Jei dar negavote tų skaitytojų kortelių, galiu atsiųsti. Turiu visus 3 lygius skenuotus. Tik priminkit, į kurį paštą siųsti.
Sveiki,
Ar esate, kuri dalyvavusi su vaikais Kings matematikos, anglų olimpiadose. Pirmiausia mokyklose, paskui regionuose.
Ar verta dalyvauti?
Kiek žinau tai nėra mokyklinio turo. Vaikai patys registruojasi ir būna kažkur mieste (pas mus kolegijoj) viena diena tik skirtingom valangom vaikai atlieka užduotis.
Mano patys vaikai registravosi, bet aš kažkokį popierių vis tiek gavau. Į mokyklas atvažiuoja įteikti padėkos raštų.
AČIŪ, Iruciukas. Jau su Zuzanele susirašiau. Žadėjo atsiųst.
O šiaip tai į 2 paštą rodos dabar siunčiama.
Mano keli vaikai dalyvauja, bet savarankiškai.
Jei is musu tarpo yra pradinukiu is Vakaru Luetuvos, kvieciu dalyvauti ism magistranturos svietimos lyderystes studijose. Tikrai rekomenduoju
Sveikos, darbštuolės. Visai apleidau šį forumą... nors, galvojau, kad ir čia ramu, nes į paštą nebegaunu jokių laiškų, kad čia diskusijos vyksta... naujo forumo pasikeitimai kažkokie.
Tai va, praėjo 1,5 mėn. naujam darbe, naujoje mokykloje. Iš mažo miestelio, atvykau į didmiestį su dideliais rožiniais akiniais. Stipriai nusivyliau - ir administracijos pažadais, ir pačia klase. Turiu 23 pirmokėlius, vienas iš jų, turi mokytoją padėjėją, o dar 7 mokiniams jau ruošiam dokumentus dėl programų... baisu, sunku, jaučiu, kaip nesuvaldau vaikų, klasės, kartais, tiesiog, norisi atsistoti ir apsiverkti... vaikai neturi jokių socialinių įgūdžių - ir į tualetą lydim, ir maitinti reikia, nes nežino, kaip atrodo šakutė ar šaukštas, ir nežino, kaip apsirengti - visiškas dugnas. Apie žinias net nekalbu, spalvinam ir spalvinam, nes daugiau nėra ką veikti su jais... kartais, atrodo, kad dirbu spec mokykloj ir esu auklėtoja, nes visas dėmesys tiems 8 vaikams, o visi kiti mokosi savarankiškai... tiesiog, gabiems, normaliems vaikams nebėra laiko... Įdomu, kaip sekasi pirmokėms? Sako, kad šiemet visi pirmokai labai sunkūs...
Užuojauta Su pirmokėliais ir taip nelengva,o jei dar trečdalis su poreikiais....Tikrai turėtų būti sunkūs,jei jau pirmame pusmetyje galvojate apie programas
<div>
<p>AČIŪ, Iruciukas. Jau su Zuzanele susirašiau. Žadėjo atsiųst.
O šiaip tai į 2 paštą rodos dabar siunčiama.
</p>
</div>
</blockquote>
<p>Išsiunčiau į 2 paštą. Gal dar kam nors prireiks.</p>
Ačiū, mačiau, varčiau korteles, dar nesispausdinau. Sakykit, kur Jūs jas laikote, kaip vaikučiai jas skaito, kada ir t.t.?
Ne visi pirmokai sunkūs. Džiaugiuosi savais. Labai brandūs. Žinoma nusėdėt sunku, judrūs, ranka irgi dar sunkiai pasiduoda. Bet šiaip vaikai protingi, mąstantys.
Ačiū, mačiau, varčiau korteles, dar nesispausdinau. Sakykit, kur Jūs jas laikote, kaip vaikučiai jas skaito, kada ir t.t.?
Aš atspausdinu korteles ant tvirtesnio popieriaus ir sudedu į įmautes, kad greitai nesusidėvėtų. Sudedu pagal lygius į dėžutes ir padedu sutartoje su vaikais vietoje. Vaikai gauna skaitytojo lapą - vieni pradeda nuo I-o lygio, kiti - nuo II-o, priklausomai nuo vaikų skaitymo įgūdžių. Tada kiekvienas kada nori ima po kortelę, skaito namuose, ruošiasi. Kas nori pasiruošia skaityti ir klasėje. Pasiruošę per pertraukas arba po pamokų ateina pas mane ir atsiskaitinėja. Deda savo kortelę atgal į dėžutę ir vėl ima kitą kortelę ir ruošiasi, dažniausiai namuose. Vaikai patys seka, kokią kortelę jau skaitė. Na, o mokytojai tikrai yra darbo, nes reikia per pertraukas išklausyti norinčius skaityti.
Pas mus irgi šaunūs pirmokai. Tik su tėveliais sunkiau tvarkytis. Vis su kokiais nors reikalavimais...
Penktadienį su kolege pasijuokėm, kai viena mamytė paprašė vaiką persodinti, nes jam nepatinka šalia sėdinčio vaiko kvapas. O tas vaikelis tikrai švarus ir tvarkingas. Sakom, kad jau nepakaks vaikus susodint pagal ūgį ir sveikatą... reiks dar ir pagal kvapą...
Aš irgi panašiai darau. Laiko suėda, bet labai pakyla skaitymo lygis.