QUOTE(rimute222 @ 2008 04 07, 19:47)
mergytes,gal kuri gali papasakot placiau apie ta kariotipo tyrima
ka jis parod,mat mano vyrukui azoospermija,bandys spermiuku ieskot PESA/TESA budu,pries tai nori ta tyrima pasidaryt,jam kazkas su genetika negerai,FSH labai aukstas,Zilaitiene sake,jog tikimybes ten rast gyvu spermiuku beveik nera,gal esat kuri susidurusi su tokia situacija,baisiai ilgu laukt,iki tyrimu dar visas menuo,o taip noretusi daugiau vilties tureti
Sveika,vakar buvau pas genetikę,tai galiu tau suteikti daugiau info.Dėl kariotipo tyrimo paima vyro ir moters krauja,tada po savaitės reikia paskambinti į laboratoriją ir paklausti ar auga lastelės,jei auga,tada po 3 sav.skambini gydytojai ji pasako atsakymus ir tada dar po 2 mėn.
skambini gydytojai,kad sužinotum galutinius atsakymus.Kadangi ir pas mus su spermiukais nelabai gerai,tai dar vyrui paėmė krauja Y ištirimui.Kaip aiškino genetikė, atsiranda chromosomose "iškritos" ,kai dalis lastelės iškrenta ir jei susijungia tokia chromosoma gali būti blogai..........nors ne visada!O dėl kariotipo nesuderinamumo per metus nustato tik 3-4 poroms ir tada atsakymas 100proc,kad neimanoma tūrėti sveikų vaikų.Dėl kitų chromosomų pažeidimų ji mums aiškino taip,kad čia kaip loterija,gali visą gyvenimą traukti laimingus šviesius kamuoliukus,gali viena kartą ištraukti juodą ,kitą kartą baltą,o gali visą gyvenimą traukti tiktai juodus.Tai reiškia,kad arba nepavyks išnešioti arba bus dar blogiau.....vargsi visą gyvenimą.(Ir deja,čia medicina tau nieko padėt negali,kodėl taip atsitinka,kad apsiverčia ir susijungia su bloga informacija chromosoma niekas nežino).Taip pat sakė labai sunku nustatyti visas problemas chromosomų,nes ne visos matosi per mikroskopa,tos ,kurios nesimato irgi dauk žalos gali pridaryti)Nu lauksiu aš dabar savo atsakymų, tada matysim.
KLauskit ,jie kas neaišku parašysiu daugiau, nes ilgai jinai mums aiškino,piešė,braižė ir tt.