Įkraunama...
Įkraunama...

Chromosomų anomalijos

QUOTE (mamytukas @ 2004 08 25, 22:38)
na va, net nesitikejau, kad kolibriuke greiciau atsako, nei greitoji atvaziuoja biggrin.gif
bet labai smagu. Ti va, visus tyrimus daremes privaciose laboratorijose, tirimu kaina apie 80lt. (kaune). Taciau nemanau, kad tie tyrimai yra issamus. kur galima nutu pasidaryti isamesnius tyrimus, kaip jei vadintusi? tiesiog be musu tai niekam nerupi.. Va, urologai israso vaistuku, judrumas siek tiek pagereja, pastoju, o kaip persileidziu- pasako: cia ne spermoj kalte, apsivaisinimas nekokybisku spermiuku neimanomas blink.gif

Kolibriukė dabar sėdi prie kompo ir dirbalioja šį bei tą, o kadangi žino daug visokių gudrybių, tai greit viską ir sužino - kas ką kur parašė clap.gif thumbup.gif

Aš siūlau atvažiuot į Vilnių, į Santariškes, konsultacinę polikliniką genetiko konsultacijai. Jei nepasikeitė registratūros telefonas, kur prenatalinei diagnostikai registruoja, tai jis yra 852365166. Čia toks mano studijų metais buvo. O kadangi praėjo jau ne vieneri meteliai gal ir keitėsi. Kai skambinsies, gali iš pradžių skambint į Santariškių konsultacinės poliklinikos registratūrą ir sakyk, kad reikia genetiko konsultacijos, prenatalinei diagnostikai rolleyes.gif

būtiniausiai jums su vyru reikia pasidaryti genetinius tyrimus.
Atsakyti
Kolibriuke , aciu. Is taves daugiau suzinau nei is gydytojo thumbup.gif
Papildyta @ [mergetime]1093518049[/mergetime]
Nors kai ko dar nesuprantu, bet pamazu pamazu... biggrin.gif
Atsakyti
QUOTE (mallena @ 2004 08 26, 14:01)
Papildyta @ [mergetime]1093518049[[b]*Kolibriukė rgetime] [/b]
Nors kai ko dar nesuprantu, bet pamazu pamazu... biggrin.gif

Visada prašom. Jei kas neaišku klauskit smile.gif kiek turėsiu dvasios ir žinių atsakysiu rolleyes.gif
Atsakyti
Mano tėvai norėjo nusiųsti mane ir vyrą į genetikos centrą, kai aš buvau 11 savaičių neščia. Mat, mano sesuo sirgo sunkia genetine liga, kurią gavo iš mano tėvų. Sesuo mire 12 metų. Man tėvai aiškino, kad jiems atsitiko taip, kad jie abu turi kokį tai blogą geną, kuris vienas nieko blogo nedaro, o kai susijungia su kitu tokiu pačiu blogu, gimsta nesveikas vaikas. Jie bijojo, kad aš galiu nešioti tą blogą geną. Ir jeigu mano vyras, neduok Dieve, tokį patį turėtų, vaikas gimtų nesveikas. Tėvai sakė, eikite pasitikrinti, nes 11 nėštumo savaitė būtent tas laiaks, kai gali ištirti, ar vaikas sveikas. Jeigu vis gi nesveikas, dar galėsite nutraukti nėštumą.

Bet mes su vyru atsisakėme eiti tirtis. Žinote, po sunkaus pastojimo buvo sunku net pagalvoti, kad nešioji nesveiką vaiką ir kad reikės darytis abortą. sad.gif Mano tėvai nustebo, kodėl mes taip kategoriškai atsisakėme tirtis. Jūs man pasakykite, merginos, ar jus turėtumete drąsos eiti tirtis, žinodamos, kad gal reiks nutraukti taip sunkiai pasiektą nėštumą?
Atsakyti
butu baisu, cunku, bet eiciau, kam paskui kankinti vaika?
Atsakyti
As eiciau tirtis,nes noreciau zinoti.Kaip del aborto,tai esu siaubingai pries abortus.Sunku dabar pasakyti,kiekvienam savo situacija...
Atsakyti
QUOTE (Algirda @ 2004 08 26, 15:09)
As eiciau tirtis,nes noreciau zinoti.Kaip del aborto,tai esu siaubingai pries abortus.Sunku dabar pasakyti,kiekvienam savo situacija...

Visų pirma, nebūtina laukti nėštumo,

Tiesiog esant tokiai situacijai, kai įtariama, jog abu beplanuojantys tėveliai yra "blogo" geno nešiotojai, būtų galima eiti išsitirti, ar iš tikrųjų taip yra. Jeigu jau taip yra tada reikia apsispęsti ar turėsite vaikų. Jau jeigu užsimezgė nauja gyvybė - tada reik tikrai etii pas genetikus, kad tirtų. Jei nustato, kad vaikas sirgs, tada priimti sprendimą.

Svarbu - neuždelsti.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Kolibriukė: 26 rugpjūčio 2004 - 14:28
Magi, butinai eiciau, o jeigu dar galima butu ka nors padaryti.
Tam ir yra atliekami genetikos centre tyrimai ankstyvame nestume, kad dar buna galimybiu vaikuciui padeti .

Cia yra judvieju su vyru apsisprendimas, visu uz ir pries sudeliojimas.
Atsakyti
Magi, tikrai eičiau. Nežinau kaip Tu ištvėrei neišsityrus. Mane būtų baisiausios nuojautos užgriaužę. Ačiū dievui, kad gimė sveika mergytė smile.gif
Atsakyti
O aš neičiau, nes vistiek negalėčiau daryti aborto...
Atsakyti
QUOTE (Daiva_B. @ 2004 08 27, 09:00)

Aš irgi taip galvojau. Jeigu nueičiau ir ką nors blogą rastų, negalėčiau nutraukti nėštumo. Tai ko tada eiti? Kad paskui 9 mėnesius kankintis? Man pasirodė, kad geriau nežinoti. Ir liga gi labai labai reta ir kol kas nepagydoma. Kad mano vyras turės tokį patį blogą geną šansai labai maži, beveik 0.00. Aš labai stipriai tikėjau, kad viskas bus gerai. Taip ir buvo.
Atsakyti
QUOTE (Daiva_B. @ 2004 08 27, 09:00)

Ir aš taip galvojau. Kam eiti, jeigu vis tiek gimdysiu? Dar svarsčiau, kad liga labai labai reta. Šansai kad mano vyas turės tokį patį blogą geną, beveik lygūs nuliui. Taip ir nenuėjau ir neisiu ateityje. Juk ir aš pati to blogo geno galiu neturėti. Aš labai tikiu, kad viskas bus gerai. rolleyes.gif
Atsakyti