Įkraunama...
Įkraunama...

Onkologinės ligos

Ir dar - krutis tikrina specialiam krutu kabinete, yra toks ir centro poliklinikos Pylimo filiale..jei ten kazka randa, siuncia konsultuotis i Santariskiu klinikas. O del OCT tepinelio, tai pernai jam amziaus limito nebuvo, t.y. ji atliko visoms pageidaujancioms. Simet yra amziaus limitas - nemokamai jis atliekamas vyresnio amziaus moterims..Jei to tyrimo pageidauja jaunesnes, i kasa moka 15.30..Tiek jis kainuoja.
Atsakyti
As gruogzio men buvau klinikose ir man rado fibroadenoma.Bet idomiausiai tas ,kad kol pati neparodziau tai echoskopu nemate.Man tai paskaudena ta kruti su ciklo kaita blink.gif ,bet daktarai (onkologai),nieko blogo nemato.Jauciu kai matys biggrin.gif ,tai nieko ir padaryti negales.O seimos daktare,tai thumbup.gif ,sake pavasari vel rasys siuntima,kad galima butu sekti.Jei pokyciu nebus ,tai gal ir nieko g.gif
Atsakyti
Butent, mano seimoje nera onkologiniu ligoniu, pati buvau labai sveikas vaikas, nesu ligonineje gulejus iki tu savo 25 meteliu, o kai ir prasidejo visas tas blogumas, man paciai nekilo mintis apie onkologine liga, na 1,5 metu vaiksciojau tyriausi ir visai netycia papuoliau pas gydytoja kuriai dasilo mano limfmazgius apziuret, o tada jau per kelias savaites diagnoze nustate, o juk liga pradejau jausti pacioje pradzioje, butu uzteke minimaluaus gydymo, o ne 9 menesiu - taigis daktaru kaltes matau daug, bet nuo to man negeriau, tad nesiruosiu nieko kaltinti - tiesiog gyvenu, noriu dar pagyventi ir todel ziuriu tik i ateiti, va reikia vel tikrintis eiti, o tingiu, gal bicki bijau juk kiekvienakart atsakymas nebutinai bus neigiamas, bet gyventi reikia, mokausi toliau, kartais kai kas paklausia kam man to reikia, tai atsakymas buna, kad Jus to paklaustumete smile.gif Na gal as uzsigimus optimiste, bet man tai patinka, bo lengviau su visuo tuo susitaikyti smile.gif
Amziaus cenzo nera siom ligom, kaip ir bet kokiom kitom, kai mae tyre, mire mano vienmete, bo kai jau atveze niekuo nebuvo imanoma padet, vezys jau buvo isplites i visus organus, tiesiog jauna moteris tyliai geso, buvo labai graudu taciau ji mokejo pasidziaugti ir tais keliais likusiais menesiais kiek man teko girdeti.
Atsakyti
Violeta,
O ar reikia siuntimo i ta krutu kabineta centro pol, Pylimo g. As kaip tik oj poliklinokoj esu prisiregistravusi ir ketvirtadieni eisiu pas ginekologe. Ar ginekologe gali israsyt siuntima man i ten? Beje ar tam kabinete patikrinimas mokamas?
Atsakyti
As tai didziuojuos zmonemis,kurie tokiais sunkeis momentais(juk sunku ne tik moraliskai ,bet ir fiziskai) sugeba islikti geri ,linksmi,nepikti.Man atrodo nepavyktu.
Atsakyti
QUOTE(Nightingale @ 2005 03 07, 13:28)
Violeta,
O ar reikia siuntimo i ta krutu kabineta centro pol, Pylimo g. As kaip tik oj poliklinokoj esu prisiregistravusi ir ketvirtadieni eisiu pas ginekologe. Ar ginekologe gali israsyt siuntima man i ten? Beje ar tam kabinete patikrinimas mokamas?

Ginekologas gali israsyt, taip pat ir terapeutas..Aisku, pirma padejuot ir pasiskust reiketu, kitaip nebus pagrindo siuntimui. O profilaktinis tyrimas mokamas - kiek, nezinau, bet gali pasiteiraut poliklinikos kasoje. Zinau, kad tam kabinete yra geras gyd. vyras, pavardes neatmenu, bet mano pusssesere pas ji ejo ir liko patenkinta..O beje, pas kokia ginekologe lankais? Ir siaip, gali internete pasieiskot tos poliklinikos tel. ir issiaiskint, kokia ten tvarka del to kab - yra eiles ar ne..Sekmes.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Violeta*: 07 kovo 2005 - 15:22
Violeta, sveikinu! Tikrai Tau siandien kaip gimtadienis. 4u.gif

O del isgijimo nuo vezio, tai neuzmuskit cia kai kuriems ligoniams paskutines vilties. cry.gif Statistika sako, kad beveik puse veziu, jei isoperuojami 0 ar 1 stadijoje - niekada nebeasinaujina. Nors vezys veziui nelygu. Mano onkologas man tvirtino, kad daugeliu atveju, jei 5 metus vezys nebepasireiskia, labai daznai daugiau nebepasireiskia is viso. Bet to negalima pasakyti pvz. apie kruties vezi. Tas tai gali atsikartoti ir po 10 ir po 15 metu... Vezys nebeisgydomu skaitomas nuo to momento, kai susidaro metastazes kituose organuose. Tada gyvenimo trukme tikrai nuo keliu metu iki keliu menesiu.

Sitos diagnozes as niekam nelinkiu, bet po to kai susitaikiau su pirmu soku, na gal ir kvailai skamba, bet man gyvenimas pasidare kazkaip prasmingesnis. Gyvenu kasdien lyg paskutine diena, samoningai megaujuosi ir dziaugiuosi viskuo, ko anksciau net nepastebedavau. Be to man taip pat daznai ateina i galva mintis, kad savotiskai gerai, kad nuo tos ligos nemirstama staigiai. Daug ka galima suplanuoti, nuveikti. Galu gale dar ir savotiskai gyvenimu pasimegauti. Tie, kas nuo infarktu ar insultu mirsta, tokios galimybes nebeturi...
Atsakyti
Vilties atimti niekas nenori, tiesiog dėl pačio termino - išgyjimas - jis tinka tada, kai vėžinių ląstelių nebėra, t.y. jis niekada jau nebeatsinaujins, nes jo paprasčiausiai nelieka. Visi kiti atvejai - tik remisija. O kiek ji laiko tęsis, tik pats dievulis žino.
Atsakyti
Violeta, sveikinu smile.gif

Deja, pas mus jokiu geru ziniu nera, bent tiek kad labai greit daugiau neblogeja - stabiliai visa laika blogai... sad.gif

Tiesa, sekmadieni per "sveikatos ABC" maciau reklamuojama preparata CARDIOGLUCANAS. Mazdaug japonai istyre kad liaudies medicinoje naudojami tokie grybai turi betaglucano, kuris gana efektyviai kovoja su veziu. Taigi sis cardioglucanas sukurtas tuo pagrindu. Na prireklamuota tikrai daug: stimuliuoja veziniu lasteliu zuti, mazina chemoterapijos salutini poveiki, pasizymi radioprotekciniu poveikiu, greitina kraujo lasteliu atstatyma, stiprina imunine sistema... Tiek spejau uzsirasyt. Vienu zodziu ji galima gert ir profilaktikai, ir jau sergant ir chemoterapiju metu. Turi ir vitamino c, seleno, manau dar ir kitu antioksidantu.
Gal kas girdejot ar vartojot si preparata?
Atsakyti
Pasakykit man, tos ar tie, kurie daug artimiau susidure su tuo veziu. Buna, kad vezys isgydomas, zmogus vel normaliai gyvena, dziagiasi, verkia, keliasi ir eina, t.y jis gyvena nornmalu gyvenima, taciau veliau liga atsinaujina ir viskas- zmogaus nebera. Zinau bent 5-6 pvz kai zmones isigyde vezi, o po 7-10 metu vistiek nuo jo mire............. Kaip ten buna.......?

Tikiu , kad isgydomas thumbup.gif pirmi metai buvo sunkus ,bet dabar as dziaugiuosi gyvenimu , nieks nepasako ziurint i mane ,kad as sirgau tokia liga - po operacijos jau 9 metai bus vasara , bet tikrinuosi i metus karta butinai - sako jokiu veziniu lasteliu nerasta .Nuliudinai su tuo posakiu " po 7-10 metu mirsti" g.gif jei nebuciau optimiste pulciau i nevilti , nes taip iseina man vistiek laikas atejo mirti doh.gif neziurekim i skaudzias netektis - gal as daug ilgiau gyvensiu uz jus visas biggrin.gif manau mums metelius kazkas kitas padalina - kiek numatyta tiek ir gyvensim , o liga ne prie ko .
Atsakyti
QUOTE(Miglužė @ 2005 03 07, 14:08)
Vilties atimti niekas nenori, tiesiog dėl pačio termino - išgyjimas - jis tinka tada, kai vėžinių ląstelių nebėra, t.y. jis niekada jau nebeatsinaujins, nes jo paprasčiausiai nelieka. Visi kiti atvejai - tik remisija. O kiek ji laiko tęsis, tik pats dievulis žino.

Seip tai Tu teisi, Migluze. Bet kartais buna (pvz. kruties vezio atveju), kad siek tiek pakitusiu lasteliu kraujyje ir limfoje egzistuoja, bet nei auglys atsinaujina, nei metastazes niekada nesusidaro. Tiesiog buna neagresyvios ir agresyvios ligos formos. Jau egzistuoja ir tam tikri genetiniai tyrimai, kuriais galima prognuozuoti, kaip liga vystysis. Nors garantijos isgijimui tai ligai zinoma niekas duoti negali.

Apie cardiogliucana deja nieko negirdejau. Tiesa sakant, as netikiu, kad tokiais maisto papildais vezi galima tikrai isgydyti. Bet jei jie bendra savijauta pagerina, imunine sistema pastiprina, chemoterapijos shalutinius poveikius palengvina - tai jau sis tas. As savo chemija iki siol pernesiau gerai, tai ir jokiu papildalu kol kas nenaudojau. Vasara, kokios rusies Tavo mamos onkologines problemos, jei nepaslaptis?
Atsakyti
QUOTE(Cikadele @ 2005 03 07, 12:31)
Labas, Nightingale,

man dar nera 24 m, neseniai uz mane metais jaunesnei bendradarbei rado makstyje veziniu lasteliu, nuejusi pas ginekologe paprasiau padaryti tepineli, apziureti krutis, na o jei negali, tegu duoda siuntima pas onkologa/mamologa.... Krutis apziurejo (nenoriai) o va tepinelio nedare- sake, kad nepatenku i amziaus riba, atseit tokioms jaunoms vezio nebuna.....

taip ir isejau be nieko.... Svarbu i kortele uzdejo antspauda- KRUTYS APZIURETOS ir paleido

blink.gif dar galėjai paprašyti kad pažiūrėtų su mikroskopu, jei matosi "žaisdelė" tada man atrodo turi imti mėginį tyrimui g.gif, jei ne tada viskas gerai turi būti ax.gif

QUOTE(Violeta* @ 2005 03 07, 12:47)
Ir dar  - krutis tikrina specialiam krutu kabinete, yra toks ir centro poliklinikos Pylimo filiale..jei ten kazka randa, siuncia konsultuotis i Santariskiu klinikas. O del OCT tepinelio, tai pernai jam amziaus limito nebuvo, t.y. ji atliko visoms pageidaujancioms. Simet yra amziaus limitas - nemokamai jis atliekamas vyresnio amziaus moterims..Jei to tyrimo pageidauja jaunesnes, i kasa moka 15.30..Tiek jis kainuoja.

blink.gif nu čia tai jau visai doh.gif Jau ir pyktis ima visiems tiems limitams, limitas amžiui, limitas vaistams doh.gif
Įdomu ar toms kurioms jau yra nustatyta 3 stadija vistiek reikia mokėti g.gif
Aš kažkaip įsivaizdavau kad santariškėse padarys man nemokamai g.gif

Atsakyti