Įkraunama...
Įkraunama...

Ukraina: Kijevas, Lvovas

O vat nuo šio automobilio prasidėjo mano vyro senienų manija  :oh:  Koks susižavėjimas, pas mus tokių jau nebėra, o čia jie dar ir važiuoja  :lol: Kuo giliau į kaimą, tuo tokių "vertybių" daugiau.

747ca03f4354.jpg

Atsakyti
Kaip ir apibėgę mums svarbesnias vietas iš "Maidan" aikštės metro(mėlyna linija) važiuojame iki "Ploshcha Lva Tolstoho" stotelės, ten neišėję iš metro pereiname į kitą, žalią liniją "Palats Sportu" . Iš ten iki tos pačios nuo kurios ir pradėjome savo kelionę, tik nevisai taisyklingai rašiau "Kharkivska" stotelė. 4u.gif Ir visas pasivažinėjimas tekainavo 2 grivinos žmogui, tai yra apie 7 euro centus bigsmile.gif Kas jau pigu Ukrainoje, tai viešasis transportas, taksi, alkoholis ir tabakas.
Beje man jau nebebaisus ir tas eskalatorius, tiksliau aukštis-gylis, kai žinau ko laukti biggrin.gif
vartotojo įkelta nuotrauka

Kur išlipus toliau eiti, norintiems į oro uostą yra parašinėta ant sienų. Laukiame savo autobuso į Oro uostą. Vietinis vyriokas siūlosi pavežti iki oro uosto už tą pačią kainą, mes nesutinkame, laiko dar sočiai turime, gal po kokių 20minučių paklausia ar nepersigalvojom-ne mums laiko daugiau nei pakankamai, nesiseka jam susirinkti klientų. Autobusai turėtų į oro uostą važinėti kas 15 min, bet mūsiškis atvažiavo gal daugiau nei po 25min. reikia šiek tiek laiko daugiau užsidėti jei planuoji su viešuoju transportu, arba taksi rinktis.

Oro uoste iš saugojimo atsiimame kuprinę, sumokame 75 grivinas. Jei 6 val pigiau, bet mes 7 valandoms palikę buvome, tai kaina jau kaip už čialas 12 valandų smile.gif Beiškant šio čekio radau ir kiek kainavo Sofijos bokštan užlipimas- 40 grivinų žmogui, tai nesiekia 1,5eur
Kai su persėdimu skrendi prie registracijos langelių nebereikia eiti, bilietus Vilniuje mums jau davė. Patikroje šįkart nebe aš, o vyras pypavo, nors apsirengę buvome taip pat kaip ir iš Vilniaus išskridome biggrin.gif Bet jo taip griežtai, kaip manęs netikrino, biškiuką apčiupinėjo ir viskas, matyt rimtesnis žmogus nei aš atrodo ax.gif Salė skirta tik vietiniams skrydžiams, nėra jokių ten parduotuvių, na kavos, sumuštinį ar dar kažkokių niekučių kur nusipirkti yra kur, dar yra rozetės ir prie jų lentynėlės- įrangai pasikrauti, rūkomasis na ir be abejo tuoletai. gal dar kas pakampęse ir yra, aš tik tiek nužiūrėjau.
Prieš išvykstant https://kbp.kiev.ua/en/ puslapyje nužiūrėjau kad tuo pačiu metu, minučių tikslumu yra skirtingų vežėjų du skrydžiai į Lvovą, sakau tik nesumaišykime ax.gif . Aha, skrydžiai du- lėktuvas vienas.
Šįkart lėktuvas pilnut pilnutėlis, na gal verslo klasėje ir yra laisvų vietų, bet paprastose tai ne.
Skrydis Kijevas-Lvovas trunka apie valandą, vėl pavaišinami vandenuku, vaišinasi beveik visi, atsisakančių nelabai yra.
838 trumpuoju nemokamu numeriu iš Ukrainietiškos telefono kortelės užsisakau taksi, iš anksto sužinome ir kainą už 7km sumokėsime 60grivinų, tai yra truputį virš 2eur ax.gif
Praleistas skambutis, įtariu kad tai mano taksi, bandau atskambinti ir... paaiškėja kad mano sąskaitoje neužtenka pinigų doh.gif va tau ir žadėtosios 30min. biggrin.gif Jos bus kai pasipildysiu sąskaitą 40grivinų, bet internete naršyti dar leidžia.
Taksi mus kažkokiais šunkeliais praveža, pasirodo pagrindiniame kelyje išvažiuojant iš oro uosto spūstis specialiai sudaro, kad už ilgesnį nei 10min užtrukimą mokėtų 10 grivinų. Bet taksistai žmonės gudrūs, jie kitais keliais pralekia. Mūsų tokiu keliu neišgąsdinsi, bet vakarų europiečiai visada šaukia" NO, NO" Na jiems gal ir baisoka pasirodo, ypač naktį svetimame mieste kai išveža kažkokiais visiokais šunkeliais, kelias gal be jokios dangos, vien duobės, į priešingą pusę nei visi kiti važiuoja dry.gif Mums tai jis paaiškina priežastį kodėl taip daro, o su vakariečiais tiek nesusišneka biggrin.gif žmogeliams pilnos kelnės būna
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Jerda: 29 balandžio 2017 - 21:19
Taksistas dar klausia kokie mūsų vakaro planai, klubai, linksmybės, bet aš sakau kad turiu vieną svajonę- lova, na dar į duša, bet čia jau nebe svajonė, o būtinybė. Nusikalusi negyvai, nemiegojusi jau gal trečia para, na buvau lėktuvuose užsnudusi, bet skrydžiai tokie trumpi, o ir užmiegi juk ne pagal komandą 4u.gif
Visa laimė kad viešbutyje, kurio pavadinimo taip ir neatsimenu iki šiol"Mini-Hotel Under The Roof" mus jau jokių problemų nebeiškila, susimokame iš karto už visas 4 viešnagės dienas 54eur( mokėjome grivinomis). Virtuvėje susitinku kažkokį tai neaiškų turistą, primetu kad nė žodžio nesuprantu angliškai ir į kalbas su juo nesileidžiu. Kažkoks jis man labai jau apsvaigęs pasirodo. Po kiek laiko girdžiu jo konfliktą su viešbutuko darbuotoja, man jau net nelabai jauku, galvoju na ir sekasi man čia su viešbučiais. Paiškėja kad jis jau iš viešbučio išsiregistravo, bet nuspręndė kad vakar naktį jam per šalta buvo, nors buvo gavęs dar papildomai ir elektrinį radiatorių. Kambaryje ir pas mus vėsoka, vardan šventos ramybės aš pasiprašau kad duotų mums papildomas antklodes, kurių nelabai ir prireikė.
Kambarys didžiulis, itin aukštas, vienas minusas penktas aukštas, o visas pastatas aukštomis lubomis, ilgiau lipti reikia ir stoglangiai, nėra langų sienoje, nematai vaizdo koks tas oras

Atsakyti

Antra diena

Išeiname pasivaikščioti po Lvovą. Einame link centro, maloni staigmena- paminklas Adomui Mickevičiui. Kažkaip šiai kelionei mažai ruošiausi, kadangi buvau šventai įsitikinusi kad be vargo susikalbėsiu tai ....   :irnesakyk: Vat todėl ir šis paminklas tapo vienu iš atradimų  :D
2a98883552a9.jpg

bdf603f498f5.jpg

Lvovo nacionalinis operos ir baleto teatras  Lviv National Academic theatre of opera and ballet named after Solomiya Krushelnytska

fc076e0019f3.jpg

Dar nė 9,30 ryto nėra o mes jau už centro, prekybos centrą "Forum Lviv" užtikom. Užsukame į maisto prekių parduotuvę pasmalsauti kokios gi kainos pas juos. Tikėjausi mažesnių, 

1523544e89fc.jpg

Šioje nuotraukoje aš ir mano vyriokas matome skirtingus dalykus: jis- senieną automobilį, o aš -  dar Turkijoje mano pamėgtą parduotuvių tinklo "LC Waikiki" iškabą  :wink:
4010a59d2aaf.jpg

49e0e1ad82e7.jpg
Atsakyti
Labai idomus pasakojimas, dar viso nedamusiau biggrin.gif , bet noreciau zinovu ir jau keliavusiu paklaust, ar reikia kazka zinot ipatingo vykstant i Ukraina, gal kazka pasiimt ar galbut kazka verta isigyt ir parsivezt? Gal patarsit ka butinai turim paragaut, bet nujauciu virtuve labai artima lietuviskai biggrin.gif
Mes birzeli Odeson skrendam, planuojam tiek pailset, tiek Odesa apsukt ratais, nes busim 9dienas, vyksim pirma karta, tai klausimu stojasi melejuonai unsure.gif
Atsakyti

Labai idomus pasakojimas, dar viso nedamusiau biggrin.gif, bet noreciau zinovu ir jau keliavusiu paklaust, ar reikia kazka zinot ipatingo vykstant i Ukraina, gal kazka pasiimt ar galbut kazka verta isigyt ir parsivezt? Gal patarsit ka butinai turim paragaut, bet nujauciu virtuve labai artima lietuviskai biggrin.gif
Mes birzeli Odeson skrendam, planuojam tiek pailset, tiek Odesa apsukt ratais, nes busim 9dienas, vyksim pirma karta, tai klausimu stojasi melejuonai unsure.gif

Ačiū už pagyrimą  :ax: Vykstant į Ukrainą būtinai pasiimti reikia pasą ir pinigų, na dar banko kortelė ir sveikatos draudimas nepamaišytų, o visa kita galima nusipirkti ir vietoje :mirksiukas: Netgi būtina, na juk reikia Ukrainos ekonomiką palaikyti :rolleyes: Tik mano vyriokas itin nemėgsta parduotuvių, tai silpnokai aš tą ekonomiką palaikiau, bet pradžią padarėme :ax:  Kainos nėra didesnės nei pas mus, čia apie maistą, drabužių tai nelabai žinau, per mažai jų aplankiau kad taip jau drąsiai lyginčiau kainas, bet man neatrodė brangu. Griežtai siūlau nesivežti degtinės, vyno ir cigarečių- jie ten ženkliai pigesni  :D  Aišku apie vietinės gamybos kalbu. Aš planavau šiuos dalykus paragauti: Kijeve-"Kijevo kotletą", vien dėl gražaus skambesio, bet šio plano neįvykdžiau  :4u: Dar varienikų ir ukrainietiškų barščių, šiuos išbandžiau, skirtingose vietose, labai skirtingi ir skoniai buvo, o barščių tai ir sudėtys itin skyrėsi, bet burokėlių abiejuose buvo  :rolleyes: Ir aš supratau kad jau nemažai metų aš tuos "Ukrainietiškus barščius" namuose verdu, tik iki šiol taip jų nevadinau, Verdi lyg ir burokėlių sriubą, bet prie to pačiuo sumeti visus likučius kas šaldytuve yra ir patiekiant išdidžiai sakai kad labai stengeisi išvirti autentiškus "Ukrainietiškus barščius"  :B  

Jei dar kas domina, klauskit, nesikuklinkit, gal labai smarkiai neprimeluosiu, aš juk per 5 dienas ypatinga Ukrainos asė irgi netapau  :mirksiukas:

Atsakyti
QUOTE(NORIKA @ 2017 04 30, 20:34)
Labai idomus pasakojimas, dar viso nedamusiau  biggrin.gif , bet noreciau zinovu ir jau keliavusiu paklaust, ar reikia kazka zinot ipatingo vykstant i Ukraina, gal kazka pasiimt ar galbut kazka verta isigyt ir parsivezt? Gal patarsit ka butinai turim paragaut, bet nujauciu virtuve labai artima lietuviskai  biggrin.gif 
Mes birzeli Odeson skrendam, planuojam tiek pailset, tiek Odesa apsukt ratais, nes busim 9dienas, vyksim pirma karta, tai klausimu stojasi melejuonai  unsure.gif
rekomenduoju Kaukazo virtuvę. Iki 2 k. pigiau nei Lt. O jei norėsi pataupyt ukrainietiškai tada Puzata Xata. Ten ir už 1€ užkąsit. Telefono vietinė korta - jei su taxu važinėsit. Ir Kijevui skirti bent 2 dienas. Odesoj Otrada pliažas prie funikulieriaus patiko, mažiau žmonių švariau. 10 m juosta iprie vandens visur nemokami pliažai. jei turit laiko nulėkit dienai į Kišeniovą. Po kelių metų spėju reiks Rusijos vizos smile.gif
Atsakyti
Aciu uz patarimus, man irgi galvoj velesi mintys apie Kijevo kotleta ir ukrainietiskis barscius biggrin.gif Vien iz pavadinimus verta paragaut... Mes abu su vyrus pamise del zuvies ir juros gerybiu virtuves, tad mastom kur uzsukt kad gaut gera kokybe ir platu pasirinkima, tai kiek internete narsiau, lyg City Garden restoraniukas ar kavinuke ten siulo gan nemazai juros patiekalu, tik kazi kaip kokybe, skoniai ten.Gal kas zinot kokiu ipatingu vieteliu Odesoj?
Beje o ka pacioj Odesoj verta pamatyt, aplankyt, apziuret? Gal verta i opera pasikulturint koki vakara nueit? biggrin.gif
Beje o pliazai ten suprantu smeliuko? Nes pries n metu Jaltoj buvom, tai kaip ir irgi ukraina (bent tuo metu buvo) tai ten skalda, be liazaku sakutes...
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo NORIKA: 01 gegužės 2017 - 08:40
Na aš tik iki Karpatų, jūros nesiekiau, tai nežinau kaipten kas, bet gal atsiras žinančių   :4u:

Vysokyi Zamok Park
8686314c45df.jpg

58b66f12f9b5.jpg

Lipame aukštyn į kalną.

1e6776dbf1af.jpg

36fda6bb2a7f.jpg

e53bbed0ae1b.jpg

Jei ne debesys vaizdas būtų daug įspūdingesnis ;)
434d062ec284.jpg

414114bcf9ee.jpg

0baaaef17d2d.jpg
Atsakyti

Grįžtame atgal į miestą, 

e0ab9e9aedd4.jpg

8a408d3ea289.jpg

da75a67d403c.jpg

9993c53ed7e7.jpg

Atrandame pirmą vietą kur parduodamos ekskursijos, kioskelis, Bet čia dar neužsisakome, kažkaip nelabai mus stengėsi ir sudominti. Bet ekskursijų "meniu" ir kainas nusifotografuojame, o gal prireiks  :hmm:

a7cc33a5ab19.jpg

84a3330efb73.jpg

2280293ea9af.jpg

Atsakyti

Gal trečdalyje nuotraukų yra vis koks senas "Žiguliukas", gerai pagalvojus prieš kokius 28 metus kiekviena užsienietiška tokio pat dėmesio sulaukdavo  :B

6ddfb46e2fa0.jpg

651170554d85.jpg

Atsakyti

4253f0acc19e.jpg

e86376bb9de6.jpg

0f1be71fad38.jpg

bevaikštinėjant mus užkalbina tas vyrukas nuotraukoje su mėlyna striuke ir žalia papke. O.... ir  netgi kalba rusiškai  :blink: Ekskursijas siūlo, pasakoja pasakoja, baisingai daug, bet jau taip nuobodžiai, daug žino, bet uždegti nemoka. Gerai kad mes jau ir taip užsidegę keliauti, ir norime visur kur toli, taigi einame į jų kontorą suderinti tik ekskursijų datų, gal spėsime į visas norimas. Kontoroje derinimo problema kaip ir išsispręndė- tolimesnė kelionė yra tik viena- į Karpatus  :D  o  geras 20 minučių mums šitiek smegenis suko ir kitomis ekskursijomis, kurių nėra  :oh:

Ekskursijos kaina 300 grivinų asmeniui(papildomai dar ar tik ne 40grivinų už muziejų reikia turėti). Rezervuojame rytdienai. 

2cbc7dd50642.jpg

Oras visai subjursta

dfe4e6f5feeb.jpg

Mus užkalbina kitos ekskursijų agentūros darbuotojai, šie jau apsirengę ryškias, na pas mus vadinamąsias dviratininkų liemenes su užrašu ant nugaros - Ekskursii. Bandom laimę čia, o gal šie turi, pasirodo ne, pardavimo vietos, agentūrėlės skirtingos, o važiuosim tuo pačiu autobusu  :mirksiukas: Pasirinkimas irgi toks pat  :dry2:  Čia nusiperkame  tai pačiai dienai 3 valandų autobusu ekskursiją po Lvovą. Kaina 100 grivinų asmeniui. dar turime apie 50min laiko, kaip tik pietums. tik vienas minusas- kol šiaip vaikštinėjome matėme paprastų kavinių-valgyklų kur garantuotai turi jau pagaminto maisto kad laukti nereiktų, o čia skubiai- nepamenam kur  :ax:  Užsukame į kebabinę, bet toji greito maisto stiliau, aš suriaukiu nosį- nenoriu, einame toliau ieškoti. Geriau jau būtume ten pavalgę, žiūrim laikas bėga, reikia greičiau, tai mugės kioskelyje kaip nusipirkom šašlykų, bulvyčių fri. Tai su skoniu buvo tik pomidorų padažas ir garstyčios. Mano visos bulvytės ir dalis šašlyko nukeliavo į šiukšliadėžę, vyras didvyriškai suvalgė  :lol: supratau kad namuose galėčiau gaminti ir gerokai prasčiau, jei alkanas sušveis, svarbu padažų tik turėti  :mirksiukas:  

Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Jerda: 07 gegužės 2017 - 13:06