Dekoj visoms uz palaikyma.
Daile, nepergyvenk perdaug is anksto. Trys ketvirtadaliai tu visokiu guziuku, mastodonijos sukietejimu ir pan. buna nepiktybiniai. O kraujo kazkokius tyrimus man tai dare, bet matyt nerode nieko, nes ir operavo su diagnoze, kad dar tik 0 stadija. Tik po to nustate, kad liga jau i limfmazgius isplitusi.
Rasyte, kokias simptomais pasireiskia ta Hodzkino limfoma? Tau ja atsitiktinai nustate ar jautei kokius nusiskundimus?
Jauciau praktiskai visus standartinius siai ligai budingus pozymius, deja ta suzinojau tik tada kai jau gulde darytis biopsijos, nuo pirmu pozymiu buvo praeje 1,5 metu, bo gydytojai ne ka ismano apie limfomas pasirodo. Pradzioje paskausdavo kakla, mesdavosi skausmas i kairi peti, po to labai krito svoris, bet buvo po gimdymo praeje 1,5 metu tad galvojau, kad normalu, griztu i vezes, bo buvau kuda, o po gimdymo sunkiai tirpo mano priaugti kg, tad i tai nekreipiau demesio, o ir gydytojai padare nuotraukas ir pasake, kad ataugos, va kad nori, dar prie to pacio pasilde, kas padejo ligai dar labiau vystytis, taip kankinausi beveik metus, atsirado skausmas toks stiprus, kad leisdavausi kas vakara katanova, kad miegociau, veliau dar iskele krutinkauli, nueinu - sako cia uzdegimas, na as gi ne daktare klausau, leidziuosi vaistus, tik visai netycia nusiunte pas reumotologe del to mano krutinkaulio, ir jai dasilo kad cia ne tas, ogi apciupineja mane ir randa labai grazius jau beveik kokiu 3 cm dydzio limfmazgius virs raktikaulio, na tada nuotraukas plauciu padaro ir tipo viskas gerai, nunesus ta nuotrauka i klinikas paaiskejo, kad tarpuplauti navikas 7 cm, tikriausiai gydytoja rengenologe akiniu neuzsidejo? Na tada jau gulde i kraujo skyriu, bo buvo su kraujuku ir ne kas, labai didelis leukocitu nusedimo greitis ir aisku ir kiti WBC ir t. t. ne normos ribose, o diagnoze viska apibendrinus ir pasiskaicius literaturos jau sirdi zinojau dar laukiant atsakymo, kokia ta mano liga, atsimenu grizau namo pries atsigulant i ligonine aps mama ir atsivertus Medicinos enciklopedija sakau, zinai mamyt jauciu, kad man Hodzkino limfoma, bet ten parasyte, kad liga isgydoma 70 proc. tada tik tai ir guode. Tokia mano istorija, beja mano mergickai tada buvo 3 metai ( kai ir catinos leliui), o man pirma chemija teko per mano 25 gimtadieni, kartais pasijuokiu, buvo liuks balius, nes pagirios garantuotos.
As tai jokiu kitu simptomu nejauciau. Na kartais nuovargi ir svoris siek tiek krito. Bet maniau, kad nusilakstau su mazium, nes toks judrus vaikas. Ir gydytojai i mano guza pradzioje rimtai neziurejo - atseit kruties vezys tai 60-meciu pensininkiu problema. O man tik seip sau kokia nors smulkmena. Seimoje pas mus onkologiniu problemu taip pat nerasta. Tikrai ziauriai klastinga liga.
Laikykites, mergaites, ir kovokit su sia klastinga liga! JUk tikrai yra viltis!!!
Mano mama jaucia nuovargi nuo svitinimo, ar tai normalu?
Tina,nesijaudinkit,tai- visai normalu.Mano mama irgi is pradziu neblogai jautesi, o mazdau vidury svitinimo kurso pradejo justi nuovargi.Kai pabaige svitinima, viskas po truputi grizo i vezes.
Sekmes visoms!! Nenusiminkit!!As irgi su jumis
sveikos mergaites As cia naujoke ir nelabai gaudausi,bet prasau pagalbos. Radau keista svecia kruty ir einu 16d pas ginekologa.Perskaiciau viska ka rasot ir neatsistebiu kokios jus stiprios As ziauriai bijau
Boruzelee nesigasdink labai anksciau laiko, kenkia sveikatai, pati zinau, va atejo patikros menuo, tenka kas pusmeti tikrintis, patikek savijauta - kosmaras, skauda man visur, net sirdis tabaluoja, ko niekad nebuvo, tikiuosi kad tai susije su nerimu kuri jauciu, bo jau juokauju, kad ne liga o sitie patikrinimai, kiekviena kart kaip ant adatu lauki atsakymu: dar remisija ar liga atsinaujino, mane i kapus nuvarys, vakare zinosiu kraujo rezultatus ir plauciu nuotraukos vaizda, kirba man mintis kad cia gali buti ne viskas tvarkoje, bo kamuoja kosulys, prasidejo nuo chemijos, na gaudavau toki bleomisina o jo pasalinis poveikis - ardo plaucius, bijau kad nebutu ryskiai pasireiskes, na bus kaip bus, o po to jau galvosime ka toliau daryti
Linkiu, kad atsakymas butu neigiamas, tai maloniausia ka galima isgirsti kai turi tokio pobudzio itarimu.
Linkiu, kad atsakymas butu neigiamas, tai maloniausia ka galima isgirsti kai turi tokio pobudzio itarimu.
Sveikutes:)
Vakar dariausi echomamografija. Rado 7mm nepiktybine cista, arba kaip jie vadina mastopatija, kuria reikes stebeti -tikrintis kas puse metu.
Dziaugiuosi ir nesigailiu, kad per baime ir kancias ryzausi tam. jei ir butu kas blogo, butu ne per velu gydytis, todel, mergaites ryzkites ir pirmyn.
Vakar dariausi echomamografija. Rado 7mm nepiktybine cista, arba kaip jie vadina mastopatija, kuria reikes stebeti -tikrintis kas puse metu.
Dziaugiuosi ir nesigailiu, kad per baime ir kancias ryzausi tam. jei ir butu kas blogo, butu ne per velu gydytis, todel, mergaites ryzkites ir pirmyn.
Nu blimba kiek daug moteriskiu turi tuos darinukus .Nuo ko jie uzauga .As pati viena toki nesioju
Cista yra uzsikimsusi liauka krutyje, kurioje kaupiasi skystis. Seip ji nera pavojinga, bet jei dideja, spaudzia aplinkinius audinius, tai yra punktuojama. Kartais cistos gali ir supiktybeti, bet tikimybe nera didele. O del ko cistos susidaro, nera zinoma.
O as vakar galva plikai nusiskutau. Pries pora dienu jau buvau trumpai
apsikirpusi, bet ir taip nebeistveriau to plauku kritimo. Taigi, vakar pasiemiau masinele ir nuvariau radikaliai. Vaikas visa vakara toks nustebes, akytes isputes i mane ziurejo, o paskui ir sako: "Mamyte, ar tu dabar esi dede?". Ir juokinga ir graudu... Dabar uzsidedu peruka ir pirmyn. Atrodo tas perukas labai nenaturaliai, bet siuo metu vienodai rodo.
O tie sveikatos patikrinimai, tai tikrai labai daug nervu kainuoja. Nuo to laiko, kai zinau, kad mano chemija labai sirdi gadina, tai man vis ir atrodo kad ta sirdis pastoviai tabaluojasi. O dabar dar ranka neaisku del ko tinsta. Ir is karto pradeda galvoje suktys blogiausios mintys. Kita savaite darys kompiuterine tomografija, tai bus matyti, kad ten darosi. Tikekimes kad nieko tragisko.
Laikykis, Rasyte!
O as vakar galva plikai nusiskutau. Pries pora dienu jau buvau trumpai
apsikirpusi, bet ir taip nebeistveriau to plauku kritimo. Taigi, vakar pasiemiau masinele ir nuvariau radikaliai. Vaikas visa vakara toks nustebes, akytes isputes i mane ziurejo, o paskui ir sako: "Mamyte, ar tu dabar esi dede?". Ir juokinga ir graudu... Dabar uzsidedu peruka ir pirmyn. Atrodo tas perukas labai nenaturaliai, bet siuo metu vienodai rodo.
O tie sveikatos patikrinimai, tai tikrai labai daug nervu kainuoja. Nuo to laiko, kai zinau, kad mano chemija labai sirdi gadina, tai man vis ir atrodo kad ta sirdis pastoviai tabaluojasi. O dabar dar ranka neaisku del ko tinsta. Ir is karto pradeda galvoje suktys blogiausios mintys. Kita savaite darys kompiuterine tomografija, tai bus matyti, kad ten darosi. Tikekimes kad nieko tragisko.
Laikykis, Rasyte!
Laikykitės, aš vis pakaitinėju, bet nerandu žodžių, ką parašyti. Aš pati savo vyrui plaukus skutau prieš operaciją, taip pat švitinimo metu. Ir visi patikrinimai, žinau, kaip gadina nervus.
Catina, ranka gali pradėti tinti jei išimtas limfmazgis, gali nieko baisaus nebūti.
Sėkmės jums, tikiu, kad ligą nugalėsit.
Catina, ranka gali pradėti tinti jei išimtas limfmazgis, gali nieko baisaus nebūti.
Sėkmės jums, tikiu, kad ligą nugalėsit.