, 12:51)
Merginos, kokia keptuve parekomenduotumet gera kokybiska? Domina akmens mases, nes kiek skaiciau, tai patvariausia. Kokias jus naudojat?

Kazkas su tom akmens mases nera taip idealu...

Mes pirkom sitas
https://www.amazon.d...duct/B0045CLP26

pries naujus buvo akcija, gal 40 proc.
Ten kazkokia polimetaline danga, irgi kieta galima naudot metalinius irankius.
6 interior layers of Tefal Prometal Pro non-stick coating

Bet ALDI maciau pirkti pigiau ne Oliverio firmos. Vokietijoje. Apie 10 eur
LIDL paziureciau, ten prekes pigios ir santykinai kokybiskos, bent jau Vokietijoje
Atsakyti

Pirkdavau stellar, bet tik lygiu dugnu, paskutinį sykį nusipirkau tokią iš tesco, beveik 3 kartus pigesnė nei stellar, metus tarnauja ir kaip nauja
vartotojo įkelta nuotrauka
Bet čia kaip kam, fb skaičiau ir nekokių atsiliepimų, gal dar priklauso kaip prižiūri
Atsakyti
QUOTE(žiauriai krūta boba @ 2019 01 20, 12:47)
Odinių? O tai ko tiek prisipirkai, netausoji gamtos visai, niu niu niu.

Tai prašom, verslo planas tau.

Alternatyvų pilna ir tik nereikia lia lia, kad tos alternatyvos gamtai kenkia labiau, nei nudobt gyvūlį. Veganai rypuoja, kaip gaila gyvūnų, o pasirodo, nudobt vieną karvę jų odiniams batams nieko tokio, tai pala, kur logika? Jeigu tau gaila gyvūnų, tu nežudysi net tos vienos karvės ir vaikščiosi su neodiniais batais, arba pirksi odinius batus, bet nepisi kitiems proto, ir nevaizduosi, kaip tau gaila gyvūnėlių (čia nebūtinai tau taikau).

visokiu turiu.

As ne verlsininke. O cia jau net ne tik verslas, o gamybos procesas, reikalaujantis labai daug investiciju, nebent kanapes kada auginciau lotuliukas.gif

Prasau isvardinti alternatyvas, ne is odos ir ne is naftos.

Matai, as, manau, visi mes prisigalvojam, kas mums jautriausia, o tikrai nedarytume ir su kuo dar galime taikstytis, nes gyvenant mieste yra neimanoma nekenkti gyvunam. Manau, daugumai cia veikia mazesnes blogybes, zalos principas. Ar geriau viena karve i 10- 20m, ar kruvos nugeibusiu zuvu, pauksciu kitu vandens ir sausumos gyvenuu del naftos pumpavimo, jau nesnekant apie pacia zala, kurios dar iki galo nezinom del pacios naftos issemimo is planetos.
as net vaikam stengiuosi pirkti kokybiskus batus, kad dar po ju galetu kiti vaikai panesioti.
Kol kas ka bepirktume viskas kenkai gyvunam, klausimas tik kas kenkia daugiau.

as dirbu su energijos projektu ir jis siejasi su zuvininkyste, tai buvau taip lengvai sokiruota tik vienam fabrikelyje, zuvu perdirbama kas dien 8 tonos. Tai nesistebiu,kad pingvinai, ruoniai, delfinai badauja, o blogiausia, kad dali tu zuvu zmones paprasciausiai ismeta...tai nors zuveis kartais valgau, bet daznai jos atsiakau, ne del to,akd man zuvu gaila, o kad delfinai turetu ka valgyti, mes jau per daug zmones avrtojam visko...del deguones trukuo vandenynuose jau formuojasi mirusios zonos, kru neikas nebegyvena...

ai kai pasigilini baisu darosi...kartais geriau nesigilinti...
Papildyta:

spizines sveikiausios ir amzinos biggrin.gif
dar nesenai pirkau tokia nedidele, kur viduj balta buna, tai kepa labai gerai raso eco biggrin.gif
Atsakyti

Man Oliverio patinka.
Ir kaina su maxes nuolaidom gera gaunasi.
Atsakyti
QUOTE(lutuke123 @ 2019 01 20, 13:17)
visokiu turiu.

As ne verlsininke. O cia jau net ne tik verslas, o gamybos procesas, reikalaujantis labai daug investiciju, nebent kanapes kada auginciau lotuliukas.gif

Prasau isvardinti alternatyvas, ne is odos ir ne is naftos.

Matai, as, manau, visi mes prisigalvojam, kas mums jautriausia, o tikrai nedarytume ir su kuo dar galime taikstytis, nes gyvenant mieste yra neimanoma nekenkti gyvunam. Manau, daugumai cia veikia mazesnes blogybes, zalos principas. Ar geriau viena karve i 10- 20m, ar kruvos nugeibusiu zuvu, pauksciu kitu vandens ir sausumos gyvenuu del  naftos pumpavimo, jau nesnekant apie pacia zala, kurios dar iki galo nezinom del pacios naftos issemimo is planetos.
as net vaikam stengiuosi pirkti kokybiskus batus, kad dar po ju galetu kiti vaikai panesioti.
Kol kas ka bepirktume viskas kenkai gyvunam, klausimas tik kas kenkia daugiau.

as dirbu su energijos projektu ir jis siejasi su zuvininkyste, tai buvau taip lengvai sokiruota tik vienam fabrikelyje, zuvu perdirbama kas dien 8 tonos. Tai nesistebiu,kad pingvinai, ruoniai, delfinai badauja, o blogiausia, kad dali tu zuvu zmones paprasciausiai ismeta...tai nors zuveis kartais valgau, bet daznai jos atsiakau, ne del to,akd man zuvu gaila, o kad delfinai turetu ka valgyti, mes jau per daug zmones avrtojam visko...del deguones trukuo vandenynuose jau formuojasi mirusios zonos, kru neikas nebegyvena...

ai kai pasigilini baisu darosi...kartais geriau nesigilinti...

O kodėl ne 1 porą, a? Nu ok ok, ne tu vaizduoji, kaip gaila karvyčių, tai labai nesikabinėsiu.

Nu matai, sakai galima visko prigaminti, tai kodėl niekas neprigamina? Jei ne tu, tai kažkas nepraleistų progos, juk ne visi sėdėdami prie kompo blevyzgoja, kiek visko galima prigamint, bet šiknos nepajudina.

O kodėl aš turėčiau vardinti? Nei aš veganė, nei vegetarė, susirask pati. Internetą turi, google paoeška, atitinkami forumai, fb grupės ir t.t., manau, norėtum, tikrai susirastum naudingos info.

Nu ok, aš suprantu tavo poziciją. Bet tuomet negali sakyt, kad tau tos karvės gaila, nes juk ir ta 1 karvė gyvent nori biggrin.gif

Man žuvį baisu valgyt, prisižiūrėjau video, kad visa be išimties žuvis turi kirminų, tai blin.. Prieš šventes nusipirkau menkės filė, prieš šviesą žiūrėjau, ar kirminų filė viduj nėra biggrin.gif

Va va, geriau nesigilint, bet kartais neįšeina
Atsakyti
QUOTE(žiauriai krūta boba @ 2019 01 20, 13:28)
O kodėl ne 1 porą, a? Nu ok ok, ne tu vaizduoji, kaip gaila karvyčių, tai labai nesikabinėsiu.
Nu matai, sakai galima visko prigaminti, tai kodėl niekas neprigamina? Jei ne tu, tai kažkas nepraleistų progos, juk ne visi sėdėdami prie kompo blevyzgoja, kiek visko galima prigamint, bet šiknos nepajudina.
O kodėl aš turėčiau vardinti? Nei aš veganė, nei vegetarė, susirask pati. Internetą turi, google paoeška, atitinkami forumai, fb grupės ir t.t., manau, norėtum, tikrai susirastum naudingos info.
Nu ok, aš suprantu tavo poziciją. Bet tuomet negali sakyt, kad tau tos karvės gaila, nes juk ir ta 1 karvė gyvent nori biggrin.gif
Man žuvį baisu valgyt, prisižiūrėjau video, kad visa be išimties žuvis turi kirminų, tai blin.. Prieš šventes nusipirkau menkės filė, prieš šviesą žiūrėjau, ar kirminų filė viduj nėra biggrin.gif
Va va, geriau nesigilint, bet kartais neįšeina

viena pora greiciau nusidevetu , bet siaip aisku teoriskai su vyzom galima butu vaizkcioti ar klumpem irgi alternatyva, tik ziema liudniau biggrin.gif

Del alternatyvu tai sakau radusi esu batus is ananasu pinatex vadinasi.
o kodel tos technologijos nesiplecia taip sparciai, tai cia tas pats atsakymas, kodel Teslos isradimai dar neigyvendinti, kodel masinos varomos vandeniu masiskai negaminamos, o vietoj to naudojam nafta ir mokam uz elektra.

Su tuo gailesciu idomiai yra. Gailestis yra neigiama emocija. Reiktu ne gailesciu vadovautis, o sveiku protu.

Kirminukai irgi baltymai biggrin.gif Kaip ten sako maziau zinosi , ilgiau gyvensi lotuliukas.gif As dabar vadovaujuosi pagrindine taisykle, valgyti galima viska, ka pats pasigamini, aisku, iki zaiavu pasigaminimo dar neistobulejau, bet bent jau gamyba namine daugiausia biggrin.gif
Papildyta:
QUOTE(IDOMUCIA @ 2019 01 20, 12:59)
Kazkas su tom akmens mases nera taip idealu...

Mes pirkom sitas
https://www.amazon.d...duct/B0045CLP26

pries naujus buvo akcija, gal 40 proc.
Ten kazkokia polimetaline danga, irgi kieta galima naudot metalinius irankius.
6 interior layers of Tefal Prometal Pro non-stick coating

Bet ALDI maciau pirkti pigiau ne Oliverio firmos. Vokietijoje. Apie 10 eur
LIDL paziureciau, ten prekes pigios ir santykinai kokybiskos, bent jau Vokietijoje

tefalines sako nesveikos labai.
Atsakyti