Kolibriuke, labai prasau Tavo nuomones. Turiu pirmaji sveika vaika, po to turejau 4 nesivystancius (apie 6 sav. )nestumus. Daugelis tyrimu ( isskyrus genetini ) tame pasikartojanciu persileidimu laikotarpyje buvo daryti ir jokiu "baubu" nerado. Vieni gydytojai rekomenduoja darytis genetini tyrima, o keletas (tame sk. ir dabartinis, pas kuri lankausi KMUK ) sako, kad nera butinybes, nes turime sveika palikuoni.
Pagal metus, esame su vyru tikrai virs 35...Tai, ar tikimybe 50/50 ar kitokia ka nors is esmes sakytu, sprendziant ar bandyti dar karta, ar jau nebe? Aciu.
QUOTE(Balanda @ 2006 07 03, 13:01)
Kolibriuke, labai prasau Tavo nuomones. Turiu pirmaji sveika vaika, po to turejau 4 nesivystancius (apie 6 sav. )nestumus. Daugelis tyrimu ( isskyrus genetini ) tame pasikartojanciu persileidimu laikotarpyje buvo daryti ir jokiu "baubu" nerado. Vieni gydytojai rekomenduoja darytis genetini tyrima, o keletas (tame sk. ir dabartinis, pas kuri lankausi KMUK ) sako, kad nera butinybes, nes turime sveika palikuoni.
Pagal metus, esame su vyru tikrai virs 35...Tai, ar tikimybe 50/50 ar kitokia ka nors is esmes sakytu, sprendziant ar bandyti dar karta, ar jau nebe? Aciu.
Balanda
Neskaitau kiekvienos "Nesulaukiančių gandro" temelės, todėl norėdamos mane rasti, rašykit AŽ arba mane visuomet rasit "2005 gruodinukuose". Na arba tikėkit atsitiktinumu, nes kartais aš visgi temeles ir čia paskaitinėju. Šįkart padėjo Veronika...ačiū jai labai
Taigi....
Balanda, aš net neabejodama nusiųsčiau Tave genetiniam tyrimui. Visų pirma dėl šitiekos buvusių nesivystančių nėštumų. 6 sav. tai labai ankstyvas nėštumas, kuris nutrūksta dėl "nesuderinamos su gyvybe" patologijos, kuri vigi dažniausiai būna genetinė arba dėl aplinkos poveikio. Aplinkos poveikiui priskirkime ir infekciją, radiaciją ir pan. Bet pastarasis kaip matau atmestas, nes jokių kitų pakitimų nerado. Vadinasi, didžiausia tikimybė, kad nėštumai nutrūksta dėl genetinių klaidų. Neteisūs tie gydytojai, kurie sako, kad jeigu vienas vaikas gimęs sviekas, tai ir kiti gims svieki. Yra begalybė genetinių sindromų ir anomalijų, kai yra tikimybė gimti sveikam vaikui: 50/50, 25/75, 75/25. Pirmą kartą galbūt pataikėt, o vėliau - deja, ne. Tikrintis primygtinai reikia ir dėl "grėsmingo" amžiaus.
Genetiko konsultacija iš esmės pasakytų ne tik tikimybę, ar yra grėsmė gimti nesveikam vaikui, bet įvertintų riziką ir greičiausiai nusakytų priežastį - amžius ar konkreti genetinė anomalija.
Aš patarčiau būtinai konsultuotis su genetiku.
Kitas dalykas, ar Tau tikrai atlikti visi būtini infekciniai ir imunologiniai tyrimai?
QUOTE(Veronika @ 2004 09 04, 14:35)
kariotipas yra 46,XY,inv(5)(p14;q23).
Kolibriuke, dar nepabėk, ir aš turiu vieną klausimą.
Viršuje yra mano vyro genetinis tyrimas.Dabar darausi inseminacijas ir jei jos nepadės pastoti, ar su tokiu vyro tyrimu apsimoka pereiti prie IVF?
QUOTE(Veronika @ 2006 07 15, 11:24)
Kolibriuke, dar nepabėk, ir aš turiu vieną klausimą.
Viršuje yra mano vyro genetinis tyrimas.Dabar darausi inseminacijas ir jei jos nepadės pastoti, ar su tokiu vyro tyrimu apsimoka pereiti prie IVF?
Tavo vyras turi inversiją, o tai sukelia grėsmę genetinėms anomalijoms. Tačiau tai geriau nei translokacija. Translokacija - kai chormosomos apsikeičia segmentais, o inversija, kai choromosomos vienas segmentas tiesiog apsiverčia. Rizika yra, tačiau konkrečiai iš atminties dabar įvardinti negalėčiau kokia tikimybė procentais apsigimimams. Bet kokiu atveju, prieš planuojant pastojimą būtina genetiko konsultacija. Pastojus, nuolatinis ultragarsinis sekimas ir genetinė diagnostika nėštumo metu - įskaitant visus genetinius tyrimus, tame tarpe ir amniocentezę, nes rizika gerokai viršija bendrą populiacinę. Ar verta darytis IVF? Čia jau jums spręsti, nes IVF-as pats savaime didina riziką apsigimimams, jeigu kalbėt apie vaistų įtaką ir viskas. Bet kokiu atveju, darant IVF-ą ir pastojus, bus būtinas tas pats genetinis konsultavimas viso nėštumo metu.
QUOTE(Veronika @ 2006 07 15, 12:30)
Tik vieno nesuprantu. Kodėl mano vyro brolis turi du sveikus vaikus:berniuką ir mergaitę?
Pagal gentikos dėsnius jis gali turėti sveikus vaikus - tiek genetiškai, tiek išoriškai - čia taip grubiai paprastai kalbant. Galbūt tų vaikų genotipas irgi nevisiškai "sveikas". Tik laikas parodys....
Galbūt vyro brolis yra visiškai sveikas ir tos genetinės bėdos neturi? Sunku čia sakyt ir prognozuot
QUOTE(Kolibriukė @ 2006 07 15, 13:40)
Pagal gentikos dėsnius jis gali turėti sveikus vaikus - tiek genetiškai, tiek išoriškai - čia taip grubiai paprastai kalbant. Galbūt tų vaikų genotipas irgi nevisiškai "sveikas". Tik laikas parodys....
Galbūt vyro brolis yra visiškai sveikas ir tos genetinės bėdos neturi? Sunku čia sakyt ir prognozuot
Tų dviejų vaikų susilaukė nuo skirtingų moterų, bet tiksliai žinau, kad abi turėjo persileidimų prieš tuos vaikus.Todėl galvoju, kad ir mano vyro brolis turi tą pačią genetinę problemą.
QUOTE(Veronika @ 2006 07 15, 14:42)
Tų dviejų vaikų susilaukė nuo skirtingų moterų, bet tiksliai žinau, kad abi turėjo persileidimų prieš tuos vaikus.Todėl galvoju, kad ir mano vyro brolis turi tą pačią genetinę problemą.
Taip, greičiausiai turi ir vyro brolis. Ir dar visiškai neaišku, ar jo vaikai yra "visiškai" sveiki. Va čia visa bėda ir yra...
Aciu, Kolibriuke Tau uz nuomone.
Gal kas žinote laimingai pastojusių ir išnešiojusių, kai vienam iš partnerių nustatyta genų translokacija?
Labai reiktų padrąsinimo
Labai reiktų padrąsinimo