O kaip su baime????Žinau, kad negali būti taip, kad nepagalvotum, jog nebūtinai viskas gali baigtis gerai. Kaip kovoti su siaubu sužinojus diagnozę. Gal ir kvailas klausimas...pas psichologus..o rodos, ne jiems tai, ką jie tesupranta..artimieji? O jei nenori gąsdinti ir sukelti gailestį, o jei neturi to vienintelio, kuris būtų šalia. Jei nebūtų sunku, gal pasidalintume savo patirtimi. Labai labai ačiū.
Rasma, susitaikai su blogiausiu ir ziuri i prieki, ka galima padaryti - domiesi ir tradiciniais metodais ir netradiciniais. Gal tai siek tiek atitraukia nuo to siaubo, nes kai kazka darai tai visada yra viltis. As kalbu kaip zmogus kurio artimas zmogus serga, taigi is emocines puses stengiesi ne rodyti gailesti, bet kokybiskiau ir daugiau bendrauti, pasakyti ko neprisiruosei pasakyti, tiesiog gyventi sia diena. Kas man baisiausia kad susigyveni su tuo siaubu ir ta baime.
Va dabar mamai labai blogai, nors jau atrode viskas i geraja puse. Po tu metatreksato doziu galvoje limfomos augliu lyg ir nera arba nedaug (dare ir tomografija ir magnetini rezonansa), vidaus organuose irgi nera naujai paplite, bet jau 2 savaites laikosi temperatura apie 39-40, dabar tiria krauja, lyg sepsis, lyg stafilokokas atsirades, paskui eme tyrimus is kaulu ciulpu, tai ten atrodo lastele lastele naikina. Pradejo tinti kojos - turbut nuo tiek chemoterapiju (viso atlaike jau 29) turbut inkstai atsisako ir organizmas negali pasalinti toksinu (nezinau ka gydytojai mano, cia mano tokie pamastymai). Tikiu kad galbut gydytojai turi priemoniu gydyti tokius dalykus, nors man darosi baisu, nes situacija negereja. O atrode kad viskas einasi geryn... Bijau kad gali buti liudnos kaledos ir nauji metai.
Va dabar mamai labai blogai, nors jau atrode viskas i geraja puse. Po tu metatreksato doziu galvoje limfomos augliu lyg ir nera arba nedaug (dare ir tomografija ir magnetini rezonansa), vidaus organuose irgi nera naujai paplite, bet jau 2 savaites laikosi temperatura apie 39-40, dabar tiria krauja, lyg sepsis, lyg stafilokokas atsirades, paskui eme tyrimus is kaulu ciulpu, tai ten atrodo lastele lastele naikina. Pradejo tinti kojos - turbut nuo tiek chemoterapiju (viso atlaike jau 29) turbut inkstai atsisako ir organizmas negali pasalinti toksinu (nezinau ka gydytojai mano, cia mano tokie pamastymai). Tikiu kad galbut gydytojai turi priemoniu gydyti tokius dalykus, nors man darosi baisu, nes situacija negereja. O atrode kad viskas einasi geryn... Bijau kad gali buti liudnos kaledos ir nauji metai.
QUOTE(Rasma @ 2004 12 19, 18:20)
O kaip su baime????Žinau, kad negali būti taip, kad nepagalvotum, jog nebūtinai viskas gali baigtis gerai. Kaip kovoti su siaubu sužinojus diagnozę.
baime...na suzinojus diagnoze gauni soka ... veliau pradedi blaiviai mastyt , kimbi nagais i gyvenima , pradedi kova su liga visais imanomais ir neimanomais budais , tiesiog dziaugies kiekviena gyvenimo suteikta akimirka , mintyse brandini plana pasveikt o aplamai mes kiekvienas skirtingai i tai reaguojam ...
QUOTE(Arvira @ 2004 12 19, 22:09)
baime...na suzinojus diagnoze gauni soka ... veliau pradedi blaiviai mastyt , kimbi nagais i gyvenima , pradedi kova su liga visais imanomais ir neimanomais budais , tiesiog dziaugies kiekviena gyvenimo suteikta akimirka , mintyse brandini plana pasveikt o aplamai mes kiekvienas skirtingai i tai reaguojam ...
Tas tiesa. Mano uosvis suzinojes diagnoze praktiskai per 2 menesius uzgeso..
QUOTE(Vasara @ 2004 12 19, 19:19)
Va dabar mamai labai blogai, nors jau atrode viskas i geraja puse. Po tu metatreksato doziu ... bet jau 2 savaites laikosi temperatura apie 39-40, dabar tiria krauja, lyg sepsis, lyg stafilokokas atsirades, paskui eme tyrimus is kaulu ciulpu, tai ten atrodo lastele lastele naikina. Pradejo tinti kojos - turbut nuo tiek chemoterapiju (viso atlaike jau 29) turbut inkstai atsisako ir organizmas negali pasalinti toksinu (nezinau ka gydytojai mano, cia mano tokie pamastymai). Tikiu kad galbut gydytojai turi priemoniu gydyti tokius dalykus, nors man darosi baisu, nes situacija negereja. O atrode kad viskas einasi geryn... Bijau kad gali buti liudnos kaledos ir nauji metai.
O jūs nebandote pasidomėti apie tokį dalyką kaip autoimuninė agresija, gal čia irgi pan. Tai reacija į vaistus arba gal dar kitaip būtų galima vadinti viena iš itin stiprių pašalinių reakcijų į vaistus. Aš asmeniškai dabar su tuo susidūrusi..Organizme imami naikinti granuliocitai (balt. kraujo kūneliai), pakyla l.aukšta temperatūra, vystosi kaulų čiulpų nepakankamumas..negydant vystosi sepsis, endokarditas, galų gale žmogų gali ištikti endotoksinis šokas..Žmogus nunuodijamas paties organizmo.
Gydymas: nutraukiami vaistai sukėlę reakciją (o ji gali kilti ir per kelias val, ir per ilgesnį laikotarpį) ir skiriami antibiotikai užkertantys kelią komplikacijoms. Mano temperatūra siekia 39 laipsnius, man labai sunku kalbėti ir ryti, nes visa gerklė labai greitai, per pusdienį išopėjo žaizdomis. Gerai, kad susigriebta laiku. Dabar vartoju stiprius antibiotikus ir dar turėsiu 10 d. juos vartoti, buvo statytos lašelinės irgi su antibiotikais.
Aišku, aš negaliu lygintis su tavo mamytę užgriuvusiais sunkumais, bet man skaudu ir už kitus. Kaip baisu tos ligos, kiek reikia jėgų ir stiprybės su jomis tvarkytis..
Dieve, aš tikrai linkiu visoms jums ir jūsų artimiesiems stiprybės
Kas žinote,ar gali būti taikoma prieš operaciją (metastazės limfmazgiuose) pilna biochemija? Ir kodėl PRIEŠ? Gal kas nors blogai ir daktarai nesako? Ar biochemija tai ta pati chemija? Ir kiek trunka ta "pilna biochemija"'?
Kai operavo pirmą kartą-ir chemija ir švitinimas buvo taikyti PO operacijos.
Čia man kažkas nepatinka.
QUOTE(Ritaa @ 2004 12 20, 13:40)
Kas žinote,ar gali būti taikoma prieš operaciją (metastazės limfmazgiuose) pilna biochemija? Ir kodėl PRIEŠ? Šiandien paguldė operacijai, o sako, kad bus biochemoja. Gal kas nors blogai ir daktarai nesako? Ar biochemija tai ta pati chemija? Ir kiek trunka ta "pilna biochemija"'?
Gal kam nors pasitaikė panašus atvejis, gal kas žinote apie tai??
QUOTE(Rasma @ 2004 12 20, 11:37)
O jūs nebandote pasidomėti apie tokį dalyką kaip autoimuninė agresija, gal čia irgi pan. Tai reacija į vaistus arba gal dar kitaip būtų galima vadinti viena iš itin stiprių pašalinių reakcijų į vaistus. Aš asmeniškai dabar su tuo susidūrusi..Organizme imami naikinti granuliocitai (balt. kraujo kūneliai), pakyla l.aukšta temperatūra, vystosi kaulų čiulpų nepakankamumas..negydant vystosi sepsis, endokarditas, galų gale žmogų gali ištikti endotoksinis šokas..Žmogus nunuodijamas paties organizmo.
Gydymas: nutraukiami vaistai sukėlę reakciją (o ji gali kilti ir per kelias val, ir per ilgesnį laikotarpį) ir skiriami antibiotikai užkertantys kelią komplikacijoms. Mano temperatūra siekia 39 laipsnius, man labai sunku kalbėti ir ryti, nes visa gerklė labai greitai, per pusdienį išopėjo žaizdomis. Gerai, kad susigriebta laiku. Dabar vartoju stiprius antibiotikus ir dar turėsiu 10 d. juos vartoti, buvo statytos lašelinės irgi su antibiotikais.
Aišku, aš negaliu lygintis su tavo mamytę užgriuvusiais sunkumais, bet man skaudu ir už kitus. Kaip baisu tos ligos, kiek reikia jėgų ir stiprybės su jomis tvarkytis..
Gali buti, simptomai panasus, bet rodos lyg raudonuju kraujo kuneliu mazai o ne baltuju. Be to chemija jau buvo pries pora savaiciu baigta ir turejo gultis i ligonine papildomiems tyrimams ir tada butu nusprende ar dar reikia chemijos ar taikyt spinduliavima ar isvis palikt ramybehe. Dabar chemijos neleidzia, leidzia antibiotikus. Jau juos kelis kartus keite, bet ta temperatura vis pakyla rytais ir istine kojos, organizmas nepasalina skysciu. Mano kuklia nuomone tai gali inkstai nedirbt, bet gyd. sako kad kazkokiu baltymu truksta. Sulasino keleta lasaliniu, bet situacija negereja. Isvis situacija ligoninese baisi, savaitgaliais nieko neprisisauksi. Sesutes nieko nenori ir negali daryt, budintis gydytojas isvis ne is to skyriaus (pvz. reumatologe), kuris israso tik paracetamolio. Gydantis gydytojas siandien tik 16 val. ateis... baisu...
Ai, man ta reakcija prasidėjo irgi ne iš karto..kažkur trečią parą..Šiaip dar labai pykino, svaigo galva, atsistoti ir eiti turėjo padėt vyras..pati niekaip neatsistodavau..tik stojuosi ir griūnu aukštielninka, arba taip užneša į šoną, jog kitam pasirodytų, kad tokie viražai tik gerai vaidinančiam turi gautis Jaučiau, kad kažkaip tie negalavimai susiję, o kai visai pablogėjo, kai t-ra užkilo ir ėmė vertis opos, dar padidėjo kai kurie limfmazgiai..va tada kažkaip jau persigandau.
Aš tai esu ligoninių priešė Nr. 1. Bet kartais, kai pagalvoju kiek kainuoja privačios paslaugos, injekcijos ar kad ir ta lašelinė, tai supranti, kad geriau kyšiu sugroti per gyd. kišenę...tačiau aš to nemėgstu ir renkuosi gydymąsi namuose, privačias paslaugas, gyd. normalų dėmesį ir paaiškinimus kas, kaip, kodėl. Žvėriškos kainos. ir vaistų, ir tokių paslaugų. Jau į ligoninę pajudu tik kitų nešama, kai visai nebegaliu kęsti, kai jau tikrai girdžiu Reqiuem ir suvokiu, jog be skalpelio šansų neliks.
Bet tai labai blogai, esu baisingas "pavyzdys". Dažniausiai mano ligos ir pasiekia tokius etapus, kad studentams galima rodyti nuo-iki kaip vystosi liga. Nežinau, net nesuvokiu kodėl aš leidžiu sau tiek laukti. .
Aš tai esu ligoninių priešė Nr. 1. Bet kartais, kai pagalvoju kiek kainuoja privačios paslaugos, injekcijos ar kad ir ta lašelinė, tai supranti, kad geriau kyšiu sugroti per gyd. kišenę...tačiau aš to nemėgstu ir renkuosi gydymąsi namuose, privačias paslaugas, gyd. normalų dėmesį ir paaiškinimus kas, kaip, kodėl. Žvėriškos kainos. ir vaistų, ir tokių paslaugų. Jau į ligoninę pajudu tik kitų nešama, kai visai nebegaliu kęsti, kai jau tikrai girdžiu Reqiuem ir suvokiu, jog be skalpelio šansų neliks.
Bet tai labai blogai, esu baisingas "pavyzdys". Dažniausiai mano ligos ir pasiekia tokius etapus, kad studentams galima rodyti nuo-iki kaip vystosi liga. Nežinau, net nesuvokiu kodėl aš leidžiu sau tiek laukti. .
Mano kolegei, kuriai tik 31 metai, dare biopsija ir rado veziniu lasteliu... Man labai liudna, nes net nezinau, kaip ja paguosti. Ji nera man tik kolege, su ja as bendrauju kaip su drauge.... Dabar ji vaiksto pas visokius gydytojus, moka pinigus (kuriu tikrai ne prudai), ir vis nori isgirsti, kad operacijos nereiks.... Dieve, kaip ja palaikyti bent moraliskai?
QUOTE(Moteris @ 2004 12 21, 07:09)
Mano kolegei, kuriai tik 31 metai, dare biopsija ir rado veziniu lasteliu... Man labai liudna, nes net nezinau, kaip ja paguosti. Ji nera man tik kolege, su ja as bendrauju kaip su drauge.... Dabar ji vaiksto pas visokius gydytojus, moka pinigus (kuriu tikrai ne prudai), ir vis nori isgirsti, kad operacijos nereiks.... Dieve, kaip ja palaikyti bent moraliskai?
Tegu Tavo drauge nedelsia, o operuojasi kuo greiciau. Daugelis vezio formu pradineje stadijoje operacijos + papildomu terapiju budu yra visiskai isgydomos.
Diagnoze "vezys" - labai nemalonus dalykas, bet tai dar ne mirties nuosprendis.
Turiu net keliolika pazystamu, kuriems po operacijos ir terapiju liga jau daug metu nebeatsinaujina ir visi jie gyvena aktyvu pilnaverti gyvenima.
Na nezinau, ar tie argumentai paguos Tavo drauge, bet as pati tuo guodziuosi, nes
uz keleto dienu busiu operuojama. Man ta operacija - tikras palengvejimas. Tegul tik pjauna lauk ta vezy...Tik va chemoterapijos, tai oj kaip nenoriu. Dar deresiuosi su gydytojais del alternatyvu...
parasykit, prasau, o kokios gali but alternatyvos