Įkraunama...
Įkraunama...

Onkologinės ligos

QUOTE(Tina* @ 2005 02 17, 19:43)
Snekejau su viena gydytoja, ir priejome isvados kad tie tyrimai ne visada tikslus. PVZ. gali imti biopsija ir nepataikyti i veziniu lasteliu zidini. Man atrodo visada geriausia ispjauti augliukus, tada tai jau tikrai pamato kas ten sedi.
Mano mamai taip ir buvo. Biopsija nieko nerode, o ispjovus upps...
Bukite apdairios.

Deja, tai tiesa. Man visos biopsijos rode priesvezine arba 0 stadija, o kai prapjove - pasirodo beveik 3. sad.gif
Gaila, bet tuos augliukus paprastai ne is karto pjauna, jei biopsija vienareiksmiskai nerodo supiktybejimo. Todel galiu tik visoms patarti, kuo dazniau tikrintis, o esant neaiskumams - nepatingeti pasikonsultuoti su keliais gydytojais.
Skirtingos gydytoju nuomones kartais gali labai praversti arba net isgelbeti gyvybe.
Atsakyti
QUOTE(Iraida @ 2005 02 19, 01:16)
Labas vakaras. sad.gif
Šendien sužinojau bloga naujiena, draugei nustatė gymdos vėžy cry.gif  cry.gif
Jauna graži ir dar maži vaikai.Nesuprantu kaip man elgtis,kaip  sutikus kalbėtis,aš net per telefona negaliu be ašaru[kalbėjau su jos anyta] .Aš numanau kaip jei dabar sunku, nes pirmos dienos su baisia žinia.Ir man liūdna  cry.gif

sad.gif laikykis, ir ji tegu laikosi 4u.gif
gal dar nėra taip baisu, nes minėjai kad ji jauna,
Man (tada buvo 22 metai) pries daugiau nei du metus buvo diagnozuotas gimdos kaklelio vezio 3 stadija, po to ji dingo, o gal ne... Bet pagal gydytoja jau galėjau nebeišnešioti vaikučio, o išnešiojau ax.gif
Stiprybės 4u.gif

Aš einu tikrintis po 2 savaičių unsure.gif
Atsakyti
Ačiū atsiliepusioms sad.gif .
Su ja dar nekalbėjau laukiu kol ji paskambins.Su jos mama kalbėjau, paskyrė 20spinduliavimų ir jai siūlo grupe cry.gif ,oi nesuprantu ka ji jau negalės dirbti sad.gif
Atsakyti
Iraida, tavo darugė dirbti tikriausiai galės, ir invalidumas tik laikinai, juk reikia atgauti sveikatą. Suprantu tave, viskas atrodo labai baisu, tačiau daugeliui tai ir lieka tik vienas baisus gyvenimo tarpsnis. Po jo gyveni toliau ir džiaugiesi gyvenimu. Svarbiausiai nepanikuok ir turėk daugiau optimizmo, tai tavo draugei labai padės.
Atsakyti
QUOTE(Iraida @ 2005 02 19, 22:01)
Ačiū  atsiliepusioms sad.gif .
Su ja dar nekalbėjau laukiu kol ji paskambins.Su jos mama kalbėjau, paskyrė 20spinduliavimų ir jai siūlo grupe cry.gif ,oi nesuprantu ka ji jau negalės dirbti  sad.gif

Neizoliuok jos nuo saves. Elkis naturaliai, vezys neturi stoti tarp jusu ir keisti santykiu. Ji tas pats zmogus, ta pati tavo drauge. Daugelis nenori kad su jais elgtusi kaip su kokiais "pazymetaisiais".
Jei ji nores issisneketi - isklausyk. Bet neatstum jos nuo saves. Ji butent taip ir gali pasijausti, jei pati neisdrisi jai paskambint.
Atsakyti
QUOTE(Iraida @ 2005 02 19, 22:01)
Ačiū  atsiliepusioms sad.gif .
Su ja dar nekalbėjau laukiu kol ji paskambins.Su jos mama kalbėjau, paskyrė 20spinduliavimų ir jai siūlo grupe cry.gif ,oi nesuprantu ka ji jau negalės dirbti  sad.gif

Iraida aš manau. kad tu pati turi jai paskambinti, arba ją aplankyti. Vargu ar ji pati paskambins, jai be galo sunku, o dar priešaky sunkios procedūros. Aš pati panašų pragarą (tik su laiminga pabaiga) perėjau ir tikrai žinojau, kad man reikėjo draugės peties išsiverkti. Nieko nekalbėti, nes ir taip viskas aišku be žodžių, tik išsiverkti.
O jeigu tu kalbėjai su jos mama, manau ji žino, kad tu žinai jos nelaimę, neduok dieve ji pagalvos, kad tu ją atstumi dėl jos nelaimės.
Čia tik mano nuomonė.
Atsakyti
Labutis 4u.gif
Nenoriu ir nesamonė kad ji galvotu ,kad aš ja atstumiu rytoj einu kalbėti su ja.
Atsakyti
Ir gerai padarysi, jei judvi artimos draugės, manau tu jai labai reikalinga. Juk tam ir reikalingi draugai.
Atsakyti
Nuejau siandien pasidaryti onkocitologinio..Kovo 7 d. bus atsakymai..Na, ir prailgs man tos dvi savaites...Ir ramu, ir neramu sirdy.. sad.gif sad.gif sad.gif BIJAU LABAI..
Atsakyti
Iraida,
kiaip laikosi tavo drauge? mirksiukas.gif
Atsakyti
Mano mama svitino jau 2 kartus. Kolkas viskas gerai. Jokiu pasaliniu poveikiu. Sutiko ten likimo draugiu, aisku prisiplepejo gausiai (ta itin megsta daryti smile.gif ) Nusiramino, pamate kad buna dar blogiau.
Duok dieve, kad tas vezys atsitrauktu visam laikui.
Stiprybes visoms 4u.gif
Atsakyti
Iraidai: zinai as pati va jau treti metai kaip esu onkologinis ligonis, liga diagnozavo 25 metu. Pirmiausia manau draugams reikia prisiminti, kad serga ne jie, o ju draugas, nors daznai tenka kaip tik draugus itikineti, kad tu dar nemirsti, nesureiksmink to, nelysk i dusia jei drauge to nenori, mano santykiai su visais draugais isliko puikus, nes jie nesikeite ir tai manau yra pagrindas.

O daruge tikrai pasveiks, zinau moteru kurios su tokia diagnoze gyvena jau po 20 metu, be to zinai, kai as gulejau ligonineje mano palatos kaimyne lanke moteriskes, na as ten pati jauniausia buvau, sako: Dieve vaikeli tu tokia jauna ir tokia liga, o as atsakiau: Kad jaunam ir pasveikti lengviau smile.gif Smagiai pasijuokem
Atsakyti