Įkraunama...
Įkraunama...

Onkologinės ligos

Na aš kažkaip paskutiniu laiku labai dažnai susiduriu su žodžiu „vėžys“....Mano klasiokė serga vėžiu, jai kaip sako gydytojai „liko“ 2-3 mėnesiai. Vyras šį savaitgalį pasikorė, neišlaikė visos įtampos, ašarų....išeina kad vyrai silpni.... o liko du vaikai...Mano bendradarbės giminaitė dabar guli ligoninėje, jai buvo diagnozuotas krūties vėžys, buvo operacija, švitinimai....dabar kažkas blogai su plaučiais, daro tyrimus..Mano mama irgi mirė nuo vėžio....
Aišku su laiku su viskuo susitaikai, bet būna be galo sunku nes negali nieko padėti žmogui.Aš tik viena supratau, kad negalima palūžti, reikia kabintis iš visų jėgų, reikia tikėti ir kovoti. Jei ne dėl savęs, tai dėl kitų...

Nedelsk dėl savęs ir dėl tų, kurie Tave myli 4u.gif

Taip sunku kartais eit tuo keliu,
Kurį vėtros neramios paskyrė.
Į ateitį žvelgt atsimerkus baugu,
Ir mes slenkame slėptis į tylą.

Juodos dėmės aptaško džiaugsmus,
Ir apsiblausia žydinti saulė.
Ir pamirštam spalvotus sapnus,
Ir tai, kad dar esam pasauly.

Ištieski man ranką sparnuotas žmogau
Kad virpantys pirštai išskleistų man viltį
Klausyk, ką tikėjimu savo sakau:
„Nedelsk dėl savęs ir dėl tų, kurie Tave myli“.

Justė Michailinaitė
Atsakyti
cry.gif Eina sau mergos, paskaiciau ir apsiblioviau.As tai ne is tu stipriuju, as tik kas biski ir vsio.Va siandien laukiau onkocistologinio atsakymo, galvojau nuslapsiu is itampos.Elena, sake viskas gerai.Na ziuresim.
O siaip as mama palaidojau irgi nuo vezio, tiksliau -smegenu auglys.Uz 3 sav. bus lygiai metai.Kaip man jos truksta mergicos...
Atsakyti
Oi, nerasykit daugiau taip liudnai cry.gif . As jau irgi neturiu mamos. Ir ji buvo pakankamai jauna, ir tikrai norejo dar gyventi, bet... Nepraraskit vilties, kovokit ir daug laiko skirkit savo brangiam zmogui. Net ir praejus nemazai laiko, vis pasigendi ne kazkieno, o butent MAMOS patarimo, palaikymo... Todel bukit kartu, kol dar galit ir dziaukites tuo buvimu... Oi, negaliu daugiau rasyti cry.gif cry.gif cry.gif .
Vasara, kaip tavo mama laikosi? Kaip laikaisi tu? Stiprybes ir istvermes jums abiems.
Atsakyti
Frezija, nu vat 100% su tavim sutinku.
Kai mama sirgo sunku buvo labai, kartais noredavosi nebuti salia,na sunku is tiesu buvo.O dabar ,kai jos nera as sau priekaistauju, kad per mazai su ja buvau, kad nekartojau jai kaip myliu ja(pas mus seimoj tas nebuvo iprasta), kad daznai pykdavau uz tai kad be "reikalo" skambina ir "trukdo" man.Dieve, kaip dabar viskas kitaip atrodo.Ir tu jos patarimu ir to jos pasakymo "dukrele, viskas bus gerai"(tada kai man budavo labai baisu ir sirgo sunus).Ir as zinojau, kad is tiesu viskas bus gerai, nes taip pasake MAMA.
Mamyte, brangioji, atleisk man uz viska...as taip TAVE MYLIU...
Atsakyti
Va, va, ERA, kai man kas nesiseka ar buna labai neramu, kas mane bandytu raminti, vis pagalvoju: va, jei man ta sakytu MAMA, tai tikrai patikeciau ir nusiraminciau, o kai ta sako kiti... Na, ir daug dalyku pradeda atrodyti kitaip: supranti, kad seima, draugai, artimi zmones, sveikata yra brangiausia, ka mes turime; kitaip pradedi vertinti pinigus, karjera... Suvoki, kad svarbiausia yra gyventi sia diena, o ne laukti kazko, nes tas kazkas, kas vyks veliau - neduokdie gali tau jau ir neisausti... Todel tiesiog jei nori kazkuom save palepinti - tai reikia palepinti ta pacia minute, kai to isigeidi (na, nesupraskit to visai tiesmukai, kalbu apie kasdienes malonias sau smulkmenas, kurias vis kazkodel atidedame), nes veliau gali to nebenoreti, o blogiausia veliau to gali nebegaleti. Aisku, ir iki tokiu sukretimu tu ta kazkaip zinai, bet PO TO - tu pradedi taip ir gyventi. Manau, kad visos, kurios bent jau uzklydo i sia tema, supranta apie ka cia as...
Atsakyti
cry.gif sunku kazkaip labai, mano mamai vis del to 0 vezio stadija, pati pradzia, ji tikrai pasveiks, neleidziu sau kitaip galvoti. oi kaip jus cia liudnai priraset, oi kaip liudna cry.gif cry.gif cry.gif
Atsakyti
Gal galit ka patart, ka valgyt, kaip gyvent, kokius vitaminus ar stebuklingas zoleleles vartot, kas palengvina svitinima?
Atsakyti
Tina, ka cia bepatarsi, turbut reikia tiketi ir tiek.Na kai mano mamai nustate diagnoze, tai mums gydytojai dave 3-4 men.,ji istempe visus 8.Vezem vaistus is Kinijos, bet nemanau, kad jie turejo koki didesni poveiki.Matai vezys veziui nelygus.Mano drauges mama su kruties veziu isgyveno ilgai, gydesi Amerikoj, bet visam laikui grizo cia.Niekur nera stebuklu.stebuklas yra tik tikejimas, kad viskas bus gerai. Vitaminai ne visad galima gerti, nes jie skatina veziniu lasteliu atsinaujinima.Na ne medike as. Mano vyro puske sirgo veziu-issikapste.Jauna dar.musu metu.Bet nuvaziavo i kita puse.Oi liudna tema.
Atsakyti
Tina*, kiek žinau, kol vyksta švitinimai ar chemoterapija, nepatariama gerti vitaminų ar ko nors, stiprinančio organizmą, nes visa tai stiprina ir tas pačias vėžines ląsteles. Todėl viską, kas padėtų pagerinti kraują ir t.t., reikia vartoti tik per tą "negydymo" periodą, kai organizmas nebenuodijamas vaistais ar radiacija. Savo tėčiui, prisiskaičiusi visokių nuomonių, buvau nupirkusi Vilcacora preparatų, bet nebespėjo mano tėtis net pradėti juos gerti, vėžys aplenkė chemoterapiją, pernelyg pavėluota diagnozė ir pats gydymas buvo sad.gif ... O gyventi reikia su didele viltimi, kad viskas bus gerai, kad tas prakeiktasis bus sunaikintas. Va ta vidinė stiprybė ir gali padaryti stebuklus. Sėkmės ir sveikatos Tavo mamai!
Atsakyti
Negalima gerti tik B grupes vitaminu , sergant onkologinem ligom. A , C , E reikia gerti ax.gif
Atsakyti
o mums ir C neleido, nes pasakė, kad sintetiniai labai skatina augimą. tai dabar visus vitaminus natūraliai kemšam.
Atsakyti
o mums ir C neleido, nes pasakė, kad sintetiniai labai skatina augimą. tai dabar visus vitaminus natūraliai kemšam.

As ir neturejau omeny sintetiniu blush2.gif maniau susiprasit , tai neparasiau ,kad gerti maisto papildus su naturalios kilmes vitaminais A,C,E ax.gif
Atsakyti