Antrasis objektas
Truputį pajuntame Karpatų skonį. Gidė sakė kad sumušėme visos grupės greičio užlipimo rekordą, šaunuoliai pasirodo
Negyvasis ežeras
Tik sustojus autobusui iš karto prisitatė diedukas, vietinis verslininkas sulaukė kol užlipsime iki ežero prie jo pabūsime ir nulipsime. O tuomet jau siūlo ukrainietiškas patriotiškas nuotraukas nusifotografuoti, parodyti kokie stiprūs ukrainiečiai. Tik kad mūsų grupė grynas internacionalas, ir tų ukrainiečių vos keli. Rusai santūriai patyli į tokį pasiūlymą
Tuo tarpu rekvizitas sau ramiausiai laukia
Va kokia galima nuotrauka
Žinojau kad programoje numatyta kad lankysime tris objektus, tik nemaniau kad jie taip arti vienas kito. Iki krioklio pėstute nueiname
Netoliese yra ir turgelis, o kaipgi be jo. Kol pas mus Karbauskis tik ir stengiasi kaip nebeprileisti prie alkoholio, Ukrainoje jo visur pilna, vat kad ir šiame turgelyje.
Belaukiant plepame su pardavėja ir mūsų gide. Jos ukrainietiškai, aš rusiškai, ko nesuprantu, jos vėl ukrainietiškai kitaip pasako, ar gestais dar paaiškina. Pardavėja anei vieno žodžio rusiškai nepratarė nuo to laiko kai prasidėjo Maidano įvykiai.
Man tapo smalsu, ar pas juos legalu taip pardavinėti visokias užpiltines, o jos tik nusijuokė- tai mūsų nacionalinis paveldas. Čia visur samagonas užpiltas, dar patikslino.
Pakeliui nužiūrėjome kad pas juos labai daug medžių pilnų amalų, jau Kijeve tą pastebėjome, o šios išvykos metu tai tokių matėme, kad daugiau amalo, nei pačio medžio.
Apie 19 val jau buvome Lvovo centre. Dar pabandėme laimę paieškoti rytdienai ekskursijų, bet nieko įdomaus negalėjo pasiūlyti, autobusu buvo tik trys pilys. Bet manęs tokia ekskursija nesužavėjo. Pasiūliau vyrui vienam važiuoti jei jis nori, sakau aš ir mieste pabūsiu, galų gale nužiūrėtąjį Forum prekybcentrį aplankysiu-kategoriškai nesutiko Taip liko tik vienas variantas-rytoj savarankiškai važiuoti į Žovkvą Жовква.