O vat nuo šio automobilio prasidėjo mano vyro senienų manija Koks susižavėjimas, pas mus tokių jau nebėra, o čia jie dar ir važiuoja Kuo giliau į kaimą, tuo tokių "vertybių" daugiau.
Antra diena
Labai idomus pasakojimas, dar viso nedamusiau , bet noreciau zinovu ir jau keliavusiu paklaust, ar reikia kazka zinot ipatingo vykstant i Ukraina, gal kazka pasiimt ar galbut kazka verta isigyt ir parsivezt? Gal patarsit ka butinai turim paragaut, bet nujauciu virtuve labai artima lietuviskai
Mes birzeli Odeson skrendam, planuojam tiek pailset, tiek Odesa apsukt ratais, nes busim 9dienas, vyksim pirma karta, tai klausimu stojasi melejuonai
Ačiū už pagyrimą Vykstant į Ukrainą būtinai pasiimti reikia pasą ir pinigų, na dar banko kortelė ir sveikatos draudimas nepamaišytų, o visa kita galima nusipirkti ir vietoje Netgi būtina, na juk reikia Ukrainos ekonomiką palaikyti Tik mano vyriokas itin nemėgsta parduotuvių, tai silpnokai aš tą ekonomiką palaikiau, bet pradžią padarėme Kainos nėra didesnės nei pas mus, čia apie maistą, drabužių tai nelabai žinau, per mažai jų aplankiau kad taip jau drąsiai lyginčiau kainas, bet man neatrodė brangu. Griežtai siūlau nesivežti degtinės, vyno ir cigarečių- jie ten ženkliai pigesni Aišku apie vietinės gamybos kalbu. Aš planavau šiuos dalykus paragauti: Kijeve-"Kijevo kotletą", vien dėl gražaus skambesio, bet šio plano neįvykdžiau Dar varienikų ir ukrainietiškų barščių, šiuos išbandžiau, skirtingose vietose, labai skirtingi ir skoniai buvo, o barščių tai ir sudėtys itin skyrėsi, bet burokėlių abiejuose buvo Ir aš supratau kad jau nemažai metų aš tuos "Ukrainietiškus barščius" namuose verdu, tik iki šiol taip jų nevadinau, Verdi lyg ir burokėlių sriubą, bet prie to pačiuo sumeti visus likučius kas šaldytuve yra ir patiekiant išdidžiai sakai kad labai stengeisi išvirti autentiškus "Ukrainietiškus barščius"
Jei dar kas domina, klauskit, nesikuklinkit, gal labai smarkiai neprimeluosiu, aš juk per 5 dienas ypatinga Ukrainos asė irgi netapau
bevaikštinėjant mus užkalbina tas vyrukas nuotraukoje su mėlyna striuke ir žalia papke. O.... ir netgi kalba rusiškai Ekskursijas siūlo, pasakoja pasakoja, baisingai daug, bet jau taip nuobodžiai, daug žino, bet uždegti nemoka. Gerai kad mes jau ir taip užsidegę keliauti, ir norime visur kur toli, taigi einame į jų kontorą suderinti tik ekskursijų datų, gal spėsime į visas norimas. Kontoroje derinimo problema kaip ir išsispręndė- tolimesnė kelionė yra tik viena- į Karpatus o geras 20 minučių mums šitiek smegenis suko ir kitomis ekskursijomis, kurių nėra
Ekskursijos kaina 300 grivinų asmeniui(papildomai dar ar tik ne 40grivinų už muziejų reikia turėti). Rezervuojame rytdienai.
Oras visai subjursta
Mus užkalbina kitos ekskursijų agentūros darbuotojai, šie jau apsirengę ryškias, na pas mus vadinamąsias dviratininkų liemenes su užrašu ant nugaros - Ekskursii. Bandom laimę čia, o gal šie turi, pasirodo ne, pardavimo vietos, agentūrėlės skirtingos, o važiuosim tuo pačiu autobusu Pasirinkimas irgi toks pat Čia nusiperkame tai pačiai dienai 3 valandų autobusu ekskursiją po Lvovą. Kaina 100 grivinų asmeniui. dar turime apie 50min laiko, kaip tik pietums. tik vienas minusas- kol šiaip vaikštinėjome matėme paprastų kavinių-valgyklų kur garantuotai turi jau pagaminto maisto kad laukti nereiktų, o čia skubiai- nepamenam kur Užsukame į kebabinę, bet toji greito maisto stiliau, aš suriaukiu nosį- nenoriu, einame toliau ieškoti. Geriau jau būtume ten pavalgę, žiūrim laikas bėga, reikia greičiau, tai mugės kioskelyje kaip nusipirkom šašlykų, bulvyčių fri. Tai su skoniu buvo tik pomidorų padažas ir garstyčios. Mano visos bulvytės ir dalis šašlyko nukeliavo į šiukšliadėžę, vyras didvyriškai suvalgė supratau kad namuose galėčiau gaminti ir gerokai prasčiau, jei alkanas sušveis, svarbu padažų tik turėti