Įkraunama...
Įkraunama...

Ukraina: Kijevas, Lvovas

Oro uoste jaučiasi kad apsauga sustiprinta, nemažai kariškių, (bet jie labiau kraštuose iš pirmo žvilgsnio jei eini tiesiai gali nė nepastebėti) na sostinėje šalies  kurioje vyksta karas kitaip ir būti negali. Eilutė prie patikros kioskelių susidaro, bet tų vadinamųjų "kioskelių" daug, o visi stoja prie tų kur arčiausiai  :)  į šoną paėjėjus eilutės vos poros žmonių, Uždeda antspaudus ir mes jau laisvi, iki kito skrydžio turime 11,5 valandų. Pirmame aukšte keitykloje pirmiausia išsikeičiame eurus, 1eur -27,8 grivinos, galiu pasakyti kad pačiu blogiausiu kursu koks tik begali būti, vėliau niekur tokio kurso nemačiau, o tikrai ieškojau, sakau negali būti kad taip jau apsšovėme, pasirodo -gali  :lol: toliau paėjėjus mačiau banko kažkokį padalinį, ten kursas buvo 28 su kapeikom, bet ir eilė nemaža buvo, o mes juk skubam, nėra kada, kiekviena minutė svarbi. Jau nusileidus lėktuvui ir stovint eilutėje išlipti aš tiesiogine žodžio prasme priverčiu vyrą persikraustyti kuprines, į vieną didelę sudedame daiktus kurių tądien neprireiks ir paliksime saugojimo kameroje, o į mažąją tai ko gali prireikti: skėčius, vandenį ir pusryčiame įsidėtus sumuštinius, kurie mums tapo pietumis  :mirksiukas: Bet žemėlapius tai didžiojoje kuprinėje paliekame  :ax: bet jų pasigesime gerokai vėliau, o dabar lekiame kaip akis išdegę, alkani turizmo. Bagažo saugojimo kameroje paliekame didžiąją kuprinę, susimokėti pasirodo reiks prieš atsiimant ir į stotelę. Autobusas Sky Bus į Kijevą važiuoti iki pietinės gel stoties kainuoja 80grivinų, o iki metro Xarkovskaja 50 grivinų, tai ukrainietiškomis transporto kainomis vos kad ne apiplėšimas, o mūsiškėmis- visai normalu. Perkant internetu iki stoties mačiau kad kainuoja 52grivinas, bet mes net sėdėdami autobuse dar buvome neapsisprendę iki kur važiuojame. Važiuojame iki Charkovskaja metro stotelės, norisi ir metro pravažiuoti. Paskutinį kartą metro važiavau Kopenhagoje, sakau palyginsiu. Optimistė, sugalvojau palyginti du visiškai nelyginamus dalykus  :lol:

Atsakyti

Išlipame pirmame sustojime- "Charkovskaja". Iš karto patenkame į vietinį turgelį. Tiek girdėjus apie tiesiog nepadoriai juokingas kainas Ukrainoje, o turgelyje aš tų juokingų kainu nematau nors tu ką- agurkai, pomidorai, švieži kopūstai na kainos panašios kaip pas mus, kai kas keliais centais pigiau, o kai kas brangiau. Leidiamies žemyn į metro. 2 grivinos žetonėlio kaina ir mes jau laukiame metro. Aplinka tokia niūroka, traukiniai tokie gerokai padėvėti, o jau kai važiuoja ūžesys, traškesys didžiulis, bet tai mačiau ir girdėjau tik iš pradžių, važiuojant virš Dnepro ir gražiu vaizdu pasigrožime, o paskui ir vėl po žeme. Išlipame "Zoloti Vorota stotelėje. Laukiamasis skiriasi kaip diena ir naktis, puošnios mozaikos, šviestuvai.

973e4096e8af.jpg

d7cbc1d19415.jpg

O ten toliau laiptai- važiuojantys- aukštyn aukštyn- šviesos nesimato tame tunelio gale- aš juk bailė- tik nesisuk atgal ir nežiūrėk žemyn! - Fu, jau šviesa tunelio gale, Valioooo  :yahoo: .  Nė velnio, įveiktas tik pirmas etapas  :oh:  Dar antri panašūs laukia. Ir vėl visos tos pačios emocijos iš naujo  :4u:

a97635dfee78.jpg

Na ne taip ten taip ir baisu buvo, :dry2:  tik aš iš tų žmonių kuriems iš anksto reikia morališkai pasiruošti aukščiui(šįkart ir gyliui), na ir dar netikėtai užklupta uždarų patalpų irgi nemėgstu būti  :ax:

Tik išlindus prieš akis šis grožis atsiveria( na gal ne visai šiuo kampu  :mirksiukas:  ) Zoloti Vorota - Aukso vartai

8a23fa80b068.jpg

Atsakyti
Prasideda pasivaikščiojimas. Mano brangusis sako:
- Dabar pora žingsnių atgal paėjėsim, ten viena bažnyčia yra, ją reik apžiūrėti, o paskui jau visi mūsų numatyti objektai bus priekyje. 
Žingsnių buvo ne pora, pakeliui dar pasitaikė

Nacionalinis Operos ir baleto teatras.

a685973becef.jpg
Ir gražių pastatų
13700d4f9669.jpg
Va dėl jos, Voldimyro katedros ir išsukome iš kelio. Buvome ir viduje užsukę, bet ten jau nefotografavome, žmonės meldėsi, netrikdėme jų ramybės. Kaip mums tolimesnėje kelionėje pasirodė jog ukrainiečiai religingesni už mus, pas mus net ir prieš šventes, viduryje darbo dienos nelabai būna žmonių, ypač mažesniuose miesteliuose. 
e7f3a2bf8916.jpg

Grįžtame atgal, praeiname vėl tuos pačius Auksinius vartus. Sofijos soboras, perkame bilietus ir kylame į bokštą pasižvalgyti iš aukščiau, bilietai nebrangūs, bet kiek jau nebepamenu  :ax: Nebrangūs- čia kaip kam atrodo todėl įmetu panašiai savo vertinimą, pagal mane  iki 3 eur bilietai nebrangūs, iki 6 eur vidutinė kaina, o jau 7-10eur bilietai man brangūs. 

9d10bb7257cc.jpg

Žvilgsnis iš viršaus 
c7ab5ac2823e.jpg

852e2a1b6950.jpg
Atsakyti

e1ad5169fbbb.jpg

6538c81e34db.jpg

Apžiūrime kiaušinius ir iš arčiau.

de9bf98e04a0.jpg

b4ab2bfc5a48.jpg

efe04e8eff9c.jpg

Atsakyti

Jau gavau prašymą pavadinimus papildomai rašyti originalo arba anglų kalba, kad lengviau būtų susirasti. Pasistengsiu, jei nepamiršiu, bet nepažadu kad kur nors ir nesumeluosiu  :ax:
Pakeliui link St. Andrew's Church užtinku gražius duris, parašyta kad tai vartai,na tebūnie, bet kokie gražūs  :heart:  Jei atmintis nepaveda kažkas su Turkmėnija už jų  :)

41d651e260df.jpg

e6859d40c9b6.jpg

Turgelis

545a7e13caee.jpg

32e6e18c9dc8.jpg

St. Andrew's Church

f9a048a699c9.jpg

a9444eec4c72.jpg

Atsakyti
QUOTE(Jerda @ 2017 04 19, 22:43)
<p>Žeme ar lėktuvu planuojate ? Mes Kijeve tik gerą pusdienį praleidome, bet oi kiek daug per tą laiką aplėkėme. </p>
<p>Nežinau gal kam pravers pasidalinsiu atrasta informacija: panašią "Panorama club " kortelę bet ne Classic gali ir internetiniame puslapyje užsisakyti, nuo pačio pirmojo su ja užsakymo mylios skaičiuosis, bet bagažas papildomas bus tik po 3 įvykdytų skrydžių, kuomet jau toji kortelė taps Classic.  </p>

Turim jau tas korteles,seniausiai internetu užsisakėm ir netgi pasiskraidėm:)

Iš privalumų yra 25-30proc. nuolaidos kortelės turėtojui ir dar 4 žmonėms,jei jis švenčia gimtadienį, vestuvių metines ir dar kažką, nebepamenu. Bet nepasinaudojom, nors buvo gimtadienis,nes nuolaidos tik skrydžiams darbo dienomis, o mes skridom ir grįžom savaitgaliais.

O kaip kainos kavinėse,jei valgėt. Ten, kur pafotkinot,tai tokios kaip pas mus beveik, o aš tikiuosi daug žemesnių.....
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo rasa32: 24 balandžio 2017 - 17:36

Turim jau tas korteles,seniausiai internetu užsisakėm ir netgi pasiskraidėm:)

Iš privalumų yra 25-30proc. nuolaidos kortelės turėtojui ir dar 4 žmonėms,jei jis švenčia gimtadienį, vestuvių metines ir dar kažką, nebepamenu. Bet nepasinaudojom, nors buvo gimtadienis,nes nuolaidos tik skrydžiams darbo dienomis, o mes skridom ir grįžom savaitgaliais.

O kaip kainos kavinėse,jei valgėt. Ten, kur pafotkinot,tai tokios kaip pas mus beveik, o aš tikiuosi daug žemesnių.....

Iš privalumų tik šiandieną perskaičiau kad dasideda mylios net ir perkant Duty Free "Pavo", na jis jei neklystu ir Lvovo oruo uoste buvo ir iš jo pirkome. Tik reikėta prieš perkant paduoti kortelę, arba po pirkimo per 6 mėnesius čekio kopiją nusiųsti į Panorama club ofisą. Taigi dar turiu lygiai 5 mėn ir 3 sav ieškotis čekių  :D  Nemažai čekių išsaugojau, kad čia pasakojant mažiau apie kainas primeluočiau, bet būtent šių ir neturiu, nes kainos tokios neužmirštamos buvo, kad ne čekį saugojau bet nuotrauką dariau, nes kitaip manim nepatikėtų  :4u:  Va ten ir buvo ne mitas, o tikrovė apie žemas kainas Ukrainoje  :D

Su kavinėm tai mus irgi be nuotykių neapsėjom  :ax:  Mano vyras matyt neturi avantiurizmo gyslelės, po dviejų viešųjų pavalgymų jam arčiau širdies maistas iš turgaus ir parduotuvės tapo  :lol: Bet aš moteriškomis gudrybėmis prikalbinau tikrų varienikų užsukti į paprastą valgyklą. Kuri pasirodo yra "Hata Puzata" ,taip visų žinoma, ir mums pasiteisino ir kainos ten mažesnės nei pas mane darbe kavinėje, o vyras tai sakė tokiomis pat kainomis valgykloje maitinasi.

21ba933f7b5a.jpg

Čia jau antrą kart į tą pačią valgyklą užsukome, mėsa maitinomies, nebe varienikais 

3096aaccb633.jpg

c355186ede95.jpg

Atsakyti

Jei jau apie maisto kainas pradėjau, sakau prie to pačio parodysiu kokios akcijinės kainos Kijevo mieste "Billa" parduotuvėje. Beje Lvove maisto kainos, net ir akcijinės mums pasirodė šiek tiek aukštesnės nei Kijeve. Mums tą patį paantrino ir nauji vietiniai draugai ukrainiečiai, Lvovas turistinis miestas ir kainos čia aukštesnės net ir parduotuvėse nei kituose miestuose. Na lankstinukas stipriai "pavargęs", bet savo pagrindinę paskirti-informuoti apie kainas dar atlieka. 

630e21e50e17.jpg

266e71f644cf.jpg

449636a0e84e.jpg

565a5466945d.jpg

5de7cc57572e.jpg

739edc469087.jpg

098bd18506c6.jpg

Siūlau atkreipti dėmesį kad kai kurių prekių kainos yra ne 1kg, kaip mes pripratę, bet 100g, arba kiaušiniai 1vnt kaina. 

Atsakyti

Grįžtu atgal prie Kijevo Šv. Andrejaus bažnyčios, vis dar vyko remontas, tai į vidų nėjome tai nors iš tolo ja grožėdamiesi ant suoliuko prisėdome ir lietuviškų sumuštinių užkirtome, vis lengviau nešiotis  :ax:  Va čia ir apsižiūrime kad visi žemėlapiai, užrašai mūsų suplanuotų vietovių liko oro uoste kitoje kuprinėje. Tenka tokiais žemėlapiais naudotis  :ax:  

f68b6315d22a.jpg

5e5050706601.jpg

Funikulierius, bet mes juo nesileidome, pataupėme laiką, manėme kad jo labai mažai turime. 

254cec8ca9f1.jpg

kad neužmirštume kas kur buvo, kartais nusifotografuojame ir informacines lentas. Parkas jau atgimsta pavasariui, žydi vyšnios ir dar kokios gėlytės. Vasarą kai viskas sužaliuija turėtų būti dar gražiau.

717495d156c5.jpg

bd6f5df5f459.jpg

930652ca5239.jpg

7bc1d5f6b3be.jpg

St. Michael's Golden-Domed Monastery 

9a298e49b515.jpg

3e499d56fc6a.jpg

f9435cd0251f.jpg

Atsakyti

95fb3d279815.jpg

Atsakyti

Trepsime link Maidano

fe318473f703.jpg

b7d32492e937.jpg

Pamačius šį suvienyrą man toks klausimas iškilo pasijuokiau savo draugei, Ukrainoje augusiai žydaitei: Įdomu o jei tuolete būtų tik toks popierius ką rusai darytų pasinaudotų ar eitų nesivalę  :hmm: ?    Уверена что втихаря воспользовались 1f609.png  так как и в Америку отдыхать летают. (Įsitikinus kad pasinaudotų, kaip kad ir į Ameriką atostogauti vyksta) Va tokį logišką atsakymą gavau :D

294d8ffaeff9.jpg

c099db6804b8.jpg

Spaudos kioskelyje norėjau nusipirkti telefonui SIM kotrelę, neturi, tik papildymus, o ir kur gauti nė nežinojo, arba nenorėjo žinoti :huh2: Požemininėje perėjoje pri Maidano aikštės visko pilna, ir išankstinių SIM kortelių. Pardavėjas dar mokinys, tai pakonsultuoti nelabai jam sekėsi, nuspręndžiu kad man Vodafone labiausiai žinomas. Kortelė kainavo 25 grivinas. Už ją turėčiau gauti skambučius ukrainoje Vodafon klientams-nemokamai, 500MB, o vėliau 2G internetas neribotai, 30 min pokalbių. Na man tiek sočiai, per mėlynas akis, ir visa tai nė 1 euro nekainuoja :bigsmile: Taip lyg ir turėjo būti, bet... realybėje paskambinti teko tik trumpuoju nemokamu numeriu ir norint paskambinti jau į vietinį mobilųjį gavome atsakymą kad neužtenka sąskaitos :lol: Internete dar palandžioti kažkiek leido, trečią kelionės dieną gavau apribojimą interneto, na tokio lėtumo, kad jei pas mus toks intekas tai aš nė neskaitau kad jis išviso yra.

1570794563e4.jpg

Atsakyti

8a3dc6b1814e.jpg

Prieiname iš arčiau pasižiūrėti laikrodžio, o ten atminimo takas žuvusiems kovotojams už laisvę. Nuotrauka, gimimo data, žūties data, kuo užsiimė. Kiekviena tokia nuotrauka- pražudytas gyvenimas ne tik tam žuvusiąjam, bet ir visai jo šeimai. Dar ir dabar prisiminus šiurpas kūnu perbėga. 

1382a835152f.jpg

60b096b7f23c.jpg

4b3f969d62fb.jpg

Friendship of Nations Arch   Tautų draugystės arka

9b5504675089.jpg

4dab77044787.jpg

260fd190f965.jpg

53ac7963f699.jpg

Ten befotografuodamas man vyriokas dar į kažkokį vaizdo klipą pakliuvo  :)  Fotografuoja jis sau tai kas jam patinka, baigus fotografuoti vienas vyrukas, šalimais profesionalia įranga fotogafavęs, filmavęs paprašė kad maniškis dar pafotografuotų, sako jam jo reikia vaizdo klipui kurį filmuoja. Maniškis neišgirdęs paskutinių žodžių, pamano kad prie jo prisikabino eilinis gatvės fotografas, buvome daug prigąsdinti apie itin dažnas turistų apgavystes, pinigų išsunkimą iš turistų Kijeve, sako kad jam nereikia, savo turi. Ir kalba jie abu- vienas apie akėčias, kitas apie vežėčias. O man juokas ima, negaliu net paaiškinti kas ir kaip  :D

Vėliau Maidano aikštėje matėme iš vyrų su balandžiais, va šie sakau, tai be pinigų už balandžio patupėjimą tikrai pinigų nuluptų, o ten tai matosi iš profesionalios įrangos, kad ne turistams fotografuoti ji skirta  :)​ Bet mes patys tuos balandžius ant šeimininko rankų nufotografavome :)  ir dar nemokamai :D  

d01a8ec0625c.jpg

Atsakyti