Įkraunama...
Įkraunama...

Čia plepa šaunios pradinukės, 61 tema

:4u: Sveikos.

Ateinu, paskaitau, tik ūpo rašyti visai nėra...bet kaip nors ...

Mergaitės, patarkit. Masiškai mano vaikai nedaro namų darbų... Ir gražiuoju, ir piktuoju, ir skambučiai tėvams, ir tamas. Išbandžiau daug ką.

Palikti po pamokų galimybė pusėtina, nes nemažai važinėjančių vaikų. Jei nespės į mokyklinį- kaip tada? Vežti pati tikrai nežadu.

Pagalvojau- gal su tėvais pasirašyt kokią sutartį?  

Pvz. Jei vaikas neatliko nd, jis paliekamas po pamokų ir bus mokykloje tol, kol užduotys bus atliktos. Atlikęs visas užduotis mano vaikas:

a) namo grįš savarankiškai (mokytojai informavus, kad jis jau eina namo)

b) atvyksiu pasiimti pats.( mokytojai paskambinus)

Kaip manot? O gal kuri kažką panašaus turite ir galite pasidalinti?

Atsakyti
QUOTE(daivajazz @ 2017 10 18, 19:09)
O pas mus irgi laisvinasi viena vieta ax.gif 

Pas mus tai į pensiją išeina po Naujų metų. O pas jus kas nutiko? unsure.gif

Atsakyti
QUOTE(Tili Mili @ 2017 10 18, 22:37)
<p> 4u.gif Sveikos.</p><p>Ateinu, paskaitau, tik ūpo rašyti visai nėra...bet kaip nors ...</p><p></p><p>Mergaitės, patarkit. Masiškai mano vaikai nedaro namų darbų... Ir gražiuoju, ir piktuoju, ir skambučiai tėvams, ir tamas. Išbandžiau daug ką.</p><p>Palikti po pamokų galimybė pusėtina, nes nemažai važinėjančių vaikų. Jei nespės į mokyklinį- kaip tada? Vežti pati tikrai nežadu.</p><p>Pagalvojau- gal su tėvais pasirašyt kokią sutartį?  
</p><p>Pvz. Jei vaikas neatliko nd, jis paliekamas po pamokų ir bus mokykloje tol, kol užduotys bus atliktos. Atlikęs visas užduotis mano vaikas:</p><p>a) namo grįš savarankiškai (mokytojai informavus, kad jis jau eina namo)</p><p>b) atvyksiu pasiimti pats.( mokytojai paskambinus)</p><p></p><p>Kaip manot? O gal kuri kažką panašaus turite ir galite pasidalinti?</p>

Sveikos smile.gif
Sutartis su tėvais - gal ir neblogas dalykas, tik bent jau mano mokykloje, tai ir pavaduotojos atsiklausčiau, ar tikrai galima... Kad kas nors kur nors paskui nesiskųstų... unsure.gif
Mes mokykloje turim gerą soc. pedagogą, tai pirmiausia jis su vaikais šnekteli apie namų darbų darymą, o paskui ir tėveliai informuojami, kad gali būti svarstomi mokyklos gerovės komisijoje dėl vaiko nepriežiūros..
Atsakyti
QUOTE(Tili Mili @ 2017 10 18, 21:37)
Masiškai mano vaikai nedaro namų darbų... Ir gražiuoju, ir piktuoju, ir skambučiai tėvams, ir tamas. Išbandžiau daug ką.

Per tėvų susirinkimą kalbėkite su tėvais ir ką jie pasakys, kodėl nesidomi vaikų ugdymo rezultatais?Ar jiems gerai, kad vaikas pusmetyje turės tik patenkinamą lygį. Gal galite susitarti, kad už pastovų namų darbų neatlikimą, vaikas gali būti svarstomas vaiko gerovės komisijoje (dalyvaujant tėvams). Aš neturiu tokių bėdų, bet jeigu pasitaiko, tai labai veiksminga, kad dirbtų per pertrauką (aišku mokytoja turi stebėti jo darbą, nes jei paliksi, tai bus atmestinai padaryta). Suprantu, kad tai ne pedagogiška, bet veiksminga, nes per pertraukas oi kaip nori lėkti į koridorių. Manau, kad sutartis sudaryti, kad vaikas savarankiškai grįžtų namo, nepatarčiau, nes galite labai nudegti kai kuriais atvejais. Pas mus tai dar galiu palikti ir po pamokų, nes vežiojimas yra priderintas ir prie vyresnių mokinių, o jiems 7 pamokos, tai vežiojimas būna ir vėliau.
Atsakyti

Problemėlių buvo. Jau kita dirba. :) 

Atsakyti
Tili Mili, kelintokai Jūsų mokiniai? Aš esu daiusi lenteles, nepadarytus namų darbus žymėdavo tos dienos langelį juodai, atliktus žaliai. Gale mėnesio skaičiuodavom, motyvuodavau smulkmenėlėmis įvairiomis, o tie kurie daugiausia juodų - rašydavo mokinio taisykles ir t.t.
Atsakyti

Sveikos,

Nerandu paštuose ,,Vieversio" 3 kl. klausymosi disko. Gal kas turit ?

Atsakyti
Sveikos, kolegės, norėčiau paklausti, ką darot su piktybiškai trukdančiais pamoką, neadekvačiais, tin agresyviais vaikais? Soc. pedagogė ir psichologė jau ne išeitis. Vaikas iš globos namų, o ten visiškai palaida bala šiuo metu. Jaučiuosi visiškai bejėgė. Man pirmą kartą taip, kad jau visai nebežinočiau, ką daryti... bash.gif mega_shok.gif angel_sadangel.gif
Atsakyti

Šiemet gavau tokį mokinuką. Ankstesnėje mokykloje apie save buvo sudaręs stipriai neigiamą įspūdį - per pamokas visiems trukdė, iš mokyklos bėgo, visus skriaudė, žodžiu, ne vaikas, o katastrofa. Mano klasėje buvo pradėjęs irgi bujoti. Neleidau. Bet ne riksmu, piktumu, bet nuolatiniu dėmesiu, rūpesčiu, švelnumu. Dar tik mėnuo, kai jis pas mane, bet ypatingų problemų nekelia. Vaikas kaip vaikas, gal kiek išdykęs, gal kartais prisimąsto kokių kvailysčių, iš kurių išauga nemalonumai, bet tikrai nėra pats baisiausias iš visų. Tai ir nežinau, ar čia padėjo aplinkos pakeitimas, ar tiesiog mūsų biolaukai sutampa. Pas mane "palauk" nėra. Jei reikia, tai ir pabaru, bet stengiuosi viską gražiai aiškinti, kantriai, mažais žingsneliais irtis į priekį. Pradėjo stengtis pamokose, dažniau paklauso, gavęs pastabą. Nesielgia kaip laukinis. Tfu tfu tfu, bijau, kad neprasišnekėčiau :D

Atsakyti
Šį pranešimą redagavo smilga1972: 24 spalio 2017 - 18:54
QUOTE(smilga1972 @ 2017 10 24, 19:34)
<p>Šiemet gavau tokį mokinuką. Ankstesnėje mokykloje apie save buvo sudaręs stipriai neigiamą įspūdį - per pamokas visiems trukdė, iš mokyklos bėgo, visus skriaudė, žodžiu, ne vaikas, o katastrofa. Mano klasėje buvo pradėjęs irgi bujoti. Neleidau. Bet ne riksmu, piktumu, bet nuolatiniu dėmesiu, rūpesčiu, švelnumu. Dar tik mėnuo, kai jis pas mane, bet ypatingų problemų nekelia. Vaikas kaip vaikas, gal kiek išdykęs, gal kartais prisimąsto kokių kvailysčių, iš kurių išauga nemalonumai, bet tikrai nėra pats baisiausias iš visų. Tai ir nežinau, ar čia padėjo aplinkos pakeitimas, ar tiesiog mūsų biolaukai sutampa. Pas mane "palauk" nėra. Jei reikia, tai ir pabaru, bet stengiuosi viską gražiai aiškinti, kantriai, mažais žingsneliais irtis į priekį. Pradėjo stengtis pamokose, dažniau paklauso, gavęs pastabą. Nesielgia kaip laukinis. Tfu tfu tfu, bijau, kad neprasišnekėčiau biggrin.gif</p>

Mano situacija priešinga - pernai ir dar šiemet rugsėjo pradžioj viskas buvo pakankamai gerai, bet globos namuose vyksta reorganizacija, sumažėjo darbuotojų... "nu i poshlo, poechalo..." Aš irgi visada tik ramiu tonu, gražumu, gero elgesio paskatinimu. Deja... Kai tenka gydytis mėlynes, to gražumo irgi nebepakanka...
Atsakyti

Sveiki,

Džiaugiuosi Smilga1972, kad Jums taip viskas pavyko! 

Mano kolegė turi labai sunkių vaikų, bet kaip smagu žiūrėti, kaip ji juos suvaldo, nešaukdama, gražu žiūrėti, bet kartais matosi kiek jai nervų kainuoja... nes klasėje ne vienas toks sunkus vaikas, o net 5.

Džiaugiuosi, kad pas mane nėra probleminių vaikų. Vaikai geri, su tėvais problemų irgi neturėjau. Šiais mokslo metais dar nedirbau - turiu nedarbingumą. Į darbą planuoju grįžt po rudens atostogų, bet taip nesinori... vaikų pasiilgau, bet pavaduotojos - skyriaus vedėjos (kuri atsakinga už pradinį) sukeliama įtampa kolektyve nemaloni. Pati bijo direktoriaus ir jei gauna  bart pati nuo jo, tai išsilieja ant pradinukių...

Atsakyti
Šį pranešimą redagavo liepsnele2: 25 spalio 2017 - 11:33

Na va, viskas tiek gera, tiek bloga kada nors baigiasi. Auditas irgi :D Ryt pradinukams netradicinė diena, išklausom pastebėjimus ir neriam į atostogas  :yahoo:

Atsakyti
Šį pranešimą redagavo daivajazz: 26 spalio 2017 - 16:32