Įkraunama...
Įkraunama...

Onkologinės ligos

As matau, kad daugelis yra susidures siu sia klastinga liga, bet juokas tik ima, kad medziagos kaip su ja kovoti yra tiek nedaug, kad imu mastyti, kad gyditoju aplaidumas ar seip viskas taip uzslapstinta, kad mazdaug panikos zmonem neivaryti! Tai ka mums daryti, paprastiem zmogeliams, juk nesedesi ranku sudejus ir nelauksi stebuklo, gal ir paciai tuos stebuklus iseis padaryti. Zodziu sekmadieni vaziuosiu i baznycia Dievulio pagalbos prasyti, zvakele uzdegti, kad tik mamytei butu geriau, ATRODO,KAD IR KALNUS GALECIAU NUVERSTI, KAD TIK BUTU GERAI JAI, KAD TAS NERIMAS DINGTU, SKAUSMINGOS PROCEDUROS!!!!Mamyte as tave labai myliu, grysk namo, as viska viska padarysiu, kad tik tau tutu gerai cia namuose, man taves beproto reikia, as be taves, kaip be sirdies
Atsakyti
Jaudita, nurimk. Ramybe pats didziausias ginklas. Si bei ta parasiau i tavo paskelbta tema. Nurimk..........
Atsakyti
As ir zvakes degiau ir Dievuliui meldziausi. Jau tuoj bus metai, kai gyvenu tarsi transe. Man buvo sokas kai mamai diagnozavo II st. vezi. Gerai, kad mano mama - optimiste. Labai svarbu tikejimas ir nepasidavimas. Mano mamai buvo paskirtos 6 geltonos chemijos. Dabar tra vienas limfmazgis nei sioks nei toks. Vakar mama buvo onkologiniam, tai sake, kad tas limfmazgis nesikeicia, bet reikia ji stebeti. Siaip mama jauciasi visai neblogai (tpfu tpfu tpfu). Dabar geria kazkoki stiprinanti ir valanti zoliu+spirito+medaus+dar kazko misini. Sake, kad thumbup.gif
Arvira, o kuri Tau stadija buvo, jei ne paslaptis?
Vasara, o kaip Tavo mamyte dabar jauciasi?
Atsakyti
QUOTE (miau @ 2004 11 19, 16:01)

Arvira, o kuri Tau stadija buvo, jei ne paslaptis?

Trecia stadija , ketvirta dekstaze - tik gerai tas jog nebuvo metastaziu smile.gif
Jaudita , nurimk mes pacios per ta praejom ir medziaga sunku surast , bet imanoma , yra spaudoj straipsniu , kai as sirgau dar neturejau ineto ir tik literatura padejo , ir man nieks neaiskino apie liga , bet as pati domejausi ir kazkaip radau reikalinga informacija smile.gif
Per google pvz. cia paziurek http://www.google.lt.....ta=lr=lang_lt

Papildyta @ [mergetime]1100874398[/mergetime]
Cia http://www.eksmosmtc...ui/vezgimd.html
Atsakyti
Arvira, o kiek tau chemoterapijos kursu dare?O po chemoterapijos vis tiek operavo?
Mamai leidzia balta skysti.Gydytoja perspejo,kad po poros savaiciu nuslinks plaukai.O sesute sako,kad nebutinai.Tikimybe 50 ant 50.Mamos nepykina kol kas.Tik,kol vaiksciojo i chemoterapija - islipa is mikruskes,pamato ligonine,traukia maiseli...smile.gif
Pamirsau,ka dar norejau paklausti...na,gal veliau prisiminsiu.
Beje,siandien pati susirgau - matyt persalau,nors greiciausiaiapsikreciau.Taip prastai jauciuosi.
Atsakyti
LiP, greiciausiai leidzia geltona chemija, kaip ir mano mamai. Tokia sviesiai sviesiai geltona. Tai nuo tokios chemijos mazai kam nuslenka plaukai. Bent jau mums taip sake. Mano mamytei tai siek tiek praretejo, bet tikrai nenuslinko. Tiesiog dabar reiktu pagerti kokiu vitaminu ar preparatu, stiprinanciu plaukus.
Atsakyti
QUOTE (miau @ 2004 11 23, 11:42)
LiP, greiciausiai leidzia geltona chemija, kaip ir mano mamai. Tokia sviesiai sviesiai geltona. Tai nuo tokios chemijos mazai kam nuslenka plaukai. Bent jau mums taip sake. Mano mamytei tai siek tiek praretejo, bet tikrai nenuslinko. Tiesiog dabar reiktu pagerti kokiu vitaminu ar preparatu, stiprinanciu plaukus.

Na,nezinau,kai atskiedzia,tai man baltas skystis atrode smile.gif O vadinasi cisplatini.
O tavo mamai kelis kartus leido?
Atsakyti
QUOTE (LiP @ 2004 11 23, 11:37)
Arvira, o kiek tau chemoterapijos kursu dare?O po chemoterapijos vis tiek operavo?
Mamai leidzia balta skysti.Gydytoja perspejo,kad po poros savaiciu nuslinks plaukai.O sesute sako,kad nebutinai.Tikimybe 50 ant 50.Mamos nepykina kol kas.

Mane operavo pries , nes plautis paskendes buvo kraujyje ir jei butu nors diena uztempe sad.gif tai tikriausiai jau nebendrauciau su jumis o buciau angel_sadangel.gif
Man leido stipriausia chemoterapija ir atlaikiau 3 kursus , nes sustojo heart.gif ir kitu dar paskirtu 5 nesutikau daryt.Ir plaukai nuo jos issyk nuslenka - ryta pabudau ir plaukai buvo ant pagalves pasilike doh.gif sokas tuomet buvo , nes daktare pamirso perspet mane.
Balta yra silpniausia , po to geltona (ziurint pagal spalvas) ir raudona .
Mane tai pykino - pradedavo leist ir as fontanu pasileisdavau vemt ir dar po to visa savaite vieno vemimo - nieko nevalgydavau ir gert bijodavau , o is kur tiek pykinimo nezmonisko g.gif leisdavo vaistus , kad apramint skrandi nes jis spazmuodavo pats , isdirgintas chemoterapijos , vnz. prisimint nesinori smile.gif
Atsakyti
QUOTE (LiP @ 2004 11 23, 14:39)
Na,nezinau,kai atskiedzia,tai man baltas skystis atrode smile.gif O vadinasi cisplatini.
O tavo mamai kelis kartus leido?

Mano mamai suleido 6 chemijas
Atsakyti
Miela Arvira,

gal zinai kur rasti info apie mieloblastine leukemija. Praknisau daug info internete, bet pagrinde raso apie limfocitine leukemija.
Aisku, svarbiausia neprarasti vilties, nors jos gydyt. ir nesuteike... Tad noriu rasti kuo daugiau info apie sia liga. Teciui diagnozavo umia leukemija, nebedaro net chemoterapijos,nes yra per silpnas ir nebeatlaikytu. Patarkit, ka daryti, kuo stiprinti mylima zmogu, kad jis kuo ilgiau laikytusi...
Atsakyti
Ūmine mieloblastine leukemija dažniau serga suaugę žmonės (80% suaugusiųjų leukemijų atvejų). Per metus nustatomi 4 naujai susirgę asmenys i100.000 gyventojų.
Liga dažniausiai prasideda staiga ir greit progresuoja. Ligonis jaučia vis didėjantį bendrą silpnumą, netenka apetito, mažėja jo kūno svoris, karščiuoja iki 39C, padidėja limfiniai mazgai, blužnis. Dėl progresuojančios mažakraujystės pablykšta, dėl sumažėjusio trombocitų skaičiaus gali kraujuoti iš dantenų, nosies, skrandžio ar dvylikapirštės žarnos. Tinkamai gydant, daugumai ligonių leukemija sustabdoma, jos požymiai kraujyje ir kaulų čiulpuose išnyksta (pasiekiama remisija), kuri gali trukti 12-15, kartais 24 mėnesius (priklauso nuo leukemijos tipo, ligonio amžiaus, gydymo schemos). Po to ligos požymiai gali pasikartoti. Tobulėjant gydymo taktikai, prognozė ligonių, sergančių ūmine leukemija, gerėja (ypač vaikų, sergančių ūmine limfoblastine leukemija).
Patarimai
Ligonis turi būti maitinamas kaloringu, lengvai virškinamu maistu. Visas maistas turi būti gerai termiškai apdorotas (virta mėsa, virti vaisiai ir daržovės, tik virintas pienas ir t.t.), kad į organizmą nepatektų bakterijos, galinčios sukelti papildomas infekcines komplikacijas. Taip ligonis turi būti maitinamas tol, kol normalizuosis jo kraujas (atsiras pakankamai normalių baltų kraujo kūnelių).
Jei dar ka rasiu , imesiu wink.gif Sekmes , laikykites .

Papildyta @ [mergetime]1101258566[/mergetime]
O nebandet gert kordicepso , nes dauguma ji yra isbande - paskaityk cia http://edem.puslapia.../kordiceps.html
ir forume yra tema apie ji "Seimos ir moters sveikata"
Atsakyti
Kam aktualu ,uzeikit i Tako sveikatos foruma.Ten yra didele tema apie vezi.Kazkada daug diskutavom apie tai.Rasit daug nuorodu apie naturalias gydymo priemones. Kiek jos efektyvios,kitas klausimas,bet kaip gretutine terapija salia cheminiu vaistu,manau,gali praversti.
Atsakyti