Įkraunama...
Įkraunama...

Onkologinės ligos

Я думаю про себя, не знаю как себя вела бы g.gif Аж мурашки по коже
Atsakyti
pritariu kad sergant sia klastinga liga reikalingas noras gyventi ir artimu zmoniu palaikymas . As turedama 14 metu susirgau kraujo veziu . Buvo labai baisu - juk man tik 14 . Gulejau ligoninej o aplink vien seni zmones . Isveze tevai i Maskva , parsivezem vaistus kuriu Lietuvoj dar nebuvo . Gavau kelis kursus hemijos po to seke svitinimas. Aciu daktarams jie padare viska ka galejo . Ir stai viena diena isgirdau kad viskas gerai - sokinejau is laimes . Praejus kuriam laikui turejau vaikina ( dabar jau vyras) , abu norejom vaiko . Sunkei pastojau bet pastojau , o daktarai liepe daryt isvalima . Nes per mazai laiko praejo nuo vaistu ir hemijos leidimo . Nesutikau ir ka gime sveikute dukrele beveik 4 kg . O dabar laukiuosi antro . Nuo tos baisios dienos kaip isgirdau sia diagnoze jau praejo 13 metu .Bet isgirdus apie sia liga dar ir dabar sirdis suvirpa . Nepykit uz padrikas mintis bet rasant viska is naujo pergyvenau .
Atsakyti
kaip gera skaityti,kad jus tokios saunuoles ir,kad tiek nemazai atveju,kai liga visdelto iveikiama,nes tai tikrai suteikia stiprybes,tiems kurie galbut tik pradeda ta kova...
Atsakyti
Dziaugiuosi uz tave Linaslau. Musu giminej yra atvejis, kai zmogui padare skrandzio operacija, mane, kad gali but vezys, o po operacijos paaiskejo, kad zaizda buvo nepiktybine. O kaip dabar gyvent, kai svoris krenta, nes nebegalima normaliai maitintis. Tik mazom porcijom. Diena nakti galvoju apie tai ir kaltinu save, kodel nedarem daugiau tyrimu. Tik per operacija (kai zmogus gulejo ant operacinio stalo) chirurgas pradejo lakstyt per gydytojus, ieskot tyrimu rezultatu, bet ju nebuvo...Tada sukviete gydytoju konsiliuma ir nusprende...ligonio nenaudai. As manau, kad tai likimas. Bet vis dar tebesu 3-ioje gedejimo stadijoje-jauciu kalte, kad ne viska isbandeme (1-sokas, 2-neigimas,3-kalte, 4-dalinis susitaikymas).
Atsakyti
Sunku skaityti šią temą. ..
Man sakė,kad labai gerai po visų chemijų ir švitinimų gerti šaltalankio aliejų ar tai sultis.Jų būna Kalvarijų turguje iš Rusijos parvežtų.Bet aš nesiryžtu iš bobučių pirkti ir siūlyti artimam žmogui nepasitarus su gydytoju.Vis neramu, o jei pakenks?
O jeigu ir taip bus blogiau, ar nesigraušiu,kad gal nuo to šaltalankio?
Ar kas nors girdėjot, o gal ir naudojat tą šaltalankį?
Atsakyti
Kai mano mama svitino, tai ji gere saltalankiu alieju. O jai svitino limfmazgius prie raktikaulio, jie arti gerkles. Tai tas aliejus buvo tipo gerklei "sutepti".
Atsakyti
Sveikutes. Na,pagaliau mano mamai paaiskejo,ka ji ten turi.Nustate plauciu vezi.Vakar mama buvo soke,bet greit apsiramino.Siandien pirmasis chemoterapijos seansas.Is to strioko,ji net neisgirdo,kiek ju bus.Na,vakar ilgai kalbejau su ja.Verkiau,o ji laikesi.As jos klausiu - na negi tu taip tvirtai laikaisi?Netikiu.Sakau,kad tikriausiai,kai niekas nemato,verki......Ji sako - taip,viena verkiu,bet kitiems neparodau.Bet siandien isejo su nuotaika.Sedziu,laukiu jos skambucio,nes leksiu parsivezti.Ji dar nezino,ar tikrai siandien chemoterapija darys,ar tik uzrasys.Liudna.
O vakar mama mano vyresniosios klausia,kad jai numegs salika,nes taip ir numirs be jo.O mazoji kad reze- tai nieko,mes tave su saliku ir palaidosim .
Atsakyti
Lip , tai man artima liga iki kaulu smegenu doh.gif tai gal stadija dar maza ,greit atrado , o operacijos nedare , nes man pasalino visa desini skilveli - na zinoma vezys sedejo plauty todel turejo operuot . Rasyk kaip seksis gydymas , kokia savijauta.
Atsakyti
QUOTE (Arvira @ 2004 11 16, 12:33)
Lip , tai man artima liga iki kaulu smegenu doh.gif tai gal stadija dar maza ,greit atrado , o operacijos nedare , nes man pasalino visa desini skilveli - na zinoma vezys sedejo plauty todel turejo operuot . Rasyk kaip seksis gydymas , kokia savijauta.

Bandysiu pranesineti. Dar vis soke esu,kazkaip net kalba nesirisa,bet po poros dienu bus geriau.Ir isvis nuo rudens stresa daznai patiriu.Tiek visokiu nelaimiu uzgriuvo sad.gif
Atsakyti
Mergaites,pasakykit prasau,kas neseniai perejo chemoterapija (ar pazistami kokie), ar vaistai nemokami?Mamai prirase keleta receptu,parasyta,kad 100 proc kompensuojami,bet ar nereikia vistiek primoketi.?
Atsakyti
Žinau,kad už vaistus,kainuojančius 200-400 Lt reikėjo primokėti apie 3-4 Lt.Taigi,beveik nieko.Tačiau ne už visus.Čia už tuos ,kurie "apsaugo"nuo pykinimo.Kiek už kitus ir už kokius -neprisimenu.
Ir dar noriu paklausti,kokius vaistus ar liaudiškas priemones naudojat, kai yra konstatuojama ši liga ?Juk žmonės griebiasi visko-ir žibalo ir dar visokių bjaurasčių,kad tik padėtų.Tad,pasidalinkit .prašau,patirtimi ar nuomonėm,ką daryti,ką gerti?.Daktarai,apart vitaminų, daugiau nieko ir neišrašė.Gal kas pas būrėjus, ekstrasensus lankėtės? Klausiau apie šaltalankį,bet taip nieko konkretaus ir neatsakėt.
Juk ne iš žingeidumo klausiu...
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Ritaa: 18 lapkričio 2004 - 15:12
Del saltalankiu sulciu negirdejau kad jos gydytu vezi. Siaip jos turi daug geru savybiu, vitaminu, bet sergant veziu apskritai daug sulciu nerekomenduojama gerti (nebent stikline), nes pirmiausia visas gerasias medziagas ir vitaminus pasisavina piktybines lasteles ir jos auga. Reiketu internete pasieskoti fitoterapeuto Ruolios straipsniu, ten jis raso apie tai.
O is netradiciniu geria ir kinietiska kordicepsa (apie ji yra tema), vilcacora, yra dar visokiu preparatu, mama gere ir zibalo ir zole mouda (reikia i homeopatine kreiptis ir pasikonsultuoti, manau tai tikrai kazkiek padeda sergant tam tikromis vezio formomis). Ir pas ekstrasensus lankesi, nezinau gal tikrai viskas komplekte padejo...
Atsakyti