Moterims labiau tradiciskai priimtinas pasyvus veikimas
bet va, vienas vyriskis man aiskino, kad vyrams patinka aktyvios moterys, kad jiems irgi malonu rodomas demesys. Tik kad paprastai apie tas aktyvias moteris nekokia nuomone buna musu visuomeneje
Manau, kad nieko blogo aiskiai deklaruoti - ieskau vyro. Tai juk dar nereiskia, kad bet kuri griebsiu imsiu. Tai tik reiskia, kad zinau, ko noriu
QUOTE(lutuke123 @ 2018 06 20, 13:58)
Tai ir klausiu, kodel taip stipriai supykdavo, kad net iseidavo? ka darydavot?
MB sako, kad to neimanoma paaiskinti, reikia patirti savo kailiu. Na bet SM moterys pradzioje irgi neadekvaciai mane puole.
As turiu isvystes tam tikra bendravimo buda, kai valdau zodziu prasme (neprikibsi) ir ju emocini poveiki (dideli). Tai gaunasi, kad as nieko tokio nepasakau, bet kito emocijose susidaro kazkoks baisus paveikslas ir tasz mogus neadekvaciai sureaguoja. Po to jei ramiai pasvarsto, tai lyg mato, kad nebuvo pagrindo.
Tai karrtojantis tam zmogui kyla itarimai, kad jam gal su galva negerai, jei "uzeina".
Is dalies tai teisinga, beet nedaug zmoniu sugeba valdytis ir nepasiduot emocinems iliuzijoms kurios sukuriamos, kad kita isprovokuot klaidoms
QUOTE(lutuke123 @ 2018 06 20, 14:58)
Tai ir klausiu, kodel taip stipriai supykdavo, kad net iseidavo? ka darydavot?
gali buti, kad nieko
jei moteris kazka daro, stengiasi kazka bendro kurti, o vyras nieko nedaro, tai ji mato, kad vienai nieko sukurti nepavyks, tai ir iseina. Paskui nusprendzia duoti dar viena sansa, tikisi, kad jis pasimokys is savo klaidu, issiaiskins jie pagaliau ir susiderins santykiu vizijas ir pagaliau prades kazka bendro kurti, o jis toliau nieko nedaro.
Tik palikes atviras duris. I nesvetingus namus.
O kad moteris ant vyro pyksta, tai gerai. Blogai bus,kai nebepyks. Reiskia, kad is jo nieko nebesitiki.
Papildyta:
Dar kartais susimastau, kaip zmones sureiksmina zodzius santykiuose. Taip, zodziai reikalingi, jie duoda aiskumo. Bet apie santykius kitas zmogus sprendzia ne is zodziu, o is veiksmu. Pvz., zmona zirzia, kad vyras mazai skiria demesio, bet kai jis nori apkabinti, grubiai atstumia. Vyras suokia, kaip myli ir nori visa gyvenima praleisti kartu, bet laksto pas mergas ir apie seima su savo moterimi atsisako net kalbetis.
Zodziai turi galia. Bet zodziai, kurie neparemti veiksmais arba kai veiksmai priestarauja zodziams, yra tik oro virpinimas.
Papildyta:
QUOTE(IDOMUCIA @ 2018 06 20, 15:03)
kurios sukuriamos, kad kita isprovokuot klaidoms
cia tipo nuosirdus atviri santykiai?
QUOTE(kin @ 2018 06 20, 14:12)
cia tipo nuosirdus atviri santykiai?
MB zino, kad jei gincijames, tai as neprivalau jos saugoti nuo klaidu, kurias ji pati daro.
kad tycia kitas provokuojamas, gal per stipriai.
Tiklsiau, kitas nesaugomas, nuo klaidu, jei stoja i kova.
Dar... Visos moterys nesamoningai kita stengiasi isvesti is pusiausvyros, kaitaliodamos temas, jas iskreipta inteerpretuodamos. Jos su tuo uzaugo ir kitaip nemoka.
Man teko ismokti ta kontroliuot, nes tarp berniuku nebuciau pragyvenes.
Taai jei as suprantu o jos ne tai gal esu skolingas???
Tegu jos ismoksta kontroliuot savo emocini poveiki ir tada bus sazininga.
MB visas tas subtilybes jau supranta ir mes kazkaip susitarem viena kita pasaugot. Man daugiau tenka ir jai priminti...
QUOTE(IDOMUCIA @ 2018 06 20, 15:18)
as neprivalau jos saugoti nuo klaidu, kurias ji pati daro.
provokacijos iskreipia situacija, todel zmogus ir daro klaidas, neteisingai suprasdamas ir neadekvaciai reaguodamas.
bendraukit aiskiau, neprovokuokit, tuomet bus maziau nesusipratimu ir bus paprasciau.
QUOTE(IDOMUCIA @ 2018 06 20, 14:30)
Alkoholio visiskas nevartojimas paprastai siejamas su alkoholizmo diagnoze (negali gerti, nes zacepas gaunasi) arba tai rodo kitokias rimtas ligas. Ar siaip kazkokia dogma.
Tai atrodo labai itartinai, kaip minimum
Tai atrodo labai itartinai, kaip minimum
Ne. Tai tiesiog gali būti noras visada turėti blaivią galvą arba gali būti neskanu ir žmogus savęs neverčia "pamėgti", "būti kaip visi", kad "reikia" ir t.t.
Tai kaip tik labai stiprūs žmonės.
QUOTE(lutuke123 @ 2018 06 20, 14:54)
gal formuoti reikalavimus reiktu ne neiginiais , o teiginiais?
nes man cia gaunasi ne baziniai reikalavimai, o baimes kazkokios, kurios butent ir pritraukia tokius, kuriu nenorima. Bazinis reikalavimas man - meile.
Gal reiktu formuoti taip: laukiu sveika gyvensena propaguojancio, save mylincio vyro, kuris siekia tobulejimo ir kuriam iki pilnos laimes tetruksta manes?
nes man cia gaunasi ne baziniai reikalavimai, o baimes kazkokios, kurios butent ir pritraukia tokius, kuriu nenorima. Bazinis reikalavimas man - meile.
Gal reiktu formuoti taip: laukiu sveika gyvensena propaguojancio, save mylincio vyro, kuris siekia tobulejimo ir kuriam iki pilnos laimes tetruksta manes?
Lutuke, tingėjau telefone ilgiau rašyti, tai parašiau paprasčiau. Bet tu mane provokuoji išdėstyti sklandžiau. Aš formulavau taip :
Aš nevartoju alko
Aš nerūkau
Aš nevartoju smurto
Jei tu gali atsakyti " ir aš taip pat", laukiu tavo žinutės.
Iš tikro dar dailiau ten buvo surašyta, bet rezultatas buvo kaip minėjau. Kitoj versijoj buvo ir daugiau punktų. Aš anketą tobulinau nuolat, tai buvo gyvas organizmas. Rašiau, kad aš turiu automobilį ir vairavimo teises.(
patikėt sunku, kiek "padžiovusių" teises ten sėdi.) Rašiau, aš turiu darbą, namus, esu raštinga ir pan.
Galop turėjau susiptastinti iki kraujo, kuris tiktų man perpylimui ir dabar sveikai maitinu. Kuo geriau valgys, tuo tirštesnis kraujas bus kada prireiks.
QUOTE(IDOMUCIA @ 2018 06 20, 14:56)
Jus nelabai suvokiat sistema.
Yra pasyvi paieska ir aktyvi. Tai kazkas pasamoneje. Man buvo nepriimtina siulytis, rodyti inciatyva ir pan...
Uztai vysciau pasyvu paieskos buda. Kazkur vaidentis,, buti tam tikrose vietose, rodytis i akis reikiamam asmeniui. Ir pasiekiau savo tiksla, ex ir pasisiule ir net prisipazino meileje pirma.
Aisku jei buciau kur seselyje sedejes, tai to neivyktu.
Pas jus kazkoks primityvus supratimas, ka visai sudirba mano situacija. Ji parodo, kad visokio plauko moteru ir vyru yra.
Pasyvus veikimas gali buti labai efektyvus, o aktyvus veikimas - neefektyvus. Man priimtinas pasyvus veikimas.
Yra pasyvi paieska ir aktyvi. Tai kazkas pasamoneje. Man buvo nepriimtina siulytis, rodyti inciatyva ir pan...
Uztai vysciau pasyvu paieskos buda. Kazkur vaidentis,, buti tam tikrose vietose, rodytis i akis reikiamam asmeniui. Ir pasiekiau savo tiksla, ex ir pasisiule ir net prisipazino meileje pirma.
Aisku jei buciau kur seselyje sedejes, tai to neivyktu.
Pas jus kazkoks primityvus supratimas, ka visai sudirba mano situacija. Ji parodo, kad visokio plauko moteru ir vyru yra.
Pasyvus veikimas gali buti labai efektyvus, o aktyvus veikimas - neefektyvus. Man priimtinas pasyvus veikimas.
As ir turejau abu siuos dalykus omenyje. Moteriai aplamai ieskoti nereikia, ji kaip nuostabi gele pro kuria niekas nepraeis pro sali, o jei ji kaktusas, nu tai ieskok neieksojes rasi gal kita kaktusa, o paskui dejuosi, kad oi koks negeras save tobulinti moteriai reikia, jei ji vienisa ir nori vyro, aisk uvyrui tas pats, jei nie vien amoteris nesirenka jo , kazkas matomai su juo ne taip.
As gi nesakiau, kad visokiu nera, aisku yra, yra moteru ,kurios medzioja ir yra alfonseliu, kurie leidziais suvedziojami , juk nesenkejau kaip yra, sakau, koks mano poziuris i tas pazintis
Paziurekit i gamta, kaip vyksta, patinia visaip staipstosi pries pateles, kas plunksas kedena, kas gieda, kas ragais galinejasi, o patelei belieka is geriausiu issirinkti
QUOTE(Monteverte @ 2018 06 20, 15:23)
Ne. Tai tiesiog gali būti noras visada turėti blaivią galvą arba gali būti neskanu ir žmogus savęs neverčia "pamėgti", "būti kaip visi", kad "reikia" ir t.t.
kuom jie stiprus?
nenori, tai nereikia.
nevartoti alkoholio, jei jis neskanus tai tas pats, kas nevalgyti surio, jei jis neskanus.
kuo jau tas alkoholis toks isskirtinis?
Chrestomatinis pavyzdys:
Moteris jauciasi vienisa ir leidzia drebti:
"manes niekas nemyli",
Atsibodo namuose: "mes niekur neiseinam"
Tokia elgiasi kaip koks psichiskai nepakaltinamas asmuo, kuris neskiria momentines nuotaikos nuo tikroves.
Tai labai patogu ir man taip butu patogu, bet deja negaliu to leisti.
O kodel negaliu? Gal kita puse turi nustoti tai sau leisti?
Vien tik fokusiotis i savo savijauta ir ja floodinti, tai cia galima ivardinti emocine agresija ir teroru.
Moteerims tai leeidziama? As irgi turiu spravke, galiu ir susiforminti pilnai jeei jau cia tokios privilegijos.
Nes vyrui dauzytis sunervuotam jau lyg privilegijos neliko
Moteris jauciasi vienisa ir leidzia drebti:
"manes niekas nemyli",
Atsibodo namuose: "mes niekur neiseinam"
Tokia elgiasi kaip koks psichiskai nepakaltinamas asmuo, kuris neskiria momentines nuotaikos nuo tikroves.
Tai labai patogu ir man taip butu patogu, bet deja negaliu to leisti.
O kodel negaliu? Gal kita puse turi nustoti tai sau leisti?
Vien tik fokusiotis i savo savijauta ir ja floodinti, tai cia galima ivardinti emocine agresija ir teroru.
Moteerims tai leeidziama? As irgi turiu spravke, galiu ir susiforminti pilnai jeei jau cia tokios privilegijos.
Nes vyrui dauzytis sunervuotam jau lyg privilegijos neliko
QUOTE(IDOMUCIA @ 2018 06 20, 15:03)
MB sako, kad to neimanoma paaiskinti, reikia patirti savo kailiu. Na bet SM moterys pradzioje irgi neadekvaciai mane puole.
As turiu isvystes tam tikra bendravimo buda, kai valdau zodziu prasme (neprikibsi) ir ju emocini poveiki (dideli). Tai gaunasi, kad as nieko tokio nepasakau, bet kito emocijose susidaro kazkoks baisus paveikslas ir tasz mogus neadekvaciai sureaguoja. Po to jei ramiai pasvarsto, tai lyg mato, kad nebuvo pagrindo.
Tai karrtojantis tam zmogui kyla itarimai, kad jam gal su galva negerai, jei "uzeina".
Is dalies tai teisinga, beet nedaug zmoniu sugeba valdytis ir nepasiduot emocinems iliuzijoms kurios sukuriamos, kad kita isprovokuot klaidoms
Pastebėjau.
Į mane kai kas irgi taip reaguoja, bet tai tik tą žmogų ir atveria, koks jis.
Nes realiai forumai tam ir yra, čia turėtų būti galima rašyti apie viską, net bjauriasias, baisiausias sielos kertes atverti ir visi turėtų tai suprasti ir nereaguoti neadekvačiai. Juk žmogus gali būti visuomenėje netgi labai tvarkingas ir musės nenuskriaudęs, bet minčių gali kilti visokių ir gal nori tiesiog išsisakyti. Todėl smarkiai labai reaguoti į forumiečių kalbas, įsiminti niką, persekioti ir tapti priešišku, na tai nenormalu iš tiesų. Nesveikai toks elgesys atrodo
QUOTE(rene' @ 2018 06 20, 15:24)
Lutuke, tingėjau telefone ilgiau rašyti, tai parašiau paprasčiau. Bet tu mane provokuoji išdėstyti sklandžiau. Aš formulavau taip :
Aš nevartoju alko
Aš nerūkau
Aš nevartoju smurto
Iš tikro dar dailiau ten buvo surašyta, bet rezultatas buvo kaip minėjau. Kitoj versijoj buvo ir daugiau punktų. Aš anketą tobulinau nuolat, tai buvo gyvas organizmas. Rašiau, kad aš turiu automobilį ir vairavimo teises.(
patikėt sunku, kiek "padžiovusių" teises ten sėdi. Rašiau, aš turiu darbą ir pan.
Aš nevartoju alko
Aš nerūkau
Aš nevartoju smurto
patikėt sunku, kiek "padžiovusių" teises ten sėdi. Rašiau, aš turiu darbą ir pan.
kai kalbat, kiek visko turit, jie nusprendzia, kad moteris viska turi pati ir vyro jai nereikia
arba uzsikompleksuoja, kad jie tiek neturi
arba galvoja, kokia cia pasiputusi pagyrune...
QUOTE(lutuke123 @ 2018 06 20, 15:24)
As ir turejau abu siuos dalykus omenyje. Moteriai aplamai ieskoti nereikia, ji kaip nuostabi gele pro kuria niekas nepraeis pro sali, o jei ji kaktusas, nu tai ieskok neieksojes rasi gal kita kaktusa, o paskui dejuosi, kad oi koks negeras save tobulinti moteriai reikia, jei ji vienisa ir nori vyro, aisk uvyrui tas pats, jei nie vien amoteris nesirenka jo , kazkas matomai su juo ne taip.
As gi nesakiau, kad visokiu nera, aisku yra, yra moteru ,kurios medzioja ir yra alfonseliu, kurie leidziais suvedziojami , juk nesenkejau kaip yra, sakau, koks mano poziuris i tas pazintis
Paziurekit i gamta, kaip vyksta, patinia visaip staipstosi pries pateles, kas plunksas kedena, kas gieda, kas ragais galinejasi, o patelei belieka is geriausiu issirinkti
jus daznai neaiskiai kalbat, viena rasot, o omenyje kazka kito turit tai sunku susikalbeti.
jei jau apie gamta prakalbot, tai pateles gamtoje iesko, net spec. kvapus ir garsus skleidzia, kad patinu kuo daugiau privilioti
o kai jie ragus suremia, tai laimetojas pasiima viska, ji jau nieko nesirenka ir nesprendzia. va tokia ta gamta.