Labas Rytas Visas su Naujais metais
QUOTE(mylimuke! @ 2019 01 03, 10:56)
į gražių dalykų temą, tai...

Vakar parduotuvėj truputį "apsiverkiau", kad nėra ką pirkti visai. Jei anksčiau tyrinėjau daugiausia tik etiketes, sudėtį, kad tų E mažiau būtų, tai dabar dar stiprus rodiklis pati pakuotė. Kad kuo mažiau tų celofanų būtų, kuo paprasčiau perdirbti. Tai žodžiu nėra ką pirkti.
Bet paskui pagalvojau, va kaip smagu, kad žmonės tokie sąmoningi tampa, ir jų jau tikrai nemažai. Prieš 20-25 metus buvo visai normalu išmesti kokį popieriuką gatvėj, dabar tai man visai nesuvokiama atrodo, o dukra išvis auga tokioj aplinkoj, kur nešiukšliname, rūšiuojame, net ir nepagalvoja turbūt, kad galima daryti kitaip.
Išties ta visa rūšiavimo, pridavimo, išmetimo, perdirbimo infrastruktūra visai neblogai išvystyta, bent jau sostinėje. Išmesti tiesiog šiaip galim vis mažiau.
Vakar kaip tik atrinkinėjau nenešiojamus drabužius , vienus atiduoti kitiems, kitus perdirbti, tai radau pamirštų suknelių, su kuriom staipiausi kai buvo -10 kg ir verkiau, kokia aš stora, o dabar apsirengiau ir kokia aš sau graži

ne veltui tiek daug posakių apie veidrodžius (kreivus ir "tiesius") - ir čia be jokių mantrų rytais.
ta tema labai man aktuali paskutiniais metais, bet rankos svyra, jei negyveni kaime ir neagini bent didziosios dalies maisto, negamini sau daiktu ir netausoji, neperki tik kokybiksu ir ilgaamziu, tai baisu kiek siuksliu "sugaminam"
bet nesutinku del seniau, seniau, kaip tik maziau siukslinimo buvo ir ne popierelyje ese, koks skirtuma ar ta popieriuk aismesi sau po kojom ar ji uzkas i zeme, o jei ne popierelis , o plasmase? Mano mama pamenu net maiselius plaudavo, i rnaudodavo daug daug kartu, nebuvo plastikines taros, buvo stikline, kuri irgi buvo perdirbama arba panaudojama daug kartu, siuksles buvo tik mazas kibiriukas, dazniausiai maisto atlieku lupenu ir pan. Maistas budavo kruopsciai taupomas ir suvalgomas, nemetomas, rubai taip pat turima ,kiek reikia ir paskui atiduodama, nauji rubai nebudavo uzkasami i zeme kaip dabar...
taigi gyvenam patogiau, vartojam daug daugiau ir del to siuksliman zymai daugiau, jei dar priskaiciuosit visas pordukcijos siuksles ir sanaudas.