Įkraunama...
Įkraunama...

Onkologinės ligos

Na, laimingesne kazin ar esu buvusi..na, gal kelis kartus...JOKIO VEZIO! JOKIU PAKITIMU biggrin.gif biggrin.gif biggrin.gif Zodziu, galit sveikinti! biggrin.gif is to dziaugsmo tiesiog visa pasauli apkabint norisi..Na, turbut suprantat mano busena..1 metus laiko slapcia pagalvodavau, kad man jau ta bjauri liga, nes visu tyrimu rezultatai budavo vien ryskus uzdegiminis fonas...o priezastis nerasta..Tai va, pasveikau savaime.. smile.gif O pas gydytoja eit bijojau, bijojau to nuosprendzio...Zodziu, visas abejojancias galiu paragint kreiptis i valstybini patologiju centra, kur tiria tas visas zarazas...OCT tik 15.30 Lt..nusipirksit sau ramybe!
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Violeta*: 07 kovo 2005 - 11:54
Sestadieni ziurejau Gerumo diena ir verkiau, buvo graudu.

Pasakykit man, tos ar tie, kurie daug artimiau susidure su tuo veziu. Buna, kad vezys isgydomas, zmogus vel normaliai gyvena, dziagiasi, verkia, keliasi ir eina, t.y jis gyvena nornmalu gyvenima, taciau veliau liga atsinaujina ir viskas- zmogaus nebera. Zinau bent 5-6 pvz kai zmones isigyde vezi, o po 7-10 metu vistiek nuo jo mire............. Kaip ten buna.......?

Violeta, laikykis, nes turi laikytis...nes....paskaityk mano parasa-

Tik nuo musu priklauso, ar tapsime pelenais, ar pakilsime kaip feniksai...
Atsakyti
Sveikinu,ir labai dziaugiuosi uz tave.
Atsakyti
Cikadele,mano drauges atveju,taip ir buvo.Jos zmogui pries 10m. buvo atlikta operacija,spinduline terapija ir gyveno sau laimingai.Praejus 8m. pasidare pakartotinius tyrimus ir viskas gerai.Buvo devintam dangui.O va praejo dar keli metai ir islindo.Islindo plauciuose ir nieks nemane,kad taip baigsis.Dabar jau tai ivardina, kaip melanomos metastazes.
Atsakyti
Aciu, merginos, labai aciu...Vezio diagnozes as labai bijojau..Tiesa sakant, manau, kad ir ta baime ji gali ivaryt del streso..Matot, mano gimine labai stipriai paliesta..net 6 zmones mire butent del tokios diagnozes..Viena, kai mirsta seni, kita - kai jauni ir paliekantys naslaicius..Moteris tarp kitko, kamavo butent tas lytines sistemos - krutu, gimdos kaklelio, gimdos vezys..Zodziu sad.gif Uztat likusios tiriames ir tiriames..o mane pastoviai kamavo visokios negeroves - uzdegimai po uzdegimu..Kuri laika, kaip minejau - 1,5 m isvis nejau niekur, galvoju, kas bus, tas..nezmonisku valios pastangu reikejo nueit OCT issityrimui..Aisku, skaiciau ir domejausi visokiais alternatyviais budais, bet vistiek, kraciau tas mintis kuo toliau nuo saves..psichologiskai cia turbut neigimo faze..ir niekam to nesakiau, nenorejau nieko gasdint..Vezys tabu pas mus..Uztat dabar kaip is naujo gimus jauciuos.. biggrin.gif
Atsakyti
Vezys - diagnoze visam gyvenimui, jis nera isgydomas, yra tik pasiekiama remisija, o labai populiariai - tai visi zmones turi navikiniu lasteliu, tik jei ju nedaug organizmas susidoroja pats, o kai jos pradeda nekontroliuojamai daugintis ir islenda - veziukas. Beja labai daug zmoniu, gyvena po sekmingo gydymo normalu gyvenimas, net vaikus gimdo, juk gyvas i zeme nesulysi, o liga gali grizti bet kada, juk net karta isgyvenus infarkta visada yra tikimybe, kad jis pasikartos ir tai gali buti mirties prizastis. Taciau vistiek prasminga yra pragyventi dar nors tuos 7 - 10 metu, nei pasiduoti ir isnykti per kelis menesius, negydomas vezys progresuoja neitiketinais tempais. Viena moteris susirgo veziu kai jos sunus dar buvo pradinukas, ir visad medesi, Dieve tik leisk pagyventi kol sunus uzaugs ir mire kai sunui jau buvo apie 20 metu, tad dar nepamirskime, kad ir minties galia beribe smile.gif
Atsakyti
[quote=Cikadele,2005 03 07, 11:57]
Pasakykit man, tos ar tie, kurie daug artimiau susidure su tuo veziu. Buna, kad vezys isgydomas, zmogus vel normaliai gyvena, dziagiasi, verkia, keliasi ir eina, t.y jis gyvena nornmalu gyvenima, taciau veliau liga atsinaujina ir viskas- zmogaus nebera. Zinau bent 5-6 pvz kai zmones isigyde vezi, o po 7-10 metu vistiek nuo jo mire............. Kaip ten buna.......?

Cikadele - vezys paprastai zmogu "sueda" per pora metu..Taip sakau is asmenines patirties..O del minetu atveju pas mus viskas vyko dar greiciau..pvz, gimdos kaklelio vezys nejauciamas absoliuciai..tik gerokai pazengus ima vargint skausmai, iskyros ir t.t. Tai tos moterys tiesiog uzdelsdavo, nes niekuo nesiskusdavo.. O tada nieko padaryt neidavo..Va, askorbino rugstis padeda onkologiniams ligoniams gyvenima prailgint..pamenu, mociute, teta, pussesere juoduosius serbentus tiesiog litrais valgydavo ir iki pat pabaigos buvo pakankamai gyvybingos.. cry.gif Ir is tiesu, jei turi kokia nors tokia negera diagnoze, tai, manau, net apgydzius ja gyveni tarsi su tiksincia bomba..Is tiesu daug kas priklauso nuo ligos stadijos, koks organas, koks gyvenimo budas, maitinimasis ir t.t. ir nervai..Jei zmogus laimi tuos 7 - 10 metu, tai dziaugtis uz ji reikia, tai jau didelis laimejimas..Pas mus viskas trukdavo daug trumpiau..
Atsakyti
Mielos mamytes, gal kas galit man pasakyt kur as galeciau pasitikrint krutis? Ar ne per anksti man (25 metai)? Kartais atrodo kad kazkokius guzelius uzciuopiu? Bet paskui atrodo kad lyg nieko ner g.gif
Zodziu noreciau kad kas man jas persviestu del sventos ramybes. Ar nesijuoks gydytojai jai nueisiu? g.gif
Atsakyti
Bet man tai idomu, kas siaip yra rizikos grupe- pvz visos vezines ligos yra is tevo puses, tevo pusbrolis mire kraujo veziu, dede-plauciu veziu, pries 1.5 mire mano mociute tevo mama- zarnyno veziu. Tai kaip cia ta rizikos grupe paziuret? Ar pagal viskaas jau pakliunu i ja?

Esu ir as ejusi pas onkologus, sedejusi tose eilese. Zinote, kas buvo keisciausia, kad kai kurie (taprasme nesergantys ir isvis nesusije su veziu) ejo pro sali ir snibzdejosi- va vezininkai sedi, aplenkdavo is tolo..... As sedejau tarp tu serganciu veziu ir nesijauciau nei bjauriai nei blogai.. . Turiu daug apgamu ant veido, kai kurie ju tokie gana rizikingai atrodantys, taciau gydytojui jie nepasirode verti demesio, nors jie dideja, tamseja ir darosi iskilesni. Esu jau 2 apgamus pasinaikinusi saltu azotu.....
Atsakyti
Labas, Nightingale,

man dar nera 24 m, neseniai uz mane metais jaunesnei bendradarbei rado makstyje veziniu lasteliu, nuejusi pas ginekologe paprasiau padaryti tepineli, apziureti krutis, na o jei negali, tegu duoda siuntima pas onkologa/mamologa.... Krutis apziurejo (nenoriai) o va tepinelio nedare- sake, kad nepatenku i amziaus riba, atseit tokioms jaunoms vezio nebuna.....

taip ir isejau be nieko.... Svarbu i kortele uzdejo antspauda- KRUTYS APZIURETOS ir paleido
Atsakyti
rasyte 100% su tavimi sutinku.Pagaliau jai ir esi sveikas ar tavo gimineje tokiu dalyku nebuvo,tikrai nereiskia ,kad esi apdraustas.O jai gali kazkiek apgydyti,kad zmogus nejaustu diskomforto ir dar pagyventu kokius 5 ar 10m,tai jau visai gerai.Juk kiekviena diena ,kiek ivyksta avariju ar nelaimingu atsitikimu.Per tiek laiko ir vaikus galima paauginti ir visokiu reikalingu dalyku atlikti.Kazkada skaiciau sergancios veziu moteriskes straipsni .Ji susigyvenusi su savo liga ir dekinga likimui,kad dar turi laiko atlikti jai svarbius darbus,gali susiplanuoti jai likusi laika.O raso ,jai infarktas-krisciau ir viskas.O dabar as turiu laiko viska surikiuoti i savo vietas.
Atsakyti
Del krutu tikrinimo - mano pusseserei 21 m. viena kruti operavo, nes rasta fibroadenoma, kuri bet kada galejo supiktybet..Uztat, 25 m tikrai nera per anksti..Nightingale ir kitos, jei krutyse jauciat kazka negero, eikit pas terapeutus ir reikalaukit siuntimo pas mamologa..ir tegu nedrysta atsisakinet..
O Cikadele - ] vezys buna bet kuriam amziuj, cia nera metu limito..Man irgi 24, bet jau tyrimu apsciai apturejau..Uztat jei gydytoja sako, kad tokiom jaunom nieko nebuna, pasiusk ja i onkologini, tegu pasidairo po eiles..Absoliuti nekompetencija..tokius gydytojus tai keisk nedvejodama..Aisku, ner ko panikuot, bwt numot ranak, et man to nebus, tikrai neverta..
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Violeta*: 07 kovo 2005 - 12:39