Įkraunama...
Įkraunama...

Onkologinės ligos

Lysa , smagu girdet geras naujienas clap.gif , o ta jeigu............mesk is galvos ir dusios , dziaukis tuo ka turi siandien .
Daile , na geriau veliau negu niekad apsirupint vitaminais thumbup.gif
Gavom antra sansa gyvenime tai ir kabinames i ji nagais ir ragais biggrin.gif o siaip ir as kazkada nesirupinau savo sveikata ; tik dieta , badavimai , grazus skudurai ir kiti niekuciai doh.gif gal ir reikejo man ligos , kad suprasciau tikra gyvenimo skoni , ivertinus kiekviena jo prieskoni g.gif
Atsakyti
Gal kas zinot, kaip gyventi po skrandzio operacijos. Ka valgyti, kad priaugti svorio.
Arvira, o pries kiek metu tau dare operacija
Atsakyti
QUOTE (jurda @ 2004 10 26, 17:46)

Eina devinti metai , g.gif nezinau ka tau patart del skrandzio , nes tiksliai nezinau gal bandyt inete pasikapstyt... oi prisiminiau clap.gif eik i www.guru.lt ir uzduok si klausima , atsakymo laukiau savaite , bet gavau - bandyk , blogiau nebus wink.gif
Atsakyti
QUOTE (jurda @ 2004 10 26, 17:46)

Eina devinti metai g.gif nezinau ka tau patart del skrandzio , nes tiksliai nezinau gal bandyt inete pasikapstyt... oi prisiminiau clap.gif eik i www.guru.lt ir uzduok si klausima , atsakymo laukiau savaite , bet gavau - bandyk , blogiau nebus wink.gif
Atsakyti
sveikos mamytes,skaitau ir zaviuosi jusu stiprybe kovojant su sia baisia liga.prasau patarimo,nes nebezinau kaip elgtis.mano drauge suzinojo kad serga veziu,ispradziu tai slepe,veliau issipasakojo,dar veliau pareiske kad nenori,kad matyciau kaip ji mirsta,mes issiskirem(nebuvom vede).kotik nebandziu kad ja itikinciau,kad jai reikia pagalbos,rupescio,artimo zmogaus salia,viskas perniek.ka bedaryciau viskas kaip i siena,paskutini karta kai su ja kalbejau telefonu supratau kad viskas krypsta vis blogin:ji nebenori kovoti,vis didesnis pesimizmas.apie ligos eiga beveik nieko nezinau,nes ji man nieko nepasakoja ir daznai tel. nekelia.zinau kad jai pagalba reikalinga,kaip oras,o as nebezinau ka ir bedaryti,kaip jai suzadint vilti,man atrodo kad cia daar ir depresija isimaisiusi.ji jauna jai tik 20m,viskas zmogui pries akis ir se tau toks gyvenimo akibrokstas,stai trumpai musu istorija,mielosios prasau patarkit ko imtis nes nebegaliu sedet ir ziuret kaip gesta brangiausias zmogutis,nebenoriu verkt ir skandint nevilti svaigaluose,noriu padet,noriu kovot,NORIU KAD JI GYVENTU IR TIKETU GYVENIMU.
Atsakyti
Griebk tu ta savo drauge uz ragu ir tempk pasgydytojus. Parodyk musu skyreli, tegu paskaito ir pamato, kad dejuoti negalima mad.gif Reikia kovoti ir nugaleti. Palaikyk ja kiekvienam zingsnyje, tai labai svarbu. Parodyk jai, kad ji tau reikalinga. Pasiduoti negalima. Sekmes, parasyk kaip sekasi.
Atsakyti
Sunkiausia, kai artimas žmogus pats atsisako kovoti ir šneka apie mirtį. Man buvo lengviau, nes mano vyras neprarado vilties ir su liga kovojam abu, liga prasidėjo, kai jam buvo 22 metai.

Sunku ką nors tau pasakyti, tiesiog gal būk labiau atkaklus, ją reikia įtikinti, kad jinai tau reikalinga, ir kad tu jai neleisi numirti. Aplinkinių palaikymas yra gyvybiškai svarbus.

Stiprybės tau
Atsakyti
stai ka pasake viena gyd., apie draugo liga
Melanoma- piktybinis odos vėžys. Ligos eiga ir baigtis priklauso nuo stadijos ir vietos, kurioje melanoma yra (eiga žymiai blogesnė ir sunkesnė, kai jos lokalizacija yra netoli galvos)Šiuo metu jau daugelis vėžinių susirgimų yra išgydomi, tik nereikia prarasti vilties ir vykdyti visus gydytojų nurodymus.

o ka daryt ir laukti pasveikimo, jei JOKIO GYDYMO NEPASKYRE!!! mad.gif blink.gif
tik liepe save stebeti huh.gif tipo jei kas bus, pjausim ir tik tada gydys, nzn su tokiu dry.gif gydymu.. g.gif g.gif
visa laime, kad namiskiai ir artimieji mano saulele rupinas heart.gif (iv.vaistazoles, vitaminai ir t.t.) o as toli... sad.gif negaliu padet, tik moraliskai palaikyt wub.gif
Atsakyti
Melanoma - agresyviausia odos vėžio forma, tačiau anksti nustačius ligą, išgydyti galima apie 97% pacientų. Manoma, jog apie 50% melanomų išsivysto iš gerybinių odos navikų – apgamų (melanocitų sankaupų), o kitos netvarkingai dauginantis pigmentinėms odos ląstelėms – melanocitams. Abiem atvejais melanomų morfologinis pagrindas yra melanocitai, išsidėstę epidermio bazaliniame sluoksnyje ir sudarantys apgamus. Melanoma gali atsirasti daugelyje organų, tačiau 90% atvejų ji atsiranda odoje, likusieji 10% atvejų – pasiskirsto akyse, smegenų dangaluose, kvėpavimo takų, virškinamojo trakto bei lytinių organų gleivinėse. Moterims dažniausia blauzdų, o vyrams – kamieno odos melanoma. Manoma, jog 52% odos melanomos lokalizuojasi galvos-kaklo ir kamieno srityse, o 46% galūnėse. Pabrėžtina, jog 4-10% melanomos atvejų nepavyksta surasti pirminio naviko. Daugybiniai melanomos navikai reti: pasitaiko 4-5% pacientų ir paprastai išryškėja metų bėgyje.
Leita, manau jei nepaskyre gydymo tai tik pradzia ir jus laiku kreipetes pas medikus clap.gif

Papildyta @ [mergetime]1098916504[/mergetime]
Cipsai , o cia sunkiausia " stadija" kai zmogus pats kategoriskai atsisako gydytis ir nuleidzia rankas g.gif blogiausia , kad ne mazas vaikas ir ne sena bobute , o jauna mergina ir save pasmerkia mirciai doh.gif jai visu pirma reikalinga psichologo pagalba , nes ne vienai susidurus su tokia problema ji buna reikalinga - tik pas mus medicinoje yra daug spragu , kurias reiktu istaisyt , nes dar ne mazai , deja , yra taip mastanciu - vezys nepagydomas mad.gif be galo liudna tavo situacija , atsidurusi aklavietej...blogai , kad negali but salia jos , o telefonu kazin ar pavyks...bandyk suartet su ja , gal jos artimieji tau pades ir bendrom pastangom ikalbesit ja gydytis , nes brangi kiekviena minute ...
Atsakyti
QUOTE (Arvira @ 2004 10 28, 00:16)
Melanoma - agresyviausia odos vėžio forma, tačiau anksti nustačius ligą, išgydyti galima apie 97% pacientų. Manoma, jog apie 50% melanomų išsivysto iš gerybinių odos navikų – apgamų (melanocitų sankaupų), o kitos netvarkingai dauginantis pigmentinėms odos ląstelėms – melanocitams. Abiem atvejais melanomų morfologinis pagrindas yra melanocitai, išsidėstę epidermio bazaliniame sluoksnyje ir sudarantys apgamus. Melanoma gali atsirasti daugelyje organų, tačiau 90% atvejų ji atsiranda odoje, likusieji 10% atvejų – pasiskirsto akyse, smegenų dangaluose, kvėpavimo takų, virškinamojo trakto bei lytinių organų gleivinėse. Moterims dažniausia blauzdų, o vyrams – kamieno odos melanoma. Manoma, jog 52% odos melanomos lokalizuojasi galvos-kaklo ir kamieno srityse, o 46% galūnėse. Pabrėžtina, jog 4-10% melanomos atvejų nepavyksta surasti pirminio naviko. Daugybiniai melanomos navikai reti: pasitaiko 4-5% pacientų ir paprastai išryškėja metų bėgyje.
Leita, manau jei nepaskyre gydymo tai tik pradzia ir jus laiku kreipetes pas medikus clap.gif

labai aciu uz issamu atsakyma smile.gif
bet kodel kauno gyd., nustebo, jog vilniuj jokio gydymo neskyre? ohmy.gif mad.gif nebesuprantu dry.gif g.gif kiek gyd., tiek nuomoniu, bet juk cia zmogaus sveikata heart.gif
Atsakyti
Man irgi labai pikta, kai tenka susidurti su labai dideliais pesimistais.Mano drauges kartais pasako, kad ,jei jos susirgtu veziu, tai turbut net nesigydytu. (Atsiprasau, jei ka iskaudinau).O as iki paskutines minutes kovociau. O gal tik taip atrodo. As manau, kad dabar medicina daug pazengusi, o dar daug kas priklauso nuo pacio zmogaus nusiteikimo. Juk paziurekit pacios, kiek mes galim daug nuveikti kai gera nuotaika, kai sekasi darbe, kai tavo darbas duoda teigiamu rezultatu
Atsakyti
QUOTE (jurda @ 2004 10 28, 09:07)
Man irgi labai pikta, kai tenka susidurti su labai dideliais pesimistais.Mano drauges kartais pasako, kad ,jei jos susirgtu veziu, tai turbut net nesigydytu. (Atsiprasau, jei ka iskaudinau).O as iki paskutines minutes kovociau. O gal tik taip atrodo. As manau, kad dabar medicina daug pazengusi, o dar daug kas priklauso nuo pacio zmogaus nusiteikimo. Juk paziurekit pacios, kiek mes galim daug nuveikti kai gera nuotaika, kai sekasi darbe, kai tavo darbas duoda teigiamu rezultatu

maniskis wub.gif irgi suzinojes, kad reiks pakeisti maitinimosi reciona, sako geriau jau.. sad.gif nei toki sh.. valgyti, bet paskui apsiramino, dabar viskas thumbup.gif valgo ir tikisi geriausio, kaip ir mes visi clap_1.gif clap_1.gif clap_1.gif
Atsakyti