Įkraunama...
Įkraunama...

Onkologinės ligos

Vasara, nuostabiai puiki zinia thumbup.gif thumbup.gif thumbup.gif

Mano fronte kaip ir nieko tokio naujo- eisiu pas gydytoja, nes prase, jog
uzeiciau ir papasakosiau kaip jauciuosi po savaites tu zirniuku gerimo ir
tepalo. Beje, esu skaiciusi, kad homeopatiniai vaistai tikrai vezio negydo,
o ir daugelis serganciu onkologinemis ligomis taip pat privengia tokiu
vaistu arba liaudies medicinos- ar kuriai nors is jusu teko gydytis
homeopatinais vaistais ar netradicines medicinos budais?

Va radau delfi.lt toki straipsni apie kruties vezi. Gal bus idomu
pasiskaityti. Nors gal cia ir nieko naujo- as tai nelabai zinau blush2.gif

Krūties vėžys užima pirmą vietą tarp moterų onkologinių susirgimų, tačiau
nauji mokslininkų atradimai onkologijos srityje suteikia daugiau galimybių
kovoti su šia mirtį sėjančia liga.

Vienas atradimų, leidžiančių nustatyti krūties vėžio agresyvumą ir skirti
tinkamiausią gydymą - HER-2 tyrimas.

Lietuvoje HER-2 tyrimas atliekamas jau nuo 1999-ųjų, tačiau jis nebuvo
plačiai taikomas, mat gana brangus. Pasak Valstybinio patologijos centro
gydytojo patologo Raimundo Meškausko, nuo pernai šis tyrimas atliekamas
kiekvienai operuotai moteriai arba tuo atveju, kai yra būtina.

Gydytojo Meškausko teigimu, HER-2 - tai žmogaus ląstelės membranoje esantis
baltymas, atsakingas už ląstelės dauginimąsi. Paprastai jis vadinamas HER-2
receptoriumi. Sveiko organizmo ląstelės turi nedidelį kiekį HER-2 receptorių
Jie ląstelės augimo signalus perduoda į ląstelės branduolį, kur toliau
skatinamas ląstelės augimas ir dalijimasis.

Kiekviena sveika ląstelė turi dvi HER-2 geno kopijas. Mokslininkai yra
nustatę, kad padidėjęs HER-2 geno kiekis sukelia nekontroliuojamą ląstelių
dauginimąsi. Šis nevaldomas procesas yra onkologinio susirgimo priežastis.
Meškauskas tikina, jog HER-2 tyrimas turėtų būti atliekamas visoms
pacientėms, sergančioms krūties vėžiu, nes jis leidžia daryti išvadas, ar
liga progresuoja, ir parinkti efektyviausią gydymą.

"Šis tyrimas gali būti atliekamas po operacijos, kai paimamas didesnis audinio kiekis, arba po biopsijos - tokio kiekio tyrimui taip pat pakanka. Tyrimas būtinas parenkant tolesnį gydymą bei nustatant, kuri terapija bus efektyvesnė", - sakė Meškauskas

Atsakyti
QUOTE(Cikadele @ 2005 03 22, 16:50)
Vasara, nuostabiai puiki zinia thumbup.gif  thumbup.gif  thumbup.gif

Mano fronte kaip ir nieko tokio naujo- eisiu pas gydytoja, nes prase, jog
uzeiciau ir papasakosiau kaip jauciuosi po savaites tu zirniuku gerimo ir
tepalo. Beje, esu skaiciusi, kad homeopatiniai vaistai tikrai vezio negydo,
o ir daugelis serganciu onkologinemis ligomis taip pat privengia tokiu
vaistu arba liaudies medicinos- ar kuriai nors is jusu teko gydytis
homeopatinais vaistais ar netradicines medicinos budais?

Mama plaučius gydėsi homeopatiniais, dabar nepamenu ar brynia ar mouda (nuodinga žolė). Iš pradžių nuotraukos vos ne juodos buvo, o paskui tik pavieniai randeliai.. Na bet aišku, vėžys metėsi kitur, nieko gero vis tiek.. Na ir dar jei tai priskirt prie homeopatinių - gėrė kordicepsa. Yra prieštaringų nuomonių apie šį preparatą. Dabar nebegeria, gal nebėra tokio efekto...
O šiaip vis pagerdavo iš homeopatinės visokių žolių, ten pasakai ir jos padaro... Bet kad išgydyt tai aišku neišgydo, tik tiek kad gal palengvina ar kartu su cheminiais vaistais duoda rezultatų..
Atsakyti
Augaliniai vaistai nuo vėžio

Daugelis onkologinių ligonių netradicinius gydymo metodus išbando dar prieš kreipdamiesi į medikus. Deja, visai be reikalo, nes kol gali padėti vaistai ar operacija, jie veltui sugaišta daug brangaus laiko.

Onkologijoje vartojami preparatai, pagaminti iš nuodingųjų augalų, pavyzdžiui, iš vėlyvio, rožinės žiemės, kurie stabdo auglių vystymąsi. Dažniausiai augaliniai vaistai, kaip ir cheminiai, nepajėgia išgydyti vėžio, bet būna nemažai atvejų, kai jie gerokai prailgina ligonio gyvenimą, neleisdami didėti jo organizme susiformavusiam piktybiniam augliui.
Yra daug augalų, padedančių kovoti su vėžiu. Galbūt pirmiausia derėtų paminėti rekomenduojamus jo profilaktikai. Dabar labai daug dėmesio skiriama gelsvai žaliems augalams, kurie net nuolatos rūkant, vartojant alkoholį, neracionaliai maitinantis ir nesilaikant kitų sveikos gyvensenos taisyklių, dvigubai sumažina tikimybę susirgti vėžiu. Tereikia kasdien suvalgyti bent 100 g tokių produktų. Tai: morkos, moliūgai, šaltalankiai, citrusiniai vaisiai, petražolės, krapai, svogūnai, česnakai, pomidorai, saldieji pipirai.
Antrąją vietą kovoje su vėžiu užima česnakas, kuris reguliariai valgomas neutralizuoja cheminius junginius, stimuliuojančius piktybinių auglių vystymąsi. Pastebėta, kad kasdien valgant česnakus, 20-30 proc. rečiau sergama skrandžio, storosios žarnos ir plaučių vėžiu. Gydant onkologines ligas, česnakai sušvelnina chemoterapijos poveikį organizmui, nesumažindami jos efektyvumo. Deja, kaitinant česnakus, jų gydomasis poveikis susilpnėja.
Vėžiu sergantys ligoniai bene labiausiai linkę gydytis juoduoju beržo grybu. Jo preparatai sulėtina, o kartais ir visiškai sustabdo auglio vystymąsi, padeda išvengti metastazių. Rekomenduojami sergant lėtiniu gastritu, skrandžio bei žarnyno diskinezija, skrandžio opalige ir piktybinėmis ligomis. Vaistą iš beržo grybo galima pagaminti namų sąlygomis.
Geriausia beržo grybu apsirūpinti pavasarį, kai iš augalo pradeda skirtis sula. Tuomet jo gydomosios savybės būna stipriausios. Negalima žaliavos rinkti nuo nudžiūvusių medžių ir nuo apatinės kamieno dalies, ypač seno medžio. Geriausia rinkti nuo 20-50 metų beržų. Surinktus grybo gabalėlius reikia užpilti virintu vandeniu, kad jis visiškai apsemtų, 4-5 valandas palaukti ir sutarkuoti arba sumalti mėsmale. Vandenį, kuriame mirko grybas, reikia pakaitinti iki 50OC temperatūros ir užpilti ant susmulkinto grybo (1 stiklinei masės - 5 stiklinės vandens). Po 2 parų antpilą reikia perkošti per sulankstytą marlę, gautą tirštą skystį papildyti virintu vandeniu iki pradinio kiekio. Vartoti mažiausiai po 3 stiklines per parą: gurkšnoti nedidelėmis porcijomis.
Beržo grybo antpilu gydomos įvairios vėžinės ligos. Jeigu auglys susiformavęs tiesiojoje žarnoje arba gimdoje, reikia daryti šio antpilo klizmas 3-5 mėnesius kiekvieną dieną: kas mėnesį daryti 7-10 dienų pertraukas.
Atsakyti
Labai įdomu smile.gif Mama man atrodo ir tą beržo grybą gėrė..

O šiaip pomidorus labai megstu, reikės stengtis ir česnako kasdien suvalgyt smile.gif
Atsakyti
manau, kad jums pades... tik reikia to labai labai noreti... rolleyes.gif
kartais padeda ir didelis tikejimas smile.gif
Atsakyti
Na nepasiginčysi su šiais teiginiais, dalis tiesos yra... Jei nepavyksta, tai visada galima sakyt per mažai tikėjai ar norėjai....
Atsakyti
Mano mamai pasitvirtino įtarimas, žaizdos suvėžėję...Bet jei ji teisybę sako ir neslepia, tai I stadija kolkas. Kitą antradienį guldo operuoti ta auglį ir kažką su žaizdom darys...Sunku, kaip pati medikė ir puikiai viską supranta. Aš pati šoke šiandien...
Atsakyti
QUOTE(Aga @ 2005 03 22, 19:11)
Mano mamai pasitvirtino įtarimas, žaizdos suvėžėję...Bet jei ji teisybę sako ir neslepia, tai I stadija kolkas. Kitą antradienį guldo operuoti ta auglį ir kažką su žaizdom darys...Sunku, kaip pati medikė ir puikiai viską supranta. Aš pati šoke šiandien...

Aga, laikykitės ir tikėkitės kad viskas bus gerai. Jei pirma stadija tai didelis šansas kad neperšoko į limfmazgius, išoperuos, kažkiek chemijos ir viskas ok. Svarbiausia kad neįsisenėję..
Va kad medikai daugiau žino kaip būna su vėžiais tai šiuo atveju blogiau. Kitą kart geriau nežinot, tada daugiau tiki ir tikiesi smile.gif Bet viskas bus gerai, sėkmės jums smile.gif
Atsakyti
Kad cesnakas gydo ,o tiksliau saugo nuo ivairiu ligu zinau ir as.
O siaip tikiu posakiu- skestantis ir siaudo griebiasi.Mano mamyte ko tik negere : musmeres,rupuzes,ivairias zoles ir vandeni uzkalbeta ir dar bala zino ka,o vistiek jos netekau. cry.gif
Bet jai kas nors gali padet ar bent palengvint sia liga,manau pabandyt verta. Kad tik nepakenktu g.gif Svarbiausia nenuleist ranku,nors as pati baisi pesimiste verysad.gif
Buna pasauly stebuklu,noriu kad ju butu dar daugiau ir,kad jus visas aplankytu
bent vienas is ju / zinoma, neblogai butu ir keli/ tongue.gif
Tikekit-viltis mirsta paskutine 4u.gif
Atsakyti
Aisku reikia viska bandyti.Gal ir ne visiems padeda,bet yra kam ir pasiseka.Tiesiog reikia nenuleisti ranku.Laikykites.
Atsakyti
Bicki apie mityba, taip maitintis reikia sveikai, taciau paradoksai tokie, mineti anksciau produktai - mano mylimiausi, dar daug kur rasoma negalima maisto antra karta kaitinti, tai va pietus ruosiu kiekviena diena ir vienai dienai dazniausia, kefyras - puiki priemone vezio profilaktikai, uzaugo ant jo nuo tada kai mama baige maitinti, pieno absoliuciai negeriau, nu ir pan. nes tikrai daug paskaitineju ta tema, aktuali gi ji man labai 4u.gif , kaip vyras kartais pajuokauja - gali jau sako eit apie limfomas disertacijos gintis. Tai va bet liga manes neaplenke, o uzklupo dar ir gana jauna, nu as cia taip galvoju ax.gif Tiesiog toks mano likimas, manau svarbiausia susirgus - su tuo susitaikyti, kad kitaip nebus, bo cia ne sloga, ji niekad nepraeis nei per savaite, nei per 7 dienas, nors man remisija 2 metai, taciau zinau, kad galiu bet kada atkristi, juk tai diagnoze - visam gyvenimui ir tiesiog moraliskai tam esu pasiruosusi - viskas sunku ir baisu tik is pirmo karto verysad.gif antra kart lengviau, maciau sugrizusius i onkologini antra karta - palyginus su tais kurie ten pirma kart, jie ramus bet ryztingi. Viena mano palatos kaimyne pasakojo, kad ji cia grizta jau 4 karta kas keli metai - pasigydo ir vel gyva, na kas man labai pasiseke, tai sutikti ligonineje zmones buvo nuostabus, is ju daug ismokau, tad manau reikia daryti viska, kare ir meileje visos priemones geros, o juk vezys tai kova, galima pralaimeti musi bet kara reikia stengtis laimeti.

Stprybes visoms.
Atsakyti
labutis ax.gif
Aga, laikykis- stiprybes tau group.gif

o va as nakti bjauriai miegojau, pries ieinant miegoti viskas pradejo skaudeti, niezeti, taip sakudejo- pradejau bliaut, bet....paskui zumigau, sapnavau laidotuves cry.gif vienu zodziu kazkas baisaus cry.gif

o siaip gal is to didelio noro, kad man pageretu, isivaizdavau, kad man gereja, vakar pasiiurejau visi simptomai tokie kaip ir anksciau sad.gif net nebezinau ka galvoti- manau, reikia tiketi, kad viskas gerai bus...

po tokiu baisiu sapnu galva sprogsta man darbe, o dar kai tik vieni skaiciavimai frusty.gif frusty.gif frusty.gif
Atsakyti