Įkraunama...
Įkraunama...

Tęsinys: kur rasti vyrą, kai tau... O ką, jei...

Kin receptai. na kaip as siek tiek "pagerinta", man baisiai svarbu gelezis.

Kepeneliu pasteto receptas. Jis ypatingas tuo, kad nera riebus, kai is esmes geros seiminkes gamina butent riebu pasteta, kepenys megsta riebalus.

Taigi. REikia koki 300 gr, vistu kepeneliu, 300 gr. svogunu, geras saukstas pacios vartojamo aliejaus, na ir prieskoniai. As dedu, kaip visada muskato riesuto, kalendros, kvapiuju ir juoduju pipiru, dar maltu lauro lapu, nera, dedi viena lapa nesmulkino. Viskas

Pirma pamerkiu valandai i vandeni kepeneles, nusilupu svogunus, supjaustau juos.
Ipilu alieju i troskintuva, pakepinu svogunus kol pasidarys skaidrus. Sudedu, nuo visokiu ten nereikalingu "priedu" isvalytas vistienos kepeneles. Ant aitrios ugnies kepu kokias 5 minutes, veliau mazinu ugni ir ant tylios troskinu, karts nuo karto pamaisydama. Mums nereikia kad kepeneles apkeptu, igautu plutele. Jei trokintuvo dugnas sausokas, geriau ipilti verdancio vandens. Esme tame, kad bekepant kepeneles "sueda" svogunus, svogunai tik kur ne kur matosi. Iberi druska specijas. Pasiemi trintuva, troskintuve susmulkini iki vientisos mases.

Isties tai tikrai neuzima daug laiko. Jei kas nemegsta ryskaus kepeneliu skonio galima susvelninti grietine, ar grietinele. Svenciu stalui, nedaug galima ideti mirkytu dziovintu obuoliu. Suteikia malonu poskoni.

Si pasteta valgom su duona, vyras mesta su tokiom kepenelem makaronus, puikus idaras lietiniams, zemaiciu blynams, virtu bulviu cepelinams, kas darote piemenu pyragui.
Atsakyti
QUOTE(cambala @ 2019 02 07, 23:16)
Aik nenusikalbejus.
Prie ko cia pagieza? Nu man negrazu stora, apsileidus, su edalu negalinti susitvarkyt moteris. Nu kiaulyte ir v sio.
Gali net blinkeviciute karunuot sex moterim,? Realuai slykstu ziuret, kaip rupuze papais  ir bezdalais vonioj vartosi...josios gerbeju auditorija aiski....
Kokia pagueza ur kur? Nu rimtai 0vz slyjstus tie Blinkeviciutes raukiniai viesumoj.  Kaip ir kitu kiaulyciu...
Tegu skvernelis kelia  savo swxy isvaizda vienumon 8r jomentuoja, persa, oad " tai priimtina, turit myyyylet", bet fui bus...

Paziurek i save is sono, kaip tu ardaisi 4u.gif tokia pikta, lyg tie celiulitai ant taves kabotu...
Prie ko cia Blinkeviciute? Jos baisumas tikrai ne storume.
Atsakyti
Del zuvies. Na nebutina kepti visa lasisa, ar upetaki. GAlima nusipirkti zuvies didkepsni, pasudyti, papipirinti, ideti sklitele cesnako (kai iskeps ismesti, neskanus), zalumynu kokiu yra ir suvynioti i folija, ar kepimo maiseli kepti orkaiteje.

***********************
Ir vegetariski balandeliai.
As juos darau is kinietisku kopustu, morku, svogunu, grybu ir ryziu. Is esmes virti kinietisku kopustu nereikia, kad suminkstetu juos reikia, kotu i apcia, valandai pamerkti i sudyta vandeni. Nebutinai merkti visa, galima pamerkti tik reikiama lapu kieki. Kol mirksta pasiruosiam idara.

Morkas sutarkuojame stambia tarka, supjaustome svogunus, grybus jokiu budu neplauname, o su svervetele kruopsciai nuvalome, nes grybai sugeria i save skyscius, o skysciu mums nereikia. Apkepinam morkas ir svogunus keptuveje kol pasidarys "stikliniai", pasudome, idedame savo megstamus prieskonius, kas megsta traiskyto cesnakiuko ir iskarto suberiam smulkiai pajsutytus grybus. Kepti grybus, kol isgaruos bent jau dalis grybu issiskirusios sultys. Kai atves idaras, kad ranka galima butu liesti, imaisyti isvirtus ryzius.

Gauta idara vynioti i kinietikso kopusto lapus. Susukus per dideli kieki balandeliu, dali ju galima sudeti i saldikli porcijomis.
Vieni, tuos balandelius apvolioja miltuose ir apskrudine keptuveje sudeda i puoda, ir uzpila juos padazu, troskina, kokias 20-30 minuciu. As gi, ne apkepu, o tokie kokie yra dedu i puoda, uzpilu skystu beshamelio padazu su maisytu su savo gamybos pomidoru padazu, ir troskinu.
Atsakyti
QUOTE(kin @ 2019 02 07, 21:04)
kalbat apie maista.
O man tokia stadija, kad jokio maisto nenoriu, bet valgyti reikia.
Tai papasakokit, ka valgot, gal ir as uzsimanysiu.
Paprasto, greit ir lengvai pagaminamo, be milijono ingredientu.
Nevalgau faršo, miltiniu, bulviu, ryžius iš bėdos.

vakarieniai pasidariau salotu:
salotos, agurkas, pomidorai, alyvuoges juodos ir fetos suris, galima dar riesutu kokiu graikisku, aliejus ir citrinos sultys.
Atsakyti
QUOTE(mylimuke! @ 2019 02 07, 21:54)
O is ko gauni riebalus? Jie butini smegenu veiklai 4u.gif

Seklos, riesutai, pieno produktai.
Papildyta:
QUOTE(lutuke123 @ 2019 02 07, 22:49)
vakarieniai pasidariau salotu:
salotos, agurkas, pomidorai, alyvuoges juodos ir fetos suris, galima dar riesutu  kokiu graikisku, aliejus ir citrinos sultys.

Oi,as gi panasias darydavau. Visai nieko.
Atsakyti
O as o as biggrin.gif o mes su dukra kepem picas namines, pavydekit dietininkes biggrin.gif
Atsakyti
O kodėl jūs šafrano nenaudojat?
Visada dedu i ryžius, kepta zuvi, pajela.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo -burbanti-: 07 vasario 2019 - 23:10
QUOTE(-burbanti- @ 2019 02 07, 23:04)
O kodėl jūs šafrano nenaudojat?

Tikras brangus smile.gif siaip turiu namie trupuciuka.

_____________________

uzkliuvo viena laida youtube,apie oligarchus ir ju zmonas ir ieskancias oligarchu biggrin.gif
https://www.youtube....h?v=fvY1Cum3FfU
Papildyta:
QUOTE(mylimuke! @ 2019 02 07, 22:57)
O as o as biggrin.gif o mes su dukra kepem picas namines, pavydekit dietininkes biggrin.gif

buvo mintis siandien kepti, kol dar buvau parduotuvei, bet kol grizau, issikrausicau prekes, padariau salotas, ziuriu jau per velu , Gal savaitgali kepsiu , tik as kepu be mieliu tesla.
Papildyta:
QUOTE(kin @ 2019 02 07, 22:57)
Seklos, riesutai, pieno produktai.
Papildyta:
Oi,as gi panasias darydavau. Visai nieko.

Idomu, o kodel aliejaus nenaudoji nerafinuotas gi sveika, sauksta ant salotu?
Atsakyti
QUOTE(lutuke123 @ 2019 02 07, 23:08)
Tikras brangus smile.gif siaip turiu namie trupuciuka.

_____________________

uzkliuvo viena laida youtube,apie oligarchus ir ju zmonas ir ieskancias oligarchu  biggrin.gif
https://www.youtube....h?v=fvY1Cum3FfU

Brangu, bet gi dedi po kelias kuokeles, ne saujomis.
Asmeniskai man geriausia persiška.Ten tai kvapas oho.
Atsakyti
QUOTE(-burbanti- @ 2019 02 07, 23:12)
Brangu,  bet gi dedi po kelias kuokeles,  ne saujomis.
Asmeniskai man geriausia persiška.Ten tai kvapas oho.

Nelabai as moku su juo naudotis, man mama nupirko, kai buvo praeita karta ir tebeturiu smile.gif
Bet va restorane viena kart valgiau zuvi su safranu - tai buvo pasakiskas skonis, bet net neisivaizduoju, kaip taip pagaminti, pirma karta taip skonis nustebino geraja prasme, nieko nebuvau panasaus valgiusi, net nesusiprotejau paklausti kokia zuvis, balta kazkuri biggrin.gif

ka tu darai su juo?
Atsakyti
QUOTE(-burbanti- @ 2019 02 07, 23:04)
O kodėl jūs šafrano nenaudojat?
Visada dedu i  ryžius, kepta zuvi,  pajela.


Siaip, safranas Lietuvoje dazniasuiai pakeiciamas lauro lapu biggrin.gif

Zinoma jie skiriasi, bet...
Tokios jau tradicijos.

Ar daug kas is cia esanciu naudojat, turite virtuveje shafrana?
Atsakyti
Lauro lapas ir šafranas biggrin.gif . Netinkamas palyginimas. Kai per daug pridedi šafrano, tik tada jis duoda kartuma.

Šafranas butu kaip lauro lapas, tai jo i ledus ir i saldzius kepinius nedetu

"Norėdami išryškinti ir sustiprinti šafrano skonį, gamindami kalėdinius saldainius ir bandeles su šafranu galite jį naudoti kartu su šiais prieskoniais:

cinamonu
vanile
saldymedžiu
gvazdikėliais
imbieru"
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo -burbanti-: 07 vasario 2019 - 23:50