QUOTE(daluzenik @ 2017 04 09, 16:30)
Na jus tikra saunuole, drasuole keliautoja.
Dėkui
Pasiklyst aš ir tarp trijų pušų sugebu Bet tuose slėniuose kitaip, kurį takiuką bepasirinksi, vis tiek pabaigą prieisi Iš abiejų pusių uolos būna, nuklyst kur nors neįmanoma
Tęsiu
Pusryčiaudama rezgu dienos planą. Neapsisprendžiu, ar noriu į Devrent slėnį, ar reiktų šturmuot Raudonąjį ir Rožinį slėnius Širdis tai link Devrent linksta, bet niekaip tuose neaiškiuose žemėlapiuose nesusigaudau, kur jis yra ir kaip iki jo nusigaut Bus man namų darbų neruošt Raudonasis ir Rožinis tai palyginus netoli, lyg ir prie Čavušino prasideda. Taigi, nusprendžiu, kad pradžioj važiuojam į Čavušiną, o ten jau bus matyt, kur žiaurus likimas mus nublokš
Čavušinas netoli, tik apie 4 km nuo Gioremė, bet kadangi aš ne viena, su sūnum, tai važiuojam mikriuku Išlipdama duodu vairuotojui 5 liras, stoviu, laukiu grąžos. Iš Učhisar parvažiuot į Gioremė 2 liras kainuoja, čia atstumas toks pat, tai dar priklauso man 1 lira Žiūriu, nieko vairuotojas man nesiruošia duot, lipu susinervinusi lauk. Galvoju, koks naglas vairuotojas
Išlipę einam link Čavušino bažnyčios, prieinam keramikos dirbtuvę:
Netoli ir bažnyčia:
Lipam į viršų, perkam bilietus (8 liros žmogui). Paklausiam pardavėjo, ar toli nuo čia Devrent slėnis. Sako, prieikit prie manęs, kai bažnyčią apžiūrėsit, papasakosiu. OK Pasidairom po apylinkes iš aukščiau:
Ir metaliniais laiptais lipam į bažnyčią:
Gerai, kad iš išorės irgi truputį piešinių yra, nes viduj tai sėdi dėdė ir neleidžia fotografuot Gražūs piešiniai, bet jums neparodysiu Išeinam iš tos patalpos ir lipam į kitą:
Ten jau jokių freskų, tai fotografuot galima. Bet nelabai yra ką Pasižvalgom per "langus":
Iššniukštinėję visus užkaborius einam prie kasos, kad pagaliau paaiškintų, kur gi tas Devrent slėnis. Nenudžiugina Sako, kad iki slėnio kokie 10 km (nors po to google maps pažiūrėjau, tai virš 6 ). Aš tai išprotėjusi, aš ir tiek nueičiau Bet sūnus tuomet manęs visam gyvenimui išsižadėtų, tad liūdna širdimi pasiūlau pasivaikščioti kur nors aplink Platoku keliu patraukiam, kur akys veda. Aplink - vynuogynai:
Ir aišku - visokių formų uolos: