Įkraunama...
Įkraunama...

Chromosomų anomalijos

QUOTE(Dijav @ 2008 04 09, 12:49)
Tai va ,kas ir vyksta,jei nieko neranda,nėra jokių persirgtų ligų,kurios galėjo pakenk,nerūko,ir t.t ir pan.tai dada gali būti tokios priežastys į kurias mediciną bejėgė atsakyti doh.gif  doh.gif Tokių yra iki 10proc.visų kaip aš vadinu"nelaimingųjų".
Kai sulauksiu atsakymų galėsiu daugiau parasyt,dabar pati galiu tik spėliot,kokie bus mūsų atsakymai ir kaip juos pakomentuos genetikė.

lauksiu tada tavo atsakymu,na bet jus bent spermiuku turit verysad.gif ,man tai sunkiausia bus tai pripazint,jei ju neras,nors jau ir IUI darem donorines,bet sirdy vistiek dar yra ir buvo tikejimas,kad turi but bent keletas spermiuku,nu taip noreciau tos galimybes bent pabandyt nors karteli IVF verysad.gif
Atsakyti
QUOTE(rimute222 @ 2008 04 09, 18:32)
lauksiu tada tavo atsakymu,na bet jus bent spermiuku turit verysad.gif ,man tai sunkiausia bus tai pripazint,jei ju neras,nors jau ir IUI darem donorines,bet sirdy vistiek dar yra ir buvo tikejimas,kad turi but bent keletas spermiuku,nu taip noreciau tos galimybes bent pabandyt nors karteli IVF verysad.gif

Laikom už tavo šeimą kumščius ir linkim sėkmės!!!! 4u.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Dijav: 09 balandžio 2008 - 18:33
Dijav wub.gif wub.gif wub.gif
Atsakyti
sveikos,
noreciau paklausti - blush2.gif
ar genetiniai tyrimai del nevaisingumo yra mokami? jei nemokamai ymanoma - kaip isprasyti siuntima is daktaro?
Atsakyti
QUOTE(saules_zuikutis @ 2008 08 14, 15:00)
sveikos,
noreciau paklausti -  blush2.gif
ar genetiniai tyrimai del nevaisingumo yra mokami? jei nemokamai ymanoma - kaip isprasyti siuntima is daktaro?

Su siuntimu nekainuoja nieko.Siuntimą išrašo arba šiemos gydytoja,arba ginekologė arba privati ginekologė.Vienu žodžiu siuntimą gaut tikrai nesunku.Sunkaiu bus prisiregistruot su tuo siuntimu,nu bet ir čia yra išeičių iš padėties.O jei gali laukt kletą mėnesių eilėje,tai prisiregistruosi be jokių problemų.Atsakymus iš genetikų sužinosi per 2 mėnesius,po kraujo pridavimo.Vienus aš sužinojau po 2 sav,kitus po 2 mėn.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Dijav: 14 rugpjūčio 2008 - 14:54
sveikutes
dabar,kai mum ivyko tokia nelaime-as uz genetinius tyrimus.pirmas vaikas sveikas,o antras.....tikiuos bus sveikas.laukiam kol baiksis kosuliai ir eisim pakartot kariotipa,nes nesukibo lasteles.tada zinosim ar taip mutavo lasteles ar kazkas pas mus su vyru yra.
as atsisakiau isvalymo,nestumo 30sav.suzinojau echo kad baikutis turi beda.bet rizikavau ir gimdziau.negalejau jo nuzudyti
Atsakyti
sveikutes. o kaip jusu vyrai reaguoja i gautus tyrimu rezuktatus, ypac jei nustato patologija, ka siulo...ar atlikti valyma,,ar kinta jusu santykiai, mes tai su vyru nusprendem, kad kaip bus taip,,bet gimdysim smile.gif
Atsakyti
priklausomai kokia patologija bus nustatyta. dabar kalba vieną, kai jau bus faktas, tada matysim. pirmiausia iki to nustatymo išnešiot dar reikia... et...

QUOTE(ikeja @ 2008 10 09, 22:15)
sveikutes. o kaip jusu vyrai reaguoja i gautus tyrimu rezuktatus, ypac jei nustato patologija, ka siulo...ar atlikti valyma,,ar kinta jusu santykiai, mes tai su vyru nusprendem, kad kaip bus taip,,bet gimdysim smile.gif

dar norėjau paklausti (kartojuosi jau) - ar kam pakliuvo chromosomų anomalija kartu su antifosfolipidiniu sindromu ir kaip baigėsi? g.gif nes kol kas visi gydytojai arba nusvarina rankas, nes "tradiciniai" IUI ir IVF niekuo nepadės, reikia arba stebuklo, arba atrinkinėti genetiškai sveikiausią embrioną IVF'ui... gal kieno nors panaši istorija ax.gif kaupiu jėgas ir žinias vasarai...
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Medetka: 26 spalio 2008 - 22:25
laba,
esu 4 kart buvusi nescia, antras nestumas siaip taip isperetas biggrin.gif , taciau dabar 2 persileidimai is eiles ir gydytojas is kart siuncia pas genetikus. kaip suprantu pas genetikus visi kreipiasi jau atlike kitu begale tyrimu. ar cia visus kitus tyrimus atliekate savo iniciatyva? gal mums su vyru taip pat deretu issitirt pirma visa kita, o po to pas genetikus?
Atsakyti
QUOTE(sirsyte @ 2009 03 23, 22:50)
laba,
esu 4 kart buvusi nescia, antras nestumas  siaip taip isperetas  biggrin.gif , taciau dabar 2 persileidimai is eiles ir gydytojas is kart siuncia pas genetikus. kaip suprantu pas genetikus visi kreipiasi jau atlike kitu begale tyrimu. ar cia visus kitus tyrimus atliekate savo iniciatyva? gal mums su vyru taip pat deretu issitirt pirma visa kita, o po to pas genetikus?

Sirsyte, visaip buna, ir gydytojai paskiria tuos tyrimus, ir patys zmones darosi savo iniciatyva. Paprastai tiriami skydliaukes, lytiniai hormonai, iv.zarazu tyrimai (citomegalo, ureoplazmu, chlamidiju ir t.t.), antifosfolipidinio sindromo tyrimai, laparoskopija, histeroskopija...
Apie genetikus jau daug buvo rasyta, vakar ivf skyrelyje rase DijaV apie tai - nieko jus pas tuos genetikus nesuzinosit, juolab, kad viena savo vaikeli jau turit, vadinasi galit ju turet sveikuciu ir grazuciu. Kazkur kitur yra beda.
Atsakyti
Sveikos 4u.gif
saunu kad tokia temele radau. su vyru laukiam liepos 7 d. vaziuosim priduoti kraujuka kariotipo tyrimui ( man atrodo toks tyrimo pavadinimas).
Pirmas nestumas buvo nesivystantis (7 sav.) antras nestumas tesesi iki 20 sav. Dariausi priskos tyrima, veliau prireike ir vaisiaus vandenu tyrimo, tai jo rezultatai tragiski... Rado visose chromosomose patologijas, man atrodo vadinasi triploidija... ir turejau atsisveikinti su suneliu...
Paskaicius supratau jei musu su vyro genetiniai tyrimai kazka blogo parodys tai jau liks tik tikimybe. Gali kada nors pasisekti...o gali ir visada nelaimemis baigits... Taip bijau tyrimo atsakymu,stengiuosi nieko negalvoti. Tik zinau viena, kad ranku nenuleisiu.
Atsakyti
nesijaudink... visada lieka tikimybė stebuklui 4u.gif Bent jau mes viliamės jo sulaukt bigsmile.gif

Jei ras genetinių sutrikimų, yra galimybė (tik nežinau dėl Lietuvos -ar čia daro) IVF darant, iš kelių embrionų atrinkti genetiškai sveiką. Smulkiau nepasakysiu, pati tiksliai nežinau blush2.gif

QUOTE(lilan @ 2009 06 20, 11:16)
Sveikos  4u.gif
saunu kad tokia temele radau. su vyru laukiam liepos 7 d. vaziuosim priduoti kraujuka kariotipo tyrimui ( man atrodo toks tyrimo pavadinimas).
Pirmas nestumas buvo nesivystantis (7 sav.) antras nestumas tesesi iki 20 sav. Dariausi priskos tyrima, veliau prireike ir vaisiaus vandenu tyrimo, tai jo rezultatai tragiski... Rado visose chromosomose patologijas, man atrodo vadinasi triploidija... ir turejau atsisveikinti su suneliu...
Paskaicius supratau jei musu su vyro genetiniai tyrimai kazka blogo parodys tai jau liks tik tikimybe. Gali kada nors pasisekti...o gali ir visada nelaimemis baigits... Taip bijau tyrimo atsakymu,stengiuosi nieko negalvoti. Tik zinau viena, kad ranku nenuleisiu.

Atsakyti