QUOTE(Leksa @ 2018 06 19, 18:53)
reikia tam lietuviskam mandagumui ragus pradet lauzyt. Kas per vaisinimas per prievarta? Gal zmogus konkreciai to patiekalo nemegsta? (vemciau tikra to zodzio prasme, jei kepeneles tektu valgyt). Gal kam alergija? Gal siaip persivalges? Gal alkoholio nemegsta, stiprius vaistus geria, sveikai maitinasi, laukiasi, uziskodavo ar dar kas? (as vienu metu sakydavau, kad nesiulytu degtines, nes uzsikodavau
) As visad pasiulau viena karta, jei nores - isides, nenori, lai nevalgo/negeria.
Griztant prie vyru ir pasimatymu temos, labai pasipiktinciau, jei ateitu koks vyriokas i pasimatyma ir iskarto telefona ant stalo padetu, sms rasinetu ar skambinetu jis kam ar jam kas ir savo reikalus tvarkytu. Man atrodo mandagu butu tai valandai ar net ir dviems telefona aplamai isjungt. Taippaciai galetu istvert ir nerukes (ar dozes i vena prei manes nesusileides
).
nematet gruzinisko "mandagumo", aisku apie visus negaliu sneketi , bet su keliasi teko cia bendrati, kazkokie nenormalus, mano vyras su jais atsisake gerti per viena baliu, dar tada jis isgerdavo , tai jie nustojo paskui net sveikintis su juo, labai jau didele nepagarba pasirodo isreiske jiems
o tas kisimas visko per prievarta gal jau siek tiek apsirameines LIetuvoje
jei negeri esi nescia arba sergi
o jei k nevalgai tai velgi ir kas su tavim negerai, cia kai seniau nevalgiau mesos, kai zodzio vegetras dar zmones mazai kas zinojo
O vyram negerti tai is vis tik jei esi labai stiprus ligonis, mirstantis toks
bet kas piciausia man budavo, kai su vyru nuvaziuodavom pas jo gimines, kurie puikiausiai zinojo jo problemas, ne vis tiek buteli ant stalo statydavo ir kisdavo, kai atsisakydavo, tai kaip cia dabar taip, nu atrodo kaip babauziukai kokie. tai suprantu, kaip zmonem su problemom gyvenant Lietuvoje sunku susilaikyti ir mesti.
mano mama pasakojo labai pasipiktino, kai mano tetis atejo i pirma pasimatyma is kart po darbo su darbiniais rubais, nu jis ne su tepalais dirbo buvo su normaliom kelnem, baltiniais, bet va ne paradiniais
bet nieko tas nepamaise ir man si pasauli isvysti
Papildyta:
QUOTE(Leksa @ 2018 06 19, 19:18)
buna tokiu, kur ruko per balius daugiau del kompanijos. Na, kad su vyrais lauke pabut, parukyt, kazkokiom tipo vyriskesnem temom pakalbet. Mano senelis pvz.ruke tik per didesnes sventes, per metus 2-3 cigaretes.
Papildyta:
Starka, tai toks zalias butelis, kazkas stipresnio? O kas ta Palanga? (ne apie miesta klausiu)
nu tai jau ci anesiskaito ,kaip rukymas ir as taip esu "rukiusi" jaunysteje per balius is mandrumo, daugiau cigarete rankoje palaikai, o ne rukai ten