Įkraunama...
Įkraunama...

Drėgnų vietų augalai

Sveiki. Pas mus prie namu yra tokia vieta, kur labai daznai stovi vanduo (arba tiksliau didelio dregnumo zeme, jei kuri laika nelijo) ir i ta vieta saules spinduliai patenka nuo vidurdienio iki ankstyvo vakaro. Gal galetumet patarti koius algalus\medelius arba geles pasodinti, puikiai pagal tokias salygas prigytu ir augtu be problemu?

Atsakyti
Labas dar karta. Gal butu kokiu pasiulimu?
Praeitais metais meginau sodinti svendrus ir meldus bet neprigijo.
Atsakyti
Švendrus ir meldus pirkote padaugintus, ar iš gamtos parsinešėte?
Tinkamos gėlės: purienos, papliauškos, žinginiai, šiurpiai, ajerai, geltonieji ir įvairiaspalviai vilkdalgiai šlapiausiose vietose. Margalapiai meldai pas jus nežiemos. Kur žiemą nesilaiko paviršiuje vanduo, bet drėgna: astilbės, melsvės, rodžersijos, sibiriniai vilkdalgia, pelkinės vingiorykštės...
Medžiai: juodalksniai (pvz. karpytalapis 'Imperialis'), gluosniai, kai kurios beržų rūšys.
Atsakyti
Aciu uz atsakyma. smile.gif Kazka meginsim is Jusu paminetu augalu. smile.gif
Nepirkau, iskasiau prie netolese esancio tvenkinio. Tiesa, truputi sumaisiau, ne meldus bet nendres meginau sodinti.
Atsakyti
Gal netinkamu laiku kasėte, todėl neprigijo.
Atsakyti
O kokia tema! biggrin.gif

Pas mane ta pati bėda. Prikišau sibirinių vilkdalgių, dar galvoju apie viksvas žemiausioj vietoj. Toliau eis kemerai, arunkai, vingiorykštės, astilbės, dar toliau miskantai, tradeskantės... Žiūrėsim kaip seksis. Po žiemos net raudoklės nebeliko. Gal kad rudenį sodinau... Bandysiu raudoklių įkišti vėl smile.gif
Atsakyti
QUOTE(Daisoja @ 2017 05 01, 10:01)
Gal netinkamu laiku kasėte, todėl neprigijo.

Galimai. Sodinau ko gero i antra vasaros puse. Svendrai dar megino truputi digti, buvo pasirode lapukai is pozemes bet po to dingo.
O nendres turbut didziausia problema butu del ju saknu tipo.
Atsakyti
Kas tie algalai?
Atsakyti
Klaidele padariau. Jau taip ant mane nepykit. verysad.gif
Atsakyti

Manau galima sodinti melsves, vos sausesnėje vietoje viendienes, pačias paprasčiausias,blakėžudės.tradeskantės.

O gal įmanoma iškasti balutę?Tada lelijų galima prisiveisti.

Iš medelių -tai įvairūs karklais. Siūlau pasižvalgyti čia.Jie turi augalų šlapioms vietoms.http://vysniauskugel...lai-sa-sy/.Esu pas juos buvusi, ir augalų turi,ir konsultuoja.

Su viksvomis ir nendrėmis nerizikuočiau.O jie joms patiks, pradės bujoti kaip pasiutę, sunkiai išnaikinsit.

Atsiprašau, nepavyko įdėti nuorodos.Bet manau susirasit jų tinklalapį.

Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Lisitėja2: 04 gegužės 2017 - 19:51
Aciu uz atsakyma. smile.gif
Nelabai pavyktu balutes iskasti, nes ta vieta randasi prie ne mums priklausancio pastato, prie pat pamatu. Tiesiog toje vietoje labai graziai ziuretusi kokie nors augalai, nes vaizdas per pagrindini namo langa. Man graziausiai ten atrodytu vandens augalai.
O del bujojanciu augalu, tai esu pasodines reinutres, bet galiausiai nusprendziau juo pasalinti, nes po jos butu sunku isnaikinti, maciau vietu, kur uzauga vos ne iki 3 metru. Nors atrodo graziai, primena bambukus.
Del nuorodos viskas gerai, atradau. smile.gif
Atsakyti
Šitie bambukai kažkoks siaubas. Agresyvus ir plečiasi taip, kad neima niekas... Eina žmogaus rankos storio šaknimis. Tik jokiu būdu nesodinkite pas save sklypuose!
Atsakyti