Įkraunama...
Įkraunama...

KAPADOKIJA. Nuostabių žirgų šalis

QUOTE(daluzenik @ 2017 04 09, 16:30)
Na jus tikra saunuole, drasuole keliautoja.

Dėkui 4u.gif
Pasiklyst aš ir tarp trijų pušų sugebu lotuliukas.gif Bet tuose slėniuose kitaip, kurį takiuką bepasirinksi, vis tiek pabaigą prieisi biggrin.gif Iš abiejų pusių uolos būna, nuklyst kur nors neįmanoma biggrin.gif

Tęsiu 4u.gif
Pusryčiaudama rezgu dienos planą. Neapsisprendžiu, ar noriu į Devrent slėnį, ar reiktų šturmuot Raudonąjį ir Rožinį slėnius hmm.gif Širdis tai link Devrent linksta, bet niekaip tuose neaiškiuose žemėlapiuose nesusigaudau, kur jis yra ir kaip iki jo nusigaut huh.gif Bus man namų darbų neruošt biggrin.gif Raudonasis ir Rožinis tai palyginus netoli, lyg ir prie Čavušino prasideda. Taigi, nusprendžiu, kad pradžioj važiuojam į Čavušiną, o ten jau bus matyt, kur žiaurus likimas mus nublokš lotuliukas.gif
Čavušinas netoli, tik apie 4 km nuo Gioremė, bet kadangi aš ne viena, su sūnum, tai važiuojam mikriuku smile.gif Išlipdama duodu vairuotojui 5 liras, stoviu, laukiu grąžos. Iš Učhisar parvažiuot į Gioremė 2 liras kainuoja, čia atstumas toks pat, tai dar priklauso man 1 lira ax.gif Žiūriu, nieko vairuotojas man nesiruošia duot, lipu susinervinusi lauk. Galvoju, koks naglas vairuotojas huh.gif
Išlipę einam link Čavušino bažnyčios, prieinam keramikos dirbtuvę:
vartotojo įkelta nuotrauka

Netoli ir bažnyčia:

Lipam į viršų, perkam bilietus (8 liros žmogui). Paklausiam pardavėjo, ar toli nuo čia Devrent slėnis. Sako, prieikit prie manęs, kai bažnyčią apžiūrėsit, papasakosiu. OK biggrin.gif Pasidairom po apylinkes iš aukščiau:

Ir metaliniais laiptais lipam į bažnyčią:

Gerai, kad iš išorės irgi truputį piešinių yra, nes viduj tai sėdi dėdė ir neleidžia fotografuot schmoll.gif Gražūs piešiniai, bet jums neparodysiu biggrin.gif Išeinam iš tos patalpos ir lipam į kitą:

Ten jau jokių freskų, tai fotografuot galima. Bet nelabai yra ką biggrin.gif Pasižvalgom per "langus":

Iššniukštinėję visus užkaborius einam prie kasos, kad pagaliau paaiškintų, kur gi tas Devrent slėnis. Nenudžiugina schmoll.gif Sako, kad iki slėnio kokie 10 km (nors po to google maps pažiūrėjau, tai virš 6 biggrin.gif ). Aš tai išprotėjusi, aš ir tiek nueičiau lotuliukas.gif Bet sūnus tuomet manęs visam gyvenimui išsižadėtų, tad liūdna širdimi pasiūlau pasivaikščioti kur nors aplink biggrin.gif Platoku keliu patraukiam, kur akys veda. Aplink - vynuogynai:

Ir aišku - visokių formų uolos:

Atsakyti
Prieinam sodus. Jau ir nepamenu, kokie ten medžiai buvo. Vaisių tai nesimatė nei ant vieno schmoll.gif

Neįdomu keliu eit, sukam per sodus arčiau uolų:

Vaikštinėjam kažkur biggrin.gif Užsiropščiam aukščiau, kad toliau matytumėm:

O mano galvoj naujas planas gimsta. Besidairydama per bažnyčios "langus" užmačiau kitoj gatvės pusėj vieną vienintelį taksi, tikiuosi, kai grįšim jis dar bus, jei nekainuos karvės, važiuosim į Devrent bigsmile.gif Aišku, sūnus planui nepasirašo biggrin.gif Vaikščiot jis nelabai mėgsta, o ir karšta žiauriai, tad nusprendžiu paleisti jį "namo", o iki Devrent viena dumt ax.gif Grįžtam abu į Čavušiną, sužinau, kad taksi kainuos 20 lirų. Man tinka thumbup.gif Įduodu savo atžalai kelias liras, susitariam, kad grįžęs į kambarį pamajakins. Man ramiau bus ax.gif Lipu į taksi, sūnus nueina į stotelę laukt mikriuko.
Neužtrukę ir 10 minučių pasiekiame Devrent slėnį. Susimoku, išlipu iš automobilio, ans nuvažiuoja, o aš tuomet apsidairau ir matau, kad stotelės aplink, kiek akys užmato, nėra. Automobilių stovėjimo aikštelė, keli suvenyrų kioskai ir viskas. Kažin, kaip man reiks atgal grįžt blink.gif hmm.gif Bet, kaip sakoma, kai susidursim su bėda, tada ją ir spręsim, o dabar einu pasivaikščiot po slėnį biggrin.gif Garsusis kupranugaris iš toli šviečia:

Pasileidžiu šmirinėti tarp uolų, bandydama įžvelgti jose kokias nors būtybes. Devrent slėnis skiriasi nuo kitų, iki šiol matytų, jame vien tik uolos, žalumos beveik nėra, vienas kitas krūmelis:

Laipioju kaip kalnų ožka, kartais ir rizikuodama nusisukt sprandą ax.gif Bet taip norisi kuo daugiau pamatyt bigsmile.gif Tarkim, kad čia grybas:
lotuliukas.gif lotuliukas.gif

Vaikštau, grožiuosi, bet jaučiuosi kiek nusivylusi. Ar mano fantazija per skurdi, ar kitų per laki, bet neįžiūriu aš tose uolose jokių gyvių verysad.gif Apart nelemto kupranugario, kurio tik aklas nepamatytų biggrin.gif

Karšta žiauriai, saulė tiesiai virš galvos, uolos nesuteikia jokio pavėsio, jaučiu, kad jau dega rankos doh.gif Aišku, kremo nuo saulės kuprinėj turiu, bet pamiršau juo pasitept doh.gif Tepuosi, nors jaučiu, kad jau per vėlai, skauda unsure.gif Pašliaužioju dar ax.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Įdomi: 09 balandžio 2017 - 21:35
Pagaliau ant vienos uolos įžiūriu aviną, net linksmiau pasidaro biggrin.gif

Bet daugiau nieko taip ir nerandu schmoll.gif Slėnis didelis, aš apeinu tik nedidelę jo dalelę. Per karšta, kad leisčiausi į tolimesnį žygį ax.gif

Prisivaikščiojusi iki soties ir kaip reikalas nudegusi rankas, išgėrusi visą vandenį, kuris jau buvo virtęs arbata, nusprendžiu, kad man jau gana biggrin.gif Einu iki suvenyrų kioskelių ir pavargusi sėduos vieno jų pavėsyje. Nežinau, ką daryt g.gif Prieina vienas iš pardavėjų, pasako, kad taksi čia nėra. Matau ir pati lotuliukas.gif Pasisiūlo pavėžėti. Jis puikiai žino, kad visos kortos jo rankose, tad kainą pasako nekuklią biggrin.gif Dvejoju, bet ar turiu iš ko rinktis, pati tikrai nepareisiu tokio kelio. Važiuojam smile.gif
Paprašau, kad sustotų visai netoli viešbučio, nes užmatau atrakciją biggrin.gif Sumoku diedeliui dvigubai daugiau nei taksistui ir lipu iš automobilio. O pati einu pasigrožėti medžiais bigsmile.gif

Norų medis:

O šitas tai labai keistas biggrin.gif Iš toli atrodė, kad medžiaginėmis juostelėmis aprišinėtas, bet pasirodo maišeliais lotuliukas.gif

Yra čia ir tokių čiūdų:

lotuliukas.gif lotuliukas.gif lotuliukas.gif
Atsakyti
Visai šalia ir mūsų viešbutis, matau jo terasą. Ir įėjimą į savo urvą matyčiau, jei krūmai neužstotų biggrin.gif

Pareinu į kambarį, verčiu savo tinginuką iš lovos, laikas susimedžiot kažką pietums biggrin.gif Kavinukių miestelyje daug, pasirenkam vieną ir laukiam savo maisto. Belaukiant galima grožėtis vaizdais:

Įdomu, ar vietiniai mato tą grožį, ar jiems tai tokia kasdienybė, kad nieko nepastebi smile.gif Aš, kol ten buvom, niekaip negalėjau atsigrožėt wub.gif
Atnešą maistą essen.gif Aš valgau giozlemė, sūnus labai jau turkišką patiekalą lotuliukas.gif

O po pietų - turkiška kava su mažyčiu lukumo gabalėliu wub.gif

Po pietų porai valandų jau ir aš nurimstu lotuliukas.gif Tiek laiko saulėje prabuvus visai nieko pagulėti vėsiame urve ax.gif Bet kai besileidžianti saulė auksu nužeria priešais esančius fėjų kaminus, neištveriu doh.gif Reikia eit lotuliukas.gif Siūlau sūnui pasivaikščioti iki artimiausių uolų. Aišku, atsisako biggrin.gif Na, trumpam viena nulėksiu. Tik iki artimiausių biggrin.gif

Apačioje - viešbutis:

Truputį pasivaikštau. Randu ir čia freskų ir mokėt niekam nereikia biggrin.gif

Apačioje plyti kažkoks slėnis. Nežinau jo pavadinimo, pavadinu jį Auksiniu bigsmile.gif

Galvoju, gal pabandyt ten užlipt, bet slidu, nerizikuoju biggrin.gif

Gyventa ir čia žmonių:
Atsakyti
Po truputį nutolstu nuo tų "artimiausių uolų" biggrin.gif

Tolumoje - Raudonojo slėnio uolos:

Galvoj vėl gimsta planas - chuliganas bigsmile.gif Reikia prieit kuo arčiau Raudonojo slėnio, saulei leidžiantis atsiskleidžia jo spalvų grožis wub.gif Taigi, leidžiuos žemyn ir Auksiniu slėniu einu tolyn ax.gif Nerami dūšia biggrin.gif
Jis tikrai labai auksinis wub.gif

Beeinančią aplenkia princai ant žirgų biggrin.gif

Jie greitai išnyksta tolumoje, aš vėl viena tyloje ir ramybėje džiaugiuosi pasakišku kraštovaizdžiu wub.gif

Ir čia randu daržų, auga moliūgai, į saulę stiebiasi saulėgrąžos:

Einu toliau. Jei kas žingsnį nestočiau fotografuot, judėčiau daug greičiau, bet nesigauna taip lotuliukas.gif Tolumoje matau Učhisar pilį:

Daugiaaukštis smile.gif

Papildyta:
Ir dar vienas:

O šis jau visai rimtas statinys bigsmile.gif

Artėju prie tikslo bigsmile.gif Bet ir saulė vis greičiau žemyn ritasi unsure.gif

Tolumoje matau apžvalgos aikštelę, ant kurios nemažai žmonių, bet suprantu, kad nespėsiu iki jos nueit iki saulė nusileis, tai ropščiuos kuo aukščiau ten, kur esu. Raudonasis slėnis beveik ranka pasiekiamas, Bet čia Kapadokija, apgaulinga, čia tiesiai nenueisi biggrin.gif

Saulės tuoj nebeliks:

Kažkur iš ten atėjau:

Iki apžvalgos aikštelės visi sulėkę su keturračiais, mačiau agentūros siūlo tokią atrakciją:

O aš vis negaliu atitraukt akių nuo Raudonojo slėnio uolų wub.gif

Protingas žmogus tai pagalvotų, kad metas namų link judėt, kol dar nesutemo, bet aš ne tokia lotuliukas.gif Suprantu, kad slėniu tamsoj atgal nepareisiu, bet jei teisingai susigaudžiau - kelias, kurį užmačiau pasilipusi aukščiau, veda tiesiai iki viešbučio, tad juo ir pareisiu. Jei ne - eisiu iki Gioremė, o nuo ten jau viskas aišku victory.gif
Leidžiuos žemyn nuo asmeninės apžvalgos aikštelės ir einu į tą, kur dar neseniai buvo daug žmonių, bet dabar belikęs vienas kitas. Kai užlipu viršun ir paskutinės gyvos dvasios išvažiuoja, vėl lieku viena smile.gif Temsta ax.gif
Atsakyti
"Prisitraukiu" Raudonąjį slėnį arčiau:

Internete matytose nuotraukose skirtingos uolienų spalvos daug smarkiau išryškėja, bet pavyksta ir man pagaut šiokį tokį kontrastą:

Ramu, tylu, užsibūnu iki sutemsta ax.gif Ir Gioreme, ir Učhisare viena po kitos žiebiasi vis daugiau švieselių:

Rytoj keltis teks dar anksčiau nei šiandien, tad priverčiu savo kojas sukti viešbučio link. Nesuklystu, kaip ir maniau tuo keliu pareinu tiesiai iki laikinųjų namų. Išėjusi "iki artimiausių fėjų kaminų" tokioj va aklinoj tamsoj grįžtu į viešbutį:
Jei kada kviesiu ką iš jūsų trumpam pasivaikščioti, gerai pagalvokit, prieš sutikdami lotuliukas.gif
Atsakyti
QUOTE(Įdomi @ 2017 04 10, 00:04)
"Prisitraukiu" Raudonąjį slėnį arčiau:

Internete matytose nuotraukose skirtingos uolienų spalvos daug smarkiau išryškėja, bet pavyksta ir man pagaut šiokį tokį kontrastą:

Ramu, tylu, užsibūnu iki sutemsta ax.gif Ir Gioreme, ir Učhisare viena po kitos žiebiasi vis daugiau švieselių:

Rytoj keltis teks dar anksčiau nei šiandien, tad priverčiu savo kojas sukti viešbučio link. Nesuklystu, kaip ir maniau tuo keliu pareinu tiesiai iki laikinųjų namų. Išėjusi "iki artimiausių fėjų kaminų" tokioj va aklinoj tamsoj grįžtu į viešbutį:
Jei kada kviesiu ką iš jūsų trumpam pasivaikščioti, gerai pagalvokit, prieš sutikdami lotuliukas.gif

Atsakyti
QUOTE(Įdomi @ 2017 04 09, 23:04)

biggrin.gif

gražus tas raudonasis slėnis! gal kada nors...
Atsakyti
PENKTA DIENA

Išaušta ankstyvas liepos 25-tos rytas. Diena, kurios su malonumu kasmet išvengčiau, bet kuri neišvengiamai ateina biggrin.gif Gimtadienis gun_bandana.gif Jau ko nemėgstu, to nemėgstu, todėl norėdama pasilengvint savo kančias tuo metu keliauju bigsmile.gif O šįkart įteikiu sau labai jau prObangią dovaną - skrydį oro balionu ax.gif
Taigi, žadintuvas skamba 4:00, tyliai susiruošiu ir išeinu į tamsą laukti, kol manęs atvažiuos paimt. Jaučiuos baisiau nei prieš kokį svarbų egzaminą, nes... labai bijau doh.gif Tik aš taip sugebu - labai bijau, bet ir labai noriu lotuliukas.gif Atvažiuoja autobusiukas, drebančiomis rankomis užpildau kažkokią vairuotojo paduotą formą, važiuojam į Gioremė paimt mano būsimų baliono bendrakeleivių. Kol vairuotojas išlipęs pildo formas su jais, mano galvoje tikras minčių spiečius: „Ką aš čia darau? Reikia šokt iš autobusiuko ir bėgt kuo toliau“ lotuliukas.gif lotuliukas.gif Susivaldau, nepabėgu biggrin.gif Važiuojam pusryčiauti. Sėdėjau, žvalgiausi į ramiai pusryčiaujančius turistus, kurie kartu laukė skrydžio ir niekaip nesupratau, kaip jie gali valgyti smile.gif Visų pirma, anksti, antra – kaip jie gali būti ramūs? biggrin.gif Aš vos įstengiau suvalgyti kelis vaisius ir išgerti puodelį kavos.
Pavalgom ir važiuojam už Čavušino į laukus, kuriame jau randame paruoštus balionus. Kaimynai jau pakilo:

Po kurio laiko, išklausę instruktažą, kaip elgtis, jei balionas krenta (drąsos neprideda toks instruktažas blink.gif ), kylame ir mes. Mūsų komanda lieka apačioje:

Dar neaukštai:

Kuo aukščiau kylam, tuo gražesni vaizdai, tuo toliau matosi, o baimė kažkur išgaruoja smile.gif

Skrendam virš Paşabağ slėnio:

Tuğrul, mūsų pilotas, klausia, ar pirmą kartą skrendam balionu. Taip, choru rėkiam visi. Ir aš, rimtu veidu sako Tuğrul lotuliukas.gif Virš slėnio nuaidi mūsų juokas smile.gif

Balionų nėra ypatingai daug, Turkija išgyvena ne pačius geriausius laikus unsure.gif

Aišku, vaizdai nuo to nė kiek neprastesni. Skrendam virš Čavušin, iš viršaus matau bažnyčią, kurioje buvom:

Pakylam pakankamai aukštai, ir aš, ir kiti dairomės ir aikčiojam wub.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Įdomi: 21 gegužės 2017 - 19:26
Pilotas tolumoje parodo mums vieną iš ugnikalnių, kuriam reiktų padėkoti už tokią Kapadokiją:

O po to parodo ir kylančią saulę wub.gif

Kitoj pusėj matau Meilės slėnį, yra vilties, kad skrisim virš jo:

Skrendant pilotas aiškina, kad krypties jie negali pasirinkti, skrenda ten, kur balionas "nori" biggrin.gif Gali tik sukinėt balioną aplink savo ašį ir kilt aukštyn - žemyn. Taigi, bus matyt, skrisim mes virš to slėnio, ar ne. O kol kas visai netoli - Raudonasis slėnis:

O kita mūsų kompanija jau netoli Meilės slėnio, pirmi pakilo, pirmi ten nuskrido smile.gif

Mes makaluojamės ties Čavušin, tolumoje matosi ir Gioremė, ir Učhisar:

Šiaip labai gerai, kad pilotas sukioja balioną, nereikia pergyvent, kad kažko nepamatysi, nereikia per kitų galvas žiūrėt, o kas gi kitoj baliono pusėj smile.gif

Laukų raštai:

Ką gi, mums nusišypso fortūna ir atsiduriame virš Meilės slėnio wub.gif Tik prieš kelias dienas žygiavau tais takeliais, man nueinant iš savo daržo džiugiai mojo draugiškas senukas, šaukdamas güle güle wub.gif

Pilotas rodo į apačioje iš uolų susidariusius širdies kontūrus ir sako, kad būtent dėl tos širdies Meilės slėnis pavadintas Meilės. Aš kukliai nutyliu, jog žinau kitą pavadinimo atsiradimo versiją biggrin.gif Neabejoju, žino ir jis, tik lygiai taip pat kukliai nutyli lotuliukas.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Įdomi: 21 gegužės 2017 - 19:45
Tolumoje vis dar matosi ugnikalnis:

O mes skrendame virš Meilės slėnio. Visai neaukštai smile.gif

Tuğrul klausia mūsų, ar žinom, kaip vadinasi balionas, kuriuo skrendam? Royal Balloon - sako kai kurie. Taip vadinasi firma, skraidinusi mus. Ne, sako Tuğrul - Titanikas. Ir rodo į artėjančią uolą lotuliukas.gif Iš tiesų, gali pasijaust kaip Titanike, kuris tuoj tuoj rėšis į ledkalnį biggrin.gif Bet piloto profesionalumas abejonių nekelia - prieš pat uolą mes gražiai pakylam viršun:

Ir vėl matom, kas vyksta aplink:

Tekanti saulė nudažo uolas geltonai:

Po truputį artėjam prie Učhisar:

Visas Gioremė kaip ant delno, už miestelio matau ir savo viešbutį:

Iš viršaus labai gerai matosi, kad Kapadokijoj tikrai ne visada pavyks nueiti tiesiai per laukus biggrin.gif

Vėl nusileidžiam pakankamai žemai:
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Įdomi: 21 gegužės 2017 - 20:06
Grįžtam ir vėl virš Meilės slėnio:

wub.gif

Vienu metu nusileidžiam taip žemai, kad būtų galima išlipt iš baliono smile.gif Pilotas tą ir pasiūlo, bet norinčių neatsirado biggrin.gif

Uolos vėl visai šalia:

"išlindom" iš slėnio:

Ir vėl atgal biggrin.gif

Ir aukštyn:

Kažkam pramoga jau baigėsi: